''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

sahuru düşünüyorum her şeyden bıktık ben yeteneğimi yitirdim galiba börek yaptım olmadı pizza yaptım olmadı olmadı derken yenmedi
menemen yenmedi bezelye olmadı yeteeer hiç bişe yapmayacağım

insan yemek yapmaktan bıkıyor

iftarı ye sahuru düşün kadınlık ne zormuş ya hu

Bende kara kara düşünüyorum..
Gece canımız yemek istemiyor daha çok aparatif şeyler istiyor..
menemen,sahanda yada kıymalı yumurta, kahvaltılık, peynirli erişte o tarz şeyler tüketiyoruz..
Bu gece tava böreği yapıcam..
yarın geceye Allah kerim

bugün ntvde bi diyetisyen sahur tarifi verdi ben bugün deniycem tost, ayran yada süt, yumurta, salatalık domates ve en az bir litre suyun içine 1 limon sıkıp için dedi limonlu su hem acıkmayı hemde susamayı geciktirir dedi bakalım yarın dua mı edicem beddua mı:))))töbe töbeee

merhaba kızlar haftaya salı günü iftara kalabalık misafirm var sizce onlara nasıl bir menü yapabilirim??ben aslında hem kolay olsun istiyorum hemde çok uğraşacak bişeyler olsun istemiyorym zaten hepsi akraba bizde adettir her ramazan mutlaka biri alır ben 3 yıldır evliyim daha alamadım ilk yıl yeni evli sonra hamile ve çocuk olunca şimdide benim için zor olucak ama çokta istiyorum .kafamda şöle bir menü var tavuk çorbası etli nohut tavuklu pilav yada pilav başemelli tavuk komposto ortalarada taze fasülye barbunya patlıcan közliyim diyorum salata tatlı olarakta güllaç yapıyım diyorum zamanım ve halim kalırsada dolmada yapmayı düşündüm bu arada 32 yada 35 kişiyiz..sizce nasıl olr bu menü?

Offf 32 kisimii MEnu guzel bence ama nasil bas ediceksin getir goturr kolay gelsinn sanaa

bende deniycem çok susuyorum ben teşekkür ederim bilgi için

Yanliz tavuklu pilav yapicaksan tavuk corbasi yapma bence mercimek corbasi fln yap.. Yine de sen bilirsin gerek yok diye dusunuyorum

Son düzenleme:
Offf 32 kisimii MEnu guzel bence ama nasil bas ediceksin getir goturr kolay gelsinn sanaa

allahtan hiçibiri yabancı değil yani o gün oruçlu olmayanlar yardım ediyo.zaten herşeyi önceden hazırlıyorum.beni tek düşündüren 2 yaşında oğlum var umarım ona bakan biri olur:)zaten çoğu şeyi bi gün önceden hazırlıcam.zeytinyağlılkarı tatlıyı kompostoyu belkide nohutu eti bile bi gün önceden haşlayıp o gün sadece ikisini hemen karıştırırm.vallahi bende ilk kez alıcam bu kadar kalabalık 3 yıl iyi kaytardım:)

1 gun onceden yapmazsan ztn elin ayagin dolasir yetistiremezsin o kdr kisiye Allah kabul etsin guzel birsey iftarda hep beraber yemek yemek.. 2 yasindaysa o kdr endise etme daha kucuk olsa napicaktin

of ben daha 30 kişi ağarlamadım düğünler hariç tabi allah kolaylık versin canım aslında iftar sofralarını seviyorum ama çok kalabalık olunca ev sahibinin işi zor olur

merhaba bende her sene ramazanda davet ederim bizde toplanınca 30 .35 kişi oluyoruz baya kalabalık aileyiz ama ALLAH yardım ediyo cnm insan hiç yorulmadan geçip gidiyo sana kolay gelsin şimdiden

çorba olarak şehriyeli yoğurtlu soğuk yaz çorbası (arpa şehriyeyi haşlayıp içine yoğurt karıştırıyoruz çok sulu yada koyu olmayacak üstüne tereyağı ve bol nane...)
patlıcan salatası yeşil salata ve rus salatası
fırında yahni(eti defne yaprağıyla haşlayıp fırın tepsisine koyuyorum üstüne domates soğan biber ve birkaç diş sarımsak atıp salçayı azıcık kırmızı biberle suyla karıştırıp sosu üzerine döküyorum suyunu çekene kadar pişiriyorum fırında)
tel şehriyeli pilav
tatlı yerine karpuz

saolun arkadaşlar ..bende çok seferim kalablık iftar sofralarını..bu arada menüm iyimi? ana yemeği değiştirsemmi bilemedim?

canım bence mercimek çorbası yada yogurt çorbası yap
tavuk istiyorsan fırında tavuk yanına pılav yada
tavuk hasla dit yanına pilav yap birde zeytinyağlı fasülye yaparsan ki çok basit tamamdır bence
tatlıyı dışardan al bence 35 kişilik tatlı için baya uğraşırsın
tavuk pılavın yanına dediğin gibi nohut da yapabılırsın hem önceki günden haşlarsın kolay olur

Son düzenleme:
bizim menümüz
dünden kalan zeytinyaglı fasülye
mercimekli burgur olavı
yogurt çorbası
salata yogurt
cola ve şekerpare sonra kavun meyve olarak

dün sahurda kabuna bir dadandım bugün akşama kadar su sıkıntısı çekmedim artık bitmeden hemen kavun alıyoruz eve

sahur menümüz
poğaca kurabiye kahvaltılık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…