''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

uzun zaman sonra inş. başbaşa iftar açacağız eşimle.tabiki kardeşleri yine abi size gelelim demesse.off sinirleniyorum bazen sevap ama eşimle başbaşa kalmak istiyorum neyse içimmi döktükten sonra:1:

iftar
çorbalar bölümündeki bolu usulü patates çorbası var tavsiye ederim onu yapıcam
köfte-patates kızartması yada püre.yada fırında kızarım hafif olur
bide makarna
sahur
eşim sahura kalkmıyo bu sıralar su içiyo sade
ben kendime fırına mantar sürücem üstüne rendelenmiş domatesle 2 dk fırınlıcam yanınada ıce tea

ccnm bencede harç kullanma hiç lezzetli olmuyor

soğan rendele yumurta ekmek içi maydonoz tuz karabiber şklinde yap köftelrını parmk patatesler yap salçalı suyla ver fırına

fıırn da yptın yemeğin yanına bi sebze yada zeytinyağlı bi yemek olsa daha iyi olur gibi cnm hem köfte hem tavuk ?
salatalrda çok güzel =) tatlında emınım guzel olmuştur.İnşallah mahçup olmazsın cnmm şimdiden afiyet olsun =)

tavuğu pilavın yanına ızgara olarak servis edicem her seferinde pilav üstü tavuk klasiğinden sıkıldım açıkcası acaba çok mu abes oldu ki:44: yemeğimde ilk denemem olacak o yüzden biraz tereddütlüyüm açıkcası köftenin kıvamını tutturamazsam diye, yemeğin tarifini netten alıcam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim çünkü daha detaylı bir tarife ihtiyacım var:18:

kızlar bugünkü menüm
domatesli şehriye çorbası
zeytinyağlı fasülye
kuru biber dolması
salata
düşünüyorum...
tatlısız olmaz kolay hafif ve soğuk bişey istiyorum.kızlar var mı öneriniz...menüm nasıl:56:

Teşekkürler elossa beni bu tarifle tanıştırdığın için. Gerçekten nefis oldular. Bi kısmını peynirli bi kısmını zeytin ezmeli yaptım. Zeytin ezmeliler daha güzel olmuştu anında bitti.:81::81::81:

AAA çok sevindimm..pamuk gibi oluyorlarr bak canım istedi..:))) zeytinli ayrı bi güzel oluyor haklısın...afiyet olsun tekrar:)

Bugün hiiiç yemek yok yapasım da yok. Kendimi şöyle bi Sultanahmet'e atasım var. :31:Özledim ya hem bakarsınız üç beş kitap alırım hangi ara okuyacaksam. inşallah ufaklıklar durur gerçi dışarda olmak hoşlarına gidiyo ama belli mi olur?

tavuğu pilavın yanına ızgara olarak servis edicem her seferinde pilav üstü tavuk klasiğinden sıkıldım açıkcası acaba çok mu abes oldu ki:44: yemeğimde ilk denemem olacak o yüzden biraz tereddütlüyüm açıkcası köftenin kıvamını tutturamazsam diye, yemeğin tarifini netten alıcam ama sizde yardımcı olursanız sevinirim çünkü daha detaylı bir tarife ihtiyacım var:18:

Canım ya ne kadar paniklersen o kadar aksilik olur o yüzden biraz rahat olmalısın. İlk evlendiğimizde aynı senin gibiydim. Geceden başlardım düşünmeye ve o kadar stres yapardım ki ya tüp biterdi ya fırının kablosundan dumanlar çıkardı. Ne zamanki kendime güvenim geldi bütün aksilikler bitti.

İlk kez deneyeceğin bir tarifi misafire yapma bence ya olmazsa? Daha önce deneyip bildiğin bişeyler yap hem daha rahat olursun. Köfte tarifi mi istiyosun canımm?

Benimde yemek yapasım yok mutfağı çok sevmeme rağmen eşimin yemek seçme huyu beni mutfakdan soğuttu:31:

Mercimek çorbası var sadece napcam bilmiyorum

Canım ya ne kadar paniklersen o kadar aksilik olur o yüzden biraz rahat olmalısın. İlk evlendiğimizde aynı senin gibiydim. Geceden başlardım düşünmeye ve o kadar stres yapardım ki ya tüp biterdi ya fırının kablosundan dumanlar çıkardı. Ne zamanki kendime güvenim geldi bütün aksilikler bitti.

İlk kez deneyeceğin bir tarifi misafire yapma bence ya olmazsa? Daha önce deneyip bildiğin bişeyler yap hem daha rahat olursun. Köfte tarifi mi istiyosun canımm?

yaa bana biraz kolay bi yemek gibi geldi o yüzden bu yemeği seçtim canım ya evet sende tarifi varsa bu yemeğin alabilir miyim ilginede ayrıca teşekkür ederim canım

Birde ben köfte yaparken şunları atıyorum çokda lezzetli köfteler oluyor..
kıyma
bayat ekmek içi
1 soğan(rendelenmiş)
1 sarımsak(ince kıyılmış)
1 yumurta
1 çay kaşığı salça
çok az sıvıyağ
kırmızı tatlı biber
var ise maydanoz
pul yada karabiber,
kimyonda çok yakışıyor
tuz..

salça yumuşak yapıyor ve renk veriyor..

Son düzenleme:
dün iftardan kalan yemeklerim duruyor izmir köfte ve pilav mercimek çorbası bu akşamda onlARI yicez benim canım çiğ köfte istedi çiğ köfte alıcam
dün akşam sahurdada tava pizzası yaptım eşim çok beğendi

yaa bana biraz kolay bi yemek gibi geldi o yüzden bu yemeği seçtim canım ya evet sende tarifi varsa bu yemeğin alabilir miyim ilginede ayrıca teşekkür ederim canım

Dur kuzucum bana kendimi hatırlatıyosun sana yardım edicem şimdi.

portakal ağacı: fırında köfte ve patates

Bu linke tıkla güzel bi tarif. Ben bu sitedeki yemekleri çok beğeniyorum. Gözüm kapalı yaparım denememiş olsam bile güvenirim yani. Çünkü hiç bir tarif beni yanıltmadı samimiyetle söylüyorum. Daha önceden köfte yapmışsın zaten bunu da yapabilirsin hiç korkma yorumları da oku belki işine yarayan bişeyler çıkar...

Birde ben köfte yaparken şunları atıyorum çokda lezzetli köfteler oluyor..
kıyma
bayat ekmek içi
1 soğan(rendelenmiş)
1 sarımsak(ince kıyılmış)
1 yumurta
1 çay kaşığı salça
çok az sıvıyağ
kırmızı tatlı biber
var ise maydanoz
pul yada karabiber,
kimyonda çok yakışıyor
tuz..

salça yumuşak yapıyor ve renk veriyor..

bende bunları koyuyorum salça hariç ama birde yumurta ve çok az karbonat koyuyorum yumuşak olsun diye

Bu linke tıkla güzel bi tarif. Ben bu sitedeki yemekleri çok beğeniyorum. Gözüm kapalı yaparım denememiş olsam bile güvenirim yani. Çünkü hiç bir tarif beni yanıltmadı samimiyetle söylüyorum. Daha önceden köfte yapmışsın zaten bunu da yapabilirsin hiç korkma yorumları da oku belki işine yarayan bişeyler çıkar...

canım benim teşekkür ederim açıkcası bende bu yemeği ilk orda görüpde karar vermiştim tarifinede ordan bakacaktım sende tavsiye ettiğine göre güvenle yapmaya başlayabilirim artık :54:

Meneşe sana kolay ve lezzetli bi tarif verim. bolca yaparım

patlıcanlar küp küp doğranır kızartılır..
Köfteler misket yapılır kızartılır..
Bunları yayvan tava tencere fırında yapmak istersen borcama yayıyoruz..
Üzerine 1 domates küp küp
Biber halka halka(ben kızmızı yeşil biber ikisinide kullanıyorum renk açısından güzel duruyor)
salçalı su koyup 10-15 dk pişiriyoruz
Yanına çorba,pilav, salata
Hepsini yapmak 1 saatini almaz ve pratik
kızartmaları çoğaltada bilirsin patlıcana patates, kabakda ekleyebilirsin..

Annem bu yaptığım tarifi kürdana dizip yapıyor pilavın yanında sunumu çok hoş duruyor:34:

Birde hatunlar patlıcan oturtma yapıyoruz ya kabaklada deneyin çok güzel oluyor

Son düzenleme:

tatlımmm bende portakal ağacına çok güvenirim 5-6 yıldır sıkı takipçisiyimdirrr

dün iftardan kalan yemeklerim duruyor izmir köfte ve pilav mercimek çorbası bu akşamda onlARI yicez benim canım çiğ köfte istedi çiğ köfte alıcam
dün akşam sahurdada tava pizzası yaptım eşim çok beğendi

Tarifini verirmisin cnm ? :26:

bu yemegi bende denedim.gercekten cok lezzetli oluyor.herkeze tavsiye ederim

Back
X