burası gerçekten kurtarıcı.
eve gelenler açlıktan herhalde sürekli farklı şeyler istiyorlar.
geçen gün kardeşim yemekleri yedi yedi ve söylediği şey:''yani sen şimdi bunları mı yaptın?''
bende dedim ki bekle daha portakallı ördek var ardından da ateşli meyve salatası gelecek.
hep farklı şeyler bekliyorlar size sığındım bakıp bakıp listelerinize yapıyorum:
çok teşekkürler kk hatunları
Canim tavsiye ederim cok lezzetli bir tatli biz bayilarak yiyoruz.
Muhallebi icin ;
3 corba kasigi tereyagi eritilir
4 corba kasigi un ilave edilip kavrulur uzerine
1lt sut
1lt cig krema
2 su bardagindan 2 parmak eksik toz seker
1 paket vanilya eklenir kaynadiktan sonra kisik ateste biraz daha pisirilir.
Kadayifi icin ;
200 _250 gr kadar tel kadayif firinda yada teflon tavada kizarana kadar kavrulur bir kapta
1 su bardagi iri dövülmüş ceviz ve
1 tatli kasigi tarcinla karistirilir soğuyan tatli kaşıkla servis tabağına alinir ve uzerine bolca kadayif dökülür muhallebi pisince kıvamı akışkan oluyor ama doğduğunda kendini toparlıyor ancak yinede kesilerek servis edilecek kadar katı kıvamlı olmuyor ben sefer tarifi yarısına inndirip 600 ml süte 400 ml kremA kullandım bir değişiklik olmadi. Yapicaksaniz afiyet olsumolsun
Kizlarr biber dolmasinin yanina ne gider :44: Corbalar haric :26:
zeytınyaglı taze fasulye
mantar sote
salatalıklı yogurtlu makarna
tursu
kola karpuz
dondurrmaaaa
gercekten cok sevildi..
Firinda kremali patates..
Cok cok kolay bir tarif...
Markette kucuk hazir kremalar satiliyor bir adet krema.3 patates soyulur yuvarlak yuvarlak dogranir..borcama once patatesler uzerine karabiber tuz eklenir..sonra krema koyulur..200 derece firinda pembelesene kadar firinda kalsin veeeeee sonra uzerine kasar dilimleri koyun...sadece 5dk daha firinda kalsin..kareler seklinde servis yapabilirsiniz
Canım ben de çok yapıyorum bunu ama patatesler sert oluyor. Acaba kalın mı kesiyorum?
Tam pişmiyor gibi oluyo..
Merfecim once benimde oyle oldu ama ben incelttim biraz sonra kivama geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?