''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

mercimek çorbası
kahvaltılıklar ve çay
maalesef bugün böylr oldu kıymalı pide yaptırcaktık bazı aksilikler nedeniyle olmadıı

gercekten cok sevildi..
Firinda kremali patates..
Cok cok kolay bir tarif...
Markette kucuk hazir kremalar satiliyor bir adet krema.3 patates soyulur yuvarlak yuvarlak dogranir..borcama once patatesler uzerine karabiber tuz eklenir..sonra krema koyulur..200 derece firinda pembelesene kadar firinda kalsin veeeeee sonra uzerine kasar dilimleri koyun...sadece 5dk daha firinda kalsin..kareler seklinde servis yapabilirsiniz

burası gerçekten kurtarıcı.
eve gelenler açlıktan herhalde sürekli farklı şeyler istiyorlar.

geçen gün kardeşim yemekleri yedi yedi ve söylediği şey:''yani sen şimdi bunları mı yaptın?''
bende dedim ki bekle daha portakallı ördek var ardından da ateşli meyve salatası gelecek.

hep farklı şeyler bekliyorlar size sığındım bakıp bakıp listelerinize yapıyorum:
çok teşekkürler kk hatunları

ay çok hoşsun canım :))) portakallı ördek ha

dun iftara pastirmali kasarli gozleme yapmistim esime, yanina mercimek corbasi, coban salata, karpuz, yogurt, tulumba tatlisi..

bugunde dunden kalan mercimek corbamiz var, buzluktan ciger cikarttim onu yaparim soganli biberli...yaninada soganli maydonoz salatasi, yogurt, karpuz, tulumba tatlisi.

bugun biterse tatli yarina firinda sutlac yapmak istiyorum, ama biterse..yoksa yenmiyor kaliyor.

Dün akşam:

Tarhana çorbası
Fırında kremalı patates
Tavuk schnitzel (Kendim yaptım)
Kayısı kompostosu
Tatlı olarak meyve salatası

Sahurda:

Akşamdan kalan yemekler
Yumurtalı ekmek kızartması
Çay
İçecekler

Bu akşam:

Henüz karar verilmedi :)

mercimek çorbası
zeytinyağlı bamya
kıymalı makarna

herkes aynı dertten muzdarip sanırım yiyememek
bende su ve çorba ile doyanlardanım
Ama erkekler ve çocuk olunca sofrada 2-3 çeşit bulunyor yinede
Herkesin ibadetini kabul etsin rabbim hayırlı iftarlar

kızlar konuyla pek alakası yok ama bişey sorcam:44: ahududu reçeli yapmış annem ama çok koyu olmuş. acaba biraz su koyup kaynatsam kurtulur mu?:26:

off harıka bırsey ellerıne sagık ben hıc yapmadım:)
bunun ıcın cıg kadayıf degılde hazır satılan uzerıne serbet dolen kadayıf varya ondan alıp parcalasak nasıl olur?

zeytınyaglı taze fasulye
mantar sote
salatalıklı yogurtlu makarna
tursu
kola karpuz
dondurrmaaaa

Canım ben de çok yapıyorum bunu ama patatesler sert oluyor. Acaba kalın mı kesiyorum?
Tam pişmiyor gibi oluyo..

patates çorbası
etli biber patlıcan kabak dolması
yine lahmacun yaptım istek üzerineee
salata
meyve suyu

bizim burada fasüle yok kızlar sizin yaptığınızı görünce afiyet olsun diyorum
bükreşteyim

yoğurtlu soğuk çorba
zeytin yağlı bamya
zeytin yağlı biber dolması
rus salatası
fırında köfte
nohutlu pilav
msırlı salata
dondurma
(yaptım yaptımda yendimi diyin yoookk millet suyla iştahını kesiyo hıh :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…