• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Domates çorbası.

Yağ mantısı.

Mücver.

Şakşuka(dünden kaldı)

Salata.

iftardan sonra;

elmalı pasta(dünden kaldı)

ıslak kek.

Dün akşam:

Tarhana çorbası
Sade kıymalı ve kıymalı kaşarlı pide
Salata
Meyve

Sahurda:

Menemen
Peynirli börek (Dondurucudan)
Karpuz
Çay
Soda

Bu akşam:

Mercimek çorbası
Etli sebzeli güveç
Şehriyeli pirinç pilavı
Salata
Kayısı kompostosu

sahurda
kivi
salatalık
sucuklu yumurta
peynir
biraz pide ve su

iftarda dedemlere gidicez, biz bir şeyler yapıp götürcez.
annem mercimek çorbası ve bamya yemeği yapıcak.
ben patatesli kıymalı börek yapıcam.
şimdilik böyle bir değişiklik olmazsa.

off harıka bırsey ellerıne sagık ben hıc yapmadım:)
bunun ıcın cıg kadayıf degılde hazır satılan uzerıne serbet dolen kadayıf varya ondan alıp parcalasak nasıl olur?

Canim evet harika oluyor gercekten ben hic hazir kadayiftan yapmadim ama olabilir bence niye olmasin ama kalanı ziyan olmaz mi yufkaci varsa yakinlarda yaş kadayif bulabilirsin olmadi dediğin gibi yap tatlim afiyet olsun begenirsiniz insallah

tel şehriye çorbası
kıymalı taze fasulye
pirinç pilavı
karışık salata
ayran
karpuz

kızlar hafta sonu kayınvalidem ve annemleri iftara çağırmak istiyorum aklımda şunlar var
ekşili terbiyeli köfte
fırında tavuklu mantar kaşarlı yanına patates püresi olur mu yoksa pirinç pilavı mı yapayım.
salata
muhallebili kadayıf tatlısı

başka ne yapayım boşlukları doldurmamda yardımcı olun lütfen o köfte sulu olacak ayrıca çorba ister mi?

bugün üzerimdeki uyuşukluk gitmedi ya kolaya kaçıcam

yeşil mercimek çorbası
yoğurtlu kabak kızartması
salata, karpuz ve dondurma

Canim evet harika oluyor gercekten ben hic hazir kadayiftan yapmadim ama olabilir bence niye olmasin ama kalanı ziyan olmaz mi yufkaci varsa yakinlarda yaş kadayif bulabilirsin olmadi dediğin gibi yap tatlim afiyet olsun begenirsiniz insallah

tamam cnm en yakın zamanda denıcem haber verırım sana:16:

kızlar hafta sonu kayınvalidem ve annemleri iftara çağırmak istiyorum aklımda şunlar var
ekşili terbiyeli köfte
fırında tavuklu mantar kaşarlı yanına patates püresi olur mu yoksa pirinç pilavı mı yapayım.
salata

başka ne yapayım boşlukları doldurmamda yardımcı olun lütfen o köfte sulu olacak ayrıca çorba ister mi?

bence pılavsız olmaz hem pure hem pılav da olur...bır cesıt te soguk mee yapabılırsın rus salatası yogurtlu patıcan bıber vs yazın ıyı gıdıyor

mercımek corbası
arnavut cıgeri
patates kızartması
prınc pılavı
kozlenmıs patlıcan yogurtlu
salata
tursu kola
vee meyvelı pasta yaptımm

ekşili terbiyeli köfte
salata

Canim hem ekşili kofte hem tavuk yapacagim diyosun hep et et olmuyor mu bence ekşili kofte yerine corba yapsan yanina tavuk pilav ve barbunya fasulye gibi bir şehrin yağlı olsa daha iyi olur gibi geldi ama sen bilirdi.yine de

zeytinyağlı barbunya
pirinç pilavı
kendi kaynattığım erik suyu
salata

Canim hem ekşili kofte hem tavuk yapacagim diyosun hep et et olmuyor mu bence ekşili kofte yerine corba yapsan yanina tavuk pilav ve barbunya fasulye gibi bir şehrin yağlı olsa daha iyi olur gibi geldi ama sen bilirdi.yine de

teşekkür ederim fikrin için fırında tavuklu mantar aslında mantar ağırlıklı içinde ço az ufak ufak tavuklar olacak
yani fırında kaşarlı mantara ben tavuk ekleyim diyorum olmaz mı?

yani bu ekşili kötteli çorbaya çok heves ettim de :)

Son düzenleme:
iftara eşim yok tek başımayım bir de bebğim var ona göre yemek yapıyorum
etli bezelye
pilav
salata
yoğurt
piyam şerbeti
sahurda kahvaltalık bol bol karpuzla peynir
genellikle iftara misafir gelir dün bizde sahurda misafirim vardı
güzel geçti gece vakti sabaha kadar oturduk
zaten eşimde gececi öğlene kadar uyuyor iftara yok
sahurda kahvaltılık vardı her zaman ki gibi
semizotu mücver
patatesli yumurta
peynirli yufka börek
çay

Zeytınyaglı barbunya
sebzeli bulgur pilavı
cacık
salata
acı tursu

çok acıktımmmmmm:56::56:

Bugün yine misafirim var. Menüm şöyle (bildiğimiz yemekler, öyle aman aman uğraşamam iş çıkışı)

Karnıyarık,
Yanına pilav yapmasamda fırında kaşarlı patates yapsam diyorum, kararsızım
Ezogelin çorbası
acılı ezme
çoban salata
zeytinyağlı biber dolma
cacık
karpuz

Bu sene şöyle sulu sulu ağız tadıyla bir karpuz yiyemedik valla. Kimin rengi uçuk, kiminin tadı tuzu yok. Bi tutturamadık.

Herkese iyi iftarlar, sofranız bereketli olsun.

Back
X