• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

prınc pılavı
dana antrıkot
kızarmıs sogan halkaları
amerkan salatası
kola

Canım soğan halkasının tarifini bize de verir misin :)
Ben bayılıyorum soğan halkasına geçen gün hazır aldım paketi açtım ki unufak olmuş kızarmadı dağıldı hep :(

Canım soğan halkasının tarifini bize de verir misin :)
Ben bayılıyorum soğan halkasına geçen gün hazır aldım paketi açtım ki unufak olmuş kızarmadı dağıldı hep :(

1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2/3 bardak süt
2 adet büyük soğan
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 yumurta

Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu yumurtayı mikserle koyuca boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Soğanları halka halka yaklaşık 1cm civarında olmasına özen göstererek doğrayalım. Yarım saat soğuk suda bekletelim. Halkaları düzgün şekilde birbirinden teker teker ayıralım,kurulayalım. Yapılan sosa soğan halkalarını bulayalım. Daha sonra galeta ununa ve tekrar sosa bulayalım. (galeta ununu az kullanalım, fazla olunca dökülüyor.) Bol kızgın sıvı yağda çok fazla kızartmadan pişirelim. ***İsterseniz galeta unu kullanmadan da yapabilirsiniz.

buyur cnm ben bu tarıfle yapıyorum

veee son ıftar ennemlerdeydık...
mantı corbası
prınc pılavı
köfte patates kızartması
zeytınyaglı yaprak sarma
zeytınyaglı barbunya
havuc tarator
salata
kola
baklava

Selam hatunlar,

Gecen sene oruc tutamamistim bu sene kismet olursa bende bu topikte sizlerleyim..insaAllah guzel guzel menuler fotograflar paylasiriz…Ramazana cok az kaldi..cok heyecanliyim sanki hayatimda ilk defa oruc tutacak gibiyim tovbe estagfirullah…Allah hepimize fiziken ve ruhen kolayliklar guzellikler versin…bol bereket versin insaAllah. :16:

Son düzenleme:
Selam hatunlar,

Gecen sene oruc tutamamistim bu sene kismet olursa bende bu topikte sizlerleyim..insaAllah guzel guzel menuler fotograflar paylasiriz…Ramazana cok az kaldi..cok heyecanliyim sanki hayatimda ilk defa oruc tutacak gibiyim tovbe estagfirullah…Allah hepimize fiziken ve ruhen kolayliklar guzellikler versin…bol bereket versin insaAllah. :16:

Heyecan içinde olman ne güzel birsey :)
Her ramazanda bu heyecani yasamayi nasip etsin Allah herkese..
Bende sabirsizlikla bekliyorum.. Sofralar senlensin evlerimiz bereketlensin... :16:

Heyecan içinde olman ne güzel birsey :)
Her ramazanda bu heyecani yasamayi nasip etsin Allah herkese..
Bende sabirsizlikla bekliyorum.. Sofralar senlensin evlerimiz bereketlensin... :16:

Sagol canim insaAllah hepimiz ayni heyecani yasariz..gecen sene tutmadigim icin herhalde bu sene boyle oldum ben…Ramazanin baslarinda herkes cok ozenir sofralara filan sonraki bir kac gunde salar millet..bende oyleyim..ama bayramla tekrar senleniriz insaAllah…bayramda bile hatta kendimi oruc sandigim cok olmustur. :16:

Sagol canim insaAllah hepimiz ayni heyecani yasariz..gecen sene tutmadigim icin herhalde bu sene boyle oldum ben…Ramazanin baslarinda herkes cok ozenir sofralara filan sonraki bir kac gunde salar millet..bende oyleyim..ama bayramla tekrar senleniriz insaAllah…bayramda bile hatta kendimi oruc sandigim cok olmustur. :16:

Galiba vucutta beliren halsizlik nedeniyle oluyor.. Ama Allah sabirini veriyor ya onunda :)
Burada bu kez degisiklik yapip baslayalim istiyorum ramazana..
Resimler fln pek eklenmiyor sadece menu olarak veriliyor,resimleyerek baslayalim misal :)
Renklensin sayfa biraz :16:

Selamlar.
Ramazana 14 gün kaldi, simdiden sabirsizlaniyorum.
Nasil bi hasretle bekliyorum ramazan ayini anlatamam.
Bende paylasimlarimla burda olucam insallah :)

iftarda yedigimiz o yemegın keyfı bereketı ezan sesini beklemek geldi bir ya şehri ramazan daha ölmeyene.rabbim nice ramazanlar göstersin bizleri

Taptazecik evli olarak bende bu Ramazan buradayııımmm:17:
Ramazan gelsin bir an önceee, çok heyecamlıyım!:16:
Lakin hem sahur hem iftar nasıl halledeceğimi de çok merak ediyorum:9:

eşimle ilk ramazanımız olacak,

bekarken pek yemek yapan biri degildim şuanda alışma asamasındayım..

menüler verilirken tariflerde yazılırsa ben gibi gariplere faydası olur :emir_bebek::emir_bebek:

nasıl yapacam cok merak ediyorum...

herkese hayırlı ramazanlar olsun insallah..

Son düzenleme:
eşimle ilk ramazanımız olacak,

bekarken pek yemek yapan biri degildim şuanda alışma asamasındayım..

menüler verilirken tariflerde yazılırsa ben gibi gariplere faydası olur :emir_bebek::emir_bebek:

herkese hayırlı ramazanlar olsun insallah..

Sana da hayirli ramazanlar canim.. Sahur icin kahvaltilik topigine bakabilirsin genelde kahvaltiliklar yeniliyor sahurda :)
Kolay gelsin sana simdiden birsuru yemek topikleri var oradan bakabilirsin tariflere :16:

Taptazecik evli olarak bende bu Ramazan buradayııımmm:17:
Ramazan gelsin bir an önceee, çok heyecamlıyım!:16:
Lakin hem sahur hem iftar nasıl halledeceğimi de çok merak ediyorum:9:

Mutluluklar dilerim canim, sana da kolay gelsin...
Ramazanda daha bir guzel oluyor yemek hazirlamak hersey duzenli hos gorunuyor :))

Sana da hayirli ramazanlar canim.. Sahur icin kahvaltilik topigine bakabilirsin genelde kahvaltiliklar yeniliyor sahurda :)
Kolay gelsin sana simdiden birsuru yemek topikleri var oradan bakabilirsin tariflere :16:

Mutluluklar dilerim canim, sana da kolay gelsin...
Ramazanda daha bir guzel oluyor yemek hazirlamak hersey duzenli hos gorunuyor :))

Rüzgargülü o topiktekı tariflerin cok güzel..

annem gibi geldi aynı seyler hemen hemen ah ah o zaman bakıp yapsaymışım..

yemek içinde biraz degisiklik olsun istiyorum..

birçok yemek topiğinde başta tarifler verilmiş ama sonra sadece menüler yazılmış hepsini incelemedim

ama genelde böyle..bakalım insallah güzel yemekler yaparım:51::51:

Back
X