''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Degisiklik olsun dedim,
sebzeli(bezelyeli, havuclu, mantarli) bulgur pilavi yaptim cokacimcoook

adivar makarnayi sade mi yiceksiniz sos yok mu?

bugünkü menüm:
tarhana çorbası
pirinç pilavı
mevsim salata
patlıcan köftesi
hoşaf
tatlı baklava
napayım napayım derken kocişim saolsun kızlar pilav çorba ve salatayı yapmış.ben kaş aldırmaya inmiştim aşağı:asigim:
seviyorum ben bu adamı yaaa:asigim:
hepinize hayırlı iftarlar diliyorum güzellera.s.

Benim monumden dunden kalan yiyecekler varkaydirigubbakcemile3
iskender, corba yapmadim canim istemedi yerimseniben salata icecek bi de tatli vardi .

kizlarrrrrr bakin orucluyken bilgisayar nasil gorunuyomus tam yeri ekleyim barikaydirigubbakcemile3
sizdemi boyle goruyonuz yoksamdelikafadulden

bugünde doyduk şükürler olsun...Allah olmayanlara da versin
bugün yanlız iftar yaptım çok kötü Allah kimseyi yanlız bırakmasın

yazmalım harika görünüyor :lepi:
en kısa zamanda denemem lazım yerimseniben

Bugün iftar yemeğine misafirim vardı..

Mantar çorba
Patlıcan musakka
tavuk
Pilav
Yoğurtlu kırmızı köz biber
Salata

tatlı olarak,
tarifini kk.dan aldığım vişne soslu sütlü tatlı..nefis'ti..tavsiye ederim..:)

biraz gec oldu ama bende bugünkü yedigimiz menüyü yazayim:yerimseniben
sehriye corbasi
bezelyeli patates yemegi
biber dolmasi
dün Sympathique arkadasimin tarifinden besemel soslu kiymali kabak yapmistim ondanda kalmisti.
bol salata
elma hosafi
tatli olarakta revani vardi

bugün mutfak temizledim yemegimide hizli cekim yaptim neyseki zamaninda yetistirdim

Sahur için öneriler sormuş bazı arkadaşlar, bir de bayat pideler için ideal oluyor.

1 yumurtayı yarım bardak kadar sütle çırpıyoruz,karabiber ve az tuz ekliyoruz.çırpıyoruz gene..
bayat pideleri dilimleyip içine ince kesilmiş kaşar koyuyoruz ve ekmeklerin her tarafını buluyoruz sosla..

teflon tavaya az sıvı yağ(ben zeytin yağı tercih ediyorum) koyuyoruz..iki tarafını da kızartıyoruz.çok yağlı olmuyor,tam bir kızartma sayılmaz yani..
3-4 dilim pide için ideal oluyor tarif.
miktarlar arttırılıp,azaltılabilir arzuya göre..

gülüm hoşgeldin bacım..herzamanki gibi yine harikalar yaratmışsın..hep burada ol olurmu...tocccaman öptm..opuyorumnanaktan

mantar çorbasını kendinmi yaptın hazırmı yenacğm..bir de o vişneli tatlıyı bende denemek istiorm yaf mutlaka çok güzeldir..ekşi ekşi boole deilmi??cokacimcoook

gayet hoş vallahı.gunah oluyor bayat ekmeklere pıdelere.allah razı olsun kardeş..opuyorumnanaktan

günaydın kızlar.... opuyorumnanaktan bugün yine misafirim var ve benmenümü belirlemedim.... offfffffffff......... :sinifsinif: ne yapıcam kızlar ben yaa....

şimdilik kafamda tasarladığım şeyler şunlar...
-çorba (ama ne çorbası olduğu henüz meçhul) -tatlicadiarzu-
-yemek (o da meçhul) kaydirigubbakcemile3
-pilav ya da makarna CADIARZU
-salata kaydirigubbakcemile2
-komposto sositososito
-iftariyelikler zemuszemus
-tatlıyı eşim aldı hihoyyyt

fikirlerinizi bekliyorum kızlar....
yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…