''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

herkese hayırlı ramazanlar

bizim sahurda bazlama ve kahvaltılıklar ve çay vardı...

iftara:

yarmalı beyaz çorba ve salata

yaprak sarma

fırında tavuk patatesli...

ilk iftarda ben kızartma düşünüorum patates biber domates soslu kahvaltılık güzel bir pide ve çay tatlı olarak kadayıflı dondurmam ve gullacım var eşim hafif olsun dedi bende böle düşündüm

arkadaşlar semsek tarifinin ölçüsünü vermeden tarifini yazacam çünkü ben kişi sayısına göre göz kararı yapıyorum
malzemeler
iç malzeme
kıyma et
sogan
hamuru
un
su
tuz
yağ
önce etimizi pişiriyoruz ve soganları atıp kavuruyoruz et soğurken hamurumuzu hazırlıyoruz hamurdan küçük yumaklar alıp açıyoruz içine eti koyup kapatıyoruz yemek saatine yakında kızartıyoruz ben semseklerimi hazırladım resimlerini koyuyorum ama daha kızartmad ığım için kızartılmış halini alıntı resimle gösterecem akşam kızarttıktan sonra son halinide eklerim

ben sahur yapmadım bakalım nasıl dayanıcam geçen yıl da sahur yapmadan tutmuştum çunku eşim oruç tutmuyo ben de tek başıma yiyemiyorum
akşama da şehriye çorbam var yanına da pilav ve patlıcan musakka yapmayı düşünüyorum
kocacım sen yemek yapma akşam ben gelir yaparım dedi ama yok ben yaparım diye düşünüyorum birde eşim yoğurt alcak tamamdır yeme de yanında yat :)

Offfffffffffffff canım bu çok güzel görünüyoooooooooo

Şehriyeli domates çorbası
Patlıcan musakka
Pirinç Pilavı
Cacık-kavun bi de dünden kadayıf sarma var bizim menüde
Gecede karışık tost

Iftar menusu..

Mercimek corbasi
Yogurtlu salca soslu makarna
Kuru patlican dolmasi
Karpuz
Kola

Aslinda esim tutmuyor sadece ben tutuyorum tatli felan yapmadim patlican dolmasini da cikartirim belki

Hayirli ramazanlar

Sahur da:
Tost, kahvaltilik, kuruyemis ve günkurusu vardi

Iftar menüm:
Eristeli yogurt corbasi
Taze fasülye
Domatesli bulgur pilavi
Köfte
Yogurtlu kabak mezesi
Tatli olarak dondurma alabilirim

2009 dan beri vazgeçilmez ramazan topiğimiz açılmış...hayırlı olsun,

ilk iftar mönüm;
kaşarlı domates çorbası
islim kebabı,yoğurt
karpuz
etimek tatlısı...

hayırı ramazanlar,bereketli ssofralar...

sahurda ıftardan kalanlar yendı.aksam ıftarada sehrıye corbası, kurusulye,pılav,salata cayın yanınada ıslak kek.dun bır kazan pılav yapmısı 3 gun yerız artık

Akşam iftara ;
-dünden kalan mercimek çorbası
-yine dünden kalan fasulye diblesi
- köfte -patetes eve gidince yapıcam
-ayran-kayısı hoşafı-salata-karpuz
Gerçi iftarda 2 bardak su ve çorba içince tıkanıyoruz başka birşey yenilmiyor...

aynen ya su içe içe şiştim sinir bozuldu ya ne güzel yemek yapmışım ama yiyemiyorum:) hepsi arttı bu akşamda annemlerde iftar açıcaz yemekler olgu gibi duruyo az önce kızıma yediriyordum içim gitti resmen çok canım çekti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…