evetttt kizlar bugunki benim menum resimlerle birlikte
corba yapmadim cunku icilmiyo bizde
misir unlu kabak mucver
patates kizartmasi
kozlenmis biber uzerine yogurt sos
dunden kalan guvecte turlu yemegi
ve salata
tatlilarda dunden kalan irmik helvam
ve bugunki yaptigim firinda sutlac
buda resimlerimiz
Bu arada yarın 2 eylül bizim için özel bir gün..:asigim:
En önemli anlamları sayayım
Nişan yıldönümümüz;canım kardeşimin 18inci yaş günü;yengemlerin ve kuzenimin evlilik yıldönümü;annecim ve babacığımın tanışma yıldönümüŞeniz
Ne güzel tevafuklar değil mi..
Bir de sayın Vikipedi amca diyor ki tarihte bugun
- İstanbul emniyeti kaçakçılık bürosu şefi, işkence suçundan mahkûm oldu.
1954 - Ho Chi Minh yeni kurulan Kuzey Vietnam Cumhuriyeti'nin başkanlığına seçildi.
1985 - Kaş Limanı açıklarında 3400 yıl önce batan, fildişi eşya, bakır ve kalay parçalarıyla yüklü bir gemi enkazı bulundu.
:smiley-cool:
Bir de Hande Ataizi ve Salma Hayekin d günü imiş..
Bunlar da günün gereksiz bilgileri :roflol:
:)
Allah razı olsun gardaşım.
Bilemiyorum ki..Ramazan hasebiyle planlarımda değişiklik yaptım..
Hediyemi aldım;şiirimi yazdım;yüreğimi verdim ben bu yola kocaman sevda ile baş koydum daha ne olsun değil mi
Rabbim cümlemize sonsuz saadet nasip eylesin iki cihanda el ele olalım eşlerimizle inşallah..
Nazarlardan korusun Mevlam ..
İftar soframız dışında en sevdiği keki yapacağım mozaik kek..
7/24 yese bıkmıyor efendim nasıl birşeyse:))
Bir de kızçesinin sürprizi olacak tabi..
Mubarek ramazan ayından en güzel hediye birbirimize ettiğimiz dualardır inşallah..
Samimiyetle söylüyorum bunu edebiyat parçalamak için değil
Dualarınız olmasa Rabbiniz katında ne ehemmiyetiniz olurdu diyor ya..
Bugün hala ayakta durabiliyorsak kim bilir kimin duası sayesinde..
Belki annelerimizin sevdiklerimiz babalarımızın ..Değil mi ama..
Benim gönlüm kabardı yineee
özledim yaa ailelerimizi..
Anneciğim sağolsun bugun aradı yine ;Miya olduktan sonra daha bir kabardı hasreti.
senağlama çok üzüldüm okuyunca. her çocuk senin kadar şanslı olmayabilir. Belki kçükken yaşadığınız bu olayda nice dinden soğuyanlar oldu. Allah korusun yarabbim mafoldumben
çocuğu takip çok önemli işte. gittiği geldiği yerlere gidip bakmak arkadaşlarını tanımak vs. Allah ım böyle "hoca" sıfatlı sapıklardan yavrularımızı ırak eylesin. anne babaya özellikle anneye çok iş düşüyor. bende hamileyim. bir insan ellerinde şekilleniyor. düşündükçe inş. Allah ım hayırlısıyla yavrumu yetiştirebilirim diyorum. tabi miniğime kavuşabilirsem sıkıntılı geçiyor gebeliğim. hepinizin dualarını bekliyorum.
bu arada ben slm verdim libyadan başka kimse vermedi :çok üzgünüm:
ben gormedm selamını cnm bnm..ve aleykum selam..
birde eşimle bugün evlilik yıl dönümümüz inş. rahatsızım ama dinlene dinlene inş. birşeyler yapmak istiyorum. Allah ım güç kuvvet ihsan etsin. paçanga böreği canım çekti. tarif verebilir misiniz? :asigim:
ben yazmıştım ama akşam için menümü tekrar yazıyorum. Fikirlerinizi bekliyorum :smiley-cool:
- iftariyelikler
- Mercimek çorbası
- Közlenmiş kırmızı biber salatası (yoğurtlu sarımsaklı)
- Salata
- Güveçte kuru fasulye
- kaşarlı karnıyarık
- Pilav yada sebzeli bulgur pilavı tam karar veremedim
- Paçanga böreği (ilk deneme olacak tarif bekliyorum :) )
- Haşhaşlı tatlı (bunuda ilk defa yapacağım inl. güzel olur)
fasulyelerimi koydum kabartıyorum. Biberlerimi közliycem şimdi birde çorbamı koyarım. tatlımıda kahvaltıdan sonra yaparım. paçanga böreği zaten eşim geldiğinde yaparım iç malzemesini hazırlarım o gelene kadar. Pilavıda onun gelmesine yakın yaparım karnı yarığıda öğleden sonra inş. İnş. kolay geçer :asigim:
Cok guzel bu baslik,her gun takip etmeye calisiyorumzemuszemus
Gurbetcilerin sohbeti de ayri bir renk katmis,herkesler uyurken opuyorumnanaktan
Tarihte bugun libisko nisanlandi,cheesecake de evlendi demek kaydirigubbakcemile3
Hayirli,ugurlu olsun insallah.Rabbim huzurunuzu,mutlulugunuzu bozmasin a.s.
Cheesecake;menu gayet guzel bence hem de hamileymissin sana gore agir bile...
Ellerine saglik....
Bizde de
Kiymali sehriye corbasi
Tereyagli eriste(dunden kalan)
Sebzeli tavuk sote
Bulgur pilavi
Firinda kremali patates
vee tatli olarak husranla sonuclanan cikolata soslu fincan kek vardi.Burada da bir arkadasimiz tarif vermisti ama ben kafama gore yaptim.Hamur kaldi nedense :a015:
yildonumun kutlu olsun bu arada canim ilk yilinmi?
bende 2. yili yeni kutladim
bebegini de kucagina alirsin ns. saglikla
tuanacim sagolsin canim sanirim tuana kizinin ismi
benimde yigenim var adasi :)
seninadin neydi sakincasi yoksa?
benim adim yesim.
kizlar bizim disler azitti yine
ayagima aldim salliyom defneyi bir yandanda yaziyorum.
boregim yarim kaldi valla su sipa uyusun diye bekliyorum
dolamaminda ici hazir onceden yapmistim fazla gelmisti buzluga attim
-20 derecede ozulmaz dimi? yogurdumuda dun geceden bayalamistim
burda yogurt yok
olan tatli yada meyveli genelde .
kirmizi koz biberimde var
tatlmda kali dunki profiterol
corbada yapmam herhalde ay dha temzlik yapacam saat te 3 oldu ya
ben hala sallayorum defne yi, jelide bitti ya suremiyom ki
azcik rahatlardi
çok haklısın cheesm çocuğun takibi çok mühim bir mevzu..rabbim hepimizin yardımcısı olsun..hayırlısıyla yavrucugunu kucagına alır da sonra da hayırlı bır evlat olarak yetıstırırsın ınsallah rabbım nasıp ederde..dualarım senınle cnm..allaha emanetsınız..
amin canım inş. Dualarınız için Allah razı olsun.Sende Allah a emanet ol inş. opuyorumnanaktan
evlilik yıldönümünüzde kutlu olsun cnm bnm..rabbim ağzınızn tadını hiç bozmasın..bir ömür bal gibi olsun inşallah..
aminnnnnnnnn inş. cümlemizin. inş ballar balı olsun :)
balım mercimek çorbası ve fasülye rahatsızlık vermesin.istersen çorbayı bir daha düşün balım..onun dışında menü harika.ellerine sağlık cnm..
herkese günaydın bol bereketli bir gün diliyorum..
cheescake cim evlilik yıldönümün kutlu olsun..
nice güzel yıllar görün inşallah yavrunuzla...
dün akşam bizde
yeşil mercimek çorbası
mantı
karışık kızartma
salata
kavun-üzüm vardı..
bugüne allah büyük...
yani mercimek çorbasınıda sabah koydum demek istemiştim. benim için diyosan birinden birini yemem dicektim. bildiğim kadarıyla fasulye nohut gibi baklalara bir miktar kimyon atınca gazını alıyormuş. yedikten sonra çok rahatsız etmiyormuş. bilen var mı?
birde paçanga böreği tariflerinizi bekliyorum. deneyimlerinizi.
evet canim 7 saat kadar erken aciyoruz :)
gel beklerim buyur . zor bir surec aynen oyle
4 tane cikti sevinmistim ara veririz diye ama ara olmayacak sanirim
taze soganim yok ama o yakmazmi agzini?? markete bir bakayim vardi sanirim taze sogan .
bir uyusaydi uyku saati kacti yavrumun
sapitti iyice boreklerde hala olmayi bekliyor
yani mercimek çorbasınıda sabah koydum demek istemiştim. benim için diyosan birinden birini yemem dicektim. bildiğim kadarıyla fasulye nohut gibi baklalara bir miktar kimyon atınca gazını alıyormuş. yedikten sonra çok rahatsız etmiyormuş. bilen var mı?
birde paçanga böreği tariflerinizi bekliyorum. deneyimlerinizi.
evet canim 7 saat kadar erken aciyoruz :)
gel beklerim buyur . zor bir surec aynen oyle
4 tane cikti sevinmistim ara veririz diye ama ara olmayacak sanirim
taze soganim yok ama o yakmazmi agzini?? markete bir bakayim vardi sanirim taze sogan .
bir uyusaydi uyku saati kacti yavrumun
sapitti iyice boreklerde hala olmayi bekliyor
Pacanga böreğini ben dışarda biryerde_ yemiştim, cok güzeldi yaaa ahçılarını bulup tarifi sorasım geldi o derece yani sanırım hazır yufkadan yapılmıyordu..
Sonra ben denedim. beğenmedim. cok ağır oldu yağda kızarınca içinde kaşarda eriyince şahsen ben kendi yaptığımı beğenmedim yani ... tarif klasik herkesin verdiği sanırım ,ama Pınar bu işleri daha iyi bilir bir tarif verir sanırım .(bu arada fırında deneyen varmı merak ediyorum o nasıl olur acaba
Şimdi benimde canım istedi ..bidahamı denesem acaba ?? bu defa fırında yapıyım olmazsaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?