Bu ayın güzelliği ve rahmetini beraber yudumlamak ve ihya etmek için;zihnimizi ve gönlümüzü hep birlikte din. tutalım;insan tek başına çok kolay unutabiliyor herşeyi;derler ya insan nisyanlar maluldur..
Birlikte her zaman bereket vardır..
ZıMENDEFTERı
Büyük dedelerimizin hatırlayabileceği
bir gelenek vardı Ramazan ayında..
Hali vakti yerinde olanlar kılık-kıyafet değiştirerek
hiç tanımadıkları mıntıkalara gidip,bakkalın manavın
tenha zamanlarını seçerek sorarlarmış:
-- "Zimen defteriniz varmı" ? diye,
Zimen defteri, o esnaftan borcunu yani veresiye
mal alan mahalle sakinlerine ait hesap defteri:
Borçlu ile borcunun miktarı yazılı olan defter-...
Esnaf bu defteri çıkarınca, gelen şöyle dermiş
-- "lütfen baştan, sondan ve ortadan şu
kadar sayfanın yekununu yapınız
Esnaf bu kadar sayfanın yekununu yapar,
söyler, gelen de kesesini çıkarır, onu öder:
-- "Silin borçlarını, Allah kabul etsin" der,
çeker gidermiş.
Borcu ödenen, borcunu ödeyenin kim olduğunu,
borcu sildiren, kimi borçtan
kurtardığını bilmezmiş..
ışte, hiçbir maddi çıkar düşüncesi gözetmeksizin
sırf Allah'ın rizasını kazanmak
ve kardeşinin sıkıntısını gidermek amacıyla karşılıksız,
riyasız, gösterişsiz,
verdiğini unutarak, bu şuurla verebilmenin de
bir mazhariyet,
Allah'ın C.C. bir lütfu olduğunu bilirler
ve buna şükrederlermiş....
Böylesi tevazu ve incelikli bir insan
ve toplum olmamız dileğiyle...
Haklısınız arkadaşlar gerçekten devrimiz değişti ama olsun biz elimizden geldiğince iyiliği güzelliği yaşamaya çalışalım..
Suvesabun kızın var demek maşallah Allah bağışlasın (hepimizin evlatlarını...)
Aslında ben de kızım ve kariyer devamı hususunda med-cezirler yaşadım zaman zaman..
Neyi istemenin en hayırlı ve doğru olacağını bilemiyorsun o yüzden Rabbine sığınıyorsun bizim için en doğrusu ne ise onu yaşayalım inşallah..
Bir bayanın - özellikle bayanlarımızın diyorum çünkü toplumun üzerinde çok büyük etkiye sahiptir kadın-
sürekli gelişmesi;kendini geliştirmesi;öğrenmesi;öğretmesi;yenilemesi;yenilenmesi gerekiyor.
Her konuda donanımlı ve bilgi sahibi olması gerekiyor ; evlat yetiştirmek en büyük güzellikl ve vasfların başında geliyor o yüzden de kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor değil mi öncelikle..
Evlendik bebeğimiz oldu tamam olay bitti mantığı ; olmamalı..
Bilakis okumaya ; bilgi sahibi olmaya devam etmeli..
Beşikten mezara ilim farz bizlere..Zaten ilim olmasa yaşamın ne ehemmiyeti olur ki..
Hakkımızda daima en hayırlısı olsun o yüzden..
(Tabi ifrat ve tefriti de unutmamak lazım dünya hırsına;sürekli 'ben yapıcam ben bilicem' sevdasına kapılıp da aslolanı ve sevdiklerimizi arka plana atmamalı..)
Suvesabun tabi ki beklerim:)
Uçakla gelme o zaman gemi ile gel hihi
burası liman kenti...
Tripoli..
gunaydin kizlarr nasilsiniz bugun
ben yeni kalktim malum dun gec yattim
biraz evi toparlayip ise gitcem
heralde bugunki enum somon baaligi olcak
esim dun dedi somon alcaktim almadim artik yarin aliriz diye
bugun onu yaparim
kizartirim heralde
yada soyle guzel bi tarifiniz falan varsa beklerim yani
Pınar:)
Hadi bakalım ya hayırlısı olsun inşallah bak aralığa kadar buradayız sanıyorum geldin geldin gelmedin Allah kerim:)
Sen gelince hiçbirşey yapmıcam hepsini sana yaptırcam ben sadece YİYİCİ olucam hihihi:)))
Sempii günaydın sultann hoşgeldin mari
pinarcim dunku yemeklere verdigin yorumlardan dolayi cok tesekkur ettim canim benim :1hug:
Aslında hepimiz üzerimize düşeni yapsak;zekatımızı v.b versek;ülke ekonomisindeki dengesizlik bir nebze olsun azalır kanatindeyim..
Allah biliyor tabi..
(bu tür davranışların gizlisi makbuldur bir elin verdiğini öteki görmesin ..dusturu ile..)
Ee demek balıkımız var bugün mönüde..
Ben evde yapmıyorum çok fazla..Aslında omega-3 kaynağı ..Minik fındıklarımız için enerji deposu..
Balık yağının faydalarını saymakla bitmez..
Burası tam bir balık cenneti ne ararsan var ama hijyen konusunda tereddütlü olduğumuz için Türkiyedeki gibi rahat alamıyoruz..
O kadar çok tuna konservesi tüketiliyor ki inanamazsınız koli koli alıyorlar bi gittiklerinde.
Ben de severim ton balığı salatası v.b ama çok fazla yiyemem ölçülüdür..
Geçenlerde dedim ki aman Allahım ne kadar çok ton balığı var bu ülkede ..
Ne yapsam ne yapsam..
Gittim köfte yaptım o konservelerle;balık köftesi :)
Güzel de oldu sanırım ya
Mısır da kattım içine..
amin canım... Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın ve acılarını göstermesin... :Saruboceq:
kızım beş yaşında artık anasınıfı çağında... hihoyyyt bende anasınıfı öğretmeniyim zaten... zemuszemus benim işimin güzel yanlarından biri de kızımı da yanımda götürebiliyorum... ama bu sene başka bir öğretmenle olmasını istiyorum... bakalım nasıl olacak... hayırlısı herşeyin... :Saruboceq: opuyorumnanaktan
Aslında hepimiz üzerimize düşeni yapsak;zekatımızı v.b versek;ülke ekonomisindeki dengesizlik bir nebze olsun azalır kanatindeyim..
Allah biliyor tabi..
(bu tür davranışların gizlisi makbuldur bir elin verdiğini öteki görmesin ..dusturu ile..)
Ee demek balıkımız var bugün mönüde..
Ben evde yapmıyorum çok fazla..Aslında omega-3 kaynağı ..Minik fındıklarımız için enerji deposu..
Balık yağının faydalarını saymakla bitmez..
Burası tam bir balık cenneti ne ararsan var ama hijyen konusunda tereddütlü olduğumuz için Türkiyedeki gibi rahat alamıyoruz..
O kadar çok tuna konservesi tüketiliyor ki inanamazsınız koli koli alıyorlar bi gittiklerinde.
Ben de severim ton balığı salatası v.b ama çok fazla yiyemem ölçülüdür..
Geçenlerde dedim ki aman Allahım ne kadar çok ton balığı var bu ülkede ..
Ne yapsam ne yapsam..
Gittim köfte yaptım o konservelerle;balık köftesi :)
Güzel de oldu sanırım ya
Mısır da kattım içine..
Pınar :))
ya sen beni şaşırtıp duracak mısın akedeş..
Bak gelicek ve dönmicek süper ya:) Hayırlısı olsun..
Ben gidiyorum diye gelicen dimi seni gidi seni küstüm
(gidebilme ihtimalimiz var ya..Belli değil tabi de..)
Tabi Libya yemeklerine herkes kolay alışamaz gerçi eşin Iraklı fazla garipsemez damak tatları yakın ama senin yaptıklarının yanında tadı tuzu olur mu bunların..
Senin elinde olsun ister tabi ki..
Türk restoranları var Allah tan..
Öyle mi ne güzel:)
Türkiyede anaokulu yaşı inmiş diye duydum geçenlerde buradaki türk öğretmen arkadaşım söyledi..
Doğruluğu nedir?
Bizim kızımız da 2 yaşına girecek ekimde inşallah..
Buradaki türk okuluna 4 ten önce almıyorlar..
Rus Amerikan ve İngiliz kolejleri var oraları da henüz çok iyi bilemiyorum..
İyi araştırmak gerekiyor..
Bir çocuk için en iyi model ve eğitmen ANNE dir öyle düşünüyorum yanlış mıyım hocam:)?
özellikle 0-3 yaş döneminde anne ile vakit geçirmeleri daha hoş ve sağlıklı olur (tabi istisnalar dışında)
Biz de çoğu aktiviteyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. keyifli bir şekilde.
O zaman seni bulmuşken bilgilerinde faydalanalım biz hocam:)
El elden üstündür..
ne kadar şanslısn cnm.sen benim yaşadığım bu ikilemi hiç yaşamayacaksın..çocuk için ev mi çocuk için iş mi??kafayı yiyecek gibi oluyorum bazen..kızımda 4 yaşına girdi haziranda..bu sene kreşe yoliim diye düşünüordm ama libyaya gitme durumumuz da var ya nasipse orada artık.libyanamında engin görüşlerinden faydalanarak inşallah...opuyorumnanaktan
hakkınızda hayırlısı olsun canım... doğru... çocuk olunca herşeyini ona göre ayarlıyorsun... öncelik onların... hakkımızda hayırlısı olsun... :Saruboceq:
bence de okul değiştirmesin... istikrarlı bir şekilde başladığı okula devam etsin... bizimde seneye doğu görevimiz var... eşimden dolayı... kızım ilkokula orada başlayacak... bakalım neresi olacak... kafamı şimdiden kurcalıyor... CADIARZU kafamçokkarıştı -tatlicadiarzu- :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?