''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Pınar:)
Hadi bakalım ya hayırlısı olsun inşallah bak aralığa kadar buradayız sanıyorum geldin geldin gelmedin Allah kerim:)
Sen gelince hiçbirşey yapmıcam hepsini sana yaptırcam ben sadece YıYıCı olucam hihihi:)))

Sempii günaydın sultann hoşgeldin mari

holbulduk bitanesi
bitanem ellerine saglik canim ya cok guzel bu
ozellikle bu aylarda boyle bisey yapilsa ne olur
ben bikcac kez duydum ,turkiyede fakir mahallere gidip o veresiye defterndeki tum borclari odeyen kisiler var
ve bunu duydugumda okadar sevinip duygulanmistimki ne guzel bisey bu diye
bir degil kac ksiii sevindiriyosun :kedi:

Aslında hepimiz üzerimize düşeni yapsak;zekatımızı v.b versek;ülke ekonomisindeki dengesizlik bir nebze olsun azalır kanatindeyim..
Allah biliyor tabi..
(bu tür davranışların gizlisi makbuldur bir elin verdiğini öteki görmesin ..dusturu ile..)

Ee demek balıkımız var bugün mönüde..

Ben evde yapmıyorum çok fazla..Aslında omega-3 kaynağı ..Minik fındıklarımız için enerji deposu..
Balık yağının faydalarını saymakla bitmez..

Burası tam bir balık cenneti ne ararsan var ama hijyen konusunda tereddütlü olduğumuz için Türkiyedeki gibi rahat alamıyoruz..

O kadar çok tuna konservesi tüketiliyor ki inanamazsınız koli koli alıyorlar bi gittiklerinde.
Ben de severim ton balığı salatası v.b ama çok fazla yiyemem ölçülüdür..

Geçenlerde dedim ki aman Allahım ne kadar çok ton balığı var bu ülkede ..
Ne yapsam ne yapsam..
Gittim köfte yaptım o konservelerle;balık köftesi :)
Güzel de oldu sanırım ya
Mısır da kattım içine..

amin canım... Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın ve acılarını göstermesin... :Saruboceq:
kızım beş yaşında artık anasınıfı çağında... hihoyyyt bende anasınıfı öğretmeniyim zaten... zemuszemus benim işimin güzel yanlarından biri de kızımı da yanımda götürebiliyorum... ama bu sene başka bir öğretmenle olmasını istiyorum... bakalım nasıl olacak... hayırlısı herşeyin...
:Saruboceq: opuyorumnanaktan

gunaydın balım..arif e tarif ne gerek?????yerimseniben

inşallah yetişirm bacım ama benim oradan hiç dönmemek gibi bir niyetim var hayırlısı bakalım...sen gel ben hergün yemek yaparm sana balm..yeterki sen beğen daha ne isterim..

pinarcim dunku yemeklere verdigin yorumlardan dolayi cok tesekkur ettim canim benim :1hug:

fazlasını hakediyorlardı cnm inan bana..

eşim de aşırı tüketiyor cnm ton balığını.ırakta ve buradayken de severdi ama orada herhalde bol olduğundan hep ton balığı yediğini söylüyor.bir de libya yemeklerine alışamamış o da..gel artık cnm diyor..kurban olduğumun yarattığı, yüreğimi de eritiyor..mafoldumben

Öyle mi ne güzel:)

Türkiyede anaokulu yaşı inmiş diye duydum geçenlerde buradaki türk öğretmen arkadaşım söyledi..
Doğruluğu nedir?
Bizim kızımız da 2 yaşına girecek ekimde inşallah..
Buradaki türk okuluna 4 ten önce almıyorlar..
Rus Amerikan ve ıngiliz kolejleri var oraları da henüz çok iyi bilemiyorum..
ıyi araştırmak gerekiyor..
Bir çocuk için en iyi model ve eğitmen ANNE dir öyle düşünüyorum yanlış mıyım hocam:)?
özellikle 0-3 yaş döneminde anne ile vakit geçirmeleri daha hoş ve sağlıklı olur (tabi istisnalar dışında)
Biz de çoğu aktiviteyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. keyifli bir şekilde.
O zaman seni bulmuşken bilgilerinde faydalanalım biz hocam:)
El elden üstündür..

Pınar :))
ya sen beni şaşırtıp duracak mısın akedeş..
Bak gelicek ve dönmicek süper ya:) Hayırlısı olsun..
Ben gidiyorum diye gelicen dimi seni gidi seni küstüm
(gidebilme ihtimalimiz var ya..Belli değil tabi de..)

Tabi Libya yemeklerine herkes kolay alışamaz gerçi eşin Iraklı fazla garipsemez damak tatları yakın ama senin yaptıklarının yanında tadı tuzu olur mu bunların..
Senin elinde olsun ister tabi ki..

Türk restoranları var Allah tan..

ne kadar şanslısn cnm.sen benim yaşadığım bu ikilemi hiç yaşamayacaksın..çocuk için ev mi çocuk için iş mi??kafayı yiyecek gibi oluyorum bazen..kızımda 4 yaşına girdi haziranda..bu sene kreşe yoliim diye düşünüordm ama libyaya gitme durumumuz da var ya nasipse orada artık.libyanamında engin görüşlerinden faydalanarak inşallah...opuyorumnanaktan

evet canim bosle bisey yapilsa ulke acisindan okadar iyi olurki, fakir insanlar i nebze rahatlar ,tabi bunu yapanlar genelde gizliymis, ylede olmasi gerekli
bilmiyorum bu tur seyleri duyuncaben cok duygulaniyorum

baliga gelince canim ,evet fazla kokuyo evde ,coktandir yapmiyodum demek esimin cani balik istemis, artik bugun ya kizartirim yada barbuku uzerinde yaparim ,
ne guzel sizin orda cesit balik var hep tazadir ,bizim burdakiler okadar taze degildir zannetmiyorum

konserve baliktan kofte yapildigini bilmiyodum
bende salatasini cok yapardim is yerinde
malum biliyosun burda herseyi alp yiymiyoruz
is yerinde esimle ogle icin girerim magazaya zaten magaza icindeyiz, oh bi guzel yesillikler minik minik domatesler ozel peynir, misir ,ton baligi yerdik harika olurdu
tabi insan devamli tuketemiyo arada daha iyi oluyo

hayat şaşkın yaptı beni zatiiiii:tomato:ne yapıciimi şaşırmış durumdayımmmm.ama libya nın özellikle kız çocuk yetiştirmek için türkiyeden daha uygun bir yer olduğunu düşünüyorum cnm..huzura,sükunete dinginliğe öyle ihtiyacım var ki bir bilsen...akannehir

eşim sanırım benim içinde bir iş ayarlayacak..hem birlikte olmuş hem çalışmış olacağız.böylesi iyi olacak inşallah..işte şimdilik fikrimiz bu..ama takdiri ilahi nasıl tecelli eder bilemeyiz.sadece hayırlısını diliyorum her daim olduğu gibi..:Saruboceq:

gördüm resmini kızının çok tatlı maşallah... Şeniz
canım artık türkiyede okulöncesi yaşı 5 e indi... 32 ilde zorunlu oldu... :lepi: eğitim anasınıfyla beraber 9 yıla çıktı... zemuszemus anasınıflarına çocuklarını yollamayan ebeveynlere ceza geliyor anında... delikafadulden çünkü önemi ve faydası çok büyük libim... alkisalkisalkis
evet çocuğuna en güzel model kesinlikle anne ve baba.... çocuğun ilk öğretmenleri ailesi... 0-6 yaş döneminde çocuğun beyin gelişiminin %80 i tamamlanıyor ve bu dönemde edindiği alışkanlıkları ve davranışları bir ömür onunla beraber gidiyor... a.s
evet, evde bir çok aktiviteyi yapabilirsiniz.... evcilik, saklambaç, boyama... oyun hamurları da çok faydalı... ama 3 yaşından önce eli sürekli ağzında olduğu için zararlı...
opuyorumnanaktan

hakkınızda hayırlısı olsun canım... doğru... çocuk olunca herşeyini ona göre ayarlıyorsun... öncelik onların... hakkımızda hayırlısı olsun... :Saruboceq:
bence de okul değiştirmesin... istikrarlı bir şekilde başladığı okula devam etsin... bizimde seneye doğu görevimiz var... eşimden dolayı... kızım ilkokula orada başlayacak... bakalım neresi olacak... kafamı şimdiden kurcalıyor...
CADIARZU kafamçokkarıştı -tatlicadiarzu- :Saruboceq:

kızlar ben çıktım.... kendinize iyi bakın... opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

seninde allah yadımcın olsun cnm bnm..insanın evinin dışında heryer gurbet cidden..istikrar biraz uzak kalıyor bizim şimdiki yaşantımıza.. ırak,Türkiye,libya..cumlemızın hakkında hayırlısını dılıyorum bende..

Oyun hamurlarını ben kendim yapıyorum teyzesi:)
Montessori eğitimine düşmüştüm bir ara;bayağı dikkatimi çekmişti daha sonra biraz abartı olduğunudüşündüm;tabi bu benim şahsi fikrim.
Çocuklarımızı çok bunaltmamamız gerektiğini düşünüyorum;yaşayarak zaten her şeyi öğreniyoruz hep birlikte..
Biz de onlarla birlite büyüyoruz..
Her bebekle birlikte bir anne de doğarmış ya:)
Bazen annelerin ; hırsa kapılıp birbirleri ile yarışmasına neden oluyor bu..Çocuğun eğitiminden ziyade annelerin 'en iyi anne benim' rekabetine dönüşüyor..O yüzden abartmamak ; uslubu ile yaşamak lazım.
Oyuncak konusunda da öyle..
Tüketim toplumu;ticaret çılgını olduk çıktık onu da alalım bunu da alalım diyoruz gözümüzün karnı yok ki doysun gerçekten öyle..(frenleyemiyoruz kendimizi hele ben.. )
Rabbim şaşırtmasın..

Pınar cım HAYRET iyidir..
Bir insanın hayreti heyecanı bitti ise gönlü de bitmiştir..
Allah cc ya hep şöyle dua etmek gerekiyor
''Allahım hayretimi arttır beni bana bırakma..''..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

eee yemekler ne alemde bu arada.. :)

ne güzel ruhumuzu da doyuruyoruz bu arada

Herkese merhaba..Libi ne güzel şeyler paylaşmışsın,Allah razı olsun..
Bugün ;
Bool domatesli maydonozlu şehriye çorbası,
Etli kuru fasülye,
Çoban salata,
Zeytinyağlı taze fasülye(ıki fasülye oldu ama dünden kaldı)
Zeytinyağlı biber dolması ve zeytinyağlı yaprak sarması
Tereyağlı pirinç pilavı
Meyve

Allah kabul etsin,afiyet olsun...:)

bende ise gidiyorum kizlar kac gundur evdeydim bi bakim ne var ne yok
zaten pazartesi gunu fransizca kursuna basliyorum sabahtan aksama kadar hergun
fazla takilamam malesefki sizlerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…