• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bu tariften 12-14 küçük kase çıkar birtanem

siz iki kişiyseniz kesinlikle dediğin gibi yap
tüm tarifi ikiye bölerek..inşallah beğenirsiniz..eşin damlasakızını sevmezse onu ekleme istersen..ama biz bayılıyoruz bu yüzden hep eklerim..

a.s. ben kaçayım hemen damla sakız ve nişasta alayım..
yapınca fotoğrafını çeker eklerim delikafadulden
Tekrar teşekkürler ablacım..

HAYIRLI RAMAZANLAR olsun inş rabbim tüm oruç tutanlara yardım etsin hava acaip sıcak yaa ben tutamıycam hamileyim die ama kocişime yemek düşünüyorum
sahur için dün gece sigara böregi yaptım patatesli peynirli .. yanında kahvlatı türleri ..
iftar içinde:
yayla çorbası
pilav
salata
etli tazefasulye veya patatesli tavuk
revani
meyve

Herkese Hayırlı Ramazanlar
Ben çalıştığım için yemeği annem yapacak
Bizim bu akşamki menümüz
Yayla çorbası(Tek sevdiğim çorbadır diyebilirim kaydirigubbakcemile3)
Etli dolma
Meyve

bende daha yeni evliyim gecen yıl burayı takip ederken anneme babama ne yapsam diye düşünüyordum şimdi ise eşime:)

sahurda pizza yaptım, kahvaltılık ve çay vardı... İftar için ne yapsam derken eşim arayıp kızartma istedi tam bir kızartma delisidir, iftar menüm belli oldu yani köfte, biber kızartması , patates kızartması ya da püre şehriyeli pilav yeşil salata, cacık ve kemalpaşa tatlısı sizce nasıl olur....

bende daha yeni evliyim gecen yıl burayı takip ederken anneme babama ne yapsam diye düşünüyordum şimdi ise eşime:)

sahurda pizza yaptım, kahvaltılık ve çay vardı... İftar için ne yapsam derken eşim arayıp kızartma istedi tam bir kızartma delisidir, iftar menüm belli oldu yani köfte, biber kızartması , patates kızartması ya da püre şehriyeli pilav yeşil salata, cacık ve kemalpaşa tatlısı sizce nasıl olur....

menün harika birtanem..afiyetler olsun..opuyorumnanaktan

herkese hayırlı ramazanlar
geçen sene çok güzeldi bu topik :lepi:
bu senede geçen seneki gibi güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle kaydirigubbakcemile5

az kalsın ilk orucumuzu aç açına tutacaktık eşim beni kaldırmasaydı
imsak vaktine yarım saat kala acil menemen nasıl yapılır ve o kahvaltılıklar nasıl uçarak masaya konur ve çabucak hüpletilir başına gelmeyen bilemez akannehir

neyse maceralı sahurdan sonra iftar menümüze gelelim
eşimin ısrarıyla ağır bişeyler olamayacak soframızda

bugün mercimek ve ayran aşı yarışıyor çorba olarak bendede
ayran aşı çorbası var
z.yağlı taze fasülye
belki pilavda yaparım yanına
salata
tatlı olarakda çikolatalı vişneli puding ve yanına dondurnaaaa

herkesin orucunu rabbim kabul eylesin :Saruboceq:

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM...Bende kararsızdım ama kafamda menüm oluştu artık, Bu akşamki iftar menümüzcokacimcoook

ayran çorbası
patatesli tavuk(haşlama)
kıymalı soslu makarna
salata
puding

Valla gecenin körüne kadar uğraştım bunları yapayım diye, zırnık yemeğim yoktu dolapta
Doğru diyon valla, misafir çağırayım akşama, hayırlısıylaolumunekankayizsmile

Şekerim ben şöyle yapıyorum, güzel oluyor, çok da basit
Yarmayı ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlıyorum. Yarma ağırlıkta olmak üzere nohut da katıyorum. Sonracığıma, yoğurdu çok cıvık olmayacak şekilde ayrandan daha koyu şekilde açıyorsun, yarma ve nohutlarıda atıyorsun içine, karıştır bitti. Üstüne de nane, ohh mis gibi, soğuk soğuk içiyorsun. heleki bu yaz günlerinde ilaç gibi valla.

Başka türlü yapanlarda var, ocakta kaynatıp filan.Ama bu daha pratik.

ben bu çorbayı hiç içmedim soğuk olması çok cazip geldi ama. bu yarma dediğiniz nedir?

ben bu çorbayı hiç içmedim soğuk olması çok cazip geldi ama. bu yarma dediğiniz nedir?

bende hiç sevemedim bu çorbayı ama eşim istediği için yapıyorum ama azerilerin dovga dedikleri çorbayı

pişirilerek ve pirinçle yapılıyor

hatta bu akşam yapayım bende yarın için

Son düzenleme:
MRH ARKADASLAR HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR RABBİM TUTUTUGUMUZ ORUÇLARIMIZI ETTİGİMİZ DUALARIMIZI KABUL ETSİN İNSALLAH.:Saruboceq:SAHURDA KAHVALTI VE ÇAY VARDİ.BİRDE KARPUZ BOL BOL YEDİM.FAYDASI VARMİŞsempatiksalakcinniİFTAR MENÜMDE cokacimcoookMERCİMEK CORBA DOMATESLİ MAKARNA( DÜNDEN KALMISTI)SALATA BİRDE DONDURMALI İRMİK. cokacimcoook

bende hiç sevemedim bu çorbayı ama eşim istediği için yapıyorum ama azerilerin dovga dedikleri çorbayı

pişirilerek ve pirinçle yapılıyor

hatta bu akşam yapayım bende yarın için

yarma dedikleri pirinç mi? ben şunu bi deneyeyim ya. ama ıslatmak gerekiyormuş, yarına artık.

yarma.gif

iri kırılmış bir tür buğday..yarma ya da aşlık.

ramazanımız hayırlarla bayrama ersin inşaallah
içimde kocaman bir huzur var elhamdülillah
ismi bile bir keyif, bir sevinç RAMAZAN...

ben sahurda menemen yaptım yanında kahvaltılık ile hafif oldu
ilk günden ağır olmasın istedim
bu gece krep yapmayı düşünüyorum inşaallah

iftarımız ise erişte çorbası
patlıcanlı ve patatesli musakka
pirinç pilavı, çoban salatası
yoğurt tatlısı...

hepimizin ramazanı mübarek olsun ,hanelerimize bereket ve güzellikler doldursun:)

merhaba herkese hayırlı ramazanlar
ben de yayla çorbası, mantarlı tavuk güveç ,bulgur pilavı, keşkül yaptım.. ama sadece su ve yoğurt istiyorum kaydirigubbakcemile3

Back
X