''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Günaydın kızlar...
Sahur soframızda:
Şnitzel
Kahvaltılık (Kızarmış ekmek, domates, peynir, zeytin, tereyağ, haşlanmış yumurta)
Çay vardı...

İftar menüm de inşallah şöyle olacak:
Mercimek çorbası (dünden)
Pilav üstü tavuk kavurma (Eşime)
Hamur kızartması (Bana canım çekti dde)
Komposto
Üzümlü kek

Günaydın kızlar...
Sahur soframızda:
Şnitzel
Kahvaltılık (Kızarmış ekmek, domates, peynir, zeytin, tereyağ, haşlanmış yumurta)
Çay vardı...

Komposto
Üzümlü kek

afiyetler olsun birtanem..menü gayet cici..zemuszemus

sağol canım..çekebilirsem göndericem bende..

inşallah gönderirsin birtanem..çok hoş bir etkinlik olacağına inanıyorum çünkü libyanam var işin içinde..hep birlikte olmak dileğiyle..olumunekankayizsmile

Günaydın kızlar...
Sahur soframızda:
Şnitzel
Çay vardı...

Komposto
Üzümlü kek

derinimmm benim de canımı çektirdin gülüm..hastane de bereber çalıştığımız bir ablam var bugün iftara misafirim..bir çorba yapacağım önce..sonra da pişi...oh..pek güzel olacak kahvaltılıklarla..

derinimmm benim de canımı çektirdin gülüm..hastane de bereber çalıştığımız bir ablam var bugün iftara misafirim..bir çorba yapacağım önce..sonra da pişi...oh..pek güzel olacak kahvaltılıklarla..

Kız ben bayılırım pişiye. Babaannem pek güzel yapar. Hatta bazılarının içine de lor katar. Öyle de süper oluyor tavsiye ederim canım. Ben de bazılarına katıcam inşallah... opuyorumnanaktan

ben bu pişiden yapacağım inşallah..

pi%25c5%259fi%5B2%5D.jpg

ya da bu fincan böreğinden

sany0622.jpg

patatesli kıymalı fincan böreği | pinaripekci

Keşke annemlerle birlikte olsaydım bu ramazanda. Annem hazırlasa mamaları bende hazıra konsam, yine eskisi gibi

Yine balkonda babamın işten gelişini beklesek elinde mis gibi kokan pidelerle. Yine annem mutfakta koşuştursa iftara hazırlanmak için. Yine biz 3 kardeş iftar sofrasında birbirimizi çimdiklesek, muzurluklar yapsak. Ve yine annem babam "bari iftar sofrasında rahat durun Allah aşkına "diye bağırsalar. Keşke............:çok üzgünüm:

Keşke annemlerle birlikte olsaydım bu ramazanda. Annem hazırlasa mamaları bende hazıra konsam, yine eskisi gibi

Yine balkonda babamın işten gelişini beklesek elinde mis gibi kokan pidelerle. Yine annem mutfakta koşuştursa iftara hazırlanmak için. Yine biz 3 kardeş iftar sofrasında birbirimizi çimdiklesek, muzurluklar yapsak. Ve yine annem babam "bari iftar sofrasında rahat durun Allah aşkına "diye bağırsalar. Keşke............:çok üzgünüm:

kuzucuuum canım..benim geriye dönüp baktığımda bu tarz anılarım yok..ancak yuvamda aşkımsu olduğu zaman evimde çöl izleniminden kurtulmuş oloor..rabbim kimsecikleri ayırmasın..seni de sevdiklerin kavuştursun birtanem..arada da izmire kaç ben sana analık yaparım..ben yapiim sen ye zuzum benüm kıyamam sanaopuyorumnanaktan

Ben pişi hamurumu yoğurdum bile :)

oh pek güzel cokacimcoook ben de eve uçar uçmaz yapıciim inşallahkaydirigubbakcemile4

Es-Selam olsun gönülden..
Herkese cici mi cici günler,duru saatler,feyz ve huzur dolu dakikalar nasip olsun..
Fotoğraflar eklenmiş,ellerinize,gönlünüze sağlık arkadaşlar..
Hepsi çok güzel..a.s.
Bu ara tatlı bir yoğunluktur gidiyor,akşama da misafirlerimiz var,Allah eksik etmesin.Hazırlık yapıyoruz..:1hug:

Etkinliğe gelince,ilgi çok güzel,canlı,diri..Lakin katılım ilgiye nispeten daha az,4-5 arkadaşımızın resmi var elimizde şuan,ki onlar da tahmin ettiğimiz isimler.. :) Allah cc razı olsun.Biz istiyoruz ki hepimiz katılalım,iştirak edelim,neticede amaç belli:Muhabbet..
Katılımlarınız devamını getirecek ve çok daha keyifli işlere,renkli etkinliklere doğru,el ele ilermemizi sağlayacak..
:3:

Özel mesajla isimler yayınlanacak mı diye soran arkadaşlarım var..
Tabi tanışmak amaçlı olduğu için,yayınlamamız çok daha güzel olur lakin isim vermek istemiyorsanız o da olur..Bunu da belirtmek istedik.

Son olarak Kulubümüzde her milletten,her yöreden rengarenk bir kültür mozaiği olduğunu görüyorum ve bu olaya bayılıyorum :)
Aramıza boşnak varsa,en hakikisinden boşnak mantısı reçetesi rica ediyorum..
Tuz,su,un ile hamurumu hazırladım,birazdan açma-kesme işlemine geçeceğim..
Çarşaf böreği gibi yapacağım..Boşnak bir arkadaşım anlatmıştı,hatırladığım kadarıyla böyle
Kare kare kesip,dolduracağım içini..Bol tereyağlı..
Konu hakkında sağlam malumatı ve,boşnak mantısı tecrübesi olan,farklı metodlar uygulayan arkadaşlarımın tavsiye ve önerilerine açığım..

Muhabbet ola:3:

Son düzenleme:
pınarcım tamam canım bende en yakın zamanda gönderirim libyanacıma inşlhh

bu arada tatlı hamur işi yemek farketmiyo herhalde bilmiyorumkismile

ayy benimde canımı pişi çektirdiniz ama tek başına ne yapasım nede yiyesim gelir mafoldumben

Bu günümüze şükürler olsun,gönlümüz hoş..Ama bazen insan çocukluğunu özlüyor değilmi kuzum ya?Annem kızartsa pişileri,yumurtalı ekmekleri,haşhaşlı yağlıları..Uyurken miss gibi kokusu gelse,yumuşacık uyandırsa bizi,kalksak..O uyku mahmurluğuna rağmen abimle tepişsek,didişsek,saçma sapan şeylere gülme krizine girsek,annemi babamı kah bağırtsak kah güldürsek...Hey gidi günler..boshayallersmile

Gülüm farketmez,herşey olur..Tatlı,tuzlu,yemeklik,sahurluk,gönüller bir olsun tek ;)
Kuzusu kıyamam sana:* Ruha dokunmuşsun her kelamda..
Güzel,duru dualarında yürekten amin Simi'm.

Es-Selam olsun gönülden..
Herkese cici mi cici günler,duru saatler,feyz ve huzur dolu dakikalar nasip olsun..
Fotoğraflar eklenmiş,ellerinize,gönlünüze sağlık arkadaşlar..
Hepsi çok güzel..a.s.
Bu ara tatlı bir yoğunluktur gidiyor,akşama da misafirlerimiz var,Allah eksik etmesin.Hazırlık yapıyoruz..:1hug:

Etkinliğe gelince,ilgi çok güzel,canlı,diri..Lakin katılım ilgiye nispeten daha az,4-5 arkadaşımızın resmi var elimizde şuan,ki onlar da tahmin ettiğimiz isimler.. :) Allah cc razı olsun.Biz istiyoruz ki hepimiz katılalım,iştirak edelim,neticede amaç belli:Muhabbet..
Katılımlarınız devamını getirecek ve çok daha keyifli işlere,renkli etkinliklere doğru,el ele ilermemizi sağlayacak..
:3:

Özel mesajla isimler yayınlanacak mı diye soran arkadaşlarım var..
Tabi tanışmak amaçlı olduğu için,yayınlamamız çok daha güzel olur lakin isim vermek istemiyorsanız o da olur..Bunu da belirtmek istedik.

Son olarak Kulubümüzde her milletten,her yöreden rengarenk bir kültür mozaiği olduğunu görüyorum ve bu olaya bayılıyorum :)
Aramıza boşnak varsa,en hakikisinden boşnak mantısı reçetesi rica ediyorum..
Tuz,su,un ile hamurumu hazırladım,birazdan açma-kesme işlemine geçeceğim..
Çarşaf böreği gibi yapacağım..Boşnak bir arkadaşım anlatmıştı,hatırladığım kadarıyla böyle
Kare kare kesip,dolduracağım içini..Bol tereyağlı..
Konu hakkında sağlam malumatı ve,boşnak mantısı tecrübesi olan,farklı metodlar uygulayan arkadaşlarımın tavsiye ve önerilerine açığım..

Muhabbet ola:3:

nacizane fikirlerimi söyleyeyim libyanacım...boşnak değil yörüğüm ama bizdede sık sık yapılır bu..ailedede boşnaklarla evlenenler olduğu için(halam) farklı yapımlarınıda görmüşlüğüm vardır..evet tıpkı çarşaf böreğinde olduğu gibi yufkaya merdane ,oklava türevleri değmeyecek el yardımıyla zar gibi olana dek temiz bir sofra bezinde büyüteceksin..ve kare kare kesmen çok zor bu hamuru dediğim gibi çok ince ...şayet 2 kişiyseniz hamurun karşılıklı her 2 tarafınada iç malzemeyi koyup sofra bezi marifetiyle yuvarlayacaksınız her iki yönden...
ortaya gelindiğinde birbirine değen 2 rulo olacak..sonra onları ortadan ayırıp her bir ruloyu 2-3 parmak genişliğinde kesip tepsiye koyup fırınlayacaksın...
bir kaç noktada vardır ki yanlış bilinen
eski boşnaklar bunu yoğurtla yemezlerdi sade yerlerdi
ama bizde adı üstünde mantı dendiği için yoğurtlada servis ettiğimiz olur
bunun içinde pişen mantıları fırından çıkarmadan biraz katıca ayran hazırlayıp mantılara paylaştır ve kapattığın ama sıcak olan fırında 5 dakika beklet ıslansın
sonra çıkarınca koyu kıvamlı yoğurt ve sosunu koyabilirsin

hayırlı geceler herkese
misafirlerime cuamrtesi akşamı misafirlerim gelicek şimdiden düşünmeye başaladım ne yapsam diye ana yemegi buldum ama çorbaya karar veremedim her yerde mercimek mercimek tarhanamda yok başka ne yapabilirm ana yemegim patlıcan kebabı tavuk suyuyla bir çorba olabilir diye düşünüyorum ama bildiğim iyi bir tarifim yok malesef

Terbiyeli tavuk suyuna çorba :1 Haşlanmış tavuk suyu2kaynayan tavuk suyunun içine un ve yoğurt karışımı 3 tavuk etlerini minik minik didikle tavuk suyuna karıştır4 sarımsak ez ekle tavda margarın,pulbiber ve karabiber yak üzerine ekle ...

hım domates çorbasına benzeyen bir tarıfım margarın ve unu az kavur salça ekle yarı su yarı süt süper bir çorba oluo tavsiye ederim

özellikle ölçü vermedim kıvamını kendın ayarlayabilrsin ben genelde 2 kişilk ve göz kararı yaptım için :):)

bu arada menun şöle olabilir
çorba (yukarda tarıfını verdıklerımden biri olabilir yada yayla çorbası)
zeytinyağlı yemek(barbunya olabilir,taze fasulye olabilir,)
patlıcan kebabı
şehriyeli pilav
güzel bir gül böreği
salata
bide meze tarzında bi salata olabilir mesela (amerikan salatası,meksika fasulyelı salta vs.)
yaprak sarma olabilir
tatlı olarak da hafif sütlü bi tatlı mesela kazandibi tavuk göğsü olabilir

aynı yörede olupta bir yemeği çok farklı çeşitlerde sunanlar olduğu için bizde bilineni yazdım
eminim başka biride öyle olmaz böyle olur der:))
örneğin biz sütlacıda tuzlu yaparız bayramlarda
eşimde aynı yöreli olmasına rağmen onlar üzerine kavrulmuş sucukta eklerler

Back
X