''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

halamada sordum şimdi libyanacım(boşnak gelini:)) )
arzu ederse arkadaşının tarif ettiği gibi keserekte yapabilir ama o zaman fazla inceltmesin hamuru dedi

tamam libyanacım inşlhh yakın zamanda :hulya:

bu arada kızlar canıjm kaç gündür şöle geceleri kek istiyo
eskileri anmışken eski mahden annemleirn komşusunun bi kızı vardı iki defa kek yemiştim onlarda tabi baya küçüktüm ama nasıl lezzetli bir kekdi ağızda dağılıyodu hazır kekler yanında hiç kalır yani
sadece margarinle yapmış olduğu aklımda kalmış:sinifsinif:

eğer varsa çok beğendiğiniz bi kek tarifi bana verirseniz çok sevinirim a.s

iyi geceler arkadaşlar.ben gelene kadar herkes gitmiş anlaşılan.arkadaşlar cuma günü misafirim olacak yemekte.şehriye çorbası fırında tavuk pilav düşünüyorum.yanında zeytinyağlı fasülye.menüme önerebilceğiniz neler avr?tatlı ve salata olarak
çorba arpa şehriyeyle deneyebilirsin

fırında tavuk yanına garnitür eklersen renkli olur tavuğun yada yoğurtlu patatesli salçalı( toz salça)yapabilirisn oda çok süper oluyo

bunun yanına muhtmelen pilav yakışır

salata olarakta şöle dereotlu mısırlı bi göbek salata

meze tarzındada zeytnyağlı yaprak sarma olabilir

şöle kıymalı bir tepsi böreği olabilir

haydari olabilir

ammada çok olabilir kullandım yaw :kaydirigubbakcemile4:kedi:

aynı yörede olupta bir yemeği çok farklı çeşitlerde sunanlar olduğu için bizde bilineni yazdım
eminim başka biride öyle olmaz böyle olur der:))
örneğin biz sütlacıda tuzlu yaparız bayramlarda
eşimde aynı yöreli olmasına rağmen onlar üzerine kavrulmuş sucukta eklerler

merhaba canım benim baba tarafındada sütlaca tuz koyarlar bende yaparken atarım az da olsa ayrıyeten baklavalarada tuz konur ama gerçekten daha lezzetlide olur
her yörenin değişik değişik yemek ve ağız tadi var cokacimcoook

merhaba canım benim baba tarafındada sütlaca tuz koyarlar bende yaparken atarım az da olsa ayrıyeten baklavalarada tuz konur ama gerçekten daha lezzetlide olur
her yörenin değişik değişik yemek ve ağız tadi var cokacimcoook

Arkadaşlar tatlılara her zaman bir fiske tuz atmak gerekir.Bu, tatlının tadını daha da keskin hale getirir.Yoksa tuzlu bir tat değil olan,açıklayalım da...yerimseniben

slm bayanlar ben geldım uzun zamandır evde ıftar yapamadıgım ıcın ve bıraz rahatsız oldugum ıcın ugrayamadım nasılsınız görüşmeyeli?

Hayırlı günler canlarım. ŞenizHepinize mutfakta kolay gelsin. Amma velakin ben daha ne yapacağıma karar veremedimbilmiyorumkismile

Arkadaşlar tatlılara her zaman bir fiske tuz atmak gerekir.Bu, tatlının tadını daha da keskin hale getirir.Yoksa tuzlu bir tat değil olan,açıklayalım da...yerimseniben

evet arkadaşımın bahsettiği şey her zaman attığımız tuzlardan..
hatta rahmetli babaannemin tabiri vardı nurlar içinde yatsın
^^kızanım yaptığınız herşeye tuz gezdirin^^:))
ama benim bahsettiğim sütlac rumeli yöresine ait olan şeker konulmayan yalnızca tuz olan...yani gerçekten tuzlu sütlaç:kedi:

eskileri anmışken eski mahden annemleirn komşusunun bi kızı vardı iki defa kek yemiştim onlarda tabi baya küçüktüm ama nasıl lezzetli bir kekdi ağızda dağılıyodu hazır kekler yanında hiç kalır yani

1 subardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 yumurta
kabartma toz vanılya
un

kabartma tozu hariç butun hamuru yumurta şeker süt ve yağ üzelce çırp unu vanılyayı ekle kıvamını bulunc aiçine tarçın,fındık,kayısı,kuruüzüm, incir ekle kabartma tozunuda ekle şöle bi karıştır yağlanmış kalıba dök .(not:incir ve kayısı minik minik doğra)

genelde bu kekimi yiyen herkes çok beğenir umarım denersin kolaygelsin...bilmiyorumkismile

iki kek önereyim birtanem..inşallah hoşuna gider..

yemeklerim11.jpg

yemeklerim9.jpg

toz pembe | pinaripekci

bu da tarçın ceviz ve zencefilli harika oluyor..

aromatik tarçınlı cevizli sürpriz | pinaripekci

tarnlcevizlikek.jpg

Gulshenidil,yüreğine,emeğine sağlık gülüm çoook teşekkür ettim,halacığını da kalbi selamlar..
Aynı - o şekilde yaptım,incelttim hamuru,çarşaf gibi..
Şuan pişiyor fırında,koku bomba burnumu tıkamak istiyorum :)
Pişince ikram ederim,hepimiz yeriz inşallah ;)
Tekrar sağ ol..
Ben böyle bilhassa büyüklerimizin,anneanne,babanne,ninelerimizin reçetelerine kelimenin tam anlamı ile bayılıyorum,ne varsa kurban olduğum muhteşem oluyor,o tatlılıklarından,eski toprak olmalarından belki..

Aysen benim sevdiceğim kek tutkunu , tutkudan da öte bişi bu ..
Çoğu arkadaşım öğrenmiştir..
7/24 olsa bana mısın demez,ki normalde öyle yemeklere karşı özel bir ilgisi,aşkı,düşkünlüğü yok..
Evlendiğimizden beri yaptığım bir kek var,bir sürü reçete denerim,farklı farklı kekler pişiririm ııı yok , onu sever,çok sever hem de..
Özel tarifimiz bizim:)

Püf noktalarına dikkat edersen,vazgeçemeyeceğin,çok seveceğin bir kek olur.. inşallah..Herkese de tavsiye ederim..
Hatta foto eklerim birazdan -şu işim bitsin-

Malzemeler
4 adet taze yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı soda veya gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un.. (takriben 3.5 bardak,boza kıvamında olcak)
3-4 kaşık kakao

Yapılışı:
Evvela yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.(bu aşamada bir çimdik de tuz atabilirsiniz)
1-2 dakika çırptıktan sonra,sıvı malzemeleri ekliyoruz.
Süt-sıvıyağ-soda..Tekrar çırpıyoruz..
Unu mümkünse eliyoruz..Eledikten sonra karışıma azar azar ilave edip her defasında çatal yardımı ile karıştırıyoruz,son olarak vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz..
Kabartma tozu kattıktan sonra fazla karıştırmıyoruz..
Bir kase kadar ayırıp,kakao katıyoruz.. (kakao karıştırdıktan sonra koyulaşabilir azıcık süt ilave ediyoruz)
Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayıp,önce sade daha sonra kakaolu harçtan döküyoruz..
(dilerseniz harcı eşit oranda ayırıp,birini kakaoyla karıştırın,bir kepçe sade bir kepçe kakaolu olmak üzere de ekleyip,zebra kek de yapabilirsiniz)
Kürdan yardımı ile üzerine şekillendirip,önceden ısıtılmış 180 derecedeli fırında ilk etapta 20 dakika,daha sonra 170 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz..
Fırınınızın diline de bağlı tabi bu aşamalar..
Kek pişerken kesinlikle fırını açmayın özellikle ilk 20 dakika,aksi halde söner,kabarmaz..
Kekinizin pişip işmediğinizi kürdan batırarak anlayabilirsiniz,harc bulanıyorsa pişmemiş demektir..Biraz daha kalması gerekir..

Ayrıca bu kekle pastalar,mini topkekler ne dilerseniz yapabilirsiniz..
Hayal gücünüze de bağlı..Soslu,pudingli hepsi süper oluyor ..

Afiyet,bal şeker olsun..

ama benim bahsettiğim sütlac rumeli yöresine ait olan şeker konulmayan yalnızca tuz olan...yani gerçekten tuzlu sütlaç:kedi:

Çok ilginç..Ama adı sütlaç değildir herhalde,tamamen farklı birşey çünkü..bilmiyorumkismile

benim bahsettiğimde içine şeker koyulmayan sütlaç :))

ama ben öle yapmıyorum tabi şekersiz:))
babam çok sever annem babam için yapardı sadece tuzlu sütlacı cokacimcoook

Biber dolmamız hazır.
Gıdınce bır de corba yapılacak ama adı mechul.Sıkı bı sebze corbasına ıhtıyac var.
Yeşil fasulye salatası yapasım var.
Kızım sıyah beyaz makarna ıstedı bıde onu yaparım.
Annecık kadayıf sarmıs tatlıda gecerken hopp ondan alınacak.
Bu kadar bugunluk ama benım hıc yemek yıyesım yok :2:

mblue canım çok teşekkür ederim bende her zaman senin yaptığın gibi yaparım zaten a.s
libyanacım çok teşekkür ederim sanada bende sodalı yapmazdım hiç birde böle deniyim ama bunu kek kalıbında yapsam olurmu ki :uhm:
üstünede puding veya çikolata sos yaparım
ayyyy aş ersem anca bu kadar isterdi canım herhalde sırnaşık şey
hemen yapmaya kalkıyorum cokacimcoook

Biber dolmamız hazır.
Gıdınce bır de corba yapılacak ama adı mechul.Sıkı bı sebze corbasına ıhtıyac var.
Yeşil fasulye salatası yapasım var.
Kızım sıyah beyaz makarna ıstedı bıde onu yaparım.
Annecık kadayıf sarmıs tatlıda gecerken hopp ondan alınacak.
Bu kadar bugunluk ama benım hıc yemek yıyesım yok :2:

benim çok yiyesim varrrrrrrrrrr

arkadaşlar ;
bana da bir menü söylermisiniz lütfen.pazar günü için 10 kişilik misafirim gelecek ama ne yapacağıma karar veremedim henüz.değişik ve göze hitap eden birşeyler yapmak istiyorum ama ne???????
14 aylık çok hareketli bir bebek ve karnımda 5 aylık bir bebek olduğunu düşünerek menüyü söylerseniz sevinirim.pazarlık yapar gibi oldu ama:)))))))))

Back
X