''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

ya da şööle fırında altında pilav üstünde soslu tavuklar olsa nası olur arkadaşım?

bence de sence:) poşet fikrini geçelim o zaman

geçen sene ramazanda 15 kişilik şftar davetimde ben şöle bişi yapmıştım
sade bir pilav yapıp
tavuk butlarınıda fırınlamıştım dip kısımlarına folya sarmıştım yerken eller kirlenmesin diye
sonra pilavı kek kalıbına koyup borcama ters çevirmiş ortasınada butlardan bi kaç tane sokmuş ve yanlarına dizmiştim çok beğenilmişti yerimseniben

libişim ne ettiiiinnnn akannehir
bu resimlerden sonra başım dönüyor açlık emareleri baş göstermiş bulunmakta
ya şekerim düştü yada çıkışta işte öyle birşeyler oluyor
sanırım birazda saçmalıyorum
tamam sonuç:canım o resimdeki kelerden istiyoooorrrrr delikafadulden

Bizde 2 kişilik çorba bezelye pilav var.Artan olunca yeni de yapılmıyor.O yüzden tamamlayıcılarla bu günü geçirelim dedim.Bunların yanına patates kroket,yumurtalı baharatlı soğan kavurması ve sarımsaklı yoğurtlu makarna yapmayı düşünüyorum..yerimseniben

Bizde 2 kişilik çorba bezelye pilav var.Artan olunca yeni de yapılmıyor.O yüzden tamamlayıcılarla bu günü geçirelim dedim.Bunların yanına patates kroket,yumurtalı baharatlı soğan kavurması ve sarımsaklı yoğurtlu makarna yapmayı düşünüyorum..yerimseniben

bendede dünden kalan bezelye ve pilav var bir de yoğurt koyarım yanına tek başına zevki çıkmasada :a015:

sade bir pilav yapıp
tavuk butlarınıda fırınlamıştım dip kısımlarına folya sarmıştım yerken eller kirlenmesin diye
sonra pilavı kek kalıbına koyup borcama ters çevirmiş ortasınada butlardan bi kaç tane sokmuş ve yanlarına dizmiştim çok beğenilmişti yerimseniben

hmm harika bi görsellik..
ayrıca butlara folya sarman da çok zekiceee
kaptım bu fikri haberin olsuunaklinialirimsmile

hmm harika bi görsellik..
ayrıca butlara folya sarman da çok zekiceee
kaptım bu fikri haberin olsuunaklinialirimsmile

teşekkür ederim şekerimm Şeniz

çok görsel ve güzel oluyo zaten ben tavukları genelde fırınlarım ben yemiyorum tavuk balık felan ama aşkitoma yaparım güzel oluyo olumunekankayizsmile

Ayy lav yuu sistııırs! :)
Ceylin'im,Yazma'lım,cümle kardeşim,eksik olmayın inşaAllah..

Pınar'ımızın,Simi'mizin de ellerine emeklerine sağlık olsun..
Harika kekler süperr! :*

Bu arada bende hazırlıklarımı tamamlıyorum sayılır,boşnak mantımız da pişti..
Arap Usulü Cheesecake de yaptık..

Azeri Kızı'mızı bileniniz vardır mutlaka,güzel kardeşim benim..
Sizlerden iyi olmasın , çok cici , çok leziz tariflerinden biri de Adıyaman Patlıcan Kebabıydı.
Ben onu seneler önce yemişt,bayılmıştım,bu vesile ile tekrar denedim..
Hatta reçetesini değiştirdim biraz,kesinlikle tavsiye ederim..
Mutlaka deneyin arkadaşlar..
Bugün de yaptım,misafirlerinizin de çok beğeneceği bir yemek..
İster tavuklu ister kıymalı..
Ekleyeceğim birazdan inşallah..
Sizler de yapın,bizleri anın,bildiklerinizi de bizlerle paylaşın ki yürekten yüreğe yol kuralım :*

sade bir pilav yapıp

pilav fırında değil normal ama demi?
ben de diyorum ki yarı pişmiş pilavı borcama koysam,üzerine önceden haşladığım ve sonra sosladığım kalçaları yerleştirip,fırına versem,nası olur?biraz riskli mi?

teşekküredrim canım bnim
ozamn n bi ara geçmişe yelken açıyım
umarım bulurumbilmiyorumkismile

QUOTE=Libyana;14896320]Gulshenidil,yüreğine,emeğine sağlık gülüm çoook teşekkür ettim,halacığını da kalbi selamlar..
Aynı - o şekilde yaptım,incelttim hamuru,çarşaf gibi..
Şuan pişiyor fırında,koku bomba burnumu tıkamak istiyorum :)
Pişince ikram ederim,hepimiz yeriz inşallah ;)
Tekrar sağ ol..
Ben böyle bilhassa büyüklerimizin,anneanne,babanne,ninelerimizin reçetelerine kelimenin tam anlamı ile bayılıyorum,ne varsa kurban olduğum muhteşem oluyor,o tatlılıklarından,eski toprak olmalarından belki..

Aysen benim sevdiceğim kek tutkunu , tutkudan da öte bişi bu ..
Çoğu arkadaşım öğrenmiştir..
7/24 olsa bana mısın demez,ki normalde öyle yemeklere karşı özel bir ilgisi,aşkı,düşkünlüğü yok..
Evlendiğimizden beri yaptığım bir kek var,bir sürü reçete denerim,farklı farklı kekler pişiririm ııı yok , onu sever,çok sever hem de..
Özel tarifimiz bizim:)

Püf noktalarına dikkat edersen,vazgeçemeyeceğin,çok seveceğin bir kek olur.. inşallah..Herkese de tavsiye ederim..
Hatta foto eklerim birazdan -şu işim bitsin-

Malzemeler
4 adet taze yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı soda veya gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un.. (takriben 3.5 bardak,boza kıvamında olcak)
3-4 kaşık kakao

Yapılışı:
Evvela yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.(bu aşamada bir çimdik de tuz atabilirsiniz)
1-2 dakika çırptıktan sonra,sıvı malzemeleri ekliyoruz.
Süt-sıvıyağ-soda..Tekrar çırpıyoruz..
Unu mümkünse eliyoruz..Eledikten sonra karışıma azar azar ilave edip her defasında çatal yardımı ile karıştırıyoruz,son olarak vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz..
Kabartma tozu kattıktan sonra fazla karıştırmıyoruz..
Bir kase kadar ayırıp,kakao katıyoruz.. (kakao karıştırdıktan sonra koyulaşabilir azıcık süt ilave ediyoruz)
Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayıp,önce sade daha sonra kakaolu harçtan döküyoruz..
(dilerseniz harcı eşit oranda ayırıp,birini kakaoyla karıştırın,bir kepçe sade bir kepçe kakaolu olmak üzere de ekleyip,zebra kek de yapabilirsiniz)
Kürdan yardımı ile üzerine şekillendirip,önceden ısıtılmış 180 derecedeli fırında ilk etapta 20 dakika,daha sonra 170 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz..
Fırınınızın diline de bağlı tabi bu aşamalar..
Kek pişerken kesinlikle fırını açmayın özellikle ilk 20 dakika,aksi halde söner,kabarmaz..
Kekinizin pişip işmediğinizi kürdan batırarak anlayabilirsiniz,harc bulanıyorsa pişmemiş demektir..Biraz daha kalması gerekir..

Ayrıca bu kekle pastalar,mini topkekler ne dilerseniz yapabilirsiniz..
Hayal gücünüze de bağlı..Soslu,pudingli hepsi süper oluyor ..

Afiyet,bal şeker olsun..
[/QUOTE]

cnm taruff buu boshayallersmile

ben de diyorum ki yarı pişmiş pilavı borcama koysam,üzerine önceden haşladığım ve sonra sosladığım kalçaları yerleştirip,fırına versem,nası olur?biraz riskli mi?

yarı pişmiş pilavla hiç denemedim ama pilavın altına gögüs parçalayıp koymuş üstüne pilavı döküp en üstede kaşar rendesi koymuştum bölede güzel oluyo cokacimcoook
ama benim fırınımın alt üst ayarı var yani ben bunu yapınca sadece alttan pişme bölümünü açıyorumki pilav fazla kızarmasın üsütnde sadece kaşarlar erisin altta tavuklar pişsin diye olumunekankayizsmile

tavada yap..
mangal gibi oluyo
iyice kızartınca
azıcık bi yağda...

tavada içi çiğ kalcakmış gibi geliyo sanki..koca tek parça but,mecbur haşladım bi fasıl o yüzden..

QUOTE=Libyana;14896320]Gulshenidil,yüreğine,emeğine sağlık gülüm çoook teşekkür ettim,halacığını da kalbi selamlar..
Aynı - o şekilde yaptım,incelttim hamuru,çarşaf gibi..
Şuan pişiyor fırında,koku bomba burnumu tıkamak istiyorum :)
Pişince ikram ederim,hepimiz yeriz inşallah ;)
Tekrar sağ ol..
Ben böyle bilhassa büyüklerimizin,anneanne,babanne,ninelerimizin reçetelerine kelimenin tam anlamı ile bayılıyorum,ne varsa kurban olduğum muhteşem oluyor,o tatlılıklarından,eski toprak olmalarından belki..

Aysen benim sevdiceğim kek tutkunu , tutkudan da öte bişi bu ..
Çoğu arkadaşım öğrenmiştir..
7/24 olsa bana mısın demez,ki normalde öyle yemeklere karşı özel bir ilgisi,aşkı,düşkünlüğü yok..
Evlendiğimizden beri yaptığım bir kek var,bir sürü reçete denerim,farklı farklı kekler pişiririm ııı yok , onu sever,çok sever hem de..
Özel tarifimiz bizim:)

Püf noktalarına dikkat edersen,vazgeçemeyeceğin,çok seveceğin bir kek olur.. inşallah..Herkese de tavsiye ederim..
Hatta foto eklerim birazdan -şu işim bitsin-

Malzemeler
4 adet taze yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı soda veya gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un.. (takriben 3.5 bardak,boza kıvamında olcak)
3-4 kaşık kakao

Yapılışı:
Evvela yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.(bu aşamada bir çimdik de tuz atabilirsiniz)
1-2 dakika çırptıktan sonra,sıvı malzemeleri ekliyoruz.
Süt-sıvıyağ-soda..Tekrar çırpıyoruz..
Unu mümkünse eliyoruz..Eledikten sonra karışıma azar azar ilave edip her defasında çatal yardımı ile karıştırıyoruz,son olarak vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz..
Kabartma tozu kattıktan sonra fazla karıştırmıyoruz..
Bir kase kadar ayırıp,kakao katıyoruz.. (kakao karıştırdıktan sonra koyulaşabilir azıcık süt ilave ediyoruz)
Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayıp,önce sade daha sonra kakaolu harçtan döküyoruz..
(dilerseniz harcı eşit oranda ayırıp,birini kakaoyla karıştırın,bir kepçe sade bir kepçe kakaolu olmak üzere de ekleyip,zebra kek de yapabilirsiniz)
Kürdan yardımı ile üzerine şekillendirip,önceden ısıtılmış 180 derecedeli fırında ilk etapta 20 dakika,daha sonra 170 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz..
Fırınınızın diline de bağlı tabi bu aşamalar..
Kek pişerken kesinlikle fırını açmayın özellikle ilk 20 dakika,aksi halde söner,kabarmaz..
Kekinizin pişip işmediğinizi kürdan batırarak anlayabilirsiniz,harc bulanıyorsa pişmemiş demektir..Biraz daha kalması gerekir..

Ayrıca bu kekle pastalar,mini topkekler ne dilerseniz yapabilirsiniz..
Hayal gücünüze de bağlı..Soslu,pudingli hepsi süper oluyor ..

Afiyet,bal şeker olsun..

cnm taruff buu boshayallersmile[/QUOTE]

ahaha tevafuka bak gökte arraken yerde buldum aklinialirimsmile

pilavda pişeceği kadar su olmalı çiğ kalır yoksa..

bu arada merhabalarrr

kızlar çok alakasız bir soru olacak ama en iyi yanıtı sizlerden alacağıma eminim..ekmek yapma makinesi almak istiyorum...sinbonun kalitesine güvenmiyorum, tefal biraz gürültü yapıyormuş, moulinex alabilirim..netten yorumları okudum kafam iyice karıştı...bir türlü tutturamıyorlarmış...sizin öneriniz var mı..moulinex hakkında fikri olan var mı...

Back
X