''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

masab.jpg

Son iftar soframdan....

wwaaaooowwww akannehirakannehir harika olmuş canım ya elleine sağlık çok şık görünüyor..

noliy laa burda sempatiksalakcinni
gider gitmez arkamdan neler olmuş neler :umursamaz:

:roflol::roflol::roflol: ceylinden haber var kızlarrr .... operasyon tamam galiba kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 hoşgeldin canım tekrar seni aramızda görmek harikaazemuszemus

Filizim ellerine sağlık,harika görünüyor hepsi..
Yiyenlere bol bereket,şifa,muhabbet ola..

Ceylinisi:*
Aynen ben de sendenim hiç öyle kollarını bağlayıp,kaşlarını çatma:) Kıyamam..
Yaşasın Soda Kardeşliği ;)
Bugün malesef fazla kaçırdık,Sempimize demiştim yuvarlanmak üzereyim kedi gibin,göbüş üstü.
Neden böyle oldu bilemedim..

eee yeniden hosgeldin:3:
durumlar nasil:jeyyar:
:roflol::roflol::roflol: ceylinden haber var kızlarrr .... operasyon tamam galiba kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 hoşgeldin canım tekrar seni aramızda görmek harikaazemuszemus

aynen tamamalanmis operasyon:lepi:

eee nerede kalmıştık sempatiksalakcinni
soda operasyonu zaferle sonuçlanmıştır ilgililenlere duyurulur guclubacismile

filizim her ne kadar bugün burnuma kadar yemiş olsamda,
sofran gözüme çok cazip geliyor, herşey çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık vereliniortak

Masadaki üzümler enfes görünüyor..!
Ahh eskiden fırından tazecik / sıcacık çiçek ekmekler alır,yemek vaktine kadar dayanamaz böyle iri iri üzümlerle bir güzel yerdik..
Nasıl tatlı gelirdi..
Yemeğe ekmek kalmazdı tabi:roflol:
Hoop tekrar fırına..

Acıgül o lavaş şimdi ne halde merak ettim:)
Şişkin mi hala öyle..

Acıgül o lavaş şimdi ne halde merak ettim:)
Şişkin mi hala öyle..

valla yiyeli2 gün oldu nerelerdedir Allah bilir :roflol::roflol::roflol: ramazan gireli müthiş göbek yaptım hee:CüvCüv::CüvCüv: ama içi boşkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 lavaşta göbücüğümün biryerlerindedir kesinsırnaşık şeysırnaşık şey

wwaaaooowwww akannehirakannehir harika olmuş canım ya elleine sağlık çok şık görünüyor..

Wawww harika gorunuyorda
resim azcik daha buyuk olsaymis net gorurduk
ellerine saglik canim
harika bir iftar sofrasi cikmis ortaya

Filizim ellerine sağlık,harika görünüyor hepsi..
Yiyenlere bol bereket,şifa,muhabbet ola..

Ceylinisi:*
Aynen ben de sendenim hiç öyle kollarını bağlayıp,kaşlarını çatma:) Kıyamam..
Yaşasın Soda Kardeşliği ;)
Bugün malesef fazla kaçırdık,Sempimize demiştim yuvarlanmak üzereyim kedi gibin,göbüş üstü.
Neden böyle oldu bilemedim..

filizim her ne kadar bugün burnuma kadar yemiş olsamda,
sofran gözüme çok cazip geliyor, herşey çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık vereliniortak

Teşekkürlerr.Bu da büyük resim...
masan.jpg

valla yiyeli2 gün oldu nerelerdedir Allah bilir :roflol::roflol::roflol: ramazan gireli müthiş göbek yaptım hee:CüvCüv::CüvCüv: ama içi boşkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 lavaşta göbücüğümün biryerlerindedir kesinsırnaşık şeysırnaşık şey

kaydirigubbakcemile3
İki gün mü amanın ben şimdi yaptın da ekledim sandımdı:kedi:

Evet büyüğü daha hoş olmuş gerçekten..
Mönü neydi ?
Bu arada tam 6 kişilik masa!
Haydi kurulalım ! :))

kaydirigubbakcemile3
İki gün mü amanın ben şimdi yaptın da ekledim sandımdı:kedi:

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: bacım bugun varya sen beni krizlere soktun.. önceki gün yapmıştım:roflol::roflol::roflol: ayyy zaten önümde 6 aylık bebe kadar göbek var ben gülerken oda hoplayacam diye helak oldu zavallım :roflol::roflol::roflol:

tikkat tikkat peri'nin tikkatine bana midye tatlısı nasıl diye sormuştun te büle oluyor kardeşlik olumunekankayizsmile
Uploaded with ImageShack.us

tarifide budur;yerimseniben
MALZEMELER
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi sut
1/2 paket yas maya (ben 1 kucuk paket kuru maya kullandim)
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
2,5 su bardagi un (az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz)
Ic Malzemesi
Findik, ceviz badem karisimi, iri dovulmus
Uzerine
30 gr. tereyagi
Hamuru Acmak Icin
Nisasta
Serbeti Icin
3.5 su bardagi seker
3.5 su bardagi su

YAPILISI
Ilk olarak serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin. Derin bir kabin icine sut, sivi yag, yumurta, seker, tuz ve mayayi koyun ve cirpma teliyle iyice cirpin. Unu ekleyip, iyice yogurun. Hamuru 20 dakika oda sicakliginda dinlendirin. Dinlenen hamuru 6 (veya daha fazla) bezeye ayirin. Nisasta serpilmis tezgahta, tabak buyuklugunde acin ve actiginiz bezeleri ust uste koyun. Butun bezeler acilip, ust uste konduktan sonra, acabildiginiz kadar buyuk acin. Ne kadar ince acarsaniz o kadar citir ve tel tel olur. Hamuru iyice actiktan sonra sikica rulo yapin ve tepsiye koyup, buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alin ve bir parmak kalinliginda dilimleyin. Eger daha genis dilimlerseniz, daha buyuk oluyorlar. Her bir dilimi merdane yardimiyla, cay tabagi kadar genislikte acin. Actiginiz hamurlarin sekli hafif oval olurlarsa, daha cok midyeye benziyorlar. Actiginiz hamurlarin icine ceviz, findik, badem karisimi koyun ve kapatin. Agiz kisimlari acilabilir ben agiz kisimlarini hafifce yaglayip kapattim, o zaman cok acilmadilar. Hazirladiginiz hamurlari yaglanmis firin tepsisine dizin. Tereyagini eritin ve uzerine surun. 180 derecede onceden isitilmis firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan ciktiktan 1 dakika sonra soguk serbeti yavas yavas uzerine dokun ve surubunu cektikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN
resim;elmaşekeri.blogspot'tan alıntıdır
tarif;nino mutfakta'dan alıntıdır

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol: bacım bugun varya sen beni krizlere soktun.. önceki gün yapmıştım:roflol::roflol::roflol: ayyy zaten önümde 6 aylık bebe kadar göbek var ben gülerken oda hoplayacam diye helak oldu zavallım :roflol::roflol::roflol:

:roflol:
Hayır ola inşaAllah..

Evet büyüğü daha hoş olmuş gerçekten..
Mönü neydi ?
Bu arada tam 6 kişilik masa!
Haydi kurulalım ! :))

-mercimek çorba
-pilav
-saç kavurma
-bezelye
-gül böreği
-yaprak sarma
-patlıcan salata
-puding
-cacık
-içecek,meyve.....

Oyyyy bu tatlı mı Ceylinim..
Bana tablo gibi geldi accuk..
Kurabiyesi,çöreğini,poğaçasını çok yaparız midyenin..
Tatlısını da annem süper yapar,ben de yaptım birkaç toplantıda,lakin yapmak yerine anneciğimin ellerinden yemeyi tercih ediyorum,daha bir tatlı oluyor..

Back
X