''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

dün akşam iftara yakın canım iskender çekti bende Sympathique tariflerinden evde iskender tarifi buldum hemen yaptım çok güzel oldu eşim çok begendi yanınada ilk defa közlenmiş patlıcan salatası yaptım soganı sarımsagı bol olmuş biras:umursamaz:ama yinede güzeldi bide dünden kalama mercimek çorbası bu akşam için canım yine iskender çekiyo ama iftara davetliyiz malesefakannehirkaydirigubbakcemile3

Bu akşamki menüm:

Ezogelin çorba
Tavuklu nohut yemeği
Mısırlı bezelyeli pilav
Komposto
Meyve

]

Maşallah bütün gece sohbet etmişsiniz,kıskandım sizi. ben de anca bu saatlerde girebiliyorum.Hayırlı sabahlar olsun İnşallah..Selam ve Dua ile........
:nazar::1hug:
Cici günler olsun redlight'ım..

bugün çorba (yayla olabilir)
ve lazanye yapacam
birde salata yaptımmı tamamdır

Lazanya urrra!

selam arkadaşlar
bu akşam annemler geliyo
menüm şöyle :)
mercimek çorba
hasanpaşa köfte
pilav
tepsi böreği
şekerpare
salata

cokacimcoook
dün akşam iftara yakın canım iskender çekti bende Sympathique tariflerinden evde iskender tarifi buldum hemen yaptım çok güzel oldu eşim çok begendi yanınada ilk defa közlenmiş patlıcan salatası yaptım soganı sarımsagı bol olmuş biras:umursamaz:ama yinede güzeldi bide dünden kalama mercimek çorbası bu akşam için canım yine iskender çekiyo ama iftara davetliyiz malesefakannehirkaydirigubbakcemile3
:lepi:
Közlenmiş patlıcan gibisi var mı..
Ohh bir de Sempimizin ev yapımı iskenderi..
Dün iftarda sizde olmak varmışkaydirigubbakcemile3

Bu akşamki menüm:

Ezogelin çorba
Tavuklu nohut yemeği
Mısırlı bezelyeli pilav
Komposto
Meyve

Mısırlı bezelyeli en sevdiğim!alkisalkisalkis

Herkese cici mi cici günler olsun..Oyy azıcık kaldı bayrama!
Nasıl yüreğimiz pıt pıt atıyor..
Tatil ve eğlenceden ziyade manevi hazzını ve kıymetini bilerek/dileyerek/derinden yaşayarak geçirmek nasip olsun inşallah..
Sizin oralarda bayramlarda neler yapılır,neler edilir hepsini paylaşalım..
Gerçi ahh nerde o eski ramazanlar,bayramlar denir ya..
Olsun biz elimizden geldiğince bu güzellikleri sürdürmeye gayret edelim..
Misal bizim büyük anneannemiz,mutlaka mendil verirdi her bayram yanına da bol çikolata,çubuk kraker..O zamanlar bu adetlerin son demleriydi herhalde.. :( Onlar gidince,hasret kaldık hepsine..Yaşarken anlamamışız belki ama şimdi hatırladıkça içim okşanıyor..
Aynı şeyleri biz de sürdürsek..:asigim:
Mesela Ramazan çocuk eğitimi için de enfes bir fırsattır her zaman..Ailede birlik,huşu ve değerleri öğrenir..Ramazan boyunca her gün minikk minik hediyeler verilir,bayramda ise asıl hediye,en güzeli :)
Ramazan geldiğinde evlerinizi,odalarınızı şirince süsleyebilir,bu güzelliği coşkuyla karşılayabilirsiniz.En azından bize ait / hak olan özel günlerin ehemmiyeti ve sevincini vurgulamış olursunuz..

Çocukları/cennet konuklarını sevindirmek gibisi yokmuş hakikaten..

canlarrr nasılsınızz bu ara pek uğrayamıyorum çok yoruluyorum sanırım vücudumun kırgnlığı geçmio halsizlk bitmio bir türlü neyseki bu akşamda davetliyiz zemuszemuszemuszemus menuyu yarın yazarım herkese sağlıklı huzurlu bol bereketli günler diliyorum

]

Tatil ve eğlenceden ziyade manevi hazzını ve kıymetini bilerek/dileyerek/derinden yaşayarak geçirmek nasip olsun inşallah..
Misal bizim büyük anneannemiz,mutlaka mendil verirdi her bayram yanına da bol çikolata,çubuk kraker..O zamanlar bu adetlerin son demleriydi herhalde.. :( Onlar gidince,hasret kaldık hepsine..Yaşarken anlamamışız belki ama şimdi hatırladıkça içim okşanıyor..
Aynı şeyleri biz de sürdürsek..:asigim:
Mesela Ramazan çocuk eğitimi için de enfes bir fırsattır her zaman..Ailede birlik,huşu ve değerleri öğrenir..Ramazan boyunca her gün minikk minik hediyeler verilir,bayramda ise asıl hediye,en güzeli :)
Ramazan geldiğinde evlerinizi,odalarınızı şirince süsleyebilir,bu güzelliği coşkuyla karşılayabilirsiniz.En azından bize ait / hak olan özel günlerin ehemmiyeti ve sevincini vurgulamış olursunuz..

[/B]

ne güzel demişsin libyanam.. kızım şeker reklamlarını görünce "Anne bize niye bayram gelmedi, neden hiç misafir gelmiyo" diye her reklam sonrası dile getiriyor... 3,5 yaşında ve bayramın farkına yeni yeni reklam eşliğinde vardı. Elbisesini dolabına taktı bayram gelince giyeceğim diye.
Ama ilk kez bu bayramı herkesten uzakta geçirmek istedim:gitme: hani derler ya elin memleketinde bayram olmuyor diye (şehir dışı için).. keşke dedim akrabadan uzak başka bir yerde otursaydım.. kızımın şeker problemi beni bu düşüncelere itiyor hep.. mahallenin çocukları kapı kapı şeker toplar bizim burada, benim kızım toplayamıcak yada bunun için bir hayli büyüyüp kendini bilir bir yaşa gelmesi gerekecek.. tatlılar yapılır, yaprak sarması eşliğinde kolayla, ayranla artık kim ne ikram etmek isterse o şekilde ikramını yapar... Ama bu bayram ziyarete gittiğim evlere tatlı koydurmayacak ve şeker tutturmayacağım... ben bayramlarımı dolu dolu yaşadım ama kızım yaşayamayacak.. 26 senelik ömrüm boyunca hiç bu kadar buruk bir bayram hazırlığı yapmamıştım.. yine buna şükür Allah beterinden korusun diyorum ama ciyerimde kebap olmadı değil hanimafoldumbenmafoldumben ne yapacağımı bilmiyorum bu bayram nasıl geçecek hiç bir fikrim yok.. ama bayramı bayram gibi yaşayamayacağım kesin:çok üzgünüm::çok üzgünüm: kafanızı şişirdim sanırım ama içim çok doluydu konuda açılınca koyverdim gitti :çok üzgünüm:

canlarrr nasılsınızz bu ara pek uğrayamıyorum çok yoruluyorum sanırım vücudumun kırgnlığı geçmio halsizlk bitmio bir türlü neyseki bu akşamda davetliyiz zemuszemuszemuszemus menuyu yarın yazarım herkese sağlıklı huzurlu bol bereketli günler diliyorum

Hepimizde aynı atalet var , hayır ve sıhhate kavuşmak duası ile..

ne güzel demişsin libyanam.. kızım şeker reklamlarını görünce "Anne bize niye bayram gelmedi, neden hiç misafir gelmiyo" diye her reklam sonrası dile getiriyor... 3,5 yaşında ve bayramın farkına yeni yeni reklam eşliğinde vardı. Elbisesini dolabına taktı bayram gelince giyeceğim diye.
Ama ilk kez bu bayramı herkesten uzakta geçirmek istedim:gitme: hani derler ya elin memleketinde bayram olmuyor diye (şehir dışı için).. keşke dedim akrabadan uzak başka bir yerde otursaydım.. kızımın şeker problemi beni bu düşüncelere itiyor hep.. mahallenin çocukları kapı kapı şeker toplar bizim burada, benim kızım toplayamıcak yada bunun için bir hayli büyüyüp kendini bilir bir yaşa gelmesi gerekecek.. tatlılar yapılır, yaprak sarması eşliğinde kolayla, ayranla artık kim ne ikram etmek isterse o şekilde ikramını yapar... Ama bu bayram ziyarete gittiğim evlere tatlı koydurmayacak ve şeker tutturmayacağım... ben bayramlarımı dolu dolu yaşadım ama kızım yaşayamayacak.. 26 senelik ömrüm boyunca hiç bu kadar buruk bir bayram hazırlığı yapmamıştım.. yine buna şükür Allah beterinden korusun diyorum ama ciyerimde kebap olmadı değil hanimafoldumbenmafoldumben ne yapacağımı bilmiyorum bu bayram nasıl geçecek hiç bir fikrim yok.. ama bayramı bayram gibi yaşayamayacağım kesin:çok üzgünüm::çok üzgünüm: kafanızı şişirdim sanırım ama içim çok doluydu konuda açılınca koyverdim gitti :çok üzgünüm:

Yok arkadaşım olur mu öyle şey..
Kafa şişirmek..Benim istediğim de bu aslında,doya doya,duya duya bilmek,dinlemek istiyorum.'Sustuklarımız büyür çünkü içimizde' Ruh hallerimizin gidişatı iç dünyamız kadar dış dünyamızı ve çevremizdekileri de etkiler.Hele ki anne isen,bu durum daha da ehemmiyet kazanır..
Kızını Allah bağışlasın,o şeker prenses mi yoksa avatardaki? Maşallah oysa yaşından büyük gösteriyor,Allah nazardan korusun..
İkincisi neden bu kadar içli yazdın gülüm,affola oruçtan sebep herhalde tam idrak edemedim..Sen kendini üzersen ailen de üzülür,kızın da hisseder.Artık bu yolda tek başımıza değiliz,onların mutluluğu bizim tavırlarımıza,hatta sözlerimize bağlı..
Hiçbir şey demesen bile hissederler o da ayrı bir mesele..
İçini ferah tut,dua edelim herşey en cicisinden yaşansın..Bak bizler ailelerimizden km.lerce uzaktayız,ayrı kıtalardayız..Türk bile yok şuan kaldığımız yerde (bayan olarak)
Lakin bu da Takdir-i İlahi.Olanda her zaman hayır saklıdır,öyle cici arkadaşlarımız var,öyle güzel geçiyor ki,bu hasreti bir nebze göğüslüyoruz gönül gönüle.İçinde bulunduğun durumun tadını çıkarıp,güzel yanlarını keşfetmelisin... a.s.

herkese hayırlı haftasonları.dün gece bol muhabbetli geçmiş sanırım))bu akşam amcamlar misafirm iftarda toplam 14 kişi olcaz.menüm:
tavuk suyuna şehriye çorbası
etli nohut
pilav
tavuk sote yaptım küçük güveçlere koyup üz<erine kaşar rendeledim.iftara yakın fırına sürücem
yoğurtlu kabak
tatlı oalrakta bisküvili irmik yaptım.eşime dedimki irmik tatlısı yaptım.görünce dediki.bende ballı şerbetli olanından yaptın sandım dedim.yapimmi dedim yap dedi şimdi onu yaptım pişiyo fırında.arkadaşlar bide sebze oalrak yeşil fasülye eklesemmiki?ne dersiniz orta biraz boşmu kalıyoki?yada pratik bir öneriniz varmı?

Ama ilk kez bu bayramı herkesten uzakta geçirmek istedim hani derler ya elin memleketinde bayram olmuyor diye (şehir dışı için).. keşke dedim akrabadan uzak başka bir yerde otursaydım.. kızımın şeker problemi beni bu düşüncelere itiyor hep.. mahallenin çocukları kapı kapı şeker toplar bizim burada, benim kızım toplayamıcak yada bunun için bir hayli büyüyüp kendini bilir bir yaşa gelmesi gerekecek.. tatlılar yapılır, yaprak sarması eşliğinde kolayla, ayranla artık kim ne ikram etmek isterse o şekilde ikramını yapar... Ama bu bayram ziyarete gittiğim evlere tatlı koydurmayacak ve şeker tutturmayacağım... ben bayramlarımı dolu dolu yaşadım ama kızım yaşayamayacak.. 26 senelik ömrüm boyunca hiç bu kadar buruk bir bayram hazırlığı yapmamıştım.. yine buna şükür Allah beterinden korusun diyorum ama ciyerimde kebap olmadı değil hani ne yapacağımı bilmiyorum bu bayram nasıl geçecek hiç bir fikrim yok.. ama bayramı bayram gibi yaşayamayacağım kesin kafanızı şişirdim sanırım ama içim çok doluydu konuda açılınca koyverdim gitti

herşeyin hayırlısını dilemekk... bunda da bir hayır var diyebilmek... mutlaka diyorsundur ama içini dökmende iyi oldu..bayramda bir oyunb oynayın onunla. elindeki her şekere karşılık sevdiği başka bir şeyle takas yapın. belki işe yarar :) allah yavrunu size bağışlasın. huzurlu bir bayram geçirmeni dilerim canım.
sevgiyleopuyorumnanaktan

herkese hayırlı haftasonları.dün gece bol muhabbetli geçmiş sanırım))bu akşam amcamlar misafirm iftarda toplam 14 kişi olcaz.menüm:
etli nohut
pilav
tavuk sote yaptım küçük güveçlere koyup üz<erine kaşar rendeledim.iftara yakın fırına sürücem
yoğurtlu kabak
tatlı oalrakta bisküvili irmik yaptım.eşime dedimki irmik tatlısı yaptım.görünce dediki.bende ballı şerbetli olanından yaptın sandım dedim.yapimmi dedim yap dedi şimdi onu yaptım pişiyo fırında.arkadaşlar bide sebze oalrak yeşil fasülye eklesemmiki?ne dersiniz orta biraz boşmu kalıyoki?yada pratik bir öneriniz varmı?

menün çok güzell.. etli nohutun ağzımı sulandırdı:) bu güzel mamalar varken bence gerek yokk. ama seni rahatlatacaksa yap. yarın yersiniz :)))

Aynı şeyleri biz de sürdürsek..

[/
iki bayramdır ailemden uzaktayım. eşimle ben ikimiz ses yok telaş yok:( eskiden bayram sabahı annem herkesi erkenden kaldırırdı. büyük küçük kadın erkek herkes bir telaş bir telaş... erkekler giyinme namaza yetişme derdinde, kadınlar yatakları evi toparlama derdinde, bir kısmı kahvaltı hazırlama telaşında(bu ben olurum heppp.) ,çocuklar giyinme yarışında.:)
erkekler namazdan geldiklerinde büyükten küçüğe bir sıra yapılır bayramlaşılır :) bayramlaşan sıraya geçer onun eli öpülür :)
daha kahvaltı yaparken bayramlaşmaya gelenler olur.
bazı çocuklar kapıdan seslenir büyükler kapıya çıkar ellerini öptürmeye:)
sadece şeker verince çocukların çok sevinmediğini düşünürüm o yüzden önceden bozuk paralar hazırlanır :)
ayyyy ne güzellldii. o gün mutfaktan çıkılmaz ama ne güzel bir yorgunluktur :)
opuyorumnanaktan herkese cici bayramlar

etli nohut
pilav
yoğurtlu kabak

Bence harika bir mönü..
Ellerine sağlık..Meze / salata çeşidini artırabilirsin ama , eğer ortası boş kaldı diyorsan..
Yeşil fasülye de güzel olur mmm :)

Aynı şeyleri biz de sürdürsek..

[/
iki bayramdır ailemden uzaktayım. eşimle ben ikimiz ses yok telaş yok:( eskiden bayram sabahı annem herkesi erkenden kaldırırdı. büyük küçük kadın erkek herkes bir telaş bir telaş... erkekler giyinme namaza yetişme derdinde, kadınlar yatakları evi toparlama derdinde, bir kısmı kahvaltı hazırlama telaşında(bu ben olurum heppp.) ,çocuklar giyinme yarışında.:)
erkekler namazdan geldiklerinde büyükten küçüğe bir sıra yapılır bayramlaşılır :) bayramlaşan sıraya geçer onun eli öpülür :)
daha kahvaltı yaparken bayramlaşmaya gelenler olur.
bazı çocuklar kapıdan seslenir büyükler kapıya çıkar ellerini öptürmeye:)
sadece şeker verince çocukların çok sevinmediğini düşünürüm o yüzden önceden bozuk paralar hazırlanır :)
ayyyy ne güzellldii. o gün mutfaktan çıkılmaz ama ne güzel bir yorgunluktur :)
opuyorumnanaktan herkese cici bayramlar

Hatt-ı zatında bayram herkese bayram,kadına erkeğe çoluğa çocuğa diye ayrılmıyor.Yani bu özel günler hepimize armağan edilmiş.. Asr-ı saadet zamanında kadınlar da bayramda toplanır,bayramlaşmalar,yürekleri yumuşatacak hediyeleşmeler gerçekleşirdi..Eşler birbirine her konuda yardım ederdi,sorumluluklar paylaşılırdı ki olması gereken de bu , kadın öyle naif,öyle zarif ..

Bu arada bozuk para olayı süper:roflol:
Şekerden çok seviniyorlar değil mikaydirigubbakcemile3

Perininkızı,o enfes kahvenden bizlere bugün ikram edersin mi :)
İftar sonrası toplaşır,keyif yaparız cümleten..

merhabalar...

epeydir girmedim nete.
buakşam iftarda

kaşarlı domates çorbası
ev usulü tavuk döner (nasıl bişey olacaksa :3: artık ) tavuğu baharatlarla kavrurum herhalde kaydirigubbakcemile3
spaghetti
sütlaç var.
iki kişicüğüz malum yeter de artar bize.

yahu üçlesek mi şu hane sayısını ne Şeniz neyse bi süre daha böyle takılalım da sonrası Allah Kerim gamyoncuiremsu

Pınar appam ; izmir ööyle sıcaktı ki evden burnumuzu çıkartmadık desem yeridir. Öz be öz ablacığıma bile gidemedim :1no2: :çok üzgünüm: k.validemler menemende ablamlar gaziemirde bilmiyorumkismile araba da yoktu.... bayramda öpüveririm pamuk elerini inşaallah :1hug: küsme kardeşceğizine

Kızlar mutfaktaydım. Hem yemek yaptım hem eski günleri andım...
Evlenmeden köyde oturuyorduk. Ne güzel günlerdi. Şehire hala alışamadım. Köyde herşey daha sıcaktı...
Yaz gelince bazısı tarlalara işe giderdi. Bazıları bahçe ekerdi. Bazıları da bizim gibi kış için gerekli şeyleri yazdan hazırlardı. Domatesler toplandığında babaannemle yarışa girerdik salça yaparken :) Pekmez kaynatır, türlü reçeller yapardık. Erişte keser, kuru yufkalarımızı açar fırınlar kuruturduk. Tarhanamızı yoğururduk, turşumuzu yapardık. Ne güzel günlerdi.
Hala köyden getiririm herşeyimi hazır kullanmam. Hazırları sevmem. Ne güzeldir el emeğinin girdiği yiyecekler...
İşte salçam, pekmezim, incir reçelim, turşum ve tarhanam. Hepsi babaanneciğimin el emeği. Allah razı olsun. Daha nicelerini yapmayı nasip etsin...

grnt418.jpg

bugünkü mönümüüz;
mercimek çorbası
dolapta bulduklarımdan bir karışım(et,tavuk;sosis)
pirinç pilavı
marul salatası
ekşilili tuzlu roka
tatlıya size geliyoruz :))

Eklentiler

• $mercimek.webp
    $mercimek.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 51
  • $100_3348.webp
    $100_3348.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 55
  • $100_3506.webp
    $100_3506.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 37
  • $Resim 007.webp
    $Resim 007.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 47
Kızlar mutfaktaydım. Hem yemek yaptım hem eski günleri andım...
Evlenmeden köyde oturuyorduk. Ne güzel günlerdi. Şehire hala alışamadım. Köyde herşey daha sıcaktı...
Yaz gelince bazısı tarlalara işe giderdi. Bazıları bahçe ekerdi. Bazıları da bizim gibi kış için gerekli şeyleri yazdan hazırlardı. Domatesler toplandığında babaannemle yarışa girerdik salça yaparken :) Pekmez kaynatır, türlü reçeller yapardık. Erişte keser, kuru yufkalarımızı açar fırınlar kuruturduk. Tarhanamızı yoğururduk, turşumuzu yapardık. Ne güzel günlerdi.
Hala köyden getiririm herşeyimi hazır kullanmam. Hazırları sevmem. Ne güzeldir el emeğinin girdiği yiyecekler...
İşte salçam, pekmezim, incir reçelim, turşum ve tarhanam. Hepsi babaanneciğimin el emeği. Allah razı olsun. Daha nicelerini yapmayı nasip etsin...

grnt418.jpg

ben de köydeydim evlenene kadar. seni çook iyi anlıyorum. ellerinize sağlık.. babaannenin ellerinden öperim.a.s.

Back
X