''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

sahurda sodalı börek kayısı tarçınlı hoşaf

iftarda yogurt çorbaSI
taze börülce

karışık kızartma sarımsak yogurtlu

kıymalı makarna

vişne suyu tel kadayıf

merhaba kızlar
benim yarına iftara misafirlerim gelcek ama ben şimdiden düşünüyorum kara veremdim.
bana hem özel hemde güzel bir menü hazırlamama yardımcı olurmusunuz

merhaba kızlar
benim yarına iftara misafirlerim gelcek ama ben şimdiden düşünüyorum kara veremdim.
bana hem özel hemde güzel bir menü hazırlamama yardımcı olurmusunuz

mercimek çorba
hünkar begendı pilav eslınde
salata mevsım
tursu
renklı salata patateslı kırmızı lahana havuclu yogurtlu
tatlı sadrazam lokumu (begenerek yaptım ve gelenlerın yokmu bırdaha dıyerek ıstedı bı tatlıdır)
ıcecekler

mercimek çorba
hünkar begendı pilav eslınde
salata mevsım
tursu
renklı salata patateslı kırmızı lahana havuclu yogurtlu
tatlı sadrazam lokumu (begenerek yaptım ve gelenlerın yokmu bırdaha dıyerek ıstedı bı tatlıdır)
ıcecekler

teşekkür ederim verdiğin tarifler için ama daha önce denemediğim tarif hünkar beğendi.bir bakayım netten yapalırsem olabilir.
ama başka ne olabilir ki?

Ben de davetliyim bugun. Ya iki kisi olmamiza ragmen 2 saat cikamiyorum mutfaktan toparla yap et vs vs. Aslismistim annemin yapmasina simdi zor geliyor :( Ah anam ahh..
Neyse yemege gelince dun ne yaptigmi yazayim bari (:
Kuru fasulye
Pirinc pilavi
Kozlenmis patlican salatasi
Cacik
Coban salata
Tavuk gogsu
Karpuz

teşekkür ederim verdiğin tarifler için ama daha önce denemediğim tarif hünkar beğendi.bir bakayım netten yapalırsem olabilir.
ama başka ne olabilir ki?

Canim once hangi corbayi yapacagna karar ver domates mercimek yada ayran corbasi olabilir. Sonra ana yemege karar ver. Mesela Sulu kofte yapabilirsin sonra firinda tavuk yap pirinc pilavi yaninada. Ortaya da salata karpuz ve hazir alacagin yada kendin yapabilecegin bir tatli olabilir. Sekerpare yada revani yapabilirsin kolay bence.

Canim once hangi corbayi yapacagna karar ver domates mercimek yada ayran corbasi olabilir. Sonra ana yemege karar ver. Mesela Sulu kofte yapabilirsin sonra firinda tavuk yap pirinc pilavi yaninada. Ortaya da salata karpuz ve hazir alacagin yada kendin yapabilecegin bir tatli olabilir. Sekerpare yada revani yapabilirsin kolay bence.

aslında tam olarakta benim aklımdan geçen menüyü yazmışsın .bende yoğurt çorbası sulu köfte fırında tavuk pirinç pilavı salata cacık taylı gibi düşündüm ama birbirlerine yakışırmı yada basit bi menümü diye kararsız kalmıştım sizce ne dersiniz böle iyimi yoksa yanına bişilermi eklesem

aslında tam olarakta benim aklımdan geçen menüyü yazmışsın .bende yoğurt çorbası sulu köfte fırında tavuk pirinç pilavı salata cacık taylı gibi düşündüm ama birbirlerine yakışırmı yada basit bi menümü diye kararsız kalmıştım sizce ne dersiniz böle iyimi yoksa yanına bişilermi eklesem

Olur canim neden olmasin yogurt corbasi yapcaksan cacik yapma ama baska bisi yap. Suslersin tatliyla kavun karpuzla. Olmadi fazladan biber dolmasi yada yaprak sarmasi yapabilirsin ortaya. Guzel bir menu Allah kabul etsin simdiden. Yemegin basiti olurmu emek verip yapiyorsun niyet onemli. Bu menuyle agirlayabilirsin.

Son düzenleme:
sahurda kaşarlı tost ,kahvaltılıklar,meyve suyu,kavun vardı...

iftara,
tarhana çorbası
tavada baharatlı tavuk
domates soslu makarna
karpuz

hayırlı,bereketli iftarlar...

Olur canim neden olmasin yogurt corbasi yapcaksan cacik yapma ama baska bisi yap. Suslersin tatliyla kavun karpuzla. Olmadi fazladan biber dolmasi yada yaprak sarmasi yapabilirsin ortaya. Guzel bir menu Allah kabul etsin simdiden. Yemegin basiti olurmu emek verip yapiyorsun niyet onemli. Bu menuyle agirlayabilirsin.

teşekkür ederim canım öle tabi önemli olan niyet.allaha çok şükür bize böle nimetler verdiği için allah olmayanlarada versin.

hım denemdınse bısye dıyemem canım ama artık dıger yemekler klasıklesdıgı ıcın ben yenı syelerı yapıp yedırmeyı sevıyorum kıme gıtsek standart ızmır kofte mercımek corba pılav fırında tavuk tarzı ınsna degısık seyler arıyor :D

sahurda kete hoşaf vardı
iftar menüm
tavuk çorbası
domates soslu makarna
patlıcan salatası
bu gün bu kadar bunada şükürler olsun rabbim

akşama
kıymalı başemel soslu fırında patates yaptım
taze börülce
çorba yapıcam ama daha karar veremedim ne olacağına
aşure
bide tahinli çörek yaptım
poğaçanın artan hamurundan.
pofuduk poğaça yaptım harika görünüyolar sahur için
ve hala salı günü davetimi düşünüyorum menüme tam olarak karar veremedim
şöyle bi sıralama yaptım
tarhnana çorbası
tavuklu mantarlı sote fırında
biber dolma
kırmızı biber közleme yoğurtlu
üç renkli pudingli bisküvili tatlı
nasıl kızlra sadece ana yemekte kararsızım daha değişik bi tavuk yemeği arıyorum ama ..:50:

hım denemdınse bısye dıyemem canım ama artık dıger yemekler klasıklesdıgı ıcın ben yenı syelerı yapıp yedırmeyı sevıyorum kıme gıtsek standart ızmır kofte mercımek corba pılav fırında tavuk tarzı ınsna degısık seyler arıyor :D

hünkar beğendi patlıcanla oluormuş.benim eşim patlıcan yemez o gün aç kalır zavallı.aslında bende senin gibi değişik yemekler yapmak ve tatmak isterim ama eşim çoğu yemeği yemez mantı makarna bezelye kabak patlıcan pırasa... gibi daha birsürü o yüzden çok sınırlı yemekler yapabiliyorum.daha doğrusu et ve tavuk urunleri sadece

selamlar, bende yarın misafir ağırlayacağım ve tesadüf hünkar beğendi yapmayı düşünmüştüm yanına pilav olurmu olmazmı tereddüt içindeydim oluyormuş..:)))
çorbama karar vermedim henüz ama mercimek yapamam gelen misafirlerde mercimek içtik..:((
nohutlu yoğurt çorbası yada tavuklu çorba yapabilirm..
sigara böreği (ılık ılık güzel oluyor)
hünkar beğendi
pirinç pilavı
cacık
salata
belki soğuk meze tarzında bir salatada yapabilirim düşünüyorum..
tatlı olarak şekerparem var ama iki gün önceki misafirden kaldı ben yanına çikolata soslu etimek tatlısı yapıcam birazda...
ve içecekler..

çorba ve salata konusunda önerilerinizi yazarsanız sevinirim...

Back
X