• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

dünden kalan
yeyla çorbası
lahmacun ben yapmıştım
biber dolması
ek
olarak etli bulgurdan yası köfte yaptım haşladım şimdi kızartacağım
ayran

Hayirli ramazanlar hanimlar:))

İftar icin ne yapmali diye bakarken firinda kabak yemegini farkettim, bizim evdede hep kabak olur farkli bi traif mi nasil yapiliyor yogurdu da co severi zaten:DDvar mi aranzda benle tarifini paylasabilecek birisi acaba

sahurda :

sıcacık krep, dünden kalan peynirli balikçi ekmegi, kahvaltiliklar ve sehriye çorbasi vardi

bugün iftara ise :

çorba, etli biber dolmasi, zeytinyagli yaprak sarmasi, salata, yogurt, meyve tabagi​

kızlarr merhaba iftara menüm

ezogelin çorbası
yeşil fasülye
sebzeli bulgur pilavı
patetes kızartması
garnitürler
yoğurt

herkese iyi iftarlar

etimek tatlısı evet süper, ben üzerine muzlu puding döküyorum ama dondurmada güzel giderşimdi....

çok kolay bir tatlıda benden

11 kaşık un
11 kaşık şeker
3 yumurta
3 kaşık yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

malzemeleri kek gibi yapıp pişiriyoruz
fırından çıkınca sıcakken 1 bardak şekersiz soğuk su ile ıslatıyoruz
sonra soğuyunca 2 bardak soğuk su 1.5 bardak şeker karıştırıp üstüne döküyoruz..

şerbetli tatlı sevenler için çok hafif ve pratik...

bu tarifi denemeliyim inşallah güzel olur.

Bugun ben balik yaptim,hamsinin buyugu :31:
Balik
Domatesli biberli makarna
Salata
Kola
dunden kalan pilav ve sulu kofte var bugunku menude 15 dk sonra acicaz orucu :56:

Sahurda da patatesli omlet
Kahvaltiliklar ve de pogca var :56:

Kizlar birsey sorcam su elektirikli pizzamatik varya.onlarda gozleme oluyormu acaba almayi dusunuyorumda.kullanan varmi.kullanislimi bilgi verirmisiniz

Kizlar birsey sorcam su elektirikli pizzamatik varya.onlarda gozleme oluyormu acaba almayi dusunuyorumda.kullanan varmi.kullanislimi bilgi verirmisiniz

cnm bana hediye gelmişti tavuk yemeklerini güzel yapıyor dün gece sahura gözleme yapalım dedik çok yavaş pişiriyor daha sonra sıkıldım ocakta tavada yapmaya başladım

bende var gözlemede yapıyoritavukta güzel oluyor gariptirki hiç pizzayı denemedim:9:ayarını yüksek yaparsan çabuk pişirir gözlemeyi..
Kzlar bu gün kırmızı pates aldım kızartmasımı güzel olur haşlamasımı olur
yerdım edin

kırmızı patateside ilk defa duydum..nerde bulunuyoki?

bugün iftarda
çıtır balık kızartması hazır olanlardan
hazır yüksük çorbası
tavuklu nohutlu pilav
patlıcan yemeği
salata karpuz limonata vardı
sıcaklardan bişey yiyemedim bol bol su ve limonata karpuz yedim..
sahurada tava pizza ve kahvaltılıklar olacak
kızlar tava pizanın üzerine domates biber oluyomu pişiyomu bunlarda?

bugün iftarda
çıtır balık kızartması hazır olanlardan
hazır yüksük çorbası
tavuklu nohutlu pilav
patlıcan yemeği
salata karpuz limonata vardı
sıcaklardan bişey yiyemedim bol bol su ve limonata karpuz yedim..
sahurada tava pizza ve kahvaltılıklar olacak
kızlar tava pizanın üzerine domates biber oluyomu pişiyomu bunlarda?

domates ve biberi sucuğu doğra küçük küçük biraz bişir suyunu çektir ondan sonra ketçap yaydığın hamurun üzerine yay kaşar rende serp..

KAZEN

Merhaba

Yaşadığımız teknik bir sorun sonrasında bugün sabah 08:00 ile 20:30 arasında sitede ki tüm yazışmaları(yeni üyelikler, gün içi açılan konular, gün içi yaptığınız yorumlar) malesef kaybetmiş durumdayız.
Yaşanan aksaklık sebebi ile özür dileriz.
(ALINTI)

kızlar dün bi tarif vermiştim ama mesajlar silinmiş tekrar vereyim.
Kırmızı biberlerimizi bol yağda kızartıyoruz. Kızaran biberlerimizin kabuklarını soyuyoruz. Küp Küp doğrayıp tavaya alıyoruz.Margarin ve az sıvıyağ ile 5-6 dk orta ateşte kavuruyoruz(margarini sıvıyağdan fazla koyalım tadını o veriyo çünkü) Sonra İçine beyaz peynirlerimizi ufalıyoruz ama peynirler yağlı olmasın eriyip gitmesin içinde. 1dk kadar peynirle birlikte soteledikten snra üzerini geçeck kadar süt ekliyoruz. Ve biberler sütü hafif çekene kadar beraber pişiriyoruz(Ama sütün tamamını çekmiycek). Sonra sahur sofralarımızda yada iftar sofralarımızda meze olarak afiyetle yiyebiliriz.
Biberleri boş bi zamanınızda dilediğiniz kadar kızartıp soyup doğrayarak hazırlayıp buzluğa atabiliriz. Dilediğimiz zaman buzunu çözdürüp servise hazırlayabiliriz
.

AYRAN ÇORBASI
by ADMIN on 28/02/2011
Tüm çorbalar bir yana, ayran çorbası bir yana desek yanlış olmaz sanırım. Annemizin soğuk kış günlerinde çok sık yaptığı ve severek yediğimiz bir çorbadır. Tabiri caizse tam bir “Anne Çorbası”.. Doyurucu, sıcak ve besleyici bu çorbayı bugünlerde özellikle denemenizi tavsiye ederiz.

Malzemeler

1 su bardağı yarma ( aşurelik buğday )
4 su bardağı soğuk su
4 su bardağı yoğurt
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı reyhan
Yapılışı

1- Yarmayı bir gece önceden üstünü 1 parmak kadar geçecek şekilde soğuk su ile ıslatın. Süzüp yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 4 su bardağı su ile pişirin – tencerenin düdüğü öttükten sonra takribi 5-6 dk -

2- Haşladığınız yarmayı suyuyla birlikte bir tencereye alın. Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı iyice karıştırıp tencereye ilave edin ve ocağın altını açın

3- Ardından tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın ve çorbanın kaynamasını bekleyin.

4- Çorba kaynadıktan sonra bir tavada küp küp doğradığınız soğanları 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin ve ardından nane ile reyhanı ilave edip iyice karıştırın

5- Nane ve reyhan hafifçe kavrulduktan sonra soğanlı harcı çorbanın içine ekleyin. Çorbanın içine tuzunu ekleyip 2-3 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Sıcak sıcak servis yapın..

tarif Denenmiş, resimli, videolu, pratik yemek, tatlı, börek, kurabiye, çorba, salata, tarifleri, ramazan menüsü, iftar yemekleri, sahur yemekleri, iftar menüsü dan alınmıştır.
afiyet olsun,

kac gundur yazamadım ıyıkı yazmamısım yazdıklarım da gıdrdı:ssz::ssz:
gecen aksam kayınvalıdemdeydık
mercımek corbası
pılav
kuru kofte patates bıber kızartması
salata
ayran kavun
sekerpareeee

dun aksam da annemlerdeydıkk canım annem dokturmus yıne
mercımek corbası
pılav