''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

hımmm bu patlıcanlarda harika gözüküyor ama daha 2 akşam önce yaptım patlıcanlı patates oturtma haftaya yapayım bari bunu çok lezzetli gözüküyorlar elllerinize sağlık banada yardım edin kızlar bu akşam ne yapayım yemeğemafoldumben

Akşamki menümün bir kısmı
Mercimek çorbası
Sütlü irmik tatlısı,
Birde bulgur pilavı düşünüyorum

Ama yanına ne yapayım karar veremedim
Tavuk sote düşünmüştüm ama bu batlıcann tava- patates tava aklımı oynattı :bbo: :bbo:
bunları görünce tavuk sote çokbi yavan geldi :1closedeyes
:

Canım bu menüyü yedikten sonra çok şişkinlik olmaz mı?
Mercimek çorbası zaten yemek gibi, yoğun oluyor.
Bulgur da şişiyor insanın midesinde..
İrmik de aynı hesap..
Sığınamazsınız valla :1shok:

Canım bu menüyü yedikten sonra çok şişkinlik olmaz mı?
Mercimek çorbası zaten yemek gibi, yoğun oluyor.
Bulgur da şişiyor insanın midesinde..
İrmik de aynı hesap..
Sığınamazsınız valla :1shok:

Hiç tikkat etmemiştim hakketten , hepsi bulgurlu gibi olmuş,kaydirigubbakcemile3
mercimek çorbası oğluşlar için ,büyük oğlum herşeyi yemiyor
pilv ; aslında pirinç pilavı yapcaktım ama, kendimce pirinç pilavını az yapmaya onun yerine bulguru tüketme kararı aldım ..bulgur hem tok tutuyor ,hemde kan şekerini dengeliyor..geçen sahurda yedim üstelikde biraz rahatsız ediyor ama gündüz gerçekten bayağı tok tutuyor. Ama şimdi vaz mı geçeyim dersin, hakketten bende gaz problemide olur ölürüm valla :kedi: :kedi: :kedi:

Bu akşam için hiçbir şey yok aklımda.

Peynir, zeytin ekmek birde soğan kırdımmı tamamdır-tatlicadiarzu-

Hiç tikkat etmemiştim hakketten , hepsi bulgurlu gibi olmuş,kaydirigubbakcemile3
mercimek çorbası oğluşlar için ,büyük oğlum herşeyi yemiyor
pilv ; aslında pirinç pilavı yapcaktım ama, kendimce pirinç pilavını az yapmaya onun yerine bulguru tüketme kararı aldım ..bulgur hem tok tutuyor ,hemde kan şekerini dengeliyor..geçen sahurda yedim üstelikde biraz rahatsız ediyor ama gündüz gerçekten bayağı tok tutuyor. Ama şimdi vaz mı geçeyim dersin, hakketten bende gaz problemide olur ölürüm valla :kedi: :kedi: :kedi:

Çorbayı değiştirebilirsin belki.. Şehriyeli çorba, yoğurtlu çorba, domates çorbası ( şimdi tam domates mevsimi)...
Bi de bulgur pilavının içine tavuk eti koyuyorum ben. o zaman yanına tekrar et yemeği istemiyo.
Bi de patlıcanlı köfteye imrendiğini yazmışsın ya, közlenmiş patlıcanı da yoğurtla karıştırıp salata şeklinde servis edebilirsin. Hem et kadar ağır olmaz hem de kalsiyum tüketmiş olursunuz. Ya da soğan, domates, biber kavurup patlıcanın üzerine sos yapabilirsin. Öyle de çok hafif ve lezzetli oluyo..

ben nasıl kaçırmışım butopiği yaw:)))gerçekten çokgüzel olmuş.
Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum
akşamki menümüz.:
domatesli telşehriye çorbası,
kurufasulye, pirinçli ıspanak,
pilav,
salata,yoğurt,
meyve

slm kızlar, dün yazmıstım burada okudugum şehriye salatasını deneyeceğim akşam diye. çok hoş oldu, herkes de beğendi. yalnız ben içine küçük küçük kornişon da doğradım, baya yakıştı. tavsiye ederim. :1closedeyes:

ben bu salatayı misafirlerimede hazırlıyorum ufak kaselerde ikram ediyorum yanlız içine, ölçüsüne göre 1 veya 2 havucu rendenin ince tarafından rendeliyorum ,dereotu ve sarımsak tozuda koyuyorum gerçekten çokgüzel oluyor hele yaz için(dolaptan çıkarıp serin serin yemesi güzel oluyor) dolapta 2-3 gün durabilir durunca dahada lezzetleniyor

Çorbayı değiştirebilirsin belki.. Şehriyeli çorba, yoğurtlu çorba, domates çorbası ( şimdi tam domates mevsimi)...
Bi de bulgur pilavının içine tavuk eti koyuyorum ben. o zaman yanına tekrar et yemeği istemiyo.
Bi de patlıcanlı köfteye imrendiğini yazmışsın ya, közlenmiş patlıcanı da yoğurtla karıştırıp salata şeklinde servis edebilirsin. Hem et kadar ağır olmaz hem de kalsiyum tüketmiş olursunuz. Ya da soğan, domates, biber kavurup patlıcanın üzerine sos yapabilirsin. Öyle de çok hafif ve lezzetli oluyo..

sağol canım ,fikirlerin için a.s.
çorbamı ve tatlımı çocuklar için zaten yapmıştım yasakkelime
Bende tavuk sote ile pirinç pilavında karar kıldım,yoğurt zati her ögünde mutlak tüketiriz
Ah canım güzel söylüyorsunda benim koca onları yemekten saymazzz. illaki bir ana yemek ister. :oklava: . yoksa ben daha çok severim kızartmalardan ziyade közlenmiş şeyleri a.s

ben bu salatayı misafirlerimede hazırlıyorum ufak kaselerde ikram ediyorum yanlız içine, ölçüsüne göre 1 veya 2 havucu rendenin ince tarafından rendeliyorum ,dereotu ve sarımsak tozuda koyuyorum gerçekten çokgüzel oluyor hele yaz için(dolaptan çıkarıp serin serin yemesi güzel oluyor) dolapta 2-3 gün durabilir durunca dahada lezzetleniyor

Dirilmiyo mu şehriyeler 2-3 gün durunca? :uhm:

sağol canım ,fikirlerin için a.s.
çorbamı ve tatlımı çocuklar için zaten yapmıştım yasakkelime
Bende tavuk sote ile pirinç pilavında karar kıldım,yoğurt zati her ögünde mutlak tüketiriz
Ah canım güzel söylüyorsunda benim koca onları yemekten saymazzz. illaki bir ana yemek ister. :oklava: . yoksa ben daha çok severim kızartmalardan ziyade közlenmiş şeyleri a.s

Doğru söylüyosun canım. Benim adam da aynı model... Aslında bu sıcak günlerde hafif şeyler yemek yiyin diyo uzmanlar ama duyan kim.. -tatlicadiarzu-

bugünki menüm
tutmaç çorbası
patatesli köfte
pilav
salata
tatlı kocacım alcak

Allah beni nasıl biliyosa öyle yapsın!!! Tatlı kocam "olacak" okumuşum oruç kafayla delikafadulden Nasıl yani diyorum... laelaelaelaelae

akşama kozlenmiş patlıcan yapıcam dediğin değişik geldi onu yapıcam soğanlı domatesli olanı Şeniz

benim de sahur da misafirim var
biz eşimle kahvaltılık la geçiştiriyoruzz neyapsamki kızlar sahura

kızlar normalde iftara anneme gidiyorduk yalnız diye ama bu akşam eve gitmemiz gerek
yedide evde oluyorum bir saatte ne yapabilirim ne hazırlayabilirim
önerisi olan var mı :gitme:

menüm basit
şehriyeli yoğurt çorbası
et sote
pirinç pilavı
sütlü irmik tatlısı

kızlar ben kompostomu, zeytinyağlı fasülyemi ve muhallebili güllacımı yaptım... zemuszemus soğudular bile.... :lepi: geriye sebzeli tavuk sote, pirinç pilavı, ayran ve salatam kaldı... yerimseniben hee bir de çorbamm.... delikafadulden onları da iftara yakın yaparım artık... yoruldum yaww.... laelaelaelaelae :bbo: kafamçokkarıştı

Back
X