''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Ahhh tam bana göre bir topikmiş, yeni görüyorum.
Bizim sahur menümüz pek değişmez, genelde aynıdır.
Kahvaltı yaparız.
Peynir ,zeytin ,bal ,reçel , yumurta ,salatalık,domates ,sucuklu omlet vs.
Meyvelerdende üzüm eksik olmaz.

Bugün iftar menüm ;
Tarhana çorbası ,
Zeytinyağlı yeşil fasülye,
Domates soslu et köfte,
Fırında patates,
Pirinç pilavı ,
Salata,ayran,
Kızlarım ayran içmiyorlar ama elimden geldiğincede kola almıyorum,çocuklarım içmesin istiyorum.Çok seyrek alıyorum.

bugun malum gunumden sonra ilk orucum
cok aciktim simdiden deeeee
aksama ne pisircem bilmiyorum
sadece bi mercimek corbam var
artik buraya baka baka fikir olustururum heralde

bugün ben de cok acıktm nedense gözumün önunden yemekler gecıyror
ama değişik pratik seyler olsun istiyorum kalorisi fazla olmayan ama lezzetli:sinifsinif:

herkese merhaba...
kaçgündrü yoktum geldim...
cumartesi k.validemin misafirleri vardı..
menümüz:
iftariyelikler
mercimek çorbası
taze fasülye
pilav
et kavurma
çiğ köfte
salata-karpuz-turşu
kadayıf ve güllaçtı

dün bi yere davetliydik.menüsü çok güzeldi.
tarhana çorbası
pastırmalı kuru fasülye ve pilav
ıspanaklı kol böreği
biber dolması
yoğurtlu biber
misket köfte
patlıcan-patates kızartma
çoban salata-kavun
tatlı olarak da tulumba-güllaç-şekerpare vardı

bugünde bizde mantı var..bi de çrba olur..
tatlıyı da hazır alırız sanırım..
şehriye salatasını da denedim çok güzel oldu..
eşim henüz yemedi umarım o da beğenir..

Son düzenleme:

bugün ben de cok acıktm nedense gözumün önunden yemekler gecıyror
ama değişik pratik seyler olsun istiyorum kalorisi fazla olmayan ama lezzetli:sinifsinif:

bugün bende çok acıktım ya cokacimcoook
oturduğum yerden kalkmaya halim yok :bbo: :bbo:

yoğurt çorbası yeni bitti...şehriyeli süt çorbası yapabilirim güzel oluyor yada patates çorbası hiç denemedim ilk kez deniycem

iki fikirde hoş cnm bnm.ben zaten beyaz olsun die dedim.yemeklerin hepsi aynı renk hoş olmuyor.bu daha iyi.ya da istersen sulu köfte yapabilirsin mesela..

Pınarcım mücver gerçekten güzel görünüyor çokta seviyorum a.s ama malesef yaptığım iki denememde fiyaskoyla sonuçlandığı için artık yapmama kararı aldım :utangac: :utangac: :çok üzgünüm:

bence yinede dene derim cnm.vazgeçilemeyecek kadar hoş bir lezzet çünkü..

oyyyyyyyyy mücver cektı janımmmm

hadi balım kalkışta bi mücver yap akşama..

Ahhh tam bana göre bir topikmiş, yeni görüyorum.
Bizim sahur menümüz pek değişmez, genelde aynıdır.
Kahvaltı yaparız.
Peynir ,zeytin ,bal ,reçel , yumurta ,salatalık,domates ,sucuklu omlet vs.
Meyvelerdende üzüm eksik olmaz.

Bugün iftar menüm ;
Tarhana çorbası ,
Zeytinyağlı yeşil fasülye,
Domates soslu et köfte,
Fırında patates,
Pirinç pilavı ,
Salata,ayran,
Kızlarım ayran içmiyorlar ama elimden geldiğincede kola almıyorum,çocuklarım içmesin istiyorum.Çok seyrek alıyorum.

hoşgeldin topike cnm bnm..gerçekten hoş,faydalı ve keyifli bir topik.barzeyciğimn fikrine sağlık..
güzel paylaşımlar dileğiyle..

canim burda bende yeni ogrendim sogan corbasi cok guzel oluyo ama tam tarifini bilmiyorum o gun arkadasttan alcaktim unuttum onu yapabilirsin:1hug:

çok kötü bir anım var soğan çorbasıyla ilgili..hamileliğimn ilk aylarında bir arkadaşm bana bu çorbayı yapmıştı hamişlikten kaynaklı olarak ben o soğandan bir bunaldım ki..9 ay boyunca yemeğe soğan bile doğrayamadm..ama şimdi bir denemeli..belkide çok hoşuma gidecek..

cnm sempatiqm gözün aydın.allah kabul etsin cnm benim cümlemizin oruçlarını...senin menü düşünmek için bolca vaktin var.iftarda yazsak buraya ne yaptığımızı sen yine yetişirsn cnm.bi de hamarat hatunsun yaniiiiii...allaha emanet cnm bnm:nazar:

oooooo daha 7 saat var valla bol bol zaman var dusunmeye
dun bahceden geldim ,baya seyler topladim ,kabak,yesil fasulye,dolma biber,normal biber,domates, of baya var onlarla ugrasicam daha bugun
ysil fasulye esim sevmez dolma biber esim sevmez, kabak hic sevmez
artik birisini mecbur yapcam

kızlar çıtır soğan halkası tarifi bilen varmı? soğan çorbası deyince aklıma geldi de..ben çok seviyorum onu.eğer olursa bu akşam yapiim onu ben..

oooooo daha 7 saat var valla bol bol zaman var dusunmeye
dun bahceden geldim ,baya seyler topladim ,kabak,yesil fasulye,dolma biber,normal biber,domates, of baya var onlarla ugrasicam daha bugun
ysil fasulye esim sevmez dolma biber esim sevmez, kabak hic sevmez
artik birisini mecbur yapcam

sempatiqm elindeki malzemelerle muhteşem çin böreği olur..gerçekten harika bir tadı var o böreğin..yeşil soğanla havucuda ekledinmi süpppppper...cokacimcoook

borek tarzi bisey yapmam cunku yenmez vallabi ze bi corba yetiyoda iste mutlaka biseyler yapiliyo
ama senin mucveri yapmayi dusunuyorum
canim citir soan halkalari libyanann tarifi vardi ,ama ben hic yapmadim aslinda bende yapmak istiyorym

merhaba hanımlar
bi kaç gündür yoktum
misafirlerimi ağırladım
bu akşamdan onlardan kalanları yicez iftara
sadece salata yapıcam
allah sofralarımızdan bereketi eksik etmesin.

sempatiqm elindeki malzemelerle muhteşem çin böreği olur..gerçekten harika bir tadı var o böreğin..

canım benim..çin böreğinin tarifini nerede bulabilirim?...kolay bir börek mi ayrıca....şu an çok aç ve susuzum...zor bir börek yapabilecek halim yok yani canım...eğer kolaysa ben de yapabilirim az sonra...

bu saat oldu ben hala ne yapacagima karar veremedim yaaaa

pinaripekci arkadasim libyananin tarifleri arasinda vardi sogan halkasi tarifiii,

ben de bugün pınarın fırında bol domatesli zeytinyağlı kızartmasını koydum fırına.bol sarmısaklı yoğurtla süper olur kanımca(off acıktımmmm:gitme:)cokacimcoookoğlum makarna istedi bugün.ama çorbaya hala karar veremedim...ne yapsam kiii?

borek tarzi bisey yapmam cunku yenmez vallabi ze bi corba yetiyoda iste mutlaka biseyler yapiliyo
ama senin mucveri yapmayi dusunuyorum
canim citir soan halkalari libyanann tarifi vardi ,ama ben hic yapmadim aslinda bende yapmak istiyorym

liboşun sayfasına uçiim hemen ben o zaman kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4

merhaba hanımlar
bi kaç gündür yoktum
misafirlerimi ağırladım
bu akşamdan onlardan kalanları yicez iftara
sadece salata yapıcam
allah sofralarımızdan bereketi eksik etmesin.

amin..allah razı olsun cnm

canım benim..çin böreğinin tarifini nerede bulabilirim?...kolay bir börek mi ayrıca....şu an çok aç ve susuzum...zor bir börek yapabilecek halim yok yani canım...eğer kolaysa ben de yapabilirim az sonra...

çin böreği kesinlikle çok basit googling yap bi olması gerek.içinde irir rendelenmis kabak,iri rendelenmiş patates,havuç,yeşil soğan oluyor..hazır yufkanın içine bol yağ süt yoğurt sürüp bi yap bakalm cnm..ben yapmadım hazır alıp yedim ama aşağı yukarı böyle diye tahmin ediyorum..cokacimcoook

Back
X