''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

evettt baktım tadına güzel olmuş...ben beceriyorum ya bu mutfak işlerini...bekarken hiçbirşey yapamzdım...3 yılda aştım kendimikaydirigubbakcemile3

aferin sana ozaman kuş becerikli hatunun halide başka olayor canımmmmkaydirigubbakcemile3Şenizakannehirakannehirakannehir

glah0324.jpg

biz bir 10 dakika daha oruç tuttuk ama değdi:)))
tavukları pişirmeden önce yoğurt;soya sosu;zeytinyağı ve baharatta 1 saate yakın dinlendirdim..sonra salçalı bir karışım yapıp;patatesle birlikte harmanladım..afiyetle yedik..
ben 2 yıl öncesine kadar tavuk ağzıma sürmezdim..çok şey kaçırmışım demekkaydirigubbakcemile2

burayı okumak bana cok iyi geliyor ya:)
hamileligin etkisiyle ne istahım kalmıstı nede yemeklere sempatim
bir kac gundur (Allahım nazardan korusun) burayı okudukca canım cekmeye baslıyor
vee severek yemek yaptım kolayındanda olsaaa...

sade bir menu malum 2 kisiyiz..

pacanga böregi
mercimek köftesi
havuc salatası (yogurtlu mayonezli)
revani

Gulşah ellerine sağlık akedeş:)
Bozo senin revanini de isteriz ama..
Elchin tamam yapacağım ve foto ekleyeceğim inşallah..
Çok seviyoruz biz kakaolu ay çöreğini..
Eşim de ben de..
ünv.deyken vazgeçilmezlerimiz arasında idi:*

Gulşah ellerine sağlık akedeş:)
Bozo senin revanini de isteriz ama..
Elchin tamam yapacağım ve foto ekleyeceğim inşallah..
Çok seviyoruz biz kakaolu ay çöreğini..
Eşim de ben de..
ünv.deyken vazgeçilmezlerimiz arasında idi:*

şekli güzel olmadı dağıldı

[

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bizim misafirlerimiz vardi bu aksam.
Menumuz;
Manti corbasi Buyrun=>
Ben ufak degisiklikler yaptim;Sarimsak kattim mesela.Birde mantiyi haslayip kenara aldiktan sonra,tereyginda unu kavurdum ,suyu ve ardindan sarimsakli yogurdu ilave ettim.Gercekten super lezzetli bir corba.Tavsiye ederim.
Islim kebabi(esimin yogun istegi uzerine=)
Sehriyeli pirinc pilavi
Cerkez Tavugu
Kabak Dolmasi
Libiskonun rulo patates pastasi(Sarimsaksiz yaptim ben) Simdi de buradan=>
Coban Salata
,

abroad bu islim kebabını yaparken köftesinin içine ekmek koyuyormuyuz ben kkda bi tarif buldum ama ilk kez yapcam emin olamadım ya da sen nasıl yapıyorsun tarif edermisin şimdiden teşekkürler :uhm:

kızlar bende bugün tüm gün hastahanedeydim yengem doğum yaptı 13 yıllık hasretimiz bitti geçen yılda doğuma 1 hafta varken bebek öldü o bir melek canım şirin mi şirin kız kardeşi insu berayımız var artık
oyüzden acilen eve gelip mönümü hazırladım
yoğurt çorbası
köfte
patetes püresi
mihaliç peynirli makarna(tabi pila daha güzel olurdu ama vaktim kalmadı)
kola

[

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bizim misafirlerimiz vardi bu aksam.
Menumuz;
Manti corbasi Buyrun=>
Ben ufak degisiklikler yaptim;Sarimsak kattim mesela.Birde mantiyi haslayip kenara aldiktan sonra,tereyginda unu kavurdum ,suyu ve ardindan sarimsakli yogurdu ilave ettim.Gercekten super lezzetli bir corba.Tavsiye ederim.
Islim kebabi(esimin yogun istegi uzerine=)
Sehriyeli pirinc pilavi
Cerkez Tavugu
Kabak Dolmasi
Libiskonun rulo patates pastasi(Sarimsaksiz yaptim ben) Simdi de buradan=>
Coban Salata
,

abroad bu islim kebabını yaparken köftesinin içine ekmek koyuyormuyuz ben kkda bi tarif buldum ama ilk kez yapcam emin olamadım ya da sen nasıl yapıyorsun tarif edermisin şimdiden teşekkürler :uhm:

Evet canim ekmek koyuyorum.Sogan,yumurta,tuz ve baharatlar.Bir de ben birazcik kizartiyorum her ihtimale karsi,cig kalabliyormus.
Kolay gelsin opuyorumnanaktan

kızlarrr perşembe akşamı kayınvalidemler iftara geliyor..sizce hangi yemekleri yapayım yardımcı olursanız sevinirim :))

benim bugün ki menümde,

tel şehriyeli tavuk çorba

somonlu salata

humus,kızarmış sucuk eşliğinde (bu şekilde servisi yaygındır)

bir italyan yemeği kıymalı cannelloni

tatlıda kalburabastı ,ama ben tatlı yemiyorum,totom büyüyo....

bacım fırında patatesli tavuğu nasıl yapıyon çiğden mi atıyon.
tatlım önce tavukları baharatlıyorum karabiber,pulbiber,kırmızı biber tuz sonra tepsiyi yağlıyorum tavukların üzerine kalın yuvarlak patatesleri koyuyorum bide üzerelerine çok az yağ biber salçalı su karışımını döküp fırına koyuyorum biliyosundur

Back
X