• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Ay bugun iftara davetliyiz, kimse bizi dusunmuo zaten :D
tek annemler ve arkadasimiz, Allah razi olsun onlardan, hadi biz iftara gidioz, 25 dk felan kaldi Allah kabul etsin kizlar insallah Aminnnnnnnnnnnnnn ....

arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var misafirim gelecek hafta içi içli köfte yapıcam sulu analı kızlı yani yanına kayısı hoşafı ayran ve mercimek çorbası yapmayı düşünüyorum fakat ne eklesem bi hoşafla olmaz salata gitmes pilav olmas mantı olmas napsam bi akıl verin

Arkadanda börek servis et.Yani senin menü bence mercimek çorbası( yanına azıcık salata yap sofra zenginleşir) analı kızlı yanına ayran ve herhangi bir börek yap hem kayısı hoşafıyla güzel gider. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

pinarcim tavsiyeler icin cok tesekur ederim cumartesi menum cok kabarikti yazmak isterdim ama zamanim yok bugunde misafirim var cabuk olmam lazim
menum bugun
zebze corbasi ustun kitir ekmek yaptim
imam bayildi
kadin budu
icli kofte
pilav sehriyeli
birde sigara boregi yapcam
yogurtlu havuc salatisi
birde akdeniz salatasi
menum nasil kizlar
sarmayi unutum yazmayi
kizlar ben kaciyorum ancak yetistiririm
herkezi n orucunu allah kabul etsin

gayet uğraştırıcı bir menü olmuş.Bunların hepsi bence çok çoğu yenmeyip artar biz bir çorba arkadan etli yada sebzeli yemek arkadan börek yada pilav doyuruyoz .Çoğu zaman 3 çeşit bile fazla geliyor 3 sıradaki yenmiyor.

merhaba arkadaşlar..
bugün menüm şöyleydi..
kremalı mantar çorbası
havuçlu patates püresi
dalyan köfte
makarna
salata
yoğurt
incirli tatlı(yeniden yaptım)

herkesin sofrası bereketli olsun..

Arkadanda börek servis et.Yani senin menü bence mercimek çorbası( yanına azıcık salata yap sofra zenginleşir) analı kızlı yanına ayran ve herhangi bir börek yap hem kayısı hoşafıyla güzel gider. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

bende börek düşünmüştüm turşu koyarım bide salata köfteyle olmaz gibi gedi ama yapim bari herkes yap dedi sağol canımŞeniz

Ramazanın sonuna doğru giderek okadar az yiyoruz ki artık tek çeşide indireceğim nerdeyse...
Bugün ben sadece ıspanak yaptım
Yanınada fırında paçanga böreği yaptım,ilk defa yaptım ama güzel oldu...

bu topik ramazandan sonra ne olucak kzılar..
bence devam edelim akşam yemeği menülerine
hem fikir alışverişi yapıyoruz hem de yeni tarifler öğreniyoruz..

Merhaba bayanlar:)
kalktım sahura hazırlık yapıyorum ben şuan bir bakayım istedim.
Evet yiğtim haklısın aynen ramazan sonlarına geldik;ve iyice kitlendik..
bilhassa kıyma et tavuk görmek istemeyeceğiz sanırım bir süre..
şükürler olsun her halükarda bir ramazanı daha bitirmek üzereyiz..
Yeni aylara;mis gibi tertemiz girmek nasip olsun inşaAllah..
tüm rahmet ve bereket ile..
BaşıYazmalı:) evet.. Sen de haklısın ..
bakalım ne olacak.Günlük mönüleri Yoksa Mutfakta Biri mi Var adlı sosyal grubumuzda paylaşıyorduk zaten bakalım hayırlısı..

Gülşah;patlıcana et çok yakışıyor ama:)
yine de istemiyorsanız:alternatifer:
patlıcanlı börek veya poğaça;patlıcan kavurması; patlıcanlı makarna; çeşit çeşit salata meze
Köz patlıcanlı biber dolması..
ilk aklıma gelenler bunlar benim..
hım PatlıcanLı Davet Pilavı da harika oluyor..

Son düzenleme:
libyanacım patlıcan közlemek istemiyorum:)
yemek olabilir..ama et yemiyorum ben;parça etli asla yapamam..
karnıyarık düşündüm;kıymayı eşim kavurur..ama nasıl olur bilmiyorum..eşimde ete bayılır..onu mutlu etmek isttiyorum..kıymayı zor da olsa ayıklayarak falan yiyorum..

libyanacım patlıcan közlemek istemiyorum:)
yemek olabilir..ama et yemiyorum ben;parça etli asla yapamam..
karnıyarık düşündüm;kıymayı eşim kavurur..ama nasıl olur bilmiyorum..eşimde ete bayılır..onu mutlu etmek isttiyorum..kıymayı zor da olsa ayıklayarak falan yiyorum..

arkadaşım yeşil mercimek soğan azıcık sarmısak domates biber üzerine kaşarla yalancı karnıyarık yapmıştı vejeteryan eşine çok güzeldi dene istersen ben beyenmiştim

ben içliköftenin yanına börekmi yapçam şindi arkadaşlar başka altarnetif çıkmadı hiç

hmm patlıcanlı pilav yapabilirsin yine:)
veya şakşuka tarzında da olabilir.Patlıcanını bol tutarsın üzerine de salçalı bir sosla harika olur..
aslında istediğin her yerde garnitur olarak kullanabilirsin patlıcanı.
Belli bir tarife gerek yok nasıl seviyorsanız..Etsiz de olsa güzel bir yemek hazırlayabilirsin..
Taze fasülyeye karnıbahara neye istersen kat..
Bende bir patlıcan köftesi tarifi vardı ekleyeceklerim listesinden ama fırsatım olmadı:)
istersen bir dene..
çok hoş oluyor et ve kıyma yok..

Malzemeler:

2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 çay bardağı un
8–10 sap maydanoz
Tuz, karabiber
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ

patlıcanları fırında biraz pişirip yumuşatıyoruz.daha sonra ince ince kıyıp diğer malzemeler ile karıştırıyor
2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
bu harctan parçalar koparıp galeta ununa bulayarak kroket ve ya mücver formatında kızgın yağda pişiriyoruz..

arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var misafirim gelecek hafta içi içli köfte yapıcam sulu analı kızlı yani yanına kayısı hoşafı ayran ve mercimek çorbası yapmayı düşünüyorum fakat ne eklesem bi hoşafla olmaz salata gitmes pilav olmas mantı olmas napsam bi akıl verin

canım bu yemeklerin yanına pilav gitmez...başka ana yemeğede gerek yok...
ancak bir börek ve salata meze türü şeyler olabilir,sofrayıda zengin gösterir...
şakşuka olur,humus olur,bu tür şeyler işte....diğerleri ağır kaçar....

günaydın kızlar
sempi o ne güzel yemekler öyle ya
tek kelime ile muhteşem görünüyorlar.

kızlar hani bi patatesli köfte tarifi var.kıymanın içine patates rendeleniyo
onu bilen var mı?

akşama
yayla çorbası
köfte (tarif bekliyorum)
zeytinyağlı kırmızı biber dolması
salata
tiramisu yapmayı düşünüyorum

günaydın arkadaşlar semptnin fotoğraf albümüde yemekleride bi harika ellerine sağlık
libyanacım sende yeni tarifler eklemişsin hemen baktım canım ellerine sağlık
bizde de dün annemler abimler vardı dünden kalan yemeklerim var bugun onları yiyeceğiz

günaydin kk nin güzelleriopuyorumnanaktan
bende dün kalabalik bir iftar yemegi verdim camide 150 kisinin üstünde idik.
sagolsun cok arkadas geldiler dün bütün gün yemek yaptik.
cok güzel gecti yemeklerimiz yetti allaha sükür.
mönümüz söyleydi:
mercimek corbasi
etli nohut yemegi
patlicanli patatesli oturtma
sarma
sehriyeli pirinc pilavi
salata, cacik, aci biber tursusu
kisir vardi birde hani su yogurularak yapiklan kisir varya ondan
tatli olarak
libyanamizin tarifi olan kadayifli sürpriz sekerpare
ve $am tatlisi
iste bukadar yetermi yetmezmi begenirlermi derken allah sükür güzel gecti telasi atlattim:asigim:opuyorumnanaktan

Back
X