Şaka mı, gerçek mi?

canım tabiki güvendiğim insan zaten güvenmesem ailecek görüşmem ama benden istediği mebla tamam belki çok çok büyük bir para değil ama nerdeyse benim paramın yarısı diyeyim oda benim için oldukça önemli bir para..... manevi babam dediğim kişiye güveniyorum ama parayı benden en fazla 1 yıllığına istiyor asıl sorun bu ben yarın ne olur bilemezken 1 yıl benim için çok uzak.....

altinlarimin benim icin manevi degeri var deyin hayret bisey ya

insanlar ne tuhaf ya ,kim bilir siz ne zorluklar yasadiniz kenara biseyler koydunuz

ama bazilarida parayi geldigi gibi yerler icerler yarin nolcak demezler

sonrada baskasindan alalim o baskasininkinide baskasindan alalim verelim

ya arkadasim bunu senden borc alacak kisi sana geri verir mi eminmisin ?

emin olmadan hic birsey yapma ,valla vermeyipte kotu olanlardan ol daha iyi

hem altinlarin gittigine mi yanarsin hem bozulan dostluga mi

allah yardimcin olsun:teselli:

insanlara hayır diyememek huyu bende de var. ama param pulum yok öyle kenarda köşede... ama adama uyuz oldum kusura bakma. sen de soğumuşsundur zaten. boşver kuruş verme valla, bu devirde babası insanın halinden anlamıyo ki elin adamı düşünsün. parayı geri öder ama vermek istemiyosan açık açık soyle eşinin maaş alamadığını, borçlara gidecek filan de.

Yawrum o adamın başka hiç mi dostu ahbabı yokmuş da senden borç para istiyor yaaaa. Allah allahhhhhh... :1shok:
Baban yaşında adam yaaa.

Hadi bi erkek borcu varsa yaşı yaşına uygun dostlarından ister, arkadaşlarından ister, akrabalarından ister... Nerden baksan 50 li yaşlarda vardır adam... Sana kadar mı düşmüş...
Sen evladı yaşındasın yaaa. Üstelik kadınsın...

Ne demek altınların da olabilir. Arıza mı bu adam...
"Kocam kesinlikle izin vermiyo, o bizim zor günlerimizin yatırımı..." de geç gitsin..

Sen de iyi yüz vermişin adama. Düğün takılarını isteyecak kadar...
klava: klava:

haklısınız kızlar bende aynı fikirdeyim yani vermekten yana değilim dünyanın binbir türlü hali var.... bakalım ben konuyu hiç açmıcam bakalım o bir daha açacakmı? inşallah oda açmaz? bu konuda burda kapanır gider.... ne zormuş bu işler ya ilk defa başıma geldi....

verme bence eşim izin verniyor kendisi zaten malüm falan de samimiyseniz zaten anlar halinden bu zamanda bor veriyosun istiyolar ama geri alamıyosun.

bu devirde hem de düğün takılarını sakın kimseye verme sonra dostunla da eşinle de aran bozulur, küserse vermeden küssün . vereceksin ödeyemecek geri isteyince zaten küseceksiniz onun için yuvanı düşün canım

bence durumunuzu anlatın
eşinizin işsiz olduğunu falan
vermeyin derin
çünkü bu krizde siz bile işten çıkabilriisniz
birikim şart.

bebimde kuzenim eşimden para istedi üstelik kredi borcu için yani bankaya ödemeyezken benim altınalrımı bozup ona vercek mişiz kibarca reddettik ama cok bozuldular epey görüşmediler bizle bu kez kredi çekicem kefil ol dedi onda da eşim asla kabuletmem dedi
ay yani ne zor allehım herkese yarım et herkes rahatlasın

işte bu yuzden insan özel şeylerini kimseye anlatmamalı bence..
ev aldık araba aldık yada takımız var fılan dye aılemızın maddı durumlarından bırazcık cıtlatsak yakınımıza,
yarın bırgun sıkısınca senın malın varlıgın uzerıne plan yapıyorlar..
sunum var demıstı ondan alalım gıbı.. ınsanlar hazıra bayılıyor.. cok fırsatcılık var malesef..
yanı gercekten cok sıkısmıs olabılır ama tarz benım hıc hosuma gıtmedı..
kımsemı kalmamıs senın dugun takılarını ıstıyor..
kesınlıkle verme derım ben.. cunku bugun sen uzulur verırsın ama yarın sen darda kalınca kımse vermez yardım etmez..
sıkıntılarınızla basbasa kalırsınız..

çok ekstrem bir şey olmadığı sürece (hastane ameliyat gibi)
kendisi için yaptığı harcama için kolay kolay borç verilmez bu devirde.
ne demiş atalarımız ayağını yorganına göre uzat o senin manevi
baban olabilir ama en nihayetinde yedi kat yabancı sana. ben artık
bu devirde kimseye güvenmiyorum kimin napacağ belli değil. hem merak
ettim neye borcu varmış sizden alacağı parayla ev almaya kalkarsa işte
ozman hiç şaşırmam yapanlar yok mu var dikkatli ol. olmadı eşine topu at şuan
ben maaş almıyorum o bizim güvencemiz şuan böle bişeyin mümkün olamayacağını söledi de.
Ayrıca adam resmen herşeyinizi bilio sen nasıl onun neye ihitiyacı olduğunu
bilmiosun ki... yani resmen adam sizin mal varlığınızı muhabbet aralarında
sorduğu sorularla öğrenmiş yatırım yapıp yapmayacağınızı falan bilio .
dikkat valla şeytanın kimi nerede dürteceği hiç belli olmaz birnin mağduriyeti gideriyim derken kendin mağdur olma

Arkadaşım sen bu altınları borç vercek olsan eşin çalışmıyomuş yeni evlisin belli bozdurur borcunu harcını verirsin sen zor durumdayken al altınları ben yiyemiyorum sen ye denirmi yaa zaten kaç aydır maaş almıyomuş nasıl ödeyecek geri. Malım seni vereyimde mi kötü olayım vermeyeyimdee mi kötü olayım demiş vermede kötü ola demiş

yaaa hepimiz ekonomik krizdeyiz yawww

arkadasım veremeyecek durumdaysan verme ama ona güzelce anlat.kırgınlıklar olmasın.

az önce kendisi geldi ama konu açılmadı arkadaşlar ne o açtı nede ben sanırım bir dahada açılmaz inşallah.... hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.... çok sağolun iyiki varsınız.....

kendi tekrar açmassa konuyu sen hiç açma,
verip kötü olacağına verme kötü ol daha iyi,
borcunu ödemez huzursuz olursun,istersin kötü olursun,
kendi tecrübelerrime dayanarak şunu derim,idare edecek ama borç istemeyeceksin,kolay kolayda borç vermeyeceksin.ben yaşadım kötü oldum.borç harç ilişkileri çok zordur.

canım milkshake anlıyorum seni ama bir söz yazıcam okuyan arkadaşlarım kızmayın mecazi olarak yazıcam bir sohbette yani bana öyle anlatılmıştı DÜŞMANIN VARMI DİYE SORMUŞLAR ADAM HAYIR HİÇ İYİLİK YAPMADIMKİ DEMİŞ SORU SORAN 2, SORUSUNU YÖNELTMİŞ KARDEŞİN VARMI DEMİŞ ADAM EVET CEVABINI VERİNCE ZATEN KARDEŞLERİN YETER DÜŞMANA İHTİYACIN YOK DEMİŞ ben yukarıda yazdıklarımı ilk duyduğumda ne saçma demiştim ama birşeyler yaşadıkça istemeden hak veriyosun umarım anlatabilmişimdir

kesinlikle size katılıyorum bizler didiniyoruz bizler başarıyoruz ama insanlar cebimizin ortağı sanıyorlar kendilerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…