• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şakamı bu?abartıyomuyum sizce.

Belki farkında değiller ama bebeğe hoş şeyler öğretmiyorlar Tepkinizde haklısınız ama abartı bir şekilde tepki verdiyseniz fazlaya kaçmış olabilir.
Mesela babaannem bebeklere nazar değmemesi 'çirkin' diye sever. Benide öyle severdi. Şimdi psikolojim bozuldu kendimi çirkin bir insan olarak görüyorum. O yüzden bebeklerle ilgilenirken sözlerimize dikkat etsek çok iyi olur.

Bencede... kendisi cocugu sinir ediyor kızıyor aglatıyor sakasınada olsa. ben bişey demiyorum halasıdır seviyor diye. O ise tam tersini yapıyor iyi niyetliym bişey demiyorum diye yüz buluyorlar.
bu işe acil çözüm bulun derim...çocuğun gerçekten psikolojisini bozacaklar gibi geldi

bence geri vites yapma yoksa kafan mıçar ,
ama görüdüğün yerde eskisi yakın davran ki ogun gerçekten yaptıgının yanlış oldugunu anlasın

güzelce uyarın çocuğa ona vurum mu döv onu denmz diyin bugun bana vurur yarın başkasına vurur zarar verebilir diyin gözüne gelir vurduğunun uğraş dur sizin çocuklarınız olunca siz vurdurursunuz demeniz yerlidir birde unide okuyorsunuz deyin hatta küsün gerekirse çocuk ilerde size tokat atacak cesaretı bulacak ve atacak hiç ummadığınız anda

Sakan hosuma gitmiyor ama gerginim fazla tepki verdim kusura bakma diyebilirsiniz
Yaptiginin kotu bi sey oldugunu dusunmemistir, kalp kirmaya degmez

Haklısınız ... öyle desem de bi cevabı olur onların. Biz cocuk görmedik mii der. (Bekar)
Normalde de ne sevme sekillerine ne baska dediklerine laf sokmalarına karşılık vermediğim için alıştılar ağzına geleni söylemeye. Ondan tuhaf geldi yoksa gayet normal söyledim kavgavari değildi...

Söylesinler. Siz söylemek istediğinizi söyleyin.
Bir çocuğa böyle kelimeler kullanılmaz.

Şaka yapmışlar belli ki ama annene vur, döveyim mi onu, saçını yolarım onun gibi cümleler çocuğa öğretilmemeli, şaka da olsa çok yanlış.

kızmayın kendilerince şaka yapıyorlar ama öyle dediklerinde çocuğun bundan etkileneceğini söyleyin. anneye vurulmaz öyle alışmasın falan. ama çıkışmanız hata olmuş.

Abartmamışsınız lakin kendinizi ifade etme şekliniz yanlış. Aynı şeyi ben de yaşadım. Kayınvalidem kendince şaka yaparak "kızdı mı annen sana ben döverim onu" ve benzeri cümleler kurdu. Uyardım, anlamadı. Üçüncü kez yaptığında "çocukların algısı sandığımızdan daha açık. Böyle cümleler kurarak oğlumun gözündeki anne otoritesini sarsıyorsun. Ben kural koymak istediğimde ya da herhangi bir konuda kızdığımda nasılsa babannem anneme kızar diye düşünecek. Benim sözlerimi dikkate almayacak. O yüzden bir daha böyle şakalar yapma anne. He inatla yaparım diyorsan da oğlumu görme sıklığın azalır" dedim. Bir daha tekrarlamadı. Geri zekalıya anlatır gibi tane tane anlatın. Başka türlü etki etmiyor.

Gönlünü alın küçük gorumceniz sanırım.

Kizma muhabbeti de epey fazla oldu deyin.

Her dakika çocuk da pohpohlanmaz ki :D

Biraz mesafe lazım bu konuda da anladık yine.

Kızlar alrlı üstlü oturuyoruz.2 görümcem var uni okuyolardı simdi tatile geldiler ve canımı sıkmaya basladılar normalde severim. Mesela kızıma kızmadığım halde (16 aylık) şakasına 'x kızdımı sana dövüyüm mü onu, x kızıma kızdınmı sen,' gibi kelimeleri sürekli tekrarlıyolar. Bazen beni göstererek kız bi şuna diyolar kızıma.
Bugunde aşırı agladı kızım sebepsiz aglıyor.
Esimin kucuk kardeside anahtarı bırakmak için gelmiş duymadım kapı aralıktı. Kızıma yeter ama neye aglıyosun dedim ama sakince zaten yapım sakin.
Hemen gitmiş yetiştirmiş ablalarına ki anahtarı almaya geldiler girer girmez ' x kızdımı sana dövüyümmü onu x niye kızdın kızıma' şaka yollu söylüyorlar.
Bende ' ay ben onla napıyım artık sabahtan beri aglıyor yoruldum' dedim.
Öbürü şaka yollu ' saçını yolarım onun(bana diyor) kızdın mı sen ona. demeye başladı hesap sorar gibi. bende azck bağırarak' bu cocuk benim değil mi istersem kızabilirim ama kızmadım başım çatlıyor zaten dedim.(bide senle ugrasmiyim demek istedim.
Bizde biliyoruz senin kızın oldugunu şakasına diyorum dedi kızımada hadi annene git deyip çıktı sanırım küstü.
Normalde bu diyalogun geçtiği görümcemi çok severim kardes gibiyizdir. Kaynanam x evlense bu evde en çok sen ağlarsın derdi bana. Hiçte böyle çıkışmamıştım ama bugun cok sinirlerim gergin.
Sizce abartıyomuyum böyle demesini?
Buna benzer şakaları sürekli yapıyolar aynı şekilde eşimde sürekli "kızmayın benim kızıma gibi şeyler söylediğinde onada sert çıkıyorum .
Görümcem geldiğinde gönlünü alsam mı. Kırmakta istemezdim ya. Öbürünü pek sevmemde onu seviyordum onun art niyetli hiçbişeyini görmedim şimdiye kadar..

Bazı şeylerin şakası yoktur çocuk yetiştirirken, siz annesiniz, çocuğunuza karşı otoritenizi sarsacak, annemi şuna şikayet edebilirim imajı yaratacak davranışlardan kaçınmaları gerek buna baba da dahil. O çocuğu büyüten sizsiniz, 24 saat başbaşa olan sizsiniz, oldukları gibi kalmıyorlar, hep agucuk modunda da geçmiyor hayat, sözünüzü dinlemesi gerektiğini, akrabadan önce olduğunuzu bilmesi gerek, bence tavrınız gayet doğru

Abartmamışsınız lakin kendinizi ifade etme şekliniz yanlış. Aynı şeyi ben de yaşadım. Kayınvalidem kendince şaka yaparak "kızdı mı annen sana ben döverim onu" ve benzeri cümleler kurdu. Uyardım, anlamadı. Üçüncü kez yaptığında "çocukların algısı sandığımızdan daha açık. Böyle cümleler kurarak oğlumun gözündeki anne otoritesini sarsıyorsun. Ben kural koymak istediğimde ya da herhangi bir konuda kızdığımda nasılsa babannem anneme kızar diye düşünecek. Benim sözlerimi dikkate almayacak. O yüzden bir daha böyle şakalar yapma anne. He inatla yaparım diyorsan da oğlumu görme sıklığın azalır" dedim. Bir daha tekrarlamadı. Geri zekalıya anlatır gibi tane tane anlatın. Başka türlü etki etmiyor.
O kadar peşpeşe cümleyi güzelce kurabilsek bu kadar çok ezilmezdik aslında.. ;)

Babanın evinden mi getirdin ne ya !
Eşinizin ailesinde ÜSLUP sıkıntısı var sanırım.
Yada fazla senli benlisiniz..
Ay maalesef her ikiside var. Kv çok kullandı o sözü. Nası mesafe koyucam bu saatten sonra bilmiyorum. Ama bugunki gibi devam edicem. Laf soktuklarında da sessiz kalmıycam tepeme çıktılar ne söyleseler karşılık vericem bende ..

Bıdaha aglattımı senı derse evet senıde aglatım karsılıklı ağlayın çocuğumla de
Ay cidden artık böyle cevaplar veresim geliyor . Çok sinir bozucu gelyor bana o şekilde sevmeleri.. hayir yanlarında kızmışlığım felanda yok sabah sabah ruyandamı gördün deseydim keşke kendi kendilerine kızdın diyip duruyolar...

Şöyle diyebilirdin;
“X halası bizde babasıyla böyle konuşuyorduk ama geçen Y pedagog bu tarz söylemlerin, çocuğun psikolojisine ters etki yaptığını anlattı. Beyinleri boş olduğu için yanlış kodlamak doğru değil dedi.”

Vs. Şeklinde uyarmak daha hoş kaçardı.

Back
X