çatı muaynesini bebek kanala girmişse yapıyor yani doğuma yakın benim doğumdan 1 gün önce yapmışlardı kanala girmiş ertesi günde doğdu zaten,epiduralsiz ben doğum yapamazdım sanıyorum ama bence bu konularda kimseyi refersans alma kimininki çok kolay kimininki ise zor oluyor sen normalmi sezeryanmı ona karar ver normalde sancıya katlanamazsan epidural olursun,benim teyzemin bir arkadaşı normal doğum yaptı hastaneye gittikten 2 3 saat sonra doğum gerçekleşmiş ilk bebekmiş onunkide çok kolay oldu demiş ama ben dayanamadım mesela herkezin bünyesi ağrı eşiği farklı kendini sakın korkutma,epidural benim süreci yavaşlattı ama bazılarınınkinide kolaylaştırıyormuş benim bir arkadaşım epidural almadığı halde mesela çok zor olmuş doğum masada dermanı kalmadığı için ıkınmamamış al işte bir güzel bir kötü örnek ama ikisininde çocuklarında hiçbir sorun yok çok şükür.terslik olacaksa sezeryandada olur kafanı ferah tut.ama şunu unutma altınovada gece nöbetçi doktor girecek doğuma samibeye kendini şartlama.Allah yardımcın olsun hepsi geçecek bak bana şimdi inan ev temizliyecek vakit bulmaıyorum bir türlü uyumuyor afacan :) bu arada kızmı erkekmi bebeğin.
hayır inan hiçte ölürsem öleyim dediğimi hatırlamıyorum korulacak bir durum değil,inan birdaha hamile kalsam yine önce normali düşünürüm,eşimle sancıların sıklaşmasını beklemek o süreç çok özel ve güzeldi.hiç ama hiç kendini korkutma.normal doğumun en büyük avantajı mesela ben sabaha karşı doğum yaptım aynı gün akşam sekizde hastaneden çıktım :) çok güzeldi ya onun çıkışını görmek şahit olmak hayatımdaki en güzel deneyimdi benim için.:) duygulandım bak şimdi.....
neyse dualarım seninle inşallah hakkında ne hayırlısıysa o olur ve kızın sana çeker uyku konusunda :)
son bebek hazırlıklarından siteye giremedim. şimdi yazdıklarını okudum. o kadar kafam karışık ki. Sami bey 38. hafta muayenemde taş çatlasa 3 kg doğar bebeğin, duruşu da normale uygun kafa aşağı doğru, bu durumda normal deriz biz hastaya dedi. bu cumartesi 39. hafta kontrolüme gideceğim. herhalde bana soracak ne istiyorsun diye. ya çok korkuyorum ama kendimi göz göre göre kestirmek te içime sinmiyor. Allahım kafam çok karışık.. senden tavsiye istiyorum. kararsız, karmakarışık bir ruh haliyle ne yapayım? nasıl düşüneyim?
normali bekleyim dayanamazsam sezeryana alın beni mi diyeyim ? off off çok az kaldıallahım doğumu kolaylaştıran bişey yok mu ya , yüzyıllardır aynı acıyla mı doğuruyor kadınlar?
Ya bir şey daha soracağım. dikişlerde falan ağrın oldu mu? bir de vajinayı kesme dikme işlemlerini hissediyor musun? uyuşturuyorlar mı? epiduralde hissetmiyorsun da acaba epiduralsiz normal doğum da uyuşturuyorlar mı? bilgin var mı?
bu arada sami bey bana hiç sormadı ne istiyorsun diye sana dediği gibi normal için hiçbir engel yok dedi ki normale engel özel bir sebebim vardı sezeryan der diye hayır dedi o durum şartları biraz zorlaştırır ama kesinlikle engel değil dedi.bende hiç açık açık sezeryan istiyorum demedim oda hiç konusunu açmadı ve sonuçta normal oldu.
derinuyku ne yaptın?inşallah sağlıklı sıhhatlice kucağına alırsın yavrunu Rabbim kolaylaştırsın inşallah....
canım yaa doktor izine gitmiş tam cumartesi randevu alacaktık, yarına artık kontrol. 40 haftam dün doldu. çatı muayenesi acıtıyor mu? sami beyin parmakları da büyüktür şimdi
senin tam olarak ne zaman bebeğin oldu? kaçıncı hafta ve günde. sancılar birden mi başladı? her an sancım gelecek diye tırsıyorum.. off allahım bir kurtulsaydım.. en sağlıklısı bir avaz ama bu korkuyla bir neşterde olacak sanırım
çatı muaynesini sancılar başladığında yaptılar benim 40 haftanın dolmasına 1 gün vardı.ondanda 1 gün önce sabah 7 gibi kanlı bir akıntım oldu hastaneye gittik pazar günüydü,orda bir ebe var sümeyye adı çok tatlı bir kız o yaptı çatı muaynesini ve bebek kanala girmemiş dedi bizde eve döndük meğersem o nişanmış ertesi gün tam uyandım saat 7 buçuk falan daha öncekilere benzemeyen bir sancı geldi kasıklarıma 30 sn falan sürdü sonra geçti tekrar yattım yarım saat sonra bidaha çok hafif sızı tarzında sonra eşimi uyandırdım evhammı yapıyorum acaba diye saati sen tut dedim gerçekten yarım saatte bir düzenli geliyordu burda kimsemiz yok annem gelecekti doğuma ankaradan onu aradık oda işteydi.eşimle çok kitep okuduğumuz için sancılar 3dk bir düşmeden doktora gidilmiceni biliyorduk ama kesinleştirmek için doktora gittik canım sami beyim izinli olduğu için (!) selahhattin bey beni çatı muaynesine aldı ve doğum başlamış dedi bu arada saat 1 falandı,şimdi gidin sancılar 3 dkya düşünce gelin dedi,annemi aradık annem ankaradan otobüse bindi,biz eşimle gezip tozuyoruz,kentparka gittik,sapancaya gittik,sancılar sıklaşıyor ama geliyor geçiyor çok sıkıntı yapmıyor.annem geldi akşam 5 gibi onu aldık terminalden benim sancılar sıklaşmaya başladı tabi 15dkya bir düştü,eve gitmeden şurda birşeyler yiyelim dedik biyerde bişeyler yedik ama artık ben duramıyorum 5dkya bir indi sancılar sıklaştı hastaneye gidelim dedik ve beni yatırdılar 3dk ya bir düştüğünde saat 9buçuk 10 du epidural olmasa 12 1 gidi doğum olurdu sanıyorum.benimki bu şekilde oldu çatı muaynesinden korkma bunlar olacak şeyler erkek doktorlar çatı muaynesi yaparken orana bakmıyorlar merak etme örtü örtüyorlar.dualarım seninle inşallah sağlıklı sıhatlice kurtulursun.Allah yardımcın olsun
çatı muaynesini sancılar başladığında yaptılar benim 40 haftanın dolmasına 1 gün vardı.ondanda 1 gün önce sabah 7 gibi kanlı bir akıntım oldu hastaneye gittik pazar günüydü,orda bir ebe var sümeyye adı çok tatlı bir kız o yaptı çatı muaynesini ve bebek kanala girmemiş dedi bizde eve döndük meğersem o nişanmış ertesi gün tam uyandım saat 7 buçuk falan daha öncekilere benzemeyen bir sancı geldi kasıklarıma 30 sn falan sürdü sonra geçti tekrar yattım yarım saat sonra bidaha çok hafif sızı tarzında sonra eşimi uyandırdım evhammı yapıyorum acaba diye saati sen tut dedim gerçekten yarım saatte bir düzenli geliyordu burda kimsemiz yok annem gelecekti doğuma ankaradan onu aradık oda işteydi.eşimle çok kitep okuduğumuz için sancılar 3dk bir düşmeden doktora gidilmiceni biliyorduk ama kesinleştirmek için doktora gittik canım sami beyim izinli olduğu için (!) selahhattin bey beni çatı muaynesine aldı ve doğum başlamış dedi bu arada saat 1 falandı,şimdi gidin sancılar 3 dkya düşünce gelin dedi,annemi aradık annem ankaradan otobüse bindi,biz eşimle gezip tozuyoruz,kentparka gittik,sapancaya gittik,sancılar sıklaşıyor ama geliyor geçiyor çok sıkıntı yapmıyor.annem geldi akşam 5 gibi onu aldık terminalden benim sancılar sıklaşmaya başladı tabi 15dkya bir düştü,eve gitmeden şurda birşeyler yiyelim dedik biyerde bişeyler yedik ama artık ben duramıyorum 5dkya bir indi sancılar sıklaştı hastaneye gidelim dedik ve beni yatırdılar 3dk ya bir düştüğünde saat 9buçuk 10 du epidural olmasa 12 1 gidi doğum olurdu sanıyorum.benimki bu şekilde oldu çatı muaynesinden korkma bunlar olacak şeyler erkek doktorlar çatı muaynesi yaparken orana bakmıyorlar merak etme örtü örtüyorlar.dualarım seninle inşallah sağlıklı sıhatlice kurtulursun.Allah yardımcın olsun
sami bey bizede öyle söylemişti o hafta izinliydi cumartesi gel olmazsa ameliyat demişti ama cumaertesiye kalmadan salı sabahı doğmuştu.o ebeyi bilmiyorum benim doğumumda sümeyye vardı,sen bilirsin hakkında ne hayırlısıysa o olsun ama doktorda söylemiştir adet gibi kirli akıntı yada birdensuyun gelirse sakın bekleme.doğduktan sonra bu günlerin aklına bile gelmeyecek merak etme,bebekle ilgilenmekten saçını bile tarıyamayacaksın :))))
merhabalar bende 6 haftalık hamileyim doktor seçmek gerçekten çok zormuş kafam çok karışık adatıp a gitmeyi düşünüyorum sadık beyle ilgili iyi şeyler duydum ama diğer bazı doktorlarda da bazılarının ben çok memnun kaldım deyip bazılarının aynı doktor için kötü şeyler söylediğinide duydum bilemiyorum şimdilik ne yapacağımı ilerleyen zamanlarda doktor değiştirince problem oluyormu fikirlerinizi payylaşırsanız sevinirim
arkadaşlar bende doğum hastanesinde dr ertan çeliğin özeline gidiyorum,ben çok panik bir insanım doktorumuz o yönden çok iyi çok rahat ve serin kanlı biri çok memmunum amaaaaa velakin konu doğuma gelince işler karışıyor....Normal doğuma gelmiyor doktorlar sezeryan olursa giriyorlar,ben normal epidural istiyorum çoook...ama doğum evinde öyle bir şans yok,refakatçi YOK,epidural YOK,tek kişilik sancı odası YOK,hep beraber çekiyoruz sancıları,odalar 4 5 yada 7 kişilik.ama tecrübeli ebeler,her zaman sıkıntı durumunda müdahale edecek doktor ve sizi sömürmeye çalışmayan bir zihniyet var......ne yapacağımı bilemiyorum 35. haftadayım ve hemen bir karar vermem gerekiyor.
altınovayı çok araştırdım orda epidural var anestesizt nasıl bilmiyorum ve gece doktorunuz gelmiyornuş icapcı geliyormuş,ebeler nasıl bilemiyorum.ama refakatçı yanında kalabiliyor özel oda ve epidural var.....
kızlar ne olur tecrübesi olan varsa paylaşsın çok sıkıntıdayım
arkadaşlar bende doğum hastanesinde dr ertan çeliğin özeline gidiyorum,ben çok panik bir insanım doktorumuz o yönden çok iyi çok rahat ve serin kanlı biri çok memmunum amaaaaa velakin konu doğuma gelince işler karışıyor....Normal doğuma gelmiyor doktorlar sezeryan olursa giriyorlar,ben normal epidural istiyorum çoook...ama doğum evinde öyle bir şans yok,refakatçi YOK,epidural YOK,tek kişilik sancı odası YOK,hep beraber çekiyoruz sancıları,odalar 4 5 yada 7 kişilik.ama tecrübeli ebeler,her zaman sıkıntı durumunda müdahale edecek doktor ve sizi sömürmeye çalışmayan bir zihniyet var......ne yapacağımı bilemiyorum 35. haftadayım ve hemen bir karar vermem gerekiyor.
altınovayı çok araştırdım orda epidural var anestesizt nasıl bilmiyorum ve gece doktorunuz gelmiyornuş icapcı geliyormuş,ebeler nasıl bilemiyorum.ama refakatçı yanında kalabiliyor özel oda ve epidural var.....
kızlar ne olur tecrübesi olan varsa paylaşsın çok sıkıntıdayım
benim yeni doğum yapan tanıdıklarım var doğum evinde bikaç defa doktorun özeline gitmişler sonra doktorla konuşup ayarlamışlar epidural mı istiyorsun genel anestezimi hepsini ayarlıyorlarmış . artık eskisi gibi değilmiş odalar falan da güzellleşmiş.özel oda da var.bende 26 haftalık hamileyim neşe çakmakçı ya gidiyordum doğumu da beyhekimde yapacaktım.ama ne saçmalık ki geçen gittiğimde muhasebeyle görüştüm bırakın taksiti kredi kartı bile geçmiyorlarmış .doğum ücreti için diğerleri 800 tl ye sezeryan yaparken zaten neşe hanım 1000 tl alıyor bide kart geçmiyorlar.aslında kafam attı ona o kadar yedireceğime doğum evinde doktora hemşirelere biraz daha az yedirir rahat ederim.bide tecrübe ve donanım var tabi.bebeğe yada anneye bişey olsa özel hastanelerden de yine doğum evine yollanıyorsunuz çünkü ,özeller gerekli tüm donanıma sahip değiller.bende hala karar veremedim.eşim özele git sen rahat et iyi baksınlar gerisi önemli değil diyor.annem boşuna niye o kadar para vereceksiniz doğum evinde de doktor ayarlarız ilgilenir onlarda diyor.zor bi karar ,rabbim hakkımızda hayırlısını göstersin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?