Sakin Gibi Durduğuma Aldanmasınlar...Sinirdennn ölmek üzereyimm!!!

ben olsam kapılarının önünden geçmem..2-3 günde bir kendi evime yemeğe çağırırım.o kadar.eşin de kızarsa kızsın.kızdığı yere buz koysun,affedersin..nefret ediyorum böyle "erkek doğurdum" diyen kendini kraliçe sanan annenlerden..Allahtan bende yok öylesi..Aman yarabbim,her gün kavga ederdim.sen yine iyi dayanıyorsun.

ben olsam kapılarının önünden geçmem..2-3 günde bir kendi evime yemeğe çağırırım.o kadar.eşin de kızarsa kızsın.kızdığı yere buz koysun,affedersin..nefret ediyorum böyle "erkek doğurdum" diyen kendini kraliçe sanan annenlerden..Allahtan bende yok öylesi..Aman yarabbim,her gün kavga ederdim.sen yine iyi dayanıyorsun.

bana kalsa bende öle yaparım kapılarının önünnden geçmem ama öle olmuyo malesef içindeyken..eşimin ailesi diye sabır göterdim..şöle bakıyorumda bi senedir yaşadıklarıma gerçekten çok sabırlı biriymişim..ben düşük yaptım hastanede yattım 2 gün eve getirdi eşimle annem..evde yemek yok annem dioki bana kızım yemek yapiim filan evde zaten malzeme yoktu bende kaynanam yapmıştır diyorum..annem kaç kere dedi yapayım die bende saf daha kaynanam yapmıştır diyorum neyse annemin gitmesi gerekiydu gitti..sonra kaynanam geldi demesinmi nie annen yemek yapmadı yapsaydıda gitseydi diye..annem ne bilsin evde malzememi var ben kaynanam yapmıştır dedin kadın kaç kere sordu yapayım die dedim..senin sölemen düşünmen lazımdı görmüyonmu halimi sinirden öldüm yaa bebeğimi sölüyorum ya boşuna kaybetmedim..belki ufak gelebilir bazılarınıza bunlar ama bana çok ağır geldi..benim saf eşimde diyoki hastaneden çıkarırken annem yemek yapmıştır diyo !!! kadın evet yapmış poğaça kek vs ama bana ziyarete gelecek akrabalarına yapmışş :47: ben o kadından nefret etmeyimde kimden edeyim ?? dahaaa çok şey hiç bi zmn unutmucam :14::14: hepsi içimde yara ama Raabbim o kdr büyükki onun adaletini düşündükçe boşverr diyorum eden bulurrr..eşimede noldu annen yemek yağıyodu hastaneden çıktım aç kaldım iimi dedim ağladım zırladım o anki piskolojimde zaten ii değildi bebeğimi kaybetmiştim..gördü o zmn herşeyi o günden beri zaten tarafsız tutumuyo kimseyi..sonrada eşimin hastalığı patlak verdi vs vs işte kolayla ekmek olmadığı gibi evlilikte olmuyomuşş :5:

Kullandirma kendini tatlim, mumkun oldugu kadar gitmemeye calis. Hastayim biraz, evde isim var gibi bahaneler bulup kacmaya calis, kavgada etme. Kotu olan hep sen olursun cunku. Kendine hizmetci ariyor anlasilan, aman kullandirma kendini, ne yapsan yaranamazsin zaten. Akilli ol, duygularinida pek belli etme

Kullandirma kendini tatlim, mumkun oldugu kadar gitmemeye calis. Hastayim biraz, evde isim var gibi bahaneler bulup kacmaya calis, kavgada etme. Kotu olan hep sen olursun cunku. Kendine hizmetci ariyor anlasilan, aman kullandirma kendini, ne yapsan yaranamazsin zaten. Akilli ol, duygularinida pek belli etme

onu yapıyorum sürekli cnm ama anlamıyo evimde iş olamaz ona göre 2 kişiyiz kirinden nolacakmış..ama gerçekten çok kirleniyo 2 kişi oldumuzdan daha çok batıyo gözüme..sadece onun işi olabilirmiş gibi..düşüncesiz..daha evimdeki ütüleri yapmadım kaç haftadır dün onunkileri yaptım..bu saate kdr hala uğramadım yine surat asar büyük bi ihtimalle ama içimden gitmek gelmiyo gerçi evimdede işlerim var ama bekliyo işte..kavga etmekten nefret ederim bişeye sinirlendiysm suratımı asarım(bu elimde olmadan oluyo) uzak dururum aynı odada olmamaya çalışırım sakin yapım var ama damarıma basarlarsa lafımı esirgemem..:ssz:

anlatman senin sorununu çözmeyecek ki. içini döktüğün için kısa bir süre rahatlayacaksın belki ama bu problemler devam edecek. ıncık cıncıkla eşindeki krediyi bitirmek yerine çözüme odaklı düşün. ne yap yap oradan taşınmak için eşini ikna et. sakın imkansız deme. imkansız diye bir şey yoktur. ilk önce sen kafaya koyarsan eşini de kayınvalideni de ikna edersin. böylesi bir gerilimle hayat geçermi hiç. ben kadınların sabrına hayranım valla. sızlanmayı bırakıp harekete geçmen lazım. sana kolay gelsin.

Eşine söylemen iyi olmuş. O da bilsin yokken sana nasıl davranıyorlar.
Kayınvaliden 1 senedir anlayamamış ama sen mesafeli durmaya devam et.
Ben de kaynana ile arada mesafe olması gerektiğini düşünenlerdenim. En iyisi bu.
Görümceyle laf dalaşına girme. Daha çocukmuş zaten salla.
Aslında yapmanız gereken yarım saat bir saat mesafelik bir yere taşınmak. O zaman bir şey diyemez.
Kafanız rahat olur. Eşini ikna etmelisin.

Eşine söylemen iyi olmuş. O da bilsin yokken sana nasıl davranıyorlar.
Kayınvaliden 1 senedir anlayamamış ama sen mesafeli durmaya devam et.
Ben de kaynana ile arada mesafe olması gerektiğini düşünenlerdenim. En iyisi bu.
Görümceyle laf dalaşına girme. Daha çocukmuş zaten salla.
Aslında yapmanız gereken yarım saat bir saat mesafelik bir yere taşınmak. O zaman bir şey diyemez.
Kafanız rahat olur. Eşini ikna etmelisin.

görümceyle asla laf dalaşına girmem muhatabım değil..yaz boyunca bsürü laf söledi aşırı kırıcı.. annesi var annesi cevap versin bana düşmez diye sustum dünde aynı şekilde o arkamda bağırıken ben ütülediklerimi kaldırmakla meşguldum annesi uğraşsın saygısızlığına kaç kere şahit oldu..önüme onun işini sürmesi kabahat..bi keresndede odasına makine tutmuştum şarjda teli varmış oda batarya şarjı elektrik süpürgedsi değdi ben takamıyorum o şarjı oraya bıraktım sonra bağıra bağıra geliyo kim çekti benim şarjımıda vs. bende ben çektim takıldı süpürgeye niye dikkat etmiyonda zor şarj oluyo zaten yine çıldırarak bağırıyo..yine sustum annesine bıraktım laf vermesini..teşekkür edeceğine lafını yiyorum..kaynanamada dün dedim bak yaz boyunca şahit oldun çok saygısızdı ben onun ne odasını temizlerim ne bi işini yaparım bil dedim..sen ona ne bakıyon banada öle vs vs dedi..bana öle olamaz kusura bakmasında o kim yani ben yeni katıldıysam aileye saygısını göstercek sonuna kadar ben ona en ufak kötü bişi yapmamışken bu lafları yemem zoruma gitmiştii hiçte küçük değil efendimm lafını ii bilen herşeye bi cevabı olan bi kız küçük değildir seneye reşit olacak daha ne küçüğü küçülsünde cebime girsin benden büyük duruyo..zaten o daha küçük diye diye şımartılmış bugüne kadar..valla ben onun büyüklük zamanına denk geldiğim için bana hiç küçük gelmiyooo göz var izan var kocamann kızz seneye ünivli olacak daha nolsun

Son düzenleme:
yine 5 dk uğrayım diye çıktım yukarı..hamur karmaya başladı mantı yapacakmış..bide 5 dk uğrasan yeter sanki ben sana işmi yaptırıyorum diyo utanmadan...al ne zmn uğrasam bi işe sokuyon kızı gelcekmiş haftaiçi ona mantı açıcakmışız ahhhhh ahhhh ben ne yapıcamı şaşırdımm...uğramam artık çatlasın 5 dk bile uğramam eşime dicem yeter artık yaaaa ben onun işiyle gücüylemi uğraşcam kendisine annesine bide bana açıcakmış daha mantı istemiyom mantı filan ondan alla alla uzak dursunn yeterrr yaaa..gelin niye gelmek istesinki böle yaparsan her zmn iş bekliyon..daha dün ben senden işmi bekliyom içimizie gir dedi aynısını eşime demezmiyimmm bıktımmm artıkkk sabır sabırrrr görsün annesinin beni hizmetçi olarak gördüğünü

çocuğun oldu hala aynı sorunlar devammı ediyo...vahhh bana o zmn bende çocuğum olursa onun sayesinde benden bişey beklemez artık diodum yandım desene :5: Allah yardımcımız olsunnn..Allah kurtarsın ne diyeyim

çocuğum oldu dertler dahada çoğaldı :)doğumda annem geldi bebeklerin cildi hassas olduğundan yüzü hemen kızarıyodu ellendiğinde yaz olduğu içinde isilik oldu yüzü buna rağmen her gelen yüzüne ellemeye yanağına dokunmaya çalıştı annemde engel olamaya çalıştı yüzü yara oldu flan dedi annemin adını çocuğu bize vermiyo sevdirmiyo diye çıkardılar. kaynanam hiç demediki bu kadın gidecek ben burdayım demedi annemle torun kavgasına girdi bi misafir geldiğinde kendi evine çağırdı bizi çocuğu alın gelin diye daha 40 ı çıkmadan bi oraya götürdük bi buraya gelenlere demediki gidin orda görün bizi ayağına çağırdı.çocuğa hiç bişi almadı ne hamileyken ne doğum yaptığımda annem kıyafet aldı burdayken bide demezmi ben beğenmedim onu diye annemde daha güzelinide sen al dedi.benim kaynana hem çok yalan söyler hemde söylediği yalanlara kendi inanır kayınpederide bana düşman etti Allah ıslah etsin diyorum.sana diyorum aynı binada yaşıyosan dip dibeysen sorunlar bitmeeeezzzzz aslaa bitmez.ya sabredersin yada kötü ayrılırsın.senin kocanda benimki gibiymiş işin zor Allah yardımcın olsun ama ne olursa olsun taviz verme...

sıcağı sıcağına yazıyorum..uzun olursa kusuruma bakmayın..

herkes gibi benimde kaynana ve görümce sorunum var..bi yıl oldu nerdeyse evleneli kaynanamla bi türlü uyuşamadık..o hep benim yanımda dursun ben ne yaparsam onu yapsın nereye gidersem oraya gitsin istedi..bende nefret ederim bu yapış yapış ilişkidenki hele kaynanayla hep sınırımı koydum.sınırımı koydukça çıldırdı istediği gibi olmadığım için içinde büyüttü büyüttü hep zamanı gelince patlattı laflarıyla..bugünde onlardan birini yaşadım azönce...aynı binada oturuyoruz akşam yemeklerimiz malesefki beraber ki ben ondanda rahatsızım sabah kahvaltımı zor kurtardım hala beraber olması yönündeymiş bugün laf arasında onuda söledi neyse..ben dün ben gittiğimde yemeği yapmış bugün erken çıkayım yemeği beraber yaparız sonra evime inerim die gittim..yemekte kızartma yapıcakmış ii dedim sonra yaparız o zmn..sonra bikaç pantolon var babanın onları ütüle dedi uzun zmndır ütüsünü yapmıodum ii yapiimm nolcak derken..bi baktım çamaşır yığdı resmen önüme..makineden çıkardığı nemli çamaşırları bile yığdı pakette henüz açılmamış gömlekleride çıkardı..bi baktım araya görümcenin gömleğinide atmış..görümce 17 yaşında lise sona gidiyo..yaz boyunca nefret ettirdi kendinden bide gömleğini ütülücem oldu..normaldede gerçi ütülememde..yazın saygısızlığı diz boyuydu salak sende herşeyi bilme vs. tarzında laflarıyla nefret ettirmişti kendinden eşimde şahitti..beni tuttu her zmn..banada boşver ilgilenme konuşma bişeysini yapma demişti hatta..nemlileri ütüleyemedim söledim kaynanama bunları ben yapamıyorum die oda ne var yapılmıcak filan gibisinden konuştu ama aldırmadım sen ütüle yapabiliosan dedim..al o zmn şunu ütüle die görümcemin gömleğini koydu önüme onu ütülemem kusura bakma dedim..o sırada görümcemde varmış orda..ütülemezsen ütüleme.bi bağırıyo sakin tavrımı hiç bozmadım başka şeylerle ilgilendim..yakalasa dövecek o derecede bağırıyo annesi sen çık die tutttu..başladı yine bana konuşmaya..sen nie böle yapıyon ayrımmı olurmuş..sen kardeşinin bişeyini ütülemiyonmuda buna böle dion sonra içinde tuttuğu konulara geldi..yok hiç evinden çıkmıon ben sana aslanlar gibi oğlumu verdim ilk gördüğümde yokta diyebilirdim senin benim ağzımın içine bakman gerekirken ne bu davranış..ailemde benim gibi kızı verdi oğluna biz ağaç kovuğundan çıkmadık dedim..insan bi çaya yemeğe çağırır gün içinde bi yere gidiosam gelinir..herkes gelinin hiç çıkmıyo çok soğuk dio vs bende kim diomuş sölede bileyim ben tüm tanıdığıma güleryüzlü davranıyorum sohbet ediyorum diorum sen tanımazsın diyenleri dio..benim tanımadıklarımda benden güleryüz beklemesin herkese sırıtarak gezmiyorum öle bi huyum yok çok şükür dedim..sonra yavaştan orta yolu buldu kendine geldi ama beni sinirden çatlattı..boğmak istiyorumm..aman laf etmesinler die misafiri geldiğinde elimden geleni yapıyorum tamam gitmiyorum onlara heryere ama gitmek zorundamıyım..ne zmn uğramak istesem aha kesin bisürü iş çıkartıcak saatlerce tutacak die uğramak gelmio içimden gerçektende öle oluyo çünkü..eli ayağı tutuyo çok şükür daha 44 yaşında..yapış yapış olunca ne olacak anlamıyorum benimde kendi hayatım var bıktım bunların hayatlarından..eşimle gayet mutluyken bunlar huzursuz edebiliyo..

neyse kızlar çok uzattım az önce yaşadığımı eşime anlatayımmı kardeşinin yaptını filan yoksa içime atayım hiçbirşey sölemeyimmi?

yasın ufaksa kullanmayı seviodur seni.benmkilerde öle bacım

annene git,gezmeye git,evde durma fazla mümkünse
evdeykende hep bi bahane bul,şu işim var,bu işim var diye
gidilecekse de eşinle git,belki onun yanında karışmazlar fazla
resmen hizmetçi arıyolarmış kendilerine
valla erkek kardeşim 2 yıllık evlı ve üst katımızdalar
gelin bana yalvarıyo abla geleyim yardım edeyim diye
ki o evde ben çalışıyorum
yıne de 2 kere geldimi 3.ye çağıramıyorum kendini hzimetçi sandığımızı düşünmesin diye
mümkün olduğunca kendi işimizi kendimiz yapıyoruz,ondan önce nasıl yaptıysak
ha kendisi gelir yardım ederse Allah razı olsun diyoruz
sanki gelinle iş yapmak için varlar
henüz evlenmedim ama,böyle bir durumla karşılaşırsam naparım bilmiyorum
bende yok diyemem...

bende aynı binada oturuyorum...kaynanamın tek derdi benim evlenene kadar herşeyle kocam ilgilendi evlendim onların gelini oldum :).nefretlik bi durum karşılıklı oturmak yada altlı üstlü oturrmak.evlendiğim zamanlar gelmiyo gitmiyo işimi yapmıyo lafları çıktı yemekleri beraber yiyorduk kahvaltıları bende zamanla kurtardım geç kalkıyorum diye :)kültürlerimiz çok farklı ben onun yemeklerinin çoğunu yemiyorum onlarda benim onlar tereyağ ben zeytinyağ :)sonra çocuğumuz olmadı kaynanam ahlandı vahlandı meğer tek derdi milletin ağzıymış ne dicekleriymiş...doğum yaptım annem geldi kendi evinde sarma sarmış helva yapmış benim evime getirmedi bi misafir geldi onlara tabaklarına koyup getirdi sonrada görmedik bişi hep annemden bekledi.benimde bi görümcem var evli varsa yoksa o yeni evlendiğim zamanlarda sen bizim tarafta oturursun bu daireyi ona verirsin diye mal paylaştırıyordu.3 senelik evliyim 3 ay önce doğum yaptım geçenlerde bebek mevlütü okuttum herşeyi ben yaptım annemde geldi...kaynanamın evinde okuttum mevlütü 2 evde kullanıldı mevlütten sonra benim arabalarım benim eve geçtiler.çocuğu anneme verdim ben servisle ilgilendim annemde hocaya vermiş okutmuş milleti dolaştırcakken servis başlamış dolaştırmamış benim eve getirmiş uyuttuk sonrada zaten...herşey normaldi kaynanamda ...evine gitti akşam tavuk almaya geldi bana dedi niye çocuğu dolaştırmadınız bende ben bilmiyorum dedim servisle ilgilendim görmedim söylendi gitti...ertesi sabah görümcem gidiyorum diye Allahaısmarladıka geldi anneme dedi aynı şeyi niye öyle yaptın diye o arada kaynanam geldi gayet hırslı bi şekilde dolmuş dolmuş anneme çıkıştı böyle yapmıcaktın diye annem normalde çok sinirlidir ama gayet sakin anlattı bende konuşuyodum görümcem bizi dinliyo kaynanam konuştuktan sonra biz konuşurken hadi kızım dedi yürü dedi bırak bırak dedi o an kaynanamdan bi kat daha nefret ettim o yaptığı saygısızlığı hiç unutmicam gittiler akşam geldi kayınpederle yüzüne bile bakmadım anladı ertesi gün annem gitti izmire ona rağmen gelmedi ama annem yinede kapısını çalıp vedalaştı o günden beri konuşmuyorum oda bana trip yapıyo torununu görmek için bile gelmiyo ama o kadaaaaaaaaaaarrr rahatımkii keşke hiç konuşmasa :)

Arkadaşım sanırım bu derdinle ilğili kendin bir başlık açmıştın sanırım. O günden bu güne hala düzeltemedin mi konuyu :44: Aynı şeye bu kadar saplantılı kalma hiç kimseye birşey olmaz kendi kendini yer bitirirsin alimallah:18: Bence bu konuyu devamlı dillendirip olayın kendi kafanda canlı kalmasını sağlama.. Sakin ol azıcık boşverrrr

öncelikle konuyu yanlış yere açmışım farkında olmadan eşi ve ailesi bölümüne açıcaktım farketmemişim :26:

bu arada cevap veren herkese teşekkür ederim...eşime arkadaşında dediği gibi onları kötülemeden üzüldüğümü söleyerek anlattım oda çok üzüldü..evliliğimizin başlarında olsa nie öle yaptın die annesini düşünerek beni suçlardı hep haksız ben olurdum çünkü aşırı anneci..şimdi öle değil tarafsız kalıyo hep buna şükür hiç değişmez sanırdım..kardeşine çok kızdı yine..yarın hareketiyle belli eder kardeşine sinirlendiğini..sonra sölemesemiydim dedim ama artık dayanamıyorum neden hala birşeyler bekliyo bunlar benden bebeğimi düşürdüm bunların stresinden..eşim tüberküloz oldu daha ne istiolar bizden kendi hayatlarını yaşasınlar banaane milletten benimde elim ayağım tutuyo nie demiyolar burunlarının içine kdar sokmak istiyolar..kimseye saygısızlığım olmadı bugüne kdr sadece uzak durdum o kdr soğudumki insanlardan günlerce evde yalnız kalabilirim o derecede kaldıramıyorum kimseyi..herkesin huyuna göre davranmaktan bıktım niye onlar benim huyuma göre davranmıyo..hepimiz insanız..kimse kimseden birşey beklemese ne mutlu huzurlu bi hayat olur..resmen hayatı zorlaştırıyoruz..

bu arada bennde eşimde 24 yaşında...4.5 yıllık ilişkiden sonra evlendik..ayrı yere taşınmamız gibi bişey yok malesef..amcalarıyla ortak binada yaşıyoruz kısaca ailesine bağımlıyız eşimin salaklığı yüzünden.. :57: zaten eşimde pısırık ailesiz ayakta kalamaz şimdiye kdr hep ailesinin desteğiyle ayakta durmuş..kendi ayaklarının üstünde durabilkecek biri değil..diceksiniz nie sürekli eşini aşağılıcak kelimeler sölüyosun die onu çok seviyorum saflığını temizliğini çok iyi kalpli biri ama ailesini düşüncem die bizi feda etti başka ilçedede evleri vardı sırf sevdiğimle evleniyom ailemin istediğini yapayım onları elimden geldiğince mutlu edeyim die bizi yaktı..ben kaç kere dedim aynı binada yapamayız fazla muhabbet tezz ayrılık getirir yemekleri beraber yemeyelim vs die çok kavgasını yaptım sevgiliykende nişanlıykende yok öle olmucak dedi hepsi başıma geldi çekiyoruz beraber işte..

ya bn senn bu yazdıklarından sonra gerçekten çok korktum bn bazı şeyleri tekrar tekrar gözden geçirecem :(

canım eşinle konuşup araya mesafe koyma konusunda kararlar almanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum.suçlamadan sakince ne istediğini saygıyı, sevgiyi korumanın başka yolu olmadığını falan eşinle konuş..fazla laçkalaşmış sizin ilişkiler..kendini yavaşça çek..

off..içime sıkıntı çöktü...Ben artık böyle birşeyi çekemem...Benim başıma da bir benzeri geldi..Zamanında olsa çekerdim ama bu kadar yıprandıktan sonra hiç çekemem..Keskin sirke olup İnsanların kalbini de kırmak istemem..olgun davrandığım gibi olgun davranış beklerim yani....Bu stresi hafifletmeye bak...Takma mesela..Kendini ağır tut,serin olmaya bak,hakkında kötü konuşurlarsa konuşsunlar..Saygısızlık da etme,arada git,ama bu yapışıklığı gizliden gizliden kırmaya bak..Eşine de lafı geldiğinde uygun dille söyle,başını da yeme de adamın kendi stresinden:)bıkar sonra.Bir arakaş demiş,ondaki krediyi çabuk bitirme..Onlara yaptığın yardımı da eşinin hatrı için yüksenme bakalım yapabiliyormusun...İyi görmeye çalış herşeyi,polyannacılık oyna..Şimdiden aranızdaki saygı bozulmasın,oyüzden dilini dikkatli kullan..Birtaraftan da ;Aladağdan serin ol...Ve kendini ağır tur..Fevri davranma..Mesela görümcenin gömleğini ütüleyip geri kalanını ütülemeyebilirdin,evimde benim de ütülerim,işlerim var diyebilirdin....Ama en iyisi;Ayrı eve çıkmalısınız mutlaka..Yoksa taşıma suyla değirmen dönmez...Sinirlerini bozma yoksa benim gibi dönüşü olmaz..

Son düzenleme:
Kusura bakmayında siz bu fesatlıkla sinirden daha çoook ölmek üzere olursunuz! 17 yaşında bi çocuk için görümcem şöyle böyle falan çirkin şeyler bunlar gerçi sizde çocuksunuz galiba ev hanımısınız birşeylere takacak yer arıyosunuz bir tanıdığım var sizden fazla kafaya takan olmasın zamanında kayınvalidesiyle görümcesine kan kusturdu hatta görümcesini dövmeye bile kalktı ama bir söz var keser döner sap döner gün gelir hesap döner yıllar sonra eşi başkasına aşık olup bunu evden kovdu salya sümük ağla zırla yine o beğenmediği kayınvalidesi sana sütümü helal etmem falan diyerek adamı vazgeçirdi. Bu kadar küçük hesaplar peşinde olmayın... Benim annem 4 görümceyle yaşamış ütülerinide yapmış yemeklerinide yapmış ne olmuş yani dipdinç duruyo halamlarda her zaman Annem hakkında çok iyi konuşur birbirlerini çok severler İçinizi temiz tutun ki hayatınızda güzel sorunsuz gitsin...

bu yenı nesil gelinlerdede bi kaynana gorumce fobisi var.ozentilik midir bilmiyorum ama herseyı sorun ediyosunuz.eskilere bi bakın sizin sorun ettiginiz seylerın kat kat fazlasını yasamıs onlar. azcık eskılerı ornek alsak ne olur kı .tek bildigimiz şikayet.

Tamam iyi olurlarsa fesatlık yapmasın işlerine yardem etsin de ; karşı taraftaki iletşim sıkıntıları ,laf sokma vs, yaşını aldığı halde olgun olmayan bir sürü hareket olursa ya..Elin evliyası hep biz mi olacaz..Karşı tarafın cahilliklerini mi çekecez hep..Bunlarla uğraşmak çok gerekli mi? Ben olgun davranırım,karşıdan da bunu beklerim..yoksa o ortamda durmak istemem...GİDEMİYORSAM.. Stresten nasıl davrnacağımı bilemez içime atar, kendime ederim..Kimseye birşey olmaz..Kişliikle alakalı,ben halledemem mesela..Ya kaçarım ya elime yüzüme bulaştırırım(onu da yapamam ;kötü bilinmek istemem;öyle uyuz bir huyum var,kötü huylu insnalara ne gözle baktığımı bildiğim için ), ya içime atar dert sahibi olurum..Sizler mesela gereksizce zorlaştırılmış, bilmediğim, bencillik eksenli gelenekleri ,kuralları olan insan ilişkilerini rahat hallediyorsanız ne güzel,imrenirim...Buyüzden bana böyleleri rastlamasın..iş ortamında bile bir kaşık suda boğasım geliyor bazen..Ahlak çok önemli benim için..Ahlakı kayık insana dayanamıyorum..
Bir de yeni evlenenlere neden hala evin küçüğü gibi bakılır...Ayrı bir aile olduğu kabul edilmez içten içe,yada göstere ,göstere ..Bizde böyle değil..Oyüzden bana çok garip geliyor..BUYÜZDEN BENZER KÜLTÜRLERLE EVLENMEK LAZIM..

Son düzenleme:
eşin sana destekse seni anlıyorsa kayınvalidenle arana mesafe koy yemekleri ayırın beraber yemeyin iş için seni çağırdıklarında sürekli birşeyler bul şu işim var şuraya gidecem yada hastayım gibi bahaneler bul tek başına oraya gitme mümkün olduğunca eşinle gitmeye çalı.bende gelini hizmetçi gibi görenlere üstüne laf sokanlara çok kızıyorum.orda ütü yapmak yemeğe yardım etmek seni eksiltmez canım ama seni bunu yapmaya mecbur gibi görmeleri sürekli dipdibe yaşamak istemeleri hoş değil:19:

Back
X