Saksıda mantarlar (Fotoğraf eklendi)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kuf

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
7.313
19.531
448
Herkese merhaba. Şimdi baştan diyeyim, bunun neresi dert diyecekler çıkacak illaki. Hamile olduğum için endişeliyim ekstra olarak.

Konuya gelecek olursak. Aloeveram var saksıda. Dün bir baktım saksıda minik minik mantarlar oluşmuş. Toprak hazır çiçek toprağı idi. Oradan mi geldi bilemedim.

Şimdi bunlar muhtemelen zehirlidir değil mi? Bilgisi olan varsa yazar mı bu konuda? Koparmali miyim bunları, dursa bitkime bir zararı olur mu ya da bize? Eldivenle koparsam diyorum ama sormak istedim yine de. Pek de tatlı duruyorlar

Son düzenleme:
Toprağı çok mu ıslak kaldı ki? Ve bitki gölgede mi?

Ben olsam mantarları koparır, toprağı değiştirirdim.

Benim aloeveramda da oldu ben koparıp attım, toprağı da değiştirmedim. Bir şey olmadı, gayet güzel büyüyor.
Ben toprağına muz kabuğu karıştırmıştım sanırım ondan oldu.

Benim aloeveramda da oldu ben koparıp attım, toprağı da değiştirmedim. Bir şey olmadı, gayet güzel büyüyor.
Ben toprağına muz kabuğu karıştırmıştım sanırım ondan oldu.
Muz kabuğunu yumurta kabuğu ve kahve telvesi ile robottan geçirip toprağa karıştırmanızı tavsiye ederim.

Ne böcek ne mantar gelmiyor. Hatta ben bütün çiçeklerimin toprağına bir tane kabuk tarçın koyuyorum. Bu tarz hastalıklardan koruyor.

Son düzenleme:
Kızlaarr kızlar, konu hakkında bir bilgim yok ama benim sormak istediğim birşey var.. Tabi konu sahibi izin verirse :)

Benim aloe veram büyümüyor, ben besleyemiyorum, neden acaba? 2 tane aldım kökleri çürüyüp öldü üzüldüm. Ne yapmam lazım? Nasıl yapmam lazım, hangi çeşit toprak koymalıyız? Nasıl su vermeliyim?

Toprağı çok mu ıslak kaldı ki? Ve bitki gölgede mi?

Ben olsam mantarları koparır, toprağı değiştirirdim.
Bitki gölgede sayılmaz. Camın önünde ama güneşligi hep kapalı tutarım, yanında da orkide var çünkü. Haftada bir suluyorum aslında, ıslak da kalmıyor ama.

Çok mu suluyorsunuz acaba. Haftada bir yeterli oluyor hatta on günde bir.

Aloe vera az su bol güneş sever.

Ben 40 derece sıcakta bile 15 günde 1 su veriyorum. Kasım ayından beri hiç su vermedim mesela. Bir de aloe vera dış mekan bitkisidir. Odayı sevmez.

Estağfurullah tabii sorabilirsin.
Kendi bildiklerimi söyleyeyim ben de.
Öncelikle saksısı büyük olmamalı. Büyük olunca köke veriyor gücünü.
Sonra çok sulamamalisin. Ve direkt güneşe maruz kalmamalı. Benim bunlar büyükten çıkan yavrular. Maşallah kocaman oldular birkaç ayda.

Direk güneş konusu hariç diğerlerine katılıyorum.

Bu baharda toprağını değiştireceğim, yapayım bari bunu teşekkürler.

Reactions: csi
Bitki gölgede sayılmaz. Camın önünde ama güneşligi hep kapalı tutarım, yanında da orkide var çünkü. Haftada bir suluyorum aslında, ıslak da kalmıyor ama.
Hem gölgede hem haftada bir su. Bilemedi ben.

Aloe vera güneş sever, hem de çok sever.

Aloe Vera kaktüs türü mü kızlar? Bende de varda aynı kaktüse baktığım gibi bakıyorum.

Bu saksı konusu çok doğru. Ben de özellikle küçük dar saksılara ekiyorum, bir coşuyor yavruluyor sığmıyor artık.
Loş ışıkta ve çok az su veriyorum.

Hem gölgede hem haftada bir su. Bilemedi ben.

Aloe vera güneş sever, hem de çok sever.
Gölgede değil. Evim çok güzel güneş alır. Güneşligi açsam kavrulur gibi geliyor hele ki yazın. Büyümesi çok güzel, tek sorunum mantarlar işte. Ama yazdığınız karışımı deneyeceğim yine de.

Aloe Vera kaktüs türü mü kızlar? Bende de varda aynı kaktüse baktığım gibi bakıyorum.
Mantık aynı evet. Tropik bir bitki. Susuzluğa ve güneşe dayanıklı. Tıpkı sukulentler gibi.

Yaa maşallah, benimkiler hemen ölüyorlar. Ben haftada 1 kez suluyorum ama suyu çok koyuyorum sanırım. :/
Bu arada mantarların zehirli olup olmadığını bilmiyorum ama zirai ürünler satan bir yeri arayabilirsin bilgi verirler bence.

Reactions: Kuf
Ben tatil beldesindeyim. Yazın en düşük sıcaklık 35 derece. Ve her birimizin verandasında, bahçesinde onlarca aloevera var hepsi de güneş alıyor. Hatta güneş aldıkça daha çok serpilip yavru veriyor.

Ve ben yazın 15 günde bir, kışın neredeyse ayda bir (yağmur varsa hiç) su veriyorum.

Haftada bir su verirsen çürür o kökler.

Biraz güneşe çekeyim o zaman. Mantar güneşi görünce ölür mü kendiliğinden acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…