şal aldım sonunda :) bi el atın kızlar...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar bu uzun şallar gerçekten bazılarına çok yakışıyor acaba banada yakışacakmı bilmiyorum :) ben normal başörtü kullanıyorum ama şalda örtmek istedim artık...
şal sevmeyişimin sebebi tepesi üçgen çatı gibi oluyor diyeydi...
ama bazılarında görüyorum gayet yuvarlak ve şık oluyor....aldığımdan buyana bi kaç kez denedim ama hep çatı gibi oluyor....
şalım bu... 30 liraya aldım tivil olanlardan...gayet güzel bişey hoşuma gitti....
bilen varsa bana bi tarif edebilirmi lütfen yaa, nasıl bi tekniği var bu yuvarlak olması için önü.....
yardımcı olursanız çok sevinirim...

Son düzenleme:
ben açık olduğumdan bilmiyorum ama okuyup geçmek istemedim nedense. hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsınız inşallah :)

ben açık olduğumdan bilmiyorum ama okuyup geçmek istemedim nedense. hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsınız inşallah :)

canım sanırım yanlış anlaşılma oldu :) şal aldım sonunda derken yeni kapanmış gibi anladın sanırım :)
ben 12 yaşımdan beri kapalıyım çok şükür...ama normal başörtü kullanıyordum, şal olarak ilk kez şal aldım demek istedim :) teşekkür ederim yinede...

yok ben zaten doğru anlamışım başörtü kullanıyormuşsunuz şimdiye kadar şimdi de şal akımına siz de dahil olmuşsunuz :) yeni bir şal almışsınız ya ben ona hayırlı olsun dedim yeni eşya iyi günler dilekleri:)

kızlar teşekkür ederim ama fikir verecek olan yokmu...?
yapamıyorum şalları yaa, tepesi çatı gibi sipsivri oluyor
şalı alalı kaç hafta oldu, öylece duruyor yapamadığım için....

canım şalını güle güle kullan.ben tesettürlü değilim bilemem bağlama tekniklerini ama arkadaşımda görmüştüm eşarbın içine şeffaf bir şey koyuyordu düzgün ve yuvarlak durması için..
hatta röntgen filmlerinden de istediğimm şekilde kesip yapıyorum kullandıklarım deforme olunca demişti...eşarbının arasına koyup eşarbını bağlıyordu.şal içinde uygulanır sanırım bu teknik..rüzgarda falanda hiç bozulmuyordu...dene istersen sende...

bu şallara bende bayılıyorum,söylemeden geçemiycem..desenlileride var...geçen gün önümde bir bayanda gördüm avm'de yeşil elbise giymişti.içinde yeşilinde bulunduğu rengarenk bir şalla çok hoş kombinlemişti kıyafetini...bayıldım...

cnm çok teşekkür ederim ama onu ben geçen yıl başörtü kullanırken denemiştim ama çocuğum olduğu içn sürekli kucağımda asılıyor çekiştiriyor falan derken pek kullanamadım...
acaba yapılış şeklinde bi teknikmi var bilemiyorum bazılarında çok şık duruyor....ben beceremedim aldığımdan beri öylece bekliyor dolapta...:26::26:

ben kapali degilim ama yardimci olmak istedim ve bu videoyu buldum. emin degilim tam olarak istediginiz bumu ama degilse digerlerinde bakabilirsinirz :)

[video=youtube;YVGwYUzdEJk]http://www.youtube.com/watch?v=YVGwYUzdEJk[/video]

Kullandığım bi yöntem değil ama bi arkadaşımda görmüştüm oda senin gibi ucu çatı gibi olmasın diye yapıyordu anlatayım canım.
Eşarbının uç kısmına pencereye,kapıya falan takılan küçük süngerler oluyor ya uzun işte bu

Bundan bi miktar kesip eşarbının ön kısmına koyuyordu içten. Özellikle ipek eşarp ve şallarda hoş duruyordu.
Bi dene canım umarım faydalı olur

aaaaaaaaaaasüpermiş iyi fikir :129::129:kapalı olsam denerdim

Merhaba, şalınız çok şık güle güle kullanın, bazı hanımlara da gerçekten çok yakışıyor.
Naçizane bende fikrimi paylaşmak isterim.
12 yaşından beri kapalıyım çok şükür demenizden anladığım kadarı ile, siz başınızı süs için değil, tesettür için kapatıyorsunuz.
Sizde biliyorsunuzdur muhakkak ama ben bir kez daha hatırlatmayı kendime borç bilerek yazacağım.
Tesettürün, baş kapatmanın adabı var bize emredilen başlarımızı yakalarımızla birlikte kapatmak.
Bazı hanımlarda görüyorum boyunları görünüyor yada boğazlarını sıkıca bağlıyorlar ve boyun hatları belli oluyor
ve gerçekten çok iğreti duruyor, inanarak kapanmadığı mesajı veriyor sanki.
Hiç kullanmadım şal nasıl bağlanır bilemem ama gördüğüm kadarıyla pek usulüne uygun bağlamak mümkün olmuyor.
Benim tavsiyem bildiğinizden şaşmamanız.

aynı renk aynı model bendede var canım güle güle kullan çok şık duruyor kombinlenince....şalın önü eşrapdaki gibi yuvarlak durmaz ama iğneleyip sivritmeden bırakırsın dümdüz durur anca ama yuvarlak durmaz

Eğer şalınızı ikiye katlamadan takarsanız üçgen olmuyor öyle :) ben öyle yapıyorum. Pencere bandını da eşarpta kullanıyorum şalda gerekmiyor tepeye toplu iğne bile takmıyorum kaymadığı için :) umarım yardımcı olmuşumdur.

Ben süngeri şalda değilde eşarplarda kullanıyorum. Çünkü tam bir eşarp bağlama özürlüsüyüm. Bir türlü düzgün durmuyor beceremiyorum sünger tek kurtarıcım :) Fakat benim kullandığım sünger pencere süngeri kadar kalın değil eşarp satan yerlerde buluyorum genelde ince, tam eşarplara göre göze batmıyor. Şalda ise çatı gibi durması beni de çok huzursuz ediyor ama anladım ki biraz şalların yapısından kaynaklanıyor böyle tiril tiril ince pamuklu şallar aldıgımda yusyuvarlak duruyor cok hosuma gidiyor fakat cogunun seklı catı gıbı.Ben igneyle biraz yuvarlatmaya çalışıyorum en azından biraz daha o sivri görüntü ortadan kalkıyor

nası yerleştiriyorsun süngeri benim sağa sola kayıyor olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…