- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
ben açık olduğumdan bilmiyorum ama okuyup geçmek istemedim nedense. hayırlı olsun, iyi günlerde kullanırsınız inşallah :)
canım sanırım yanlış anlaşılma oldu :) şal aldım sonunda derken yeni kapanmış gibi anladın sanırım :)
ben 12 yaşımdan beri kapalıyım çok şükür...ama normal başörtü kullanıyordum, şal olarak ilk kez şal aldım demek istedim :) teşekkür ederim yinede...
canım şalını güle güle kullan.ben tesettürlü değilim bilemem bağlama tekniklerini ama arkadaşımda görmüştüm eşarbın içine şeffaf bir şey koyuyordu düzgün ve yuvarlak durması için..
hatta röntgen filmlerinden de istediğimm şekilde kesip yapıyorum kullandıklarım deforme olunca demişti...eşarbının arasına koyup eşarbını bağlıyordu.şal içinde uygulanır sanırım bu teknik..rüzgarda falanda hiç bozulmuyordu...dene istersen sende...
bu şallara bende bayılıyorum,söylemeden geçemiycem..desenlileride var...geçen gün önümde bir bayanda gördüm avm'de yeşil elbise giymişti.içinde yeşilinde bulunduğu rengarenk bir şalla çok hoş kombinlemişti kıyafetini...bayıldım...
Kullandığım bi yöntem değil ama bi arkadaşımda görmüştüm oda senin gibi ucu çatı gibi olmasın diye yapıyordu anlatayım canım.
Eşarbının uç kısmına pencereye,kapıya falan takılan küçük süngerler oluyor ya uzun işte bu
Bundan bi miktar kesip eşarbının ön kısmına koyuyordu içten. Özellikle ipek eşarp ve şallarda hoş duruyordu.
Bi dene canım umarım faydalı olur
Ben süngeri şalda değilde eşarplarda kullanıyorum. Çünkü tam bir eşarp bağlama özürlüsüyüm. Bir türlü düzgün durmuyor beceremiyorum sünger tek kurtarıcım :) Fakat benim kullandığım sünger pencere süngeri kadar kalın değil eşarp satan yerlerde buluyorum genelde ince, tam eşarplara göre göze batmıyor. Şalda ise çatı gibi durması beni de çok huzursuz ediyor ama anladım ki biraz şalların yapısından kaynaklanıyor böyle tiril tiril ince pamuklu şallar aldıgımda yusyuvarlak duruyor cok hosuma gidiyor fakat cogunun seklı catı gıbı.Ben igneyle biraz yuvarlatmaya çalışıyorum en azından biraz daha o sivri görüntü ortadan kalkıyor
nası yerleştiriyorsun süngeri benim sağa sola kayıyor olmuyor
Çapraz bir şekilde tam ortalıyorum sonra orayı iki ucundan sımsıkı tutuyorum ki kaymasın. Bir süre sonra el alışıyor zaten.Bende çok zorlanıyordum başta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?