- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
kızlar bu uzun şallar gerçekten bazılarına çok yakışıyor acaba banada yakışacakmı bilmiyorum :) ben normal başörtü kullanıyorum ama şalda örtmek istedim artık...
şal sevmeyişimin sebebi tepesi üçgen çatı gibi oluyor diyeydi...
ama bazılarında görüyorum gayet yuvarlak ve şık oluyor....aldığımdan buyana bi kaç kez denedim ama hep çatı gibi oluyor....
şalım bu... 30 liraya aldım tivil olanlardan...gayet güzel bişey hoşuma gitti....
bilen varsa bana bi tarif edebilirmi lütfen yaa, nasıl bi tekniği var bu yuvarlak olması için önü.....
yardımcı olursanız çok sevinirim...
Eki Görüntüle 642893
Epey olmuş bu konu açılalı ama.Benim örtünmem henüz yeni sayılır. Yeni 1 sene oldu. Şimdiye kadar hep şal kullandım bağlaması kolay oluyor diye. Ben ilk başta o üçgenlikten hoşlanıyordum. Öyle olması için uğraşıyordum. Sonradan baktım çok itici duruyor. Yani özellikle öyle olması için uğraşınca insanın alnı kabak gibi çıkıyor. Ama şalı ikiye katladığımızda kendiliğinden olan çok çok hafif sivrilikten hala hoşlanıyorum. Çünkü yüzüm çok geniş ve başka türlü hoş durmuyor.
Ama bazen de yuvarlak olmasını istiyorum.
Gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki, ipek ve şifon şallar istediğin kadar uğraş asla yuvarlak olmaz. Sipsivri oluyor hele ki ipekler. Ben ipek örttüğüm zaman tepede kocaman bir çatı oluşmasın diye iğneyle sabitliyorum hatta. Ama dediğim gibi hafif bir üçgenlik oluyor, yuvarlak asla olmuyor kendiliğinden geri eski haline dönüyor.
İstediğin şekli verebileceğin şalların kumaşları viskon, polyester, paşmina falan oluyor. Paşmina sadece kışın örtülüyor gerçi... Bir de yalnızca %18 ipek karışımlı olanlar var. Onların da nispeten daha az sivriliyor.
Şalın da çok güzelmiş bu arada ama pahalı, yani kaliteli. Daha doğrusu pahalı değil aslında ama istediğin gibi yuvarlak şekli vereceğin şallar genelde ucuz, markasız falan oluyor.
Eki Görüntüle 793478
Şu fotoğraftaki çok hoşuma gidiyor benim de ama işte dediğim gibi kumaşı önemli şalın. Şalı ikiye katladığında kağıt gibi çok muntazam katlanıyorsa o örtünce üçgen durur. Belki bu da işe yarar.
Merhaba, şalınız çok şık güle güle kullanın, bazı hanımlara da gerçekten çok yakışıyor.
Naçizane bende fikrimi paylaşmak isterim.
12 yaşından beri kapalıyım çok şükür demenizden anladığım kadarı ile, siz başınızı süs için değil, tesettür için kapatıyorsunuz.
Sizde biliyorsunuzdur muhakkak ama ben bir kez daha hatırlatmayı kendime borç bilerek yazacağım.
Tesettürün, baş kapatmanın adabı var bize emredilen başlarımızı yakalarımızla birlikte kapatmak.
Bazı hanımlarda görüyorum boyunları görünüyor yada boğazlarını sıkıca bağlıyorlar ve boyun hatları belli oluyor
ve gerçekten çok iğreti duruyor, inanarak kapanmadığı mesajı veriyor sanki.
Hiç kullanmadım şal nasıl bağlanır bilemem ama gördüğüm kadarıyla pek usulüne uygun bağlamak mümkün olmuyor.
Benim tavsiyem bildiğinizden şaşmamanız.
canım cevabın için çok teşekkür ederim..bu resimdeki şalımı bir kere bile örtmeyi beceremedim :) çatı olması sinir ediyor beni :)
o yüzden hediye ettim eşimin kardeşine...:)
o da bana kendine aldığı şalı verdi sağolsun :) ipek değil böyle pamuklu gibi bişey..uçları uzun ipli püsküllü sen bilirsin işte ben isimlerini bilmiyorum :)
o nisbeten daha yuvarlak oluyor...
bende bi tane aldım, ketenmiş o, satıcı kız söylemişti..kareli falan hoş bişey..yaz boyunca ikisini kullandım güzeldi yani..
bazen başörtü bazen şal örtüyorum...
ama nekadar güzel yaparsam yapayım, başörtü kadar güzel durmuyor şallar dimi??
başörtülerin daha asil duruşu var...
Paşmina işte onlar. 10 liraya bile oluyor ve çok da iyi oluyor özellikle kışın ısıtıyor insanı.
Şalın daha spor bir havası var ipek olmadığı sürece tabi. Ben hiç kare eşarp örtmedim. Beceremiyorum çünkü. Bir de dediğin gibi başörtünün daha asil bir duruşu olduğu için biraz daha olgun gösteriyor sanki insanı. Benim örtünmeme bile hala nene gibi olmuşsun diye laf edenler olduğu için yaşımdan büyük gösterecek şeyler tercih etmiyorum şimdilik. Kare eşarp yakışana çok yakışıyor ne yalan söyleyeyim, aslında ev içinde yemeni örttüğümde falan bana da daha çok yakışıyor şaldan diyenler var ama yapımı bana çok zor geliyor.
Bir de, şalda kalite sorun değil. 10 liralık şal şahane duruyor bazen. Ama eşarp bence ipek olmalı. Ona da ayıracak bütçem şimdilik yok.
Ahh arkadaşım ben bu konunu görene kadar sen şalını hediye etmişsin bile
Eğer bir daha kullanmak istersen , ben sana tarif edeyim dilim döndüğünce , ya şalın önünü katlamadan kullanacaksın , o zaman asla üçgen olmaz ya da kumaşı uygunsa katlayıp , kat yerinden buharlı ütü geçtikten sonra kullan .
Bak şu benim ve anladığım kadarı ile seninde hiç hoşlanmadığın şekil ;
Eki Görüntüle 793869
Bu resimdeki benim her zaman kullandığım ve sana tarif ettiğim şekil .
Eki Görüntüle 793870
evet o ipek şalımı hediye ettim ama yeni şallarım var ahretim...:)
fakat şunu anlamadım, o katladığın yere mi buharlı ütü geçeceksin...? o zaman incecik çizgi gibi kalmazmı yani ütü izi olmazmı...daha itici durmazmı? benmi anlamadım acaba :26:
Ütüyü şala sürmeyeceksin hiç canım , elinle kat yerine şekil verdikten sonra , uzaktan buharla ütüleyeceksin . Bir iki fıs yani.
Ütü basarsan çok fena oluyor , onu da denemiştim acemilikte.
Birde şunu dene , eşarp takarken yandan kat verip iğnelerler ya , onu şalda da dene , o zamanda alındaki şekli bozulmadan ve daha yuvarlak durabiliyor.
Ben çok bir arkadaş ilk sayfalarda resim paylaşmış kendi fotosunu , katlamadan kullanıyorum .
hımmm şimdi anladım ausum, buharı sadece....ben bunu bi deneyeyim...
kat yapmadan yapınca bana hiç yakışmıyor ahret, yuvarlak yüzlü olmadığım için heralde...
bazılarına şal okadar çok yakışıyor ki, öyle özene bezene de yapmamışlar hani, sadece şalın uçlarını arkalarına atıvermişler ama önleri ne güzel yuvarlacık oluvermiş...benim kafa yamuk olmasın aus
maalesef konuyu çok geç farketmişim arkadaşım ama belki hala öğrenmek istiyorsundur
bende sivri durmasını hiç sevmiyorum ve napayım diye düşünürken şöyle bi yöntem buldum (umarım anlatabilirim.)
şalın bir ucunu aynı eşarp katlar gibi düz kısmına getirerek katlıyoruz.dha sonra zaten üst kısmı eşarp şeklini aldığı için normal iğneliyoruz ve uzun kısmını boynumuza bir kere doluyoruz. çok şık duruyor. yandan iki ucu göğüs kısmını da kapattığı için çok seviyorum bu modeli.
eğer anlamayan varsa resim yükleyebilirim eve geçince,şuan için imkanım yok...
Resimli anlatır mısınız rica etsem çok memnun olacağım :):)Anlamadım da
anlaşılır oldu mu şimdicanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?