salak yerine konulmak...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
ailece görüştüğümüz, eşi de eşimin yakın arkadaşı, çocuklarımızda aynı yaşta olan yakın arkadaşım, hafta sonu için plan yapmış aşağı yukarı ayda bikaç kez çıkıyoruz birlikte. o plan yaparken bu ay gerçekten çok sıkıştığımızı eşimin çalıştıgı yerden alacağını da alamadığını konuşmuştuk sohbet arasında. hafta sonu kahvaltı yapar piknik yaparız dedi, peki dedik. eşimde pek istemedi ama gönülsüz tamam dedi. sabah onları almak için evlerine gittik bu defa mangal yakalım öğleden sonra da dediler ısrar ettiler eşim önce yok falan dedi sonra peki dedi. neyse biz bayan arkadaşla kahvaltılıkları almak için gittik ücreti yetmedi yanında çok cuzi bi para almıs yanına bende var deyip ben ödedim kalanını da. sonra arkadasım kız kardeşini aradı onları da oraya çağırdı. eşi ve 3 çocuğu ile birlikte neyse gittik piknik yaptık ordan hadi mangala dediler. tamam dedik. kasaba gitmişleri kocalarımız. bizde arabadayız, etleri hazırlatmışlar orda eşimin arkadası yanımda para yok sen öde demiş. diğeri de bende de yok demiş. eşim kart kullanmıyor yanındaki yetmeyince arabaya geldi benim yanımdakini istedi verdim. ama ister istemez sinirlendim sonuçta hem mangal diye tutturuyorlar hem yok diyorlar. bu ilk de degıl daha önce de bi iki kez yaşandı buna benzer olay. arabalara bindik. tartıştık biraz, ister istemez suratım düştü. orda sürekli ne oldu diyorlar yok birsey dedim. sonra bugunde bana çocukları eğenceye götürelim mi diye yazmış bende hafta sonu mangal için eşimdeki yetmeyince elimdekileri de eşim alınca kalmadı 5 kuruşum siz gidin dedim. bana sen ondan mı surat asıyosun. ödeyecek bizimki onu ben onu sonradan ödedi sandım falan yazmış. bende ona parasında değilim dedim. ama bu yüzden eşimle tartıştık dedim. açıkçası çok sinirlendim. cebinde 5 kuruş yokken nasıl plan yapıp bizi de zora sokabiliyorsun.bir de kardeşini çoluğunu çocugunu cağırıyorsun. bir de şuan zor durumda olduğumuzu da söylemiştim. 10 kişiyi doyurmak zorundamıydık. şimdi de bana surat asıyor paragöz muamelesi yapıyor.

Yanında para olmaya insanlardaki bu alışveriş sevdası, yeme içme sevdası nedir peki? Paran yoksa böyle planlar yapmazsın, markete çıkmazsın, birilerini davet etmezsin. Size güvenip mi ayarlamışlar her şeyi? Cidden salak yerine konmuşsunuz, kusura bakmayın. İğrenç tiplermiş. Ben olsam selamı sabahı keserim böyle yüzsüz tiplerle.

evet gerçekten baştan söyleselerdi, plan falan yapılmazdı.tabikki insan eşine dostuna sıkışık olduğunda bugün o öder yarın ben. ama bunlar resmen dalga geçer gibi oraya kadar götürüp bizde yok dediler... şok oldum

ben olsam bende sinir olurdum çünkü olabilir parasız olabilir ödersinde hem kendileri çağırıyor hem başkaları ekleniyor siz ödüyorsunuz.. belliki karşıdakilerde tembihli..

Bence çok haklı bir trip yapmışsınız.alınırsada alınsın kendini geçtim dıdısını çağırmasının mantığını anlamam !
Madem piknik için israr etmiş vede kardeşini çağıracak durumunuzun kritik olduğunu biliyor ozaman sizsiz kardeşi ile gitseydi.Bende bu kadar açık sözlü olurdum.Yerinde bir cevap olmuş hiç takılmayın sıkılmayın rahat olun....

Yakın arkadaşınız da olsa açık açık söylemenize şaşırdım.Bundan sonra görüşmezsiniz olur biter.En azından sizde yemişsinizdir,para hepten boşa gitmemiştir.Benim misafirim olsa param yetmese isteyemem,kendi kardeşimden,ailemden dahi ayıp olur diye isteyemem,çok tuhaf geldi.

Bundan sonra ona göre davranırsınız. Ben olsam çıkarıp para vermek yerine, aa bende de yok, o zaman almayalım derdim. İhtiyacı olana borç vermek, bir şey ısmarlamak ayrı şey, böyle emrivakiyle çakallık yapanlar tarafından soyulmak ayrı şey.

Bunların sizin en yakın arkadaşınız olduğuna emin misiniz...tamamen kullaniyorlar sizi hem plani onlar yapiyorlar eş olarak size ödettiriyorlar çok ayip en azından yarı yarıya ödense o da olurdu ben olsam bi daha görüşmem..

Şu bedavacı insanlardan yıldık ya. Yanında parası olmayan gırtlağını tutsun arkadaş.

Çok can sıkıcı bir durum. Keşke eşinizde tartışma yaşamasaydınız ikinizinde dışında gelişmiş bir olay ama tatlıya bağlanır inşallah.

Arkadaşınıza tepkinizi vermekte haklısınız içinizde tutmamanız iyi olmuş herkes cebine göre davransın.

Cebimden para taşsa da bir daha bunlara vermem

Evlerinde de kuru ekmek bile yemem

Yenir içilir vs de hem parası yok hem fikir ortaya atıyor sonuçta yetmedi siz de ekleyin değil hepsini ödeyin

Eşiniz de siz de bizde de yok demeliydiniz

Marketten kahvaltılık alırken çıkmış esasen olay ortaya

Bedavaya hafta sonu yemiş içmişler

adettendir davet eden karşılar masrafı,üstelikde misafir çağırıyorlar,pikniği size yüklemek için sizi davet etmişler sanki.bundan sonra mesafeli olun ,konu para değil ,onların düşüncesizlikleri ve sizi zor durumda bırakmak pahasına da olsa fazla uyanık geçinmeleri.bu kafada ki insanlardan uzak durmak lazım,

Bunlar reamen adam.kullaniyor.siz zorlasaniz mangala.gidelim diye paralari yokmus hyr diyememisler mecbur gelmisler diye dusunurdum.
Cepte 5 kurus yokken mangala gidelim diyip uatune masraflari size yikmalari hic hos degil ki soylemissiniz kadina uzak durun boyle belesci tiplerden

Çok düşüncesiz ve terbiyesiz bir davranış bence. Araya mesafe koymak en iyisi. Mevuz para değil, böyle düşüncesiz insanların dostluğuna çokta ihtiyaç yok. Cebinde paran yoksa mangal yapalım diye tutturmak deli saçması bişey. Ay sinirlendim ya

Yanlarında hiç para olmadan mangala nasıl geliyorlar ben onu anlamadım. Kahvaltılığa yok, mangala yok. Ayrıca kahvaltılık evden de getirilirdi koyulurdu madem kahvaltı yapılacaktı. Cepte para olmadan gidilir mi ayrıca kredi kartı olmayan insan mı kaldı bu zamanda kartları da yok yani.

Yakın arkadaşlar arasinda para lafi olmaz aslinda. Sen verirsin o verir bir sekilde odenir..
Sorun tavırları rahatliklari... bu huylari haric iyi insanlar ise bozma ilişkini para konusunu unut.
Ama bir daha para iceren iliskiler kurup planlar yapma yaptirma katilma bence.
Yakin tanidik sifatiyla evine gelirlerse agirlarsin ama onlarla cikmazsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…