Salça mevzusu.:(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.951
119.414
798
36
merhabalar
salça sezonu başladi kışlık hazirliklari başlandi..
geçen gün salça yaptık.. 5 kase istedim annemden. 5 kasesini 50 lira vermiş. onu biz vercektik.. gecirme parasiyla beraber 100 lira istiyor. eşim buna razi degil vermem diyor.
nolucak 50 lira olsun bende yardim ettim anne dedim domates doğradim hamile halimle.. 5 kase domates. yok ilaa istiyo..
kaynanamgilde gelmediler yardima.. aradik gelemeyiz dediler. kaynanamgil salça uğraşmayı sevmez. annem kaynanana laf sölüycem diyo bende bişey deme anne boşver dedim. bak yoruldum diyo 100 lira istiyorum senden dedi.. 50ye anlaşmadik mi dedim anneme (orda tamam 50 olsun demişti)
eşime dedim deliye döndü bi daha annen isterse yapmıycam dedi.salçalari geriye götürcem dedi istemiyorum dedi bu ilk ve sondu dedi. canim çok sıkıldı.. bende geri götüremem. kabul etmedim.
bende kaynanama bişey diyemem.ne yapmaliyim ya.. ben annemin huyunu bilirim canimi sıktı bu konulari
ne yapmam lazim.

Annen kendi salçasını sana parayla mı satıyor?

O Nasıl bir anne ya.
7 kat el bile bana salça getiriyor. Para lafını bile edemiyorum o niyetle veriyorlar insanlar.

Diyecek birşey bulamıyorum. Eşinde iyi veririm demiş. Başkası olsa para lafını duyduktan sonra bedava verse salçasını istemezdi. Bir daha da yüzüne bakmazdı.

Bizde kavanoz hesabıdır salça siz kaseylemi yapıyorsunuz. Yani gidin alın marketten salça inanin annenizle para mevzusuna girmekten daha iyidir . Anneye de helal olsun küçükken ekmeğin üstüne sürdüğü salçalardan iyi para istememiş.

Eşiniz haklı, geri götürün. Madem aranızda böyle ticaret ilişkisi gibi bir ilişki var, "anlaşma şartlarına uymadın, ürünleri iade ediyorum" diyin.

İlla parasını isterse de "ben de ücretsiz çalışacağımı söylemiştim. Madem ben de o anlaşmayı bozuyorum. Çalıştığım her saat başına sıfır TL değil, 25 TL istiyorum. 4 saat çalışma 100 TL oluyor. Sen bana ücretimi ver ben de sana salça ücretini vereyim" diyin.

Cok garip geldi bana.salacayla ugrasmiyoruz ama ben hicbirsey yapmam recel tursu falan bana hep annem kv m yapar yillardir.annenin parahla satmasi cok ilginc bir de fiyati yukseltiyor esinden de cekinmiyor anlasilan.isin zor

Canım bende hamileyim bu pazar görümcemle kaynanam yapıcak salçayı bana. Sadece domates parasını ver nekadar yapıcaksan bizimkilerin arasında onuda çıkaralım dedi. Seninki bide öz annen. Ben olsan parayıda vermem salçayıda almam gitsin satsın alan kişilere. Komşularım bile hamile halinle uğraşma bir iki kavanoz biz verirriz diolar. Çok garip bi durum.

annemin bana yaptığı bir şeyi satıyor olmasını kabullenemezdim hayatta.

eşiniz sonuna kadar haklı, ben olsam bende geri gönderirdim.

içinizden gelir verirsiniz malzeme parasını eyvallah da bu durum çok komik gerçekten.

ben eşime annem para istiyor hayatta diyemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…