Saman alevi olmak; sinirlerinizle nasıl başediyorsunuz?

birinin kendine mudahale ettiğinde kızma olayı bende de var hele de emrivaki yapıyorsa..saygımdan susup da kendimi yerim çoğu kez sonra da eve yansır en çok da nasibi kızım alıyor:( evde istediğim olsun isterim kötü mü bilemedim kurallarım var ama küçük..uyulsa ne rahatlıcam..mesela işten gelen eşimin ayaklarının sabunlamasını isterim inan ben yıkayım bile diyorumm..çünkü ayak kokusu sindi mi halılara evin her yeri temiz de olsa dışarıdan gelene o koku farkedilir..klozetin kapağını açık bırakma fazla harcama ..kızım için yemek yerken ayağa kalkıp geziyor ona kızarım ama olsun bu kadar da yönetme duygusu dimi sonra ucu hep bana dayanıyor..
sarı kantaron melisa ve az miktarda kedi otunu karıştırıp içmeye kaar verdim..
inanmayacaksınız ama tevafuk derler ya!öyle oldu sakinleşmek için nete bitki bakarken"öfke kontrolü için öfkeli anında Allah ın isimlerinden ;10 kere ya AFUV esmasını okuyun sakinleştirir inşallah" yazısı çıktı karşıma ..çok şaşırdım hani bitkileri falan araştırırken böyle bir duanın çıkması....yazmak istedim ..

Son düzenleme:
Bitkisel Bir Çay Önereyim Sana...
Meslisa Çayı İç..
Tadı Güzel Ama Limon da Koyabilirsin İçine Harika Oluyor...

Akşam Yatmadan Önce İç..
Tüm Üzerindeki Yorgunluğu Alıyor, Kuş Gibi Hafifliyorsun..
Sinir, Stres Hiç Olmuyor..
O Kadar Rahatlatıyor ki..

Hatta Çalışan Bir Bayansan İşe Giderken İç, Herşeye Gülüyorsun..
Bizzat Test Edildi..:27:

Bir Yandan Sinirlerine de Hakim Olmaya Çalış, Son Pişmanlık Fayda Etmez..:38:

o zaman akşam melisa çayı ;gündz içip uyumak istemem.. kedi otu ve kantaron gündüz..fakat bi yerde kedi otunun uyku verdiği hatta uyku kalitesini ve süresini artırdığı yazıyordu..ay yok böyle odaklanmamam lazım şimdiden böyle uyku verir die düşünürsem uykusuzluk yapan şeyler bile uyku verir sonra..kedi otu uyku veriyor mu??

o zaman akşam melisa çayı ;gündz içip uyumak istemem.. kedi otu ve kantaron gündüz..fakat bi yerde kedi otunun uyku verdiği hatta uyku kalitesini ve süresini artırdığı yazıyordu..ay yok böyle odaklanmamam lazım şimdiden böyle uyku verir die düşünürsem uykusuzluk yapan şeyler bile uyku verir sonra..kedi otu uyku veriyor mu??

Kedi Otu Adında Bir Bitki İlk Defa Duydum Desem ??:77:

Okuyamadım valla ruhum daraldı yarıda kestim :D:D:D eheh şaka.. Bana kalırsa çok da yapmam gerek diye sıkmayın kendinizi hiçbir şey yapmadan oturun boş vakitlerinizde canınızın istemesini bekleyin. Ya bunu yazarken devasa çekirge belirdi arkamda onunla savaştım tüylerim diken diken oldu çıtır çıtır ölmedi gitti ne hayvanmış. Girizgahta yaptığım esprinin intikamını aldı benden doğa. Neyse ne diyordum boş oturmayı deneyin. Yarıda kalan işleriniz için ikamesini bulmaya çalışmayın boş oturun boş oturmaktan sıkılınca yarım bıraktığınıza dönersiniz. Bence bunun sebebi hafif de olsa depresyonda olmanız. Dediğiniz gibi ilaç almayın kedi otu baya iyi geliyor kuvvetlidir. Fazla gelirse adaçayı papatya falan için.

bugün eşim akşam geldiğinde pazara gitmek istediğimi söyledim akşam oldu kalmamıştır kapanmıştır dedi ısrarla çıktım o kadar hızlı yürüdüm ki kulağımda müzik..farkettim ki yalnız kalmak çok iyi geliyor....sabah zortlanarak uyanıyorum sonra hep kızımla...Allah ım yokluğunu göstermesin ama ya tv ya pc onlar kapanırsa bu sefer bıcı bıcı oyuncaklarıyla oynuyor onlarla konuşuyor taramalı gibi:1: beynim şişiyor öğle uykusu için yatırınca uyusun diye yanına yatıyorum ama uyumucam desem de hep yanında uyuyorum ve yine beraber uyanıyoruz sar makarayı başa....yalnız kaldığımı gece anlıyorum biraz uykum var ama şuan direniyorum hep geceleri yalnız kalmak isteğinden olsa gerek...
işleri de boşladım son zamanlar...sonra birden yüklenince ani yorulmalar...düzensilik beni yiyor belki de...adaçayı neyse de papatyayı unuttum bakın onun tadını da severim..teşekkürler..:71:

Edemiyorum:27: Hep kendime telkinlerde bulunuyorum ama iki dakika sonra birine bağırıyorum:44: Sonra tekrar telkin, 2 dakika sonra aynı şey. Pişman olurum ama elimde değil kendimi frenleyemiyorum:50:

teşekkürler canım;ama nette şimdi inceledim bu ilacı alkol var içinde diye yazılar okuyunca şaşırdımbelki sen de yeni duymuşsundur...ama araştırmaya devam edeceğim...ne şekil alkol? peki sana faydası oldu mu?

ilacı çoook önceden kullanmıştım bende..dismenore için vermişlerdi.şiddetli adet sancım var diye.yalnız bu ilaç uyku yapıyor,sersemletiyor.haliyle gün içinde içmek istersen uyursun yada konsantrasyon bozukluğu olabilir..

ilacı çoook önceden kullanmıştım bende..dismenore için vermişlerdi.şiddetli adet sancım var diye.yalnız bu ilaç uyku yapıyor,sersemletiyor.haliyle gün içinde içmek istersen uyursun yada konsantrasyon bozukluğu olabilir..
canım mümkün olduğunca ilaçtan kaçmaya çalışıyorum..migrenim var çok şiddetlenince 2 parol alıyorum avmigreni terkettim çünkü yarım saat sonra 3/4 saatlik uyku yapıyor uyuşturuyor.....adet sancısını sorma hele en son eferinde ölüyorum sandım.iyi gelsin die adaçayı aldım ay o tat neydi öle :63: bir hoş oldum...
teşekkürler canım...

2 yıldır ilaç kullanıyorum
Ama sadece sinirli bir yapım olmasıyla alakalı değil ilaç kullanmam panikatağım..
Eşim çok sakin sabrlı ben aksine sinirli tezcanlıyım..
Söylenirim, bağırırrımm, olmadı kendine kendime söylenirimmm..
Daha demin damacanadan su taştıı sürahiyi doldururken tonla laf saydımm:1:
Eşim salondan geldii noldu diye..
Olan bişe yok dedim ben kendi kendime söleniyorum..
Kuşlar balkonuma pisliyoo tonla sövüyorumm sesli şekilde..
Ayağım takılıyo bişeye söyleniyorumm..
Kapıyı örtcem kapanmıyo hızla vuruyorum sen nasıl kapanmazsın ben kapatırımdaaa misali..
Elektrik süprg kablosu takılıyorr kabloyu çekiyorumm bi hırsla olduğu gibi pirizden sölüyor daha bi sinirleniyorumm..

Sinirlencek hep bişiler bulurum ben ama ilaç beni biraz olsun sakinleştirdi en azından güzel uyumamı sağlıyor
Ve ataklarımm düzeldii en güzel yanı buu

2 yıldır ilaç kullanıyorum
Ama sadece sinirli bir yapım olmasıyla alakalı değil ilaç kullanmam panikatağım..
Eşim çok sakin sabrlı ben aksine sinirli tezcanlıyım..
Söylenirim, bağırırrımm, olmadı kendine kendime söylenirimmm..
Daha demin damacanadan su taştıı sürahiyi doldururken tonla laf saydımm:1:
Eşim salondan geldii noldu diye..
Olan bişe yok dedim ben kendi kendime söleniyorum..
Kuşlar balkonuma pisliyoo tonla sövüyorumm sesli şekilde..
Ayağım takılıyo bişeye söyleniyorumm..
Kapıyı örtcem kapanmıyo hızla vuruyorum sen nasıl kapanmazsın ben kapatırımdaaa misali..
Elektrik süprg kablosu takılıyorr kabloyu çekiyorumm bi hırsla olduğu gibi pirizden sölüyor daha bi sinirleniyorumm..

Sinirlencek hep bişiler bulurum ben ama ilaç beni biraz olsun sakinleştirdi en azından güzel uyumamı sağlıyor
Ve ataklarımm düzeldii en güzel yanı buu

:1::1: hahha alemsin gülüyorum çünkü ben de yapıyorum bunları ama farkettim ki 1/2 haftadır geniş olmaya mı başladım nedir..kuşlar ısrarla balkonumun girişine ediyorlar yuva yapmışlar yukarı" popolarına bez bağlıcam" diyerek gülüyoruz kızımla o da saf haliyle soruyor yavrum;anne hani bez bağlıcaktın? hahahhaa damacanadan su dökme olayı bizde de var bazen ben en çok kızım yapar..evi karıncalar basmıştı bu ara şükür yok nerdeyse ama su döküldü mü yere geliyorlar yazık sanırım su içmeye geliyorlar..havalar da nasılsa sıcak bilerek silmiyorum ki zavallılar içsin suyunu diye zaten kuruyuveriyor..kuşlar ceyranda uçuşan tülümü pislemişler önce bağır çağır kızdım ama napım makinede yıkanır gider diye rahatım şimdi...ay aman rahat olmaya çalışırken pis paspal olmayım da Allah korusun...
ben de eşimden önce parlarım çok kez sinirle bağırdığım için haklıyken haksız duruma düşerim:((
panik atağın için Acil şifalar dilerim Allah tan..geçmesine sevindim..aşırı titizlik huyu da sanırım sinir ediyor bizi!!

Son düzenleme:
o halde herkes bulduğu yeni yöntemi yazsın toplu halde sakinleşelim:1: ben buldukça yazarım..

ben bir dönem felaket bi şeydm.her şeye bağırır,dır dır ederdim:30:
psikiyatriste gittm ve ilaç kullandım.şimdi daha az bağırıyorum
tekrar gitsem mi nee:28:
ama çevremdekilerde sabrımı zorluyor canım aaa:52:

artık gözlerimi kapatıp sakin zıbın sakin diyorum
az da olsa işe yarıyor

Son düzenleme:
Saol cnm..

Titizlikde var evet haklısın bilmem sizde oluyormu yoksa benmi fasla titizimde takıyorumm..

Evime gecen bi komşum geldi 2 de çocuğu var biri 7 aylık diğeri 6 yaşında
Kücüğü oturttu koltuğaa yanına minderler koydu..
O ağzı akıyo ama benim içim gidiyor mindere değcek ahada sürüldü koltuğa acaba sürüldümü kontrol etsemmi kızla konuşuom gözüm bebekde..
Hemen selpak bişe getirdim ağzı akıyor çocuğun dedim sil.
sonra balkona geçtik bişiler yiyelim çay fln içelin diye..
Çocuğa yere battaniye serdim kek yedirmeye çalıştılar ıslak kek o battaniyeye dökülcek sürülcek aman değdii hep bi diken üstüyümm..
Giitler balkonu sildim süpürdümm..
battaniyeyide yıkadım hemen..
eşimde az dökse saçsa söyleniyorum..
Ben böle değildimm :50:
Bu titizlikde beni sinir ediyorr ben hiç titiz olmak istememişimdir çünki fazlası hastalıkk başıma geldi iyi mi

Bu gidişle evime kimse gelmicek anlaşılıyormudur bu halim bilemedim..

Saol cnm..

Titizlikde var evet haklısın bilmem sizde oluyormu yoksa benmi fasla titizimde takıyorumm..

Evime gecen bi komşum geldi 2 de çocuğu var biri 7 aylık diğeri 6 yaşında
Kücüğü oturttu koltuğaa yanına minderler koydu..
O ağzı akıyo ama benim içim gidiyor mindere değcek ahada sürüldü koltuğa acaba sürüldümü kontrol etsemmi kızla konuşuom gözüm bebekde..
Hemen selpak bişe getirdim ağzı akıyor çocuğun dedim sil.
sonra balkona geçtik bişiler yiyelim çay fln içelin diye..
Çocuğa yere battaniye serdim kek yedirmeye çalıştılar ıslak kek o battaniyeye dökülcek sürülcek aman değdii hep bi diken üstüyümm..
Giitler balkonu sildim süpürdümm..
battaniyeyide yıkadım hemen..
eşimde az dökse saçsa söyleniyorum..
Ben böle değildimm :50:
Bu titizlikde beni sinir ediyorr ben hiç titiz olmak istememişimdir çünki fazlası hastalıkk başıma geldi iyi mi

Bu gidişle evime kimse gelmicek anlaşılıyormudur bu halim bilemedim..

biraz bende de var o titizlik...bence çocuklu misafirler için sofra bezin ayrıca bulunsun mutlaka çocuklar geldi mi onları yere oturt ha buna kırılacak da kırılsın..mesela burada ilgimi çekti mahalledeki komşular ayrı tabakta ikram yerine yere koca bir sofra kuruyor herkes çoluğuyla çocuğuyla oraya oturup yiyor ya da çocuklara da ayrı ikinci sofra çok kalabalıksa. bazen ben de öyle yapıyorum mahalleden gelen olursda.başkaları geliyorsa ayrı tabakta sehpada ikramlarımı koyarken çocukları tepsi içinde sofra bezinin üstüne koyup dizlerine seriyorum...yok çocuğumu yere sofra bezine oturttu die kırılan varsa kırılsın bi zahmet!normal bişey bu...arad küçük çocukların dökmesini de artık mecbur hoş görüyorsun...ama eve misafirin gelip de çocuğuna bakmaması beni çileden çıkarıyor annesinin görmiceği şekilde hayır diyorum:20: böyle yapıyorum..sinir olurum çocuğu kırıp döküp evi karıştırırken seyirci olan insanlara...annemlerin aldığı güzelim mobilya beşiği kazık kadar 14 yaşındaki kaynım bi yerini kırdı diğer yerini de akrabamın kızı!!!şimdi al kaldır at oldu beşik!!!ay bir deözür bile dilemediler ya!bu nasıl anlayıştır ay bak bunu yazarken bile sinirlendim!!!sakin sakin...
nette bitkilere bakarken tevafuk oldu 10 kere "ya Afuv" esmasını söylemek rahatlatıyormuş.denedim çok şükür işe yaradı..
çocuklu misafire titizlik gösteriyorsak gelen misafirin çocuğuna bakmaması bizi haklı çıkarır!en sinir olduğum şeyde çocukları wc ye girer anneleri ardını temizlemez!!mevbur muyum ya!birinin evine gitti mi kızıma yapma etme dokunma dağıtma dağıtsa toplarım dökse temizlerim özürler dileyerek..kendime nasıl istiyorsam millete öyle davranırım...ah bir de bana öyle davranan çıksa...

ben de yeni evlilik camiyasına girenlerdenim...nazımı kaprisimi sinirimi anam babam çekiyordu...lakin elin oğlu çekio çekio sonra hoooppppp!!!! düğün zamanında da hoş olmayan şeylerle karşı karşıya kaldım eşimin ailesi yüzünden...sinirlerim iyice harap oldu...en ufak şeye bile bagırır oldum...(bir de aynı işyeride çalışıyoruz) özellikle sabahları kalkarken aşırı derecede sinirli oluyorum...değmeyin ben bagırayım çagırayım sonra rahatlıyorum...lakin eşim tek kahvaltıyı ben hazırlayım sen 10 dakka daha uyu ama nolur bana gül sabahları bagırma dedi....kendime degil ona üzülüyorum...bunca emek verip evlenmişiz ama benim sinirler evliliğimizi yıpratıyor....neyse uzun oldu sanırım psikayitriste gittim bir ilaç verdi tanı olarak "aşırı kaygılanma" dedi.bugün ilk ilacı yarım olarak aldım...hayırlısı bakalım...eşimi seviyorum ve onu üzmek istemiyorum...sizde tecrübelerinizi söyleyin:))

aynı sıkıntı bende de var. öfkemi kontrol edemiyorum. ufacık şeyde parlıyorum.
bu asabiliğim yüzünden de çok arkadaş kaybettim.
içimden 10a kadar saydım, su içtim, çıktım hava aldım hiçbiri yaramadı.
10a kadar saydıktan sonra yine başlıyorum bağırıp çağırmaya.
eşya kırıyorum mesela. geçenlerde tartıştık eşimle. su içtiğim bardağı duvara fırlattım, kırıldı.
kızıma da yansıyor bu halim. sinirliyken ona da bağırıyorum.yada onun yaptığı en ufak yaramazlıkta sinirlerim tepeme çıkıyor. ama sinirim geçtikten sonra kendimden nefret ediyorum. o masuma nasıl kızabiliyorum diyorum. bende çok ağladım kızım uyuduktan sonra başında.
Eşim ben sinirlenince susar bazen , alttan alır. ama bazen de cevap verir, daha çok sinirlerim. işte o anlarda kalbim çok hızlı atıyor, nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum.
Aslında psikoloğa gitmenin vakti geçmiş baya...:26:

öfke kontrolü ciddi bir sanattır.
bir uzmandan yardım almak faydalı.
ben 10 yıl önceye göre melaike oldum valla :):86:

sinirliyken bir an durup düşünmek lazım
ses tellerimi yırtarcasına bağırınca , hıncını alamayıp insanların başının etini yercesine söylenince
elime ne geçiyor ? koca bir hiç !
çünkü artık karşındaki insanlar tarafından kale alınmıyorsun
sen söyleniyorsun , onlar dinlemediği gibi, teselli etmedikçe sinirlerin bozuluyor
kısacası yaptıklarımız bizi yıpratıyor.

kendimize değer veriyorsak eğer sinirlerimize hakim olmamız lazım.

eşim tek kahvaltıyı ben hazırlayım sen 10 dakka daha uyu ama nolur bana gül sabahları bagırma dedi....kendime degil ona üzülüyorum...bunca emek verip evlenmişiz ama benim sinirler evliliğimizi yıpratıyor....[/QUOTE .!.:
ya eşinin sen bu sözü çok güzel...bence eşin için sen de çaba göstermelisin her erkek demez bunu kolay kolay kıymetini bil maşallah..

aynı sıkıntı bende de var. öfkemi kontrol edemiyorum. ufacık şeyde parlıyorum.
bu asabiliğim yüzünden de çok arkadaş kaybettim.
içimden 10a kadar saydım, su içtim, çıktım hava aldım hiçbiri yaramadı.
10a kadar saydıktan sonra yine başlıyorum bağırıp çağırmaya.
eşya kırıyorum mesela. geçenlerde tartıştık eşimle. su içtiğim bardağı duvara fırlattım, kırıldı.
kızıma da yansıyor bu halim. sinirliyken ona da bağırıyorum.yada onun yaptığı en ufak yaramazlıkta sinirlerim tepeme çıkıyor. ama sinirim geçtikten sonra kendimden nefret ediyorum. o masuma nasıl kızabiliyorum diyorum. bende çok ağladım kızım uyuduktan sonra başında.
Eşim ben sinirlenince susar bazen , alttan alır. ama bazen de cevap verir, daha çok sinirlerim. işte o anlarda kalbim çok hızlı atıyor, nefes alamıyormuşum gibi hissediyorum.
Aslında psikoloğa gitmenin vakti geçmiş baya...:26:
off sende de panik atak belirtisi var canım ya kendi kendine aşamayacağını düşünüyorsan git tabi doktora..arada bak kızlarla konuştuğumuz çayları dene..gidemedim rahatsızım ama bi kaç gün içinde alıp denemeye başlıcam kızın için yap bunu ..zavallılar en çok onlar etkileniyor..ben gitmek istemiyorum psikiyatre konuyu açarken de yazdım nedenlerini ama şu okuma meselesi için gidebilirim nette bile bişiler okurken atlaya atlaya okuyorum çok nadir sıkıyorum kendimi hepsini kelimesi kelimesine okuyabiliyorum...

sinirliyken bir an durup düşünmek lazım
ses tellerimi yırtarcasına bağırınca , hıncını alamayıp insanların başının etini yercesine söylenince
elime ne geçiyor ? koca bir hiç !
çünkü artık karşındaki insanlar tarafından kale alınmıyorsun
sen söyleniyorsun , onlar dinlemediği gibi, teselli etmedikçe sinirlerin bozuluyor
kısacası yaptıklarımız bizi yıpratıyor.

kendimize değer veriyorsak eğer sinirlerimize hakim olmamız lazım.

evet o boğazım yırtılırmış hissini iyi bilirim bir de faranjitsen:( saatlerce ağrır artık..
yalnız tespitin çok doğru ; bağırdıkça kaale alınmıyosun dikkat ettim son zamanlarda eşim kaale almaz oldu bağıdrdığımda..ters bişiler oldu mu bağırmamak için denemeye çalışıyorum Allah hepmize sabır versin kurtulalım şu sinirli halimizden..:)

Back
X