neden kimse yazmıyor sayfayı takip eden yokmu arkadaşlarr
neden kimse yazmıyor sayfayı takip eden yokmu arkadaşlarr
Ben oldum ama geçen yıldı ve Tayfun Hoca vardı o zaman, yardımcı olabilir miyim bilmiyorum o yüzden..
Rabbim her birinizin yardımcısı olsun inşallah...
Öncelikle hayırlı olsun canım başlayacak olduğun tedavin.. Ben kuzuma kavuştum evet, çok şükür. Ama çok uğraştım bu yolda ben de sizler gibi. Tüp bebeği 4 kez denedim ben, Samsun sonununcusuydu, hiçbiri de tutmadı. Bizim sebepsiz infertiliteydi önce ama sonra benim de rezervim azaldı, FSH yükseldi falan. Az sayıda yumurtayla oldum hep tedavileri, Birinde iptal oldu, birinde 1, ikisinde de 2 tane transfer edilebildi ancak hiçbiri tutmadı. Herşeyi bıraktığım, 4.tüp bebeğin ertesi ayı doğal yolla hamile kaldım :) Burda böyle hikayeler çok okurdum ama insan kendi başına gelmezmiş gibi geliyor :) Çok şükür benim mucizem böylece girdi hayatıma.. Size de, bu uğurda emek veren herkese diliyorum böyle mucizeler...
Sorularına gelince canım yumurta toplama yani OPU anestezi ile yapıldı. O yüzden korkulacak bi işlem değil. Uyandığında ufak bir ağrın olabilir, hepsi o kadar. Transferde anestezi yok, idrara sıkışık olman biraz rahatsız edici ama kısa bi işlem zaten. Zaten bebişler için herşeye değer :) Davut Bey yoktu canım ben tedavi olurken, o yüzden bilemiyorum. Ama endişelerini anlıyorum, çünkü fakültede tedavi olma konusunda ben de çok tereddütlüydüm. Burda da paylaşmışımdır hatta, geçmiş sayfalarda vardır, önce Ankara'da sonra İstanbul'da özel merkezlerde oldum hep tedavilerimi. Ama hep elim boş dönünce bir de evimde stressiz bir tedavi geçirmek adına burda denemek istedim. Evet belki özeldeki kadar ilgili değiller, ama yapılan işlemler hemen hemen aynı. Tabi labaratuar çok önemli, bu işin mutfağı diye okurdum hep. Ekip işi tüp bebek. Gözün kapalı git , tedavi ol diyemem. Eksik yönleri var ama şehir dışında tedavi olmanın da başka zor yanları var, o nedenle artısını eksisini değerlendirecek olan sensin, hangisi içine sinerse canım.. Sormak istediğin ne olursa beklerim, elimden geldiğince yardımca olmak isterim. Ne zaman başlamayı düşünüyorsun sen tedaviye ? Hıı bu arada rezervim az diye İstanbul'da Umut Tüp Bebek'de bana femara protokolü uygulamışlardı, gerçi yumurta sayımda pek bir artış olmamıştı o tedavide. Yine de sorabilirsin burda da istersen. Basit bi uygulama, adetin 5.günü femara diye bi ilaç veriyorlar, daha fazla sayıda yumurta elde etmek için. Onun dışında Puregon ya da Gonal F iğnelerin devam ediyor. Yumurta gelişiminine göre 10-12 günlerde toplanıyor ve embiriyo gelişimine göre de 14-16.günlerde transferin oluyor. Ben trasnfer sonrası bazı tedavilerimde kan sulandırıcı kullanmıştım, kan pıhtılaşması olduğu için. Bunu bazı bazı merkezler rutinde de kullandırıyorlar bunu. Samsun'daki tedavimde hiç böyle ekstra şeyler kullanmadım. Her merkez farklı yaklaşıyor. İyi olan şu diyemiyorum, çünkü bende hiçbiri işe yaramadı :) İnşallah hayırlısıyla kavuşursun meleğine canım şimdiden hayırlı olsun tedavin..
hayalcim sertaç bey hakkında daha öncede yazmıştım,çok bilgili ama çok sert bi dr ve moral vermek gibi bi durumu söz konusu değil,kızabiliyo bile hastasına
davut bey i bi defa gördüm,o çok ilgili bi dr a benziyo
biz tedavi olurken tayfun bey vardı,akabinde sertaç bey geldi ve mstrbly in dediği gibi,ben evimde olmanın avantajını kullanmak için genede fakülteyi tercih etmiştim,çok şükür ki tüp bebek için ilaca başlayacağım ay hamile kalmışım,gerek kalmadı ama gerek kalsaydı,dışarda olmanın da çok dezavantajı olduğunu duyduğumdan,tüm ilgisizliğe rağmen samsun da tedaviye devam ederdim
eskiden ilgisizde değillerdi,bu kadar yoğunluk yoktu çünkü,biz iç salonda 3 5 aile olurduk,şimdi koridora kadar kişi var ve ne kadar olsa devlet kurumu olduğu için ilgi azalmış durumda
inşallah senin için zaman gelmiştir ve tedavin başarıyla sonuçlanır
Mrh . Bende Davut beyin hastasının. 1.5 yıldır tedavi görüyorum. Gerçekten hastaları ile ligileniyor. Sizin probleminiz neydi. Benim yumurta rezervi azlığı o yüzden işim biraz zor. Allah im inşallah herkesin istediğini gönlünde verir.görüşmek üzere...
arkadaşlar samsun tıp fakültesinde tedavi görüyorum aşılamam yapıldı aşılama süreci ile ilgili yada idris hoca ve davut hocayla ilgili soru sormak isteyen merak ettikleriniz varsa bilgilerimi paylaşabilirim seve seve her zaman sorabilirsiniz rabbim yardımcımız olsun
mrb arkadaşlar bende samsundayım fakültede dün aşılamamı yaptırdım davut beyin hastasıyım ama idris bey ilgileniyor idris beyde iyi bir doktor yani çok güleryüzlü değil davut hoca kadar güler yüzlü değil ama yinede iyi bir doktor ve işini nasıl yapacağını çok ama çok iyi biliyor benii davut hoca ona yönlendirdi zaten davut hocanın hastalarına hep idris hoca bakıyor çünkü ekip olarak çalışıyorlarmış davut hoca eğitimde evet 6 ay boyunca yok ama arada bir geliyor birde ben tüp bebek merkezine gidiyorum direk bütün kontrollerim ve muayenelerim orada yapılıyor
canım bendede yumurtalıklarda tembellik var gelişmiyorlar yeterince ama herşeyim normal eşimin değerleride normal ama 2 senelik evliyim hamile kalamadım şimdi iğnelerle yumurtalıklarım güçlendirildi uygun büyüklüğe gelincede çatlatma iğnesi yapılıp aşılama yapıldı bekliyorumm
arkadaşlar samsun tıp fakültesinde tedavi görüyorum aşılamam yapıldı aşılama süreci ile ilgili yada idris hoca ve davut hocayla ilgili soru sormak isteyen merak ettikleriniz varsa bilgilerimi paylaşabilirim seve seve her zaman sorabilirsiniz rabbim yardımcımız olsun
mrh. hayırlı olsun .inşallah güzel haberlerinizi alırız.ben davut beyin hastasıyım. ama şuanda kendisi ocak ayına kadar yokmuş. ankaraya eğitime gitmiş .galiba . buyuk bir ihtimal beni idris beye gönderecek. idris bey nasıl.. ben daha önce hiç karşılaşmadım kendisi ile... hastayla ilgileniyor mu... görüşmek üzere k.i.b....
merhaba canım hayırlı olsun inşallah hayırlısıyla güzel sonucunu alırsın...
cok saol canım benımkı tup bebek hatta mıkroenjeksıyon olacak ama bıze de emrıyo transferı yapılacak ya sanırım asılama ıslemıyle aynı ben su spekulumla hıc muayene olmadım henuz, ultrason muayenesını de zor oluyordum en son sertac bey yaptı muayenemı cok rahat oldu ama acıkcası o aletten korkuyorum bıraz, zor mu onu soracaktım, sadece aslılamayla ortak ıgneler ve bu spekulum muayenesı var sanırım...guzel haberlerını beklıyorum mutlaka yaz buraya gorusmek uzere canım...bu arada ben ıdrıs hocayı hıc gormedım hep sertac hoca ıle davut beyı gordum...tup bebek merkezıne gırıyorum orda muayene oluyorum...
amin cnm inşallah bende oraya gidiyorum ben hiç spekulumla muayene olmadım benide normal ultrason aletiyle muayene ediyor mutlaka yazarım canım tüp bebekle aşılama hastalarına kullandıkları tek ortak iğne gonal f 450 diye bir ilaç ama idris hoca tüp bebek yapacak hastalarınıda alttan ultrasonla muayene ediyor o sadece yumurtalık takibi için diğer spekulumla olan şey nedir bilmiyorum ama bana aşılama yaptıklarına kateter aldılar çok ince uzun bir alet aşılamamı onunla yaptılar inşallah sende uğraşlarının sonucunu alırsın sende tüp bebek merkezine geliyorsan mutlaka görmüşüzdür birbirimizi ben yaklaşık bir aydır ya hergün yada haftanın en az üç günü oradayım
mrh. hayırlı olsun .inşallah güzel haberlerinizi alırız.ben davut beyin hastasıyım. ama şuanda kendisi ocak ayına kadar yokmuş. ankaraya eğitime gitmiş .galiba . buyuk bir ihtimal beni idris beye gönderecek. idris bey nasıl.. ben daha önce hiç karşılaşmadım kendisi ile... hastayla ilgileniyor mu... görüşmek üzere k.i.b....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?