Sanal ortamda paylaşılan bebek fotograflari

Herkes bebeğinin fotoğrafını belli bir aya gelince koyuyor internete. Pedofili var ever ama o zihniyetteki insanlar için herşey bahane yani tutup kaçıracak halleri yok evinizden çocuğu ayrıca herkese açıksa herkese açık kısmını kapattırın sadece arkadaşlara açık olsun. Güzel bir dille söyleyin. Siz değil eşiniz konusun anlatsın bu kadar sinirlenmeye gerek yok düşünememiş olabilir. Istagramlarda herkes paylaşıyor sürekli bir kerelik olmuş kapattırırsınız.

internette siizin bebeğinizden milyon kat kadar güzel bebek fotoları vardır

cocugunuzun fotosunu babaannesı olarak eklese ne olucak kı

korkmayın nazar değmez bebişinize

sokaga da cıkarmayın o halde cocugunuzu

ya da soyleyın facede dolanan komık resımler gibi, bebeğin suratına kalp ya da gülen yüz koysun

Birinden habersiz izni olmadan butür paylaşımlar yapılması bence özlük haklarına müdahaledir
Bu ister bir yaşında bebek olur yada komada hasta
Doğru olan neyse onu yapmak lazım doğruyu yapmak adına kırılıyorlar mı önemli değil kim kırılırsa kırılsın

İnanın çok kızdım, bağırdım, her türlü tepkiyi gösterdim ama yine de fotoğrafı kaldırmadılar.
Yüzsüzlük ki ne yüzsüzlük, öyle böyle değil aşmışlar artık kendilerini bu konuda.

Bebeği normal hayatta da saklayacaksın demek ki yeni doğunca en azından, hey Allah'ım..
İmkanınız varsa görüşmeyin o insanlarla, ne saçma tiplermiş...
Yani fotoğraf paylaşılmasından ziyade izinsiz paylaşıp istenmeyince kaldırmama yüzsüzlüğü felaket.
İlk fırsatta kendilerine yapacaksın benzer bir şeyi görecekler ama muhtemelen tınlamıyorlardır hiç bir şeyi onlar.

hanımefendi, çok iyi niyetlisiniz ama bu internet denen illette hiç ama hiç iyi niyetli olmayan insanlar var
konu sahibinin tepkisini abartılı bulan herkese söylüyorum bunu
bakın, bu sapıklar bu çocukların fotolarını alıp grup açıyor, buna karşı kendini tatmin ediyor
evet 9 aylık çocuklara bile. evet 40 günlük çocuklara bile.
bir ara birkaç grup ifşa oldu, o sayede haberi oldu herkesin
arasam ekran görüntüsünü de bulurum da, boşu boşuna ban yemek istemiyorum
okuduğum yorumlar mıh gibi hala zihnime kazılı. örnek vermemi ister misiniz?
çünkü örnek vermeden anlaşılmayacak galiba.

yönetimden ve herkesten şimdiden çook özür diliyorum ama insanların bunu öğrenmesi gerekiyor
banlanacaksak manası olsun

malum gruplarda 1-2 yaşında çocuğun fotosunun altında koca koca 50lik heriflerin yorumları
(kıyafetlisi de var, banyoda poposu açık olan da)

"miniciktir pembeciktir bununki offf"
"yağğğ gibi kayar yağğğ" -buna az kaldı kusuyordum
"yalıyacan oralarını taptaze"
"en taze en makbul off"

içinde küfürlü olanlar da geçiyordu, bakın onları yazmadım

gerçekten çocuklar buna malzeme olsun ister misiniz?
bu adamlar akıl hastanesinde yatan hasta değil, gerçek
belki bir uzak akrabanız bile olabilir. açık profil hele herkese açık

cidden değer mi şu iğrenç heriflere malzeme vermeye,
konu komşuya hava atıcam diye? gerçekten?
ben çocuk sahibi olmadığım halde kafayı yiyorum, anneler nasıl kafaya takmasın söyleyin nolur?
aman Allahın bu raddede olduğu u hiç tahmin etmiyordum..şoklardayım şu an..

Herkese teşekkürler yorumlariniz için. Bebek ve çocuk fotoğraflarının internette paylaşılmasına karşı olduğumu söylemiştim nazar falan değer diye değil internet uçsuz bucaksız bir mecra olduğu için... sokağa da çıkarma ya da 40 ı çıkmasa anlarım daa gibi yorumları anlayamıyorum. Bir arkadaş çok güzel açıklamış pedofililerin yorumlarını. Kızımı elbette sonsuza kadar koruyamam ama internetin ne kadar kötü amaclı kullanıldığını bile bile aman banane de diyemem. Dün aksam eşimle konuştuk annesiyle konuşacak. Profilini kapatıp takip edenleri de düzenleyecek. Ben arasam kesin kavga ederdik. Zaten çok da konuşmuyoruz...
Tekrar tüm yorum yapanlara teşekkürler... yorumlar beni biraz sakinleştirdi ve daha salim kafayla düşünmemi sağladı sagolun...

Suyunu cikarmafan koysun ne.olacak ki diyenler var hic katilmyorum 1 foto bile koyamaz annesi izin vermiyorsa...
Benim de 6aylik bebisim var hic paylasmiyorum biyerde. Paylasilmasini da istemiyorum. Ama gel.gor ki kaynana millete watsaptan gonderiyormus..bunu ogrendm....ve sinir oldum,dedm gondermeyin diye.. esimi de tembihliyorum annene foto yollama ozel olarak diye,herkese yolluuo falan dedim. Esim de pek yollamiyo eskisi kadar.
Bu arada simonskitty simonskitty sen emziren annelerin zayiflama seysinde de varsin dimi :)
Evet kaç haftadır giremiyorum ama orda da varim

hanımefendi, çok iyi niyetlisiniz ama bu internet denen illette hiç ama hiç iyi niyetli olmayan insanlar var
konu sahibinin tepkisini abartılı bulan herkese söylüyorum bunu
bakın, bu sapıklar bu çocukların fotolarını alıp grup açıyor, buna karşı kendini tatmin ediyor
evet 9 aylık çocuklara bile. evet 40 günlük çocuklara bile.
bir ara birkaç grup ifşa oldu, o sayede haberi oldu herkesin
arasam ekran görüntüsünü de bulurum da, boşu boşuna ban yemek istemiyorum
okuduğum yorumlar mıh gibi hala zihnime kazılı. örnek vermemi ister misiniz?
çünkü örnek vermeden anlaşılmayacak galiba.

yönetimden ve herkesten şimdiden çook özür diliyorum ama insanların bunu öğrenmesi gerekiyor
banlanacaksak manası olsun

malum gruplarda 1-2 yaşında çocuğun fotosunun altında koca koca 50lik heriflerin yorumları
(kıyafetlisi de var, banyoda poposu açık olan da)

"miniciktir pembeciktir bununki offf"
"yağğğ gibi kayar yağğğ" -buna az kaldı kusuyordum
"yalıyacan oralarını taptaze"
"en taze en makbul off"

içinde küfürlü olanlar da geçiyordu, bakın onları yazmadım

gerçekten çocuklar buna malzeme olsun ister misiniz?
bu adamlar akıl hastanesinde yatan hasta değil, gerçek
belki bir uzak akrabanız bile olabilir. açık profil hele herkese açık

cidden değer mi şu iğrenç heriflere malzeme vermeye,
konu komşuya hava atıcam diye? gerçekten?
ben çocuk sahibi olmadığım halde kafayı yiyorum, anneler nasıl kafaya takmasın söyleyin nolur?
Evet haklısınız böyle yazınca çok üzüldüm :((( en azından profili kapalı olması rica edilebilir haklısınız

Yorumlara bakıyorum da pedofili sanki 1 yaşına kadar var. Çocuk istismarından sakınmaksa niyetiniz en az ortaokulu bitirene kadar çocuğunuzun resni paylaşmamanız lazım. O yaşa kadar çocuklar gayet de kandırılabiliyor zira. Dolayısıyla kv ye söyleyecekseniz sonrasında tutarlı olabileceğinizi düşüyorsanız söyledin. 5 yaşında fotoğrafını paylaşacaksanız ha şimdi paylaşmış ha o zaman farkı yok.

Kimileri kızsa da yorumuma tek bebek sizin değil. (Sadece konu sahibine söylemiyorum) Nazardı şuydu buydu herkeste çocuk var. Hele hele ayak kol koyup yüzü kapatmak saçmalığına girmiyorum bile.

Herkesin cocugu varsa var ,herkes kendi cocugunda mesuldur ama... ha kafa goz kapatip kol bacak koymak bana da sacma geliyo ya adam gibi koy fotosunu ya hic koyma daaa.. uf etraf sapik dolu cidden de milletin igrenc beyninin igrenc kivrimlarinda cocugum gezsin istemem. Kimse istemez. :/
Yorumlara bakıyorum da pedofili sanki 1 yaşına kadar var. Çocuk istismarından sakınmaksa niyetiniz en az ortaokulu bitirene kadar çocuğunuzun resni paylaşmamanız lazım. O yaşa kadar çocuklar gayet de kandırılabiliyor zira. Dolayısıyla kv ye söyleyecekseniz sonrasında tutarlı olabileceğinizi düşüyorsanız söyledin. 5 yaşında fotoğrafını paylaşacaksanız ha şimdi paylaşmış ha o zaman farkı yok.

Kimileri kızsa da yorumuma tek bebek sizin değil. (Sadece konu sahibine söylemiyorum) Nazardı şuydu buydu herkeste çocuk var. Hele hele ayak kol koyup yüzü kapatmak saçmalığına girmiyorum bile.

onlar bizim kadar zamanın veya insanların ne kadar kötü şeylere vesile oldugunun bilincinde değiller bence, çünkü benzer seyler bızler de yaşadık, kısıtlayın deme nedenim o, çünkü napıyolarsa sevdiklerinden yapıyorlar...

Tamam haklisiniz ama herkese yayınlamanın ne anlamı var ki. Tanıdıklarına göndersin fotoğrafları internette bebek fotoğraflarının yayınlanmasını doğru bulmuyorum

Back
X