Doğuma Hazırlık Sancı mı doğum mu, hangisi daha zor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

benim dogum sancim adet sancisi gibi baslamisti ilerleyen saatlerde dahada fazlalasiyor.sabahtan hafif baslamisti gece azicik kanli sümüksü leke gelmisti,kesi olmadi yirtilmalar oldu ama hissetmiyorsun yani hic anlamadim insallah kolay olur hepimizinkiler

benimde en çok merak ettiğm konulardan biri buydu.kişiden kişiye değişmekle birlikte sancı başlıyo ve yarım saat aralıklarla falan devam ediyo. ben bu sancıyı iki çocuğumdada bir gün çektim nerdeyse ama normal hayatınıza devam ediyosunuz yani sizi kıvrandırmıyo.daha sonra sıklaşıyo 10 dk ya falan iniyo.benim ilk doğumumda 10dk da bir gelen sancım gece 11 den ertesi güne kadar sürmüştü ama ikincide öle olmadı çok daha kısa sürdü.sonra 2 dk ya indi sonrasını hastanede çektim ama hastanede yatarak sancı çekmek çok zor geldi çünkü nst bağlıyolar serum bağlıyolar ikide bir gelip bakıyolar _ki bu insanı öldürüyo,sancı anında kontrol etmeleri bana çok acı vermişti._ikincide hastaneye geç gidicem dedim nasılsa daha doğum olmaz biraz daha bekleyim dedim ve kimse müdahale edemeden bebek geldi :) zaten çok merak ediyodum evde doğumu.çok incelemiştim anlattırmıştım.sancımı daha zor doğummu derseniz sancı zor ama kesinlikle kişiden kişiye doğumun kaçıncı olduğuna ve çocukların arasında kaç yaş olduğuna göre çok değişiyo.ama sancını güzel bir yönü hatta en güsel yönü doğumu istetmesi.doğumda kesiden ilk doğumu olan herkes tedirgin olur ama o sancı ve doğum anında hiç bir önemi yok inanın çünkü parmak kesiği gibi geliyo.olmamasını istemeninde bence bi faydası yok çünkü doğuma kolaylık sağlıyo yırtılma olmuyo faklı yerlerde.benim ikincide evde oldu dedim ya yırtılma oldu ve kesiyle karşılaştırılmayacak bişey .çok uzun oldu kusura bakmayın ama insan bildiği herşeyi söylemek istiyo.birde en önemlisi ben hamile kaldığımdan itibaren normal ve kolay doğum olsun diye dua ettim ikincidede meryem suresini 7 defa okuyp suya üfleyip içilirse kolay olacağını okumuştum burda ve gerçekten çok fazlasıyla işe yaradı hastaneye giderken için ama benim gibi erken içmeyin aman evde doğurursunuz:)

Herkese yorumları için çooookk tşkr ederim çok faydası oldu ve beni sezeryandan iyice uzaklaştırdınız. Tatlım uzun yazdığına sevindim tam istediğim gibi anlatmışsın. 2. doğum neden evde oldu anlamadım çok beklediğin içinmi haha =D doğumu kim yaptı eve doktormu geldii??

çok teşekkürler cevap için okuyunca böyle şeyleri sezeryanı tamamen çıkarıyorum düşüncemden umarım hepimizinki kolay ve sağlıklı olur

merak ettiğim herşeyi yazmışsınız çooooook teşekkür ederim bende insan böyle doğum hikayeleri duymak istiyor gerçekten içimi rahatlattınız

benm 2 ablam da sezeryanla doğum yaptılar ve normal doğum gbi ertesi güne hayatlarna kaldıkları yerden devam ettiler.şmdi sizden ağrı sizi filan duyunca şaşırdm.çevremdki kmsede sezeryanın zorluğunu duymadım çnkü...

bende sezeryanı hep problemli olarak duydum...normal doğum yapan 1 kişi var çevremde son zamanlarda (inşallah bende yapabilirim) en rahatı o?

2 tane normal dogum yapmıs biri olarak tabiki sancılar zor zaten dogumun kesigin nasıl yapıldıgını anlamıyosunuz bile tek sıkıntı bebk biran önce çıksın artık aklınızda başka bişey olmuyo yani :)

kızlar ben normal doğum yaptım.mükemmel bir şey o uzun sancılardan sonra doğum yapmak bütün sancıları unutturuyor.bebeğin doğum anı unutulmayacak kadar özel.bir daha ki doğuma eşimi yanımda istiyorum o anı onunla paylaşmalıyım...Allah dileyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin...

kızlar bu yırtılma dediğiniz olay ne oluyo onada dikiş atılıyo mu??ilk hamileliğim bilgilendirirseniz sevinirim..Kesi mi daha kolay iyileşiyo yoksa yırtılma mı?? şimdiden teşekkürler

kızlar bu yırtılma dediğiniz olay ne oluyo onada dikiş atılıyo mu??ilk hamileliğim bilgilendirirseniz sevinirim..Kesi mi daha kolay iyileşiyo yoksa yırtılma mı?? şimdiden teşekkürler

Evet canım dikiş oluyor ama yırtık kesiden daha kolay iyileşiyormuş. Yırtıklar küçükse dikiş de olmuyormuş.

Kızlar ne olursa olsun herşeyin doğal olanı denemek gerekıyo bence, sezeryan sonuçta ameliyat ve ister istemez vücudun doğal akışına müdahale ediliyo, ben nasip olursa normal doğumu denicem

Evet canım dikiş oluyor ama yırtık kesiden daha kolay iyileşiyormuş. Yırtıklar küçükse dikiş de olmuyormuş.

tşk ederim bilgilendirdiğin için ne karmaşık şu doğum denilen olay kısmetse bende normal doğum istiyorum epidural yaptırmayı düşünmüyorum çevremde epiduralden sonra bel rahatsızlığı yaşayanlar var

Hanimlar 3 tane normal dogum yapmis biri olarak. illaki normal dogum diyorum, rahim 9-10 santim aciliyor ve ordan bebeb doguyor onun yaninda bi kac sandimlik yirdik dikisler sinek isirigi kadar bir sey kaliyor:) hem sezaryan kac kat dikisler ile yapiliyor bide bunu dusunun yinee hiç bisi kaliyor yaninda dikisler yirdiklar.. dogumdan sonra duzenli temizliginizi yapinca Bir haftada gecmisti benim. yukaridaki arkadasin yazdigi gibi sancilar girdikden sonra hastane yataktaki sancilar daha zor oluyor ama hemen gitmicem bende ayakya gecirmek daha kolay..

Kızlar ne olursa olsun herşeyin doğal olanı denemek gerekıyo bence, sezeryan sonuçta ameliyat ve ister istemez vücudun doğal akışına müdahale ediliyo, ben nasip olursa normal doğumu denicem

Evet haklısın canım. Normal doğumda 1-2 saat içinde toparlanıyorsun ve sütünde hemen geliyormuş. Sezeryanda sütün gelmesi bazen sorun olabiliyormuş

Evet canım epiduralda kalıcı bel ağrısı olabiliyormuş. Ömür boyu bel agrısı çekme riskini almaktansa bende bir kaç saatlık sancıyı tercih ederim. Eskiden sanki epidural mı varmış. Negüzelde doğumlar yapmış annelerimiz nenelerimiz

Çok haklısın canım.. Bide her annenin yaşaması gerekir bence gerçek doğumu, tabi sağlık sorunu yoksa =))

Her insanın doğumu farklıdır ama ben kendi doğumumu söyleyim, toplam 2 saat ama çok şiddetli olmayan sancılar çektim, hiç acı vs. hissetmeden normal doğum yaptım. Bana göre sancı doğumdan zor, ama 35+6 günlük doğum yaptım, 35+6 gün de sancıdan zordu.

Ayy canım erken olmuş, nasıl ya bebişin bi sorun yoktur sağlıklıdır inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…