Doğuma Hazırlık Sancı mı doğum mu, hangisi daha zor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sancı daha zor doğum ve dikiş denen olay 3-5 dakika içinde gerçekleşiyor ama saatlerce sancı çekmek çok zorlu bir süreç iki kez normal doğum yaptım ilk gebeliğimde 17 saat ikinci gebeliğimde 24 saat sancı çektim üstelik benim şansızlığım suyumun erken gelmesi bu yüzden hep erken doğum yapıyorum... suni sancı berbat bişi...malesef suyun gelmesini engelleyemiyorsun annenin yada doktorun elinde olan bişi değil ama şu var ki normal doğumun sıkıntısı bir gün sonrasında çok rahat oluyor insan

kızlar doğumda hiçbişey yok ki
sancı çekmek zor ama bence dayanılamayacak bişey değil
Rabbim onun kolaylığını ve sabrını da veriyo zaten

Son düzenleme:
kızlar iyi hoş diyorsunuz da doğum yaklaştıkçe beni korkular basıyor sezeryan olup kurtulsammı diye düşünüyorum o acılara dayanamam ben

hehehe tatlım iyi güzel diyonda sezeryandan sonrada birsürü dikiş oluyor, hemen toparlanamıyorsun. sezeryan beni normal doğumdan daha çok korkutuyor doğrusu

hehehe tatlım iyi güzel diyonda sezeryandan sonrada birsürü dikiş oluyor, hemen toparlanamıyorsun. sezeryan beni normal doğumdan daha çok korkutuyor doğrusu

al bendende o kadar sezeryandan korkuyorum bende ... inşallah sezeryan olmak zorunda kalmayız... bir avazda alırız bebeklerimizi kucağımıza... sezeryan sonrası sütsüz kalma, dikiş, iyileşememe gibi sıkıntıları çekmektense doğum sancısına razıyım...özellikle şu süt gelmemesi durumu iyice sinirlerimi bozuyor

Slmlar dun saglik ocaaginda hamilelere seminer vardi oraya gitttim, dogum mu daha zor sanci mi o konida bi bilgim yok ama ebe hanim dogumda olan yirtiklarin yanlis zamanda ikinmaya Bagli oldugunu soyledi. Dogum aninda ebe ikin dedigi anda ikinin dedi kendi kafaniza gore ikinirsaniz yirtilma olur dedi

Hımm bunu bilmiyordum öğrenmem iyi oldu =D

İnş tatlım, hepsi ayrı bir korku

Oncelikle saglikli bir dogum diliyorum, simdiden hayirli olsun, Allah evladinizi size bagislasin.

Oncelikle sunu unutmamalisin ki her vucut farkli, haliyle dogumdan lohusaliga kadar herkeste belli basli farkliliklar gozetmek mumkun. Normal dogum yapmis biri olarak kendi adima sunlari soyleyebilirim:

Ben yaklasik 12 saat sanci cektim. Ama gece 20:00'de baslayan bu sancilar yaklasik 10 saat boyunca sadece kasilma gibi hissettigim sancilardi. Son iki saatte artik sanci olduklari barizdi ama inan ki dayanilmayacak gibi degil. Allaha cok sukur, her sanci arasinda dinlenmen icin belli bir sureyi sancisiz geciriyorsun. Dogumda ise doktorun ya da eben ikin dedigi zaman ikinman gerektigini unutma. Ayrica her doktor farkli dusunse de, benim doktorum epizyotemi uyguladigi icin yirtilma olmadi. Iyi ki de oyle yapti, neden dersen dogumdan once de arastirmistim, epizyotemi uygulanmadiginda yirtiklarin ciddi boyutlara ulasma riski yuksekmis. Sadece birkac dikisle tamamladim dogumu, ki bu dikisler 1 hafta gibi kisa bir surede kendiliginden dustuler.

Dogumu dusunup simdiden stres yapma, inan ki Allah yardim ediyor ve bir de bakmissin ki evladin kollarinda. Evladini kollarina alinca ise zamanin nasil gectigini anlamayacaksin bile. Bir avazda kurtulacagin, saglikli bir dogum diliyorum sana.

teşekkürler bunları dikkate alıcam cesaret edipte doğumla alakalı bişeyler okuyamıyorum zaten ama en azından böyle iyi şeyler duymak rahatlatıyor insanı...

bende de oyle ya, okuyamıyorum hıkayeleri, kötü bişeyler gorursem etkılenmeyeyım dıye, ama merkta edıyorum, hayırısıyla normal saglıklı dogum yaparız canım, benmde okuldan ev arkadasım yaptı normal dogum, 1 saat snra yürüdüm dedi, normal dogur bence dıyo,agrıyı cektım 5 saat fılan dedı ama snrası rahat. bende normal düşünüyorum zaten bi terslık cıkmassa, allah hayırlısını nasıp etsin inşallah

aynen canım yabende sezeryandan daha cok korkuyorum, bildigin amelıyat gıbı bısey oluyo,, bana normal dogum daha iyi olur gıbı gelıyo, ondanda bıraz korkuyorum, okudukca yazıları ıcım rahatlıyo ama, elımde degıl, nezamn gecer bukorkular, herhlde dıogum yapınca :))) allah hayırlısıyla saglıklı dogum yapmamızı nasıp etsın ınsallah.
okuldan ev arkadasım normal dogum yaptı, kı bıdaha olsa yıne normal yaparım dıyo,1 saat sonra yürüyosun dıyo... o bana cesaret verıyoo aslında cunku kız kan bıle aldıramıyodu, bende gırıyodum kan alınırken oyalamak ıcın,,, onu düşündükçe cesaretlenıyorum, allah yardımcımız olsun...

aynen canım yabende sezeryandan daha cok korkuyorum, bildigin amelıyat gıbı bısey oluyo,, bana normal dogum daha iyi olur gıbı gelıyo, ondanda bıraz korkuyorum, okudukca yazıları ıcım rahatlıyo ama, elımde degıl, nezamn gecer bukorkular, herhlde dıogum yapınca :))) allah hayırlısıyla saglıklı dogum yapmamızı nasıp etsın ınsallah.
okuldan ev arkadasım normal dogum yaptı, kı bıdaha olsa yıne normal yaparım dıyo,1 saat sonra yürüyosun dıyo... o bana cesaret verıyoo aslında cunku kız kan bıle aldıramıyodu, bende gırıyodum kan alınırken oyalamak ıcın,,, onu düşündükçe cesaretlenıyorum, allah yardımcımız olsun...

bende normal doğum istiyorum en önemlisi de bebeğin ciğerlerinin gelişmesinin tamamlanması normal doğum ile oluyor sezeryan da o evre olmuyor malesef( inşallah sezeryan olmak zorunda kalmam so n kontrolümde dr.um bebeğin kafası biraz büyük 2 hafta önden gidiyor dedi tabi şuan için normal doğuma engel değil ama biraz zorlaştırabilir .. Allah hepimize yardım etsin

Merhaba sizin 2.doğumunuZ GALİBA NASIL DI ILK DOĞUM?

Merhaba evet ikinci hamileliğim ilk doğumum 10 saat sancı çektikten sonra gerçekleşti sancılar dayanılmaz olsada bir sorun yaşamadım çok şükür dikişlerim elbette oldu hatta iyileşmem zaman alsa da umut ediyorum ki bu doğumumda normal olur. Sizin durumlar nasıl epey oldu görüşmeyeli

Valla bende kararsızım aslında normal mi olsa sezaryen mı diye ikiside korkutuyor beni gerçi ama normal doğumda hazırlıksız yakalanmak var tabi gece olursa doktorum da yokmuş hastanede nöbetçi doktor giriyormuş Allahım ben ve bebeğim için hangi doğum şekli sağlıklı olacaksa öyle olsun diye dua ediyorum sen aralık annelerinde değilmisin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…