- 8 Ocak 2014
- 735
- 289
- 303
Merhabalar. Bu soruyu bu bölüme açıyorum ama bir dert sayılır m bilmiyorum... Ben üniversite öğrencisiyim ve biraz pimpirikli bir insanım özellikle okul konusunda. Şöyle ki sürekli "ya kalırsam ya yapamazsam" endişesi var. Ne kadar çalışırsam çalışayım yapamayacakmışım korkusu hep var. Hele ki bir sınava tam anlamıyla çalışamadıysam sınava girerken tir tir titriyorum. Bütünlemeye kalacağım diye aklım çıkıyor, çok geriliyorum. Derslerim çok iyi diyemem orta derecede iyi hani hep bb-cb arasında değişiyor ve kendimi resmen rezil, ezik hissediyorum. Sürekli ya akademik ortalamam kötü olursa ya üstten ders alamazsam korkusu var içimde bütün bir dönemi böyle geçiriyorum. Ailem hiç bir şekilde baskı yapmıyor ne kadar çalıştıklarımı görüyorlar ancak ben gene de çok korkuyorum. Asıl sorunum işe şu, dert ettiğim şeylerin ne kadar basit ve sıradan şeyler olduğunun farkındayım, hele ki insanların daha büyük dertleri varken... Hani bu tür sorunlara bile böyle tepki veriyorsam ileride daha büyük sorunlarla karşılaşınca ne yapacağım diye düşünüyorum.. Sizce ne yapabilirim bu konuda? Bir de yaşım daha genç ve ben yaşıtlarım kadar rahat olamıyorum hani boşveremiyorum, örneğin çok yakın iki arkadaşım isterlerse 2 dersten isterlerse 3 dersten kalsınlar ancak 10 dk dert ederler kendilerine o kadar... Ama ben öyle değilim, sürekli bir stres altında yaşıyorum ve belki de en güzel zamanlarımı okulu hep dert ederek geçiriyorum kafayı yiyeceğim artık