Sanırı delireceğim...

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
289
303
Merhabalar. Bu soruyu bu bölüme açıyorum ama bir dert sayılır m bilmiyorum... Ben üniversite öğrencisiyim ve biraz pimpirikli bir insanım özellikle okul konusunda. Şöyle ki sürekli "ya kalırsam ya yapamazsam" endişesi var. Ne kadar çalışırsam çalışayım yapamayacakmışım korkusu hep var. Hele ki bir sınava tam anlamıyla çalışamadıysam sınava girerken tir tir titriyorum. Bütünlemeye kalacağım diye aklım çıkıyor, çok geriliyorum. Derslerim çok iyi diyemem orta derecede iyi hani hep bb-cb arasında değişiyor ve kendimi resmen rezil, ezik hissediyorum. Sürekli ya akademik ortalamam kötü olursa ya üstten ders alamazsam korkusu var içimde bütün bir dönemi böyle geçiriyorum. Ailem hiç bir şekilde baskı yapmıyor ne kadar çalıştıklarımı görüyorlar ancak ben gene de çok korkuyorum. Asıl sorunum işe şu, dert ettiğim şeylerin ne kadar basit ve sıradan şeyler olduğunun farkındayım, hele ki insanların daha büyük dertleri varken... Hani bu tür sorunlara bile böyle tepki veriyorsam ileride daha büyük sorunlarla karşılaşınca ne yapacağım diye düşünüyorum.. Sizce ne yapabilirim bu konuda? Bir de yaşım daha genç ve ben yaşıtlarım kadar rahat olamıyorum hani boşveremiyorum, örneğin çok yakın iki arkadaşım isterlerse 2 dersten isterlerse 3 dersten kalsınlar ancak 10 dk dert ederler kendilerine o kadar... Ama ben öyle değilim, sürekli bir stres altında yaşıyorum ve belki de en güzel zamanlarımı okulu hep dert ederek geçiriyorum kafayı yiyeceğim artık :KK61:

Takılma bu kadar canım. Ders dediğin nedir ki. Ben bütünlemelerle derece yapmış insanım misal. Büte kal ne olacak.
Bak bu kadar basit şeyleri sorun etme. Her şeyden önemlisi sağlık. Allah başka dert vermesin. İnsanın sağlığı bozulunca ne kadar küçük şeyleri dert etmişim de kendimi yemişim diyorsun.

• Sende az biraz "takıntı" problemi gördüm. Aman ha ilerlemesin bu durum.. Ayrıca, bu kadar takacak ne var ki güzel kardeşim? Inan bana Üniversite'de büt'e kaldığın Dönemleri bile özleyeceksin :) Bence üniversite hayatında dersleri, sınavları kafanda bu kadar dert edineceğine gençliğinin en guzel yıllarını ve en güzel eğitim dönenini güzel ve eğlenceli bi şekilde yaşamana bak ;)

Takılma bu kadar canım. Ders dediğin nedir ki. Ben bütünlemelerle derece yapmış insanım misal. Büte kal ne olacak.
Bak bu kadar basit şeyleri sorun etme. Her şeyden önemlisi sağlık. Allah başka dert vermesin. İnsanın sağlığı bozulunca ne kadar küçük şeyleri dert etmişim de kendimi yemişim diyorsun.
çok doğru söyledin tatlım.. sağolasın. Allah herkese hayırlısını nasip etsin...

Kız ben de oyleyim bi kurtulamadim su huyumdan :KK53:
Yani konulara %100 hakim olsam da, ay unutcam ay heycanlancam ay sınavda burnum akcak vs. endiselerle evham yapıyorum..
Ama cogu kez sonuç bekledigimden de iyi oluyor, yani evham etkilese bile sınavı etkileyemiyodu kii :KK76:
Bir de bazen bute kalmak iyi oluyor. Gecen sene kaldığım iki butten de 90 li notlar almıştım ;)

Oofff bense oyleydim. .
Ama benimki cok daha kotuydu. .

Ders konusunda mukkemmeliyetci bi insandim tek kitaptan sorumluysam ben kitaptaki konularin ayrintili seklini universiteden alip calisiyordum. .

Tip fakultesinin seminerlerine bile yazilip extern olarak girmeye calismistim. ..yapmadigim kalmadiiì :KK43:(
Vitaminler beslenme programlari sakinlestirici bitkisel haplar...bisuru sey. .

Korkum endisem artik uyuyamiyordum. .
Psikiatrie ye bile gittim bana gulmustu hic unutmam o gulusu. ..

O an adama terapi verme istegi olusmustu bende ...Buda kafayi yemisssssss dedim resmen .. suratimi gorseydiniizz baya baya uzulmustum adama (aciktan psikolojik danismanlikta okuyordum ) sonra birden ciddilesti ve dedigi tek sey mukemmel olmak istediginiz icin boylesiniz dedi

sonra ders calismayi biraktim ...
Ne olcaksa olsun artik diyip girdigim sinavdan gectim. ..mezun oldugumda hayatimda ilk kez sevincten agladim ...

Takma okadar duzenli calis tekrar et bak nasil guzel notlar aliyorsun :))

Son düzenleme:
Sanırım bu yazında tam olarak beni anlatmışsın :) sorumluluk sahibi bir sağlık bölümü öğrencisi olarak ne kadar çalışsam da içimde hep yapamıcam korkusu,yapsam da kaldım olmadı endişesi beni yiyip bitirmekte bu final döneminde. Sanırım her şey ders değil en önemlisi sağlık deyip kendimizi rahatlatmalıyız,bir de arkamızda ailemiz varsa ne mutlu bize:KK68:

Sanırım bu yazında tam olarak beni anlatmışsın :) sorumluluk sahibi bir sağlık bölümü öğrencisi olarak ne kadar çalışsam da içimde hep yapamıcam korkusu,yapsam da kaldım olmadı endişesi beni yiyip bitirmekte bu final döneminde. Sanırım her şey ders değil en önemlisi sağlık deyip kendimizi rahatlatmalıyız,bir de arkamızda ailemiz varsa ne mutlu bize:KK68:

Dimiii? Bende hep isimi en guzel en bilgili seklinde yapma istegi vardi. .. sanirim saglik bolumu okudugumuz icin bu hassasiyet. ..

Ben mezun olduktan sonra bile ders kitaplarimi kurcalamaya devam ettim ..
Meslegin vermis oldugu sorumluluktan dolayi tum endiseler. .. ama hic bi zmn ben herseyi ogrendim diyemiyorum ♡♡♡♡♡

Back
X