sanırım 3 kuruşluk değerim yok ee ne demişler kötü olan değer görür

• Konu Sahibi Konu Sahibi uds
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

uds

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
170
0
16
35
Batman
merhaba bayanlar
aslında beni yanlış anlamanızı istemem ama eşimin ailesinden bazı beklentilerim var yanı zaten hiç bir şeyim adet oldugu gibi gitmedi
herneyse
gecen gun kvdem aradı carsıya gidelim diye sandımkı bayram alışverişi gittik uyduruk bir yerden gunluk pantalon ve kazak aldık o kadar ..
sonra eşim ne aldınız dedi pantalon kazak dedim deden eve götüredin bayrama giymiycen mı dedi yok dedim gunluk seyler aldık dedim konu kapandı ama sinir oluyorum kayınvalıdeme anne bile demeyen kişiye çocuklarına kendine ayakkabıdan ıc camasırına kadar hersey alınıyor sankı yenı gelın o
kıskanmıyorum ama karsılastrma yapınca kendimi değersiz hıssediyorum
gecende eşimi aradım ben dısarı bayramlık almaya cıkıyorum dedim hııc oralı bıle olmadı sınır oldum ya tamam bılıyorum bu ay kı maasını alır almaz kurbana yatırdı ama kayın valıdem sankı dunyalar almıs gibi davranıyor
gecen arkadasımla konusuyorum kız nısanlı dugunede 2 yıl var ama kayın valıdesı neler almıs bı emeklı maasları olmasına ragmen bizimkilerimn durumuda gayet iyi ama... çöp yok
kına gecesını 10gun var daha ortada kına gecesı gıyeceklerim yok
dun eşime dedim kına gecesı ne gıycem diye
bana annem sana bak demiş git begen dedi ya hıc bır sey umurlarında değil
bız onlardan daha cok masraf yaptık ondan yüz buldular şimdi hiç bir şeye el atmıyorlar

aman boşver kaynanadan hiçbişey beklemiceksin ben bunu bilirim zaten beklemedim hiçbi zaman hiçbi gelen de olmadı
kendin al istediğini kaynanayı karıştırma zaten bişey beğenirsin onu beğenmez alırken falan aman salla ya

ya karışık yazmışsınız yada ben anlayamadım.eşim diyosunuz, kına gecesi ne giycem diyosunuz, evlimisiniz nişanlımı?

ya aslında para değil onemi olan dusunce ya bı cop bıle olsa dusunulupte alınması ya haklısın ıncelık beklemek yanlış

Evlimisin nişanlımısın ?Medeni haline karar veremedim. :2:

Kendi bayramlığınızı kendiniz alamıyor musunuz? Neden beklenti icindesiniz? Almış işte. Çarşıya cıktığınızda sececeginiz kıyafet bayrama uygun olsaydı madem. Ne bekliyordunuz ki? Abiye mi? Altın varaklı kazak mı?

Kimi bulamıyo kimi de kıymet bilemiyor işte.

Mutlu mu olmak istiyorsun?
Kimseden beklentin olmasin.
Kendi annen, baban kardeslerinden bile!
Ben sen olsam cok guzel bir hediye alir veya evde cok guzel bir pasta yapar,
bayrama yanina giderim. Sen etrafindakileri mutlu et ama bunu karsilik beklemeden yap.
Yaptiklarin bir gun sana mutlaka geri donecektir.

Son düzenleme:

sorun şu gayet tabıkı kendım alacak gucteyım ama hanı bazen ufak bı sey beklersın ve pireyi deve olarak anlatmaları zoruma gidiyor yoksa okyanusu gecip derede bogulacak değilim ayrıca burda adettır evlenmeden once tum bayramlar erkek tarafı gelıne hediye alır kı bız onlara aldık sankı biz gelin almısız gibi

konu sahibi arkadaşım zannımca henüz düğünün olmadı fakat nikahlandın eşim dediğine göre.bi kere başta hata bu daha senin eşin olmamışki.aslında kelimelere çok takılmam ama karşı taraftaki değerin malesef bazen ayrıntılarda gizleniyor.ne demişsin kayınvalideme anne bile demeyen daha kıymetli.ee sen çözmüşsün olayı.bazen ii niyetle etrafındakileri mutlu etmek için yapılmış şeyler senin değerini etkiliyor.keşke böyle olmasa.aslında bişe bekleme diyen arkadaşlar kendi çapında haklı olsalarda(sanki tek derdin maddiyatmış gibi görünüyor ama özü bu değil) bu insanın fıtratında var yani senin beklediğin üç beş parça bayramlık değil değerli olduğunu hissetmek.ne diyim hayırlısı olsun inş.ama bu durumu değiştirecek olanda sensin.birde nasıl başlarsa öyle gider.

ben cok ıyı basladım ve kendı annemden babamdan daha cok hurmet ettım ama benı adam yerine bile koymadılar

Bir çok yörede bahsettiğiniz adet var haklısınız...

Ama birde şu açıdan bakın adet diye almaya götüren niceleri var ki alacağı kıyafetin renginden modeline her türlü yorumu yapıyor. Kendiniz güle oynaya alabilecekken birde olası müdahalelerin söylenebilecek lafların sinir bozukluğunu mu yaşamak istiyorsunuz...
Bu durumla ilgili açılmış bir sürü konu, eşinin ailesinin seçimlerini almak-giymek zorunda kalmış ve mutsuz olmuş bir sürü genç kız var. İsterseniz bir araştırın Bir Derdim Var köşesindeki eski konuları...
İnanın bana almamaları daha iyiymiş diyeceksiniz

ben cok ıyı basladım ve kendı annemden babamdan daha cok hurmet ettım ama benı adam yerine bile koymadılar

hata yapmışsın canım malesef tecrübeyle sabit.annen babandan daha kıymetli kimse olamaz o ayrı bir konu onu geçtim işin özü ne biliyo musun kimseye hakettiğinden fazla değer vermiceksin ozaman mutluluk geliyor.gelin olan sensin sonuçta nazlanmayı geç eminim her işin streside seni sarıyordur.kına gecesi elbisesi örneğinden onu anladım.neyse geç değil sen kendi değerinin farkına var ona göre davran sürekli söylenerek değilde biraz kendini geri çekerek.senin için bir mücadele olmassa sonrasıda öyle oluyor biraz yorulsunlar kız almak öyle kolay mı?tamam kadın erkek eşit ilkesini hep savunurum ama bu meselede olması gereken olmadığında evlilik hayatları etkileniyor

yokk bız bı kez alışverişe cıktık ve ne oldu biliyormusu kayınvalıdem 5 karış suratla oturdu hıc bir şeye karışmadı eşim yanımıza gelince bir güler yüz bir değişme anlatamam kızım az aldın şundanda al bundan da al bende gittim en pahalısını aldım kendi kazdıgı kuyuya kendi düştü

ben annecım babacım dedikce bana laf saydılar benı ezdırmeye calıştılar hemde o hiç sevmıyoruz samımı olma dedikleri eltime şimdi bu durum canımı sıkıyor dıyorum ya bi çöp ya dusunupte alsalar gam yemıycem

E alınmış işte birşeyler
Nişanlılık dönemi ve düğün alış verişi dahil 10 liralık bir etek dışında 6,5 yılda bir şey görmedim ben şahsen
Kimisi cimri oluyor işte
Zaten ''ne yapsam yaranamadım'' diyorsunuz şansınızı fazla zorlamayın derim

Boyle bir adetiniz var
ve kvde sizi alisverise goturmus
Yani uzerine duseni yapmis .
Ama siz goturdugu yeri ve alinanlari begenmemissiniz.

Pardon da kadin size silah zoruyla illa da bu pantolonla kazagi mi alacaksin dedi ?
Cevap hayirsa peki neden kvdenize ne almak istediginizi soylemediniz?

oalışveriş sırf biz eşime takım aldık diye oldu hanı guya bos kalmamamktı ayrıca zaten tanıdıkları yere götürdü satıcı kadında en dıp kıyı urunleri verdi kı zaten kvdem dukkana girerken bunlarıda yazdırcam dedi ben de daha bıseye yonelemedim parası yok diye ..
ha şimdi diceksiniz ki kadının parası yok yetin diyeceksiniz aynı gün eltim aradı benım yanımda 350 liraya ayakkabı aldım ben teyze denizin düğünü için dedi ve kvdem yanımda cıkarttı cebine ayırdı parayı kızım ayakkabı almış bunuda ona ugrar veririm diye .. gelde kendini kötü hissetme

onlar şu şekilde alındı teyzem kvdemle aynı ortamda sız alışverişe cıktınızmı dedi bende yok dedim kvdemde yarun gideriz dedi saolsun çamasır aldı

Benim kv görümceme maaşını veriyor oturup ağlıyayımmı
Görümceye yada eltiye alması da size almaması da kv nizin kendi seçimidir
Engel olabilir misiniz? Olamazsınız...
O zaman mantıklı olanı yapıp umursamayın ve kendi hayatınıza bakın
Yoksa bunları düşünerek, bu şekilde düşünerek mutlu da olamazsınız

Uds anladim ama sen zaten en bastan kvdenin nasil bir tavir takinacagini biliyormussun.
O zaman neden yasananlara sasiriyorsun ki?
Ve neden boyle durumlar yasanacagi halde alisverise cikiyorsun?
Biz nisanlimla hallederiz diyip onunla bayramligini alman gerekiyordu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…