Bende nisanliyim.yazik hala adetti diye hesap yapiyosunuz bu devirde.etrafa yapilanlarla kiyasliyorsiunuz nisanlinizin ailesini.ve uc bes caputa sogutuyorsunuz kendinizi onlardan..biz uzaktayiz bayram sonrasi dugunumuz.bizdede varo adetlerden ama inan bana hic beklentim yok.alsalarda almasalarda canlari sagolsun.rabbim kimseye muhtac etmesin.bana bisey yapmadiklari halde bu yorumum herseyi nisanlim yapti.onlarda manevi destek gosterdiler yeter bana.ve inan cok seviyorum kayinvalidemi.ben onlara iyiyim samimiyim onlarda bana oyle.bos dunya.nisanlimla huzuruma bakiyorum....
Birde eskiden kiyafet kitligi varmis yokluk varmis bu yuzden geline kiyafet alinirmis.simdi oylemi..tiklim tiklim heryer..eskide kalan adetlerle yipratmayin kendinizi.samimi soyluyorum beni alisverise cikarrtmaya kalksalar yeterince kiyafetim bar tesekkur ederim derdim...boyle seylere mecbur hissetmeyin.kimsede size birsey yapmak mecburuiyetinde degil.
ben hiç böyle beklentiler içine girmemiştim almazlarsa almasınlar banane nişanlıyken kaynanam hem bana hem eltime pazardan kazak almıştı bende mi üzülseydim içinden o gelmiş onu almış hiç beklentim olmadığı için eşimin ailesinden ufak bişey de yapsalar beni mutlu ediyor sen eşine bak o nasıl alıyor mu sana kıyafet sana değer veriyor mu bişey istesen bulur buluşturur mu önemli olan bunlar canım benim gerisi önemli değil mutluluklar
çok teşekkür edrim anlayışınız için zaten nişanlım nikahımızda kıyıldı eşim :) benden 750 lira az maaş aliyor kurbanı o kesmek istedi birikimimizde vardı zaten ailem herşeyi tam yaptı borçsuz evleniyoruz tabı ufak tefekler hariç burası küçük bir şehir aileler ne kadar tahsilli olsada burada adet vardır adet karşıdaki insanın değerini gösteririr bizde fakir insanlar olsalar zaten biz gene çok beklenti içine girmezdik ki biz üstümüze geçenın çok daha fazlasını yaptık ve şu kadarını soyluyum benim maaşim hariç ailemin aylık gelırı 1500 lira ben evimle eşyamla gitmişim bir beklenti içine girdim tabi ama bu maddiden çok değer öncelikliydiSanırım bu bölümde bir yarışma açıldı ve benim haberim yok. Eşin ailesini savunma şeklinde. Ödül olarak da o hafta o kişinin eşinin ailesi kendisine çok iyi davranacak.
Öncelikle belirteyim adetlerden fazla anlamam çok da önemsemem. Düğün dernek olaylarını çiftlerin kendisinin yapması taraftarıyım. Kendi gelinliğimin parasını bile kendim verdim. Aman erkek tarafı bunu almadı aman bana şunu takmadılar diye ağlayanları gördükçe sinir olurum. Ama ben konu sahibine yüklenilmesini anlamıyorum. Eşinin ailesi adet bilmez ne biliyim burjuva takılan fantastik insanlar olur anlarım, ya da durumları çok kötüdür ve alacak durumları yoktur anlarım. Ama eğer aile gelenekçi bir aile ise ve böyle bir olaya kalkıştıysa hele hele bir ayakkabıya 350 lira veriyorsa cimrilik yapmayacak arkadaş. Bir ayakkabıya hele hele başkasına aldıracağın bir ayakkabıya 350 lira nasıl veriyor insanlar anlamıyorum. Baya marka bir ayakkabı olması lazım onun. O zaman gelinin birine hotiçten ayakkabı alırken diğerine mahalle arası tuhafiyecisine sokmak ayıptır ve o insana verilen değeri gösterir. Yani 3 kuruşluk değer yokmuş cidden. Ha üzülsün mü konu sahibi hayır. Sallasın. Önüne baksın onlara da bundan sonra kendisine gösterdikleri değer kadar değer göstersin.
Öyle gözümüz dönüyor ki konu sahibine saldırıcaz diye detaylara dikkat bile etmiyoruz. Kocişin alsın sana diyoruz. Adam maaşının tamamını kurbana vermiş yani para gene aileden çıkacak. Ha o da bambaşka mesele. Benim bildiğim kurban maddi durumu sarsmıyorsa kesilir. 1 hafta sonra evlenecek adamın maaşının tamamı kurbana giderse bu insanlar nasıl geçinecek o da ayrı bir şey.
İki ailenin birleşmesi dünyanın en zor şeylerinden biri. Düğün öncesi stresinizi bir hatırlayın lütfen. Her şeye ne kadar özen gösterdiğinizi. Detaylarla tek tek ilgilendiğinizi. O zaman önemsediğiniz ama şimdi amaaan bunları mı takmışım dediğiniz olayları. Düğün arifesindeki bir kıza daha fazla yüklenmeyelim. O da bundan sonra gördüğü değer kadar değer göstersin yeter. Hayırlı bayramlar.
Deger onlarin sana ne alip almadigi yani maddiyatla mi belirleniyor.senin durumunda bana anasi danasi degil kocam alsin kiyafeti kaldi ki ben kendim alirdim aldim da
Yanlis anlamayin da borcla evlenmemej icin niye herseyi siz yaptiniz. Boyle yapinca iyi niyetinuzi anlarlar mi saniyorsunuz. Zaten kadina verilen deger ortada. Esiniz de borc yapmak isteniyorsa gerekli parayi biriktirip evlenseydi.
Buyuk konusmak istemiyorum ama hatalisiniz.
sırf tün yükü onlara yüklemeyelim bize yakışanı yapalım dedik sonuçta düğün yapmak kolay değil yardımcı olalım dedik vee işte sonuçç her şeyi bizden bekliyorlar taavsiye sizın orada adet neyse ne yapılıyorsa onu yapın fazlasını sakın yapmayın bu sefer abartıyorlar zaten birkimi vardı nişanlımın kvdemler elinden aldılar parayı biz yapcaz herşeyi diye sonra baktılar yarısından çoğunu biz aldık neme lazımcılık yapıp her şeyi bizden beklediler
sorun şu gayet tabıkı kendım alacak gucteyım ama hanı bazen ufak bı sey beklersın ve pireyi deve olarak anlatmaları zoruma gidiyor yoksa okyanusu gecip derede bogulacak değilim ayrıca burda adettır evlenmeden once tum bayramlar erkek tarafı gelıne hediye alır kı bız onlara aldık sankı biz gelin almısız gibi
Ayni ben.beni anlatmissin
Bende nisanliyken senin gibiydim.nisanliyken ne nisanlimdan nede ailesinden hicbisey gormedim.hos esim ozamnlar calismiyodu.bizde sizin gibi nisanlima bayramlik aliyoduk.onlar bana almiyodu.kina gecemdede tipki senin gibi bana baskasindan aldigi bindalliyi giydirmek istedi.neyse iste suanda evliyim.ozamblar icimde uhde kaldimi?tabiki kaldi.giden gunler geri gelmiyo.heleki boyle nisanlilik evresinde cok onemli yasadiklarimiz.hafizalatda kaliyo hep.ama nisanlini seviyjsan gormezden gel.cunki nedersen de degistiremezsin.insanin icindrn gelicek.ben simdi esimle cok mutluyum.eskileri takmiyorum.cunki esimi cok seviyorum.kayinvalidemi esimi yatistirdigi icin ayri seviyorum.ins sizde evlenince cooook mutlu olursunuzda bunlat golgede kalir.bu arada simdiden mutluluklar
nişanlım annen alsın demdi hiç ama kvdem ve kynpeder sürekli bizden beklentıye düştüler gecen bi surahı aldık nişanlımla gezerken benim çok hoşuma gitti kvdem görünce demesin miseni çok iyi anlıyorum valla.benimde nişanım var 10 güne bendede aynı durum.yarım ağız pazardan bayramlık bakalımmı sana die soruo napim pazardan ben.ne alacam hem.gerek yok diyorum üsttelemio..bizde sürekli öde öde yaptık.ilk gelinleri geçen yıl hep bunlara aldırdılar bi iğne almadılar ona dört dörtlük yapıldı.bizimkiler herşeyi üstlerine yıkmayalım dedikçe daha çok abarttılar.ne kadar koparırsak kar oldu.demediki benimki annende fazlasıyla karşılıyo bize yüklemio demedi.sürekli bunuda alırmı yaparmı oldu..hepsi böyleler sanıım
Canim ben evliyim. Bizim oarda erkek tarafi herseyi yapar kiz sadece ceyiz hazirlar hee birde yorgan verir akiz tarafi gerisini ne istiyorsa onu alir ufak tefek. Benim iki kizim var hep derdim ki Rabbim sevdigi kuluyla Allah korkusu kuldan utanmasi olan biriyle karsilastirsin ben herseyi yaparim gerekirse diyordum ama bu bolumu okuduktan sonra bunu bir daha dusundum yani.
Size gelince madem almadilar ev esyasi alnak kiz tarafina dusmez size dusen neyse i kadarini yapsaydin arkadasim niye bu tavizi verdin ki. Yazik boyle cikarci insanlardan nefret ediyorum. Esinin birikimini madwm yediler isteseydi o da geri.
Ben böyle durumlara hiç hoş bakmıyorum açıkçası.
Yani alınmasın ne olacak?
Mala bu kadar önem vermeyin naçizane tavsiyem.
Zorla kendinizi mutsuz edecek şeyler aramayın.
ben mala önem vermiyorum düşüncesizliklerine önem veriyorum size soruyorum çevrenizden bi insan size hediye alsa ama hiç seveceğınız bir şey değil ve bunu bildiği halde size o ürünleri alıyor ve all bunuda giyersin artıl diye hırsla elinize tutuşturuyor ilk önce paraları yok diye düşünüyorsunuz sonra bi baktnız ki cebinden 350 lira cıkartıp eltinize veriyor neden çünki ona o paraya ayakkabı alın dı
birde karsınızdaki kişi gene size sevmediğiniz bir şey alıyor uyduruk şeyler ve bunu size güler yüzle güle güle kullan diye veriyor
işte ben en azından ikincisini bekledim yoksa gerçekten mala düşkün bir insan değilim
zamanında yoklugu da gördüm yetinmeyi bilirim haa şimdi allaha şükür durumum çok çok iyi ama işte dediğim gibi değer ve incelik meselesi
Tabi aranızdaki mevzuları siz daha iyi bilirsiniz ama eğer nişanlınızla mutluysanız gerisi teferruata kalsın.
merhaba bayanlar
aslında beni yanlış anlamanızı istemem ama eşimin ailesinden bazı beklentilerim var yanı zaten hiç bir şeyim adet oldugu gibi gitmedi
herneyse
gecen gun kvdem aradı carsıya gidelim diye sandımkı bayram alışverişi gittik uyduruk bir yerden gunluk pantalon ve kazak aldık o kadar ..
sonra eşim ne aldınız dedi pantalon kazak dedim deden eve götüredin bayrama giymiycen mı dedi yok dedim gunluk seyler aldık dedim konu kapandı ama sinir oluyorum kayınvalıdeme anne bile demeyen kişiye çocuklarına kendine ayakkabıdan ıc camasırına kadar hersey alınıyor sankı yenı gelın okıskanmıyorum ama karsılastrma yapınca kendimi değersiz hıssediyorum
gecende eşimi aradım ben dısarı bayramlık almaya cıkıyorum dedim hııc oralı bıle olmadı sınır oldum ya tamam bılıyorum bu ay kı maasını alır almaz kurbana yatırdı ama kayın valıdem sankı dunyalar almıs gibi davranıyor
gecen arkadasımla konusuyorum kız nısanlı dugunede 2 yıl var ama kayın valıdesı neler almıs bı emeklı maasları olmasına ragmen bizimkilerimn durumuda gayet iyi ama... çöp yok
kına gecesını 10gun var daha ortada kına gecesı gıyeceklerim yok
dun eşime dedim kına gecesı ne gıycem diye
bana annem sana bak demiş git begen dedi ya hıc bır sey umurlarında değil
bız onlardan daha cok masraf yaptık ondan yüz buldular şimdi hiç bir şeye el atmıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?