• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım aldatılıyorum :(

Arkadaşlar konuyu biraz kurcaladım. Sanırım burada eylemin içeriğinden çok maksat da biraz önemliymiş. Aslında suçmuş, ceza alabilirmiş eş. Ancak aşağıya bir alıntı ekliyorum, sadece aşağıdaki şantaj tehdit vs gibi durumlarda uygulamada hukuka aykırılık göz önüne alınmayabilirmiş, o da uygulamada ve ihtimal, unutmayın, sadece bir karar dayanak gösterilerek bu uygulanıyormuş ve her zaman da değilmiş, yani ceza çıkabilir, ihlal kabul edilebilir.

"Özellikle uygulamada bazı kararlarda Yargıtay 12. Ceza Dairesinin 12.06.2012 tarih ve 2012/13117 E. – 2012/14791 K. sayılı kararı dayanak gösterilerek sanığın kendisine karşı işlenmekte olan cinsel saldırı, hakaret, tehdit, iftira, şantaj gibi bir suçun söz konusu olması ya da kendisine veya aile birliğine yönelen onur zedeleyici, haksız bir saldırıyı önlemek amacıyla kaybolma olasılığı olan kayıtları yetkili makamlara sunarak güvence altına almak amacıyla saldırıyı gerçekleştiren tarafın bilgi ve rızası dışında konuşma ve haberleşme içeriklerini veya özel hayatına ilişkin ses ve görüntülerini dinleme, izleme ya da kaydetme eylemlerinin hukuka aykırı olamayacağı ifade edilmektedir."
(Kaynak: http://www.ozgureralp.av.tr)
Tüm konuyu okumak isteyenler için: http://www.ozgureralp.av.tr/web/sor...zel-hayatin-gizliligini-ihlal-sucu-olusur-mu/

Benim anladığım hakimin insiyatifinde olay.

Bilgilerin internet ortamı medya vs şeklinde yayılması suçu bir kat artırırmış. son düzenlemeyle cezalar da artmış vs vs..
Bunların hukuki sonuçlarını iyi bilelim de kimsenin başı yanmasın sonra, belki bilen ben yaparım gerekirse hapis de yatarım der, ama bilmeyenlerin başı yanmasın sonra. Bilerek ilerlesinler...

"Aynı çatı altında yaşayan kişilerin boşanmak için elde edecekleri delillerin yasallığı konusunda en önemli ölçüt, bu delillerin “ortak kullanım alanları” nda elde edilip edilmediğidir. Eşler birlikte kullandıkları alanlarda elde edecekleri delilleri boşanmada kullanabileceklerdir. Örneğin çekmeceden çıkan bir not veya mektup, evin ortak telesekreterine gelen bir mesaj gibi. Ancak cep telefonuna gelen bir mesaj delil olamayacaktır. Çünkü ortak kullanıma tabi değildir. Ancak eşler cep telefonunu ortak kullanımları için almışlar ve kullanıyorlarsa farklı değerlendirilebilecektir. Eşlerin ortak kullanımlarındaki bilgisayardan elde edecekleri bilgiler de boşanmada delil olabilecektir. Ancak bu bilgisayarda veri elde etmek için ayrıca bir düzenek kurmak, örneğin keylogger gibi klavye kaydeden programlar kullanmak da “özel hayatın gizliliğinin ihlali” suçunu oluşturacaktır. Hayatın olağan akışında aldatan eşlerin bu durumun farkedilmesini önlemek için gereken önlemleri alacakları da dikkate alındığında, elde edilen yasal delillerin çoğu, aldatan eşin dalgınlığı ve unutkanlığından kaynaklanacaktır. Sonuç olarak, Anayasada güvence altına alınan “özel hayatın gizliliği”, boşanmak için delil elde etmeye çalışan eşlerin evlilik birliğindeki haklarından üstün tutulmuştur. Boşanmaya çalışırken sanık olmamak için dikkatli olunmalıdır…"

Kaynak: https://www.samildemir.av.tr/2008/11/ozel-hayatin-gizliligi-evli-ciftler-arasinda-da-gecerli-mi/

"Aynı çatı altında yaşayan kişilerin boşanmak için elde edecekleri delillerin yasallığı konusunda en önemli ölçüt, bu delillerin “ortak kullanım alanları” nda elde edilip edilmediğidir. Eşler birlikte kullandıkları alanlarda elde edecekleri delilleri boşanmada kullanabileceklerdir. Örneğin çekmeceden çıkan bir not veya mektup, evin ortak telesekreterine gelen bir mesaj gibi. Ancak cep telefonuna gelen bir mesaj delil olamayacaktır. Çünkü ortak kullanıma tabi değildir. Ancak eşler cep telefonunu ortak kullanımları için almışlar ve kullanıyorlarsa farklı değerlendirilebilecektir. Eşlerin ortak kullanımlarındaki bilgisayardan elde edecekleri bilgiler de boşanmada delil olabilecektir. Ancak bu bilgisayarda veri elde etmek için ayrıca bir düzenek kurmak, örneğin keylogger gibi klavye kaydeden programlar kullanmak da “özel hayatın gizliliğinin ihlali” suçunu oluşturacaktır. Hayatın olağan akışında aldatan eşlerin bu durumun farkedilmesini önlemek için gereken önlemleri alacakları da dikkate alındığında, elde edilen yasal delillerin çoğu, aldatan eşin dalgınlığı ve unutkanlığından kaynaklanacaktır. Sonuç olarak, Anayasada güvence altına alınan “özel hayatın gizliliği”, boşanmak için delil elde etmeye çalışan eşlerin evlilik birliğindeki haklarından üstün tutulmuştur. Boşanmaya çalışırken sanık olmamak için dikkatli olunmalıdır…"

Kaynak: https://www.samildemir.av.tr/2008/11/ozel-hayatin-gizliligi-evli-ciftler-arasinda-da-gecerli-mi/
Teşekkürler ilave bilgiler için,
Sanırım o ortak kullanım alanlarının dışında elde edilen deliller aldatma vs için değil de ancak eşten yana şantaj, tehdit vs gibi durumlar varsa kullanılabiliyormuş, onda bile hakim isterse yine ceza çıkabiliyormuş.
Bununla ilgili ek bir madde ilave edilmeden de bu suç kapsamında olacak diyor okuduğum avukat da.
Çok dikkatli davranın kızlar, aman küçük bir şüphe peşinde yakmayın kendinizi...

Bana enteresan gelen şu da olmuştur : eşiniz olan kişinin sevgilisi ile olan yazışmalarını okuduğunuzda sadece eşinizin değil sevgilisinin de özel hayatını ihlal etmiş oluyorsunuz. Bunu da bir yerde okumuştum aynı kaynak olabilir.

Benim her türlü tarzım değil bu işler. Kurcalamak, iz sürmek çok yıpratıcı ...

Gider boşanırım kurtulurum.

Zaten Bunlarla uğraşmak zorunda kalırsam bir gün başka temel sorunlarım da vardır ; ben ya görmüyorumdur ya da görmek istemiyorumdur.

Bana enteresan gelen şu da olmuştur : eşiniz olan kişinin sevgilisi ile olan yazışmalarını okuduğunuzda sadece eşinizin değil sevgilisinin de özel hayatını ihlal etmiş oluyorsunuz. Bunu da bir yerde okumuştum aynı kaynak olabilir.

Zaten Bunlarla uğraşmak zorunda kalırsam bir gün başka temel sorunlarım da vardır ; ben ya görmüyorumdur ya da görmek istemiyorumdur.

Bir de hakimler cidden boşuyor artık, eskisi gibi zor değil kadının boşanması. şüphe bu kadar iç kemiriyorsa evliliğin güven ilkesi sarsılmış oluyor, aldatma gerçek ya da değil, evlilik zedelenmiş oluyor. bir de o süreçte evlilik danışmanları vs de giriyor istenirse, kim olaya sağlıksız bakıyorsa çıkabiliyor ortaya. Delil olmadığı halde kadın yanıldığına ikna olmuyorsa da boşuyor hakim.

Bir de hakimler cidden boşuyor artık, eskisi gibi zor değil kadının boşanması. şüphe bu kadar iç kemiriyorsa evliliğin güven ilkesi sarsılmış oluyor, aldatma gerçek ya da değil, evlilik zedelenmiş oluyor. bir de o süreçte evlilik danışmanları vs de giriyor istenirse, kim olaya sağlıksız bakıyorsa çıkabiliyor ortaya. Delil olmadığı halde kadın yanıldığına ikna olmuyorsa da boşuyor hakim.
Zaten ilişkiyi ispat etmek cok zor; eşlerin kanısı üzerine de boşuyor hakimler haklısınız. Şiddetli geçimsizlik oluyor adı o kadar.

özel hayatın gizliliği :/ kanunen suç yanş bu yapılan şey.
Eğer bir şüphe durumu varsa kivranmaktansa bunu yapar insan.bazı kişiler dedektif bile tutup takip ettiriyor oda suç. Ama yapılıyor.
Eğer kişi masumsa yoluna bakar herkes.değilse boşuna kivranmamis olursunuz.

beni aldatıyorsan kalp krizi geçir orda kal bende seni gelip almayım de
ölün kurtlansın inş de

pislik bu erkekler yaaa

Eger boşanmak isteniyorsa bu tür programlara gerek yok ki durduk yere niye ceza alayım zaten boşanma davasında eğer karşı taraf aldatiyorsa bır şekilde ortaya çıkıyor telefon mesajları konuşmalari hakim ister gsm şirketinden kredi kartı kullaniyorsa onun dokumleri vs.

Eğer bir şüphe durumu varsa kivranmaktansa bunu yapar insan.bazı kişiler dedektif bile tutup takip ettiriyor oda suç. Ama yapılıyor.
Eğer kişi masumsa yoluna bakar herkes.değilse boşuna kivranmamis olursunuz.
haklısın canım ama hukuken kadın bir de ceza alabiliyor. bilsin herkes dikkatli adım atsın hatta gerekirse gitsin avukata danışsın imkanı varsa içimde böyle bir şüphe var, ıspatlamak istiyorum ama suç işlemek de istemiyorum ne yapmalıyım diye. Catharsis Catharsis in de söylediği gibi ortak kullanım alanları dışında delil toplanırsa kadın ceza alabilir onca üzüntünün üzerine bir de :KK43:

Eğer kişi masumsa yoluna bakar herkes

iyi de böyle bi iş yapıldıktan sonra ortada güven kalmaz ki. hmmm vatsap yazışmalarımı mı okudun, ama bak aldatmıyo muşum seni, hadi devam. böyle bi dünya yok yani. bu işlemi yapıp da yakalanmayan da yoktur bence.

Hanımlar,
rica ediyorum suç kapsamına giren paylaşımlar yapmayınız, TCK 133 ve 134. maddeler gereği özel hayatın gizliliğini eş dahi ihlal etse suçtur.

Özel hayatın gizliliği boşanmak için delil elde etmeye çalışan eşlerin evlilik birliğindeki haklarından üstündür TCK 133 ve 134. maddeye göre.

Bu sebeple burada yasal mevzuatlara aykırı yazılar yazmayınız, ki sonrasında herhangi biri okuyup fikri falanca kişiden aldım deyip başınızın ağrımasına neden olmasın.

iyi de böyle bi iş yapıldıktan sonra ortada güven kalmaz ki. hmmm vatsap yazışmalarımı mı okudun, ama bak aldatmıyo muşum seni, hadi devam. böyle bi dünya yok yani. bu işlemi yapıp da yakalanmayan da yoktur bence.
Yok, bayağı var yakalanmayan bu işin inceliklerini bilen hatun, adamın ruhu bile duymuyor :) Tabi ben önermiyorum diye ekleyeyim de, ben beceremem de zaten..

Mune Mune biz öğrenecegimizi öğrendik mesajı silmissin ama bu kkEn Büyük KKbeni bi yas büyüttü:KK70:

Kızlar kadın ı tanıdıgını söyliyor arkadaşım diyor fakat o gün başka bir numarayla aradıgı için boş bulunup açtı zaten gerçek numarası başkaymış anlıycagınız oda bende yok bulgum sadece bende bulunan numaraya ben yakaladıktan sonra maj atmış birde şunu araştırdım o hat açık bir hatmış yani 2,3 aylık bir hat

Madem arkadaşlar kadın sizin telefonlarınızı neden açmıyor ?

Back
X