- 14 Haziran 2014
- 2.081
- 2.023
- 358
Yazisma okumak da suc degil. Eşler arasinda ozel hayatin gizliligi diye birsey yok. Cunku eşler ozel hayatı paylasiyor ve bir aile hayati kuruyorlar.Dinleme cihazı suç değilmiş de yazışma okumak mı suç![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yazisma okumak da suc degil. Eşler arasinda ozel hayatin gizliligi diye birsey yok. Cunku eşler ozel hayatı paylasiyor ve bir aile hayati kuruyorlar.Dinleme cihazı suç değilmiş de yazışma okumak mı suç![]()
Yok geçen haberlerde çıktı karşı taraf ceza ödedi. Başka haberlerde var.Acikcasi eminim. Ozel hayatin gizliligi ilkesi esler arasinda ortadan kalkar. Benim esim de senelerce beni dinleme cihaziyla dinledi. Belki de haala dinliyor.
Teşekkürler ilave bilgiler için,"Aynı çatı altında yaşayan kişilerin boşanmak için elde edecekleri delillerin yasallığı konusunda en önemli ölçüt, bu delillerin “ortak kullanım alanları” nda elde edilip edilmediğidir. Eşler birlikte kullandıkları alanlarda elde edecekleri delilleri boşanmada kullanabileceklerdir. Örneğin çekmeceden çıkan bir not veya mektup, evin ortak telesekreterine gelen bir mesaj gibi. Ancak cep telefonuna gelen bir mesaj delil olamayacaktır. Çünkü ortak kullanıma tabi değildir. Ancak eşler cep telefonunu ortak kullanımları için almışlar ve kullanıyorlarsa farklı değerlendirilebilecektir. Eşlerin ortak kullanımlarındaki bilgisayardan elde edecekleri bilgiler de boşanmada delil olabilecektir. Ancak bu bilgisayarda veri elde etmek için ayrıca bir düzenek kurmak, örneğin keylogger gibi klavye kaydeden programlar kullanmak da “özel hayatın gizliliğinin ihlali” suçunu oluşturacaktır. Hayatın olağan akışında aldatan eşlerin bu durumun farkedilmesini önlemek için gereken önlemleri alacakları da dikkate alındığında, elde edilen yasal delillerin çoğu, aldatan eşin dalgınlığı ve unutkanlığından kaynaklanacaktır. Sonuç olarak, Anayasada güvence altına alınan “özel hayatın gizliliği”, boşanmak için delil elde etmeye çalışan eşlerin evlilik birliğindeki haklarından üstün tutulmuştur. Boşanmaya çalışırken sanık olmamak için dikkatli olunmalıdır…"
Kaynak: https://www.samildemir.av.tr/2008/11/ozel-hayatin-gizliligi-evli-ciftler-arasinda-da-gecerli-mi/
Bana enteresan gelen şu da olmuştur : eşiniz olan kişinin sevgilisi ile olan yazışmalarını okuduğunuzda sadece eşinizin değil sevgilisinin de özel hayatını ihlal etmiş oluyorsunuz. Bunu da bir yerde okumuştum aynı kaynak olabilir.
Benim her türlü tarzım değil bu işler. Kurcalamak, iz sürmek çok yıpratıcı ...
Gider boşanırım kurtulurum.
Zaten Bunlarla uğraşmak zorunda kalırsam bir gün başka temel sorunlarım da vardır ; ben ya görmüyorumdur ya da görmek istemiyorumdur.
Konu sahibinin eşi telefonu gizliyor. Konu sahibi gizlice ulaştı ama açık hatmış. O sebepten herhangi bir bilgi edinilemedi diye anladım ben. Sadece o gün o telefona bir mesaj atılmış konu sahibinin eşi tarafından.Bu konuda son durum ne?
Zaten ilişkiyi ispat etmek cok zor; eşlerin kanısı üzerine de boşuyor hakimler haklısınız. Şiddetli geçimsizlik oluyor adı o kadar.Bir de hakimler cidden boşuyor artık, eskisi gibi zor değil kadının boşanması. şüphe bu kadar iç kemiriyorsa evliliğin güven ilkesi sarsılmış oluyor, aldatma gerçek ya da değil, evlilik zedelenmiş oluyor. bir de o süreçte evlilik danışmanları vs de giriyor istenirse, kim olaya sağlıksız bakıyorsa çıkabiliyor ortaya. Delil olmadığı halde kadın yanıldığına ikna olmuyorsa da boşuyor hakim.
Eğer bir şüphe durumu varsa kivranmaktansa bunu yapar insan.bazı kişiler dedektif bile tutup takip ettiriyor oda suç. Ama yapılıyor.özel hayatın gizliliği :/ kanunen suç yanş bu yapılan şey.
Eger boşanmak isteniyorsa bu tür programlara gerek yok ki durduk yere niye ceza alayım zaten boşanma davasında eğer karşı taraf aldatiyorsa bır şekilde ortaya çıkıyor telefon mesajları konuşmalari hakim ister gsm şirketinden kredi kartı kullaniyorsa onun dokumleri vs.Bana enteresan gelen şu da olmuştur : eşiniz olan kişinin sevgilisi ile olan yazışmalarını okuduğunuzda sadece eşinizin değil sevgilisinin de özel hayatını ihlal etmiş oluyorsunuz. Bunu da bir yerde okumuştum aynı kaynak olabilir.
Benim her türlü tarzım değil bu işler. Kurcalamak, iz sürmek çok yıpratıcı ...
Gider boşanırım kurtulurum.
Zaten Bunlarla uğraşmak zorunda kalırsam bir gün başka temel sorunlarım da vardır ; ben ya görmüyorumdur ya da görmek istemiyorumdur.
haklısın canım ama hukuken kadın bir de ceza alabiliyor. bilsin herkes dikkatli adım atsın hatta gerekirse gitsin avukata danışsın imkanı varsa içimde böyle bir şüphe var, ıspatlamak istiyorum ama suç işlemek de istemiyorum ne yapmalıyım diye.Eğer bir şüphe durumu varsa kivranmaktansa bunu yapar insan.bazı kişiler dedektif bile tutup takip ettiriyor oda suç. Ama yapılıyor.
Eğer kişi masumsa yoluna bakar herkes.değilse boşuna kivranmamis olursunuz.
Eğer kişi masumsa yoluna bakar herkes
Yok, bayağı var yakalanmayan bu işin inceliklerini bilen hatun, adamın ruhu bile duymuyor :) Tabi ben önermiyorum diye ekleyeyim de, ben beceremem de zaten..iyi de böyle bi iş yapıldıktan sonra ortada güven kalmaz ki. hmmm vatsap yazışmalarımı mı okudun, ama bak aldatmıyo muşum seni, hadi devam. böyle bi dünya yok yani. bu işlemi yapıp da yakalanmayan da yoktur bence.
Kızlar kadın ı tanıdıgını söyliyor arkadaşım diyor fakat o gün başka bir numarayla aradıgı için boş bulunup açtı zaten gerçek numarası başkaymış anlıycagınız oda bende yok bulgum sadece bende bulunan numaraya ben yakaladıktan sonra maj atmış birde şunu araştırdım o hat açık bir hatmış yani 2,3 aylık bir hat