Arkadaşlar bugüne kadarki şartlarım dolayısıyla kendimi hep diğer hemcinslerimden daha bakımsız daha eksik donanımlı ve şartları bakımlı olmaya daha müsait biri olarak gördüğüm için..ve de ailem maddi açıdan bazen beni diğerlerinden geri bırakıcak kadar tutumlu oldukları için yeterli harcama yapamıyordum kendim için..ama şu aralar rahatça alışveriş yapabileceğim ve onların hesap soramayacağı birer keşfettim ve işime geldi...yanlız sorun şu ki..harçlığımın yükselmesini talep ettim ama buna karşın almak istediklerimi hesapladığımda sanki 1 ay içinde o da yetmeyecek ve bütün ihtiyaçlarımı karşılamayacak gibi duruyor...bundan dolayı ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalışıyorum hep ucuz yollara kaçıyorum yine olmuyor...çünkü elimde neredeyse beni iyi hissettirecek ve güzel gösterecek hiçbirşey yok..hep ucuza kaçmaktan dolayı dandik şeylerle dolu dolabım ve odam...o yüzden hırsa kapıldım sanırım ve bir anda herşeyimi değiştirip herşeyimin kalitesini yükseltmek istiyorum..çünkü kaliteli hiçbirşeye sahip değilim...kafam çok karışık...bu ayki yapacağım sadece kozmetik alışverişim 100 tl tutuyor ve içinde beni baştan aşağı yenileyecek herşey de yok..bunun haricinde güneş gözlüğü, kıyafet ve lens de alacağım..hepsine yeticek mi bilmem...yaşım 30 o yüzden artık bazı şeyler hemen olsun istiyorum..kaldıramıyorum bazı şeyleri...hem tasarruf etmeeye maksimum çaba gösteriyorum hem herşeyim olsun ve kaliteli olsun istiyorum ve hepsi aynı anda olmuyor tabi ki..ucuz etin yahnisi olayı var çünkü...ben sürekli orta yolu bulabilmek için saatlerce fiyat hesapları yapıyorum..hatta günlerce.. bazen bazı şeylerden vazgeçip sonra alırım diye arkaya atıyorum...kafayı yiycem...
Kendine hedefler koy.Kozmetiklerin,parfumlerin,elbiselerin herzaman yenilerinin ve guzellerinin cikarildigini bununda tuketim ekonomilerinde bir vazgecilmez oldugunu fark edersek problen hallolabilir.Sen daha fazla almalisin ki birileri zengin olsun.Reklamlar hep bu yonde.Bir ruj iki ay surer zaten kozmetikler durdukca bayatlar.Az al kullan bitir.Reklamlarda Bakin eger bu ruju alirsaniz iste su sekilde film artistlerine benzersiniz,Su kiyafeti giyerseniz cok cekici olursunuz.Bunlar PEMBE YALANLARDIR.Kendileri bile inanmiyorlar ama ne yaparsin para kazanmalari gerek,Olanda senin paraciklarina oluyor onlara akiyor.Yeni hep yeniyi dogurur,yarisamazsin sadece yipranirsin. Imaj hicbirseydir susuzluk herseydir ve saire Ben kendimi frenlemek icin vitrinlere bakmiyorum. ....
Kalite eşittir pahalı ürün demek değildir. Ne kadar fazla tüketirsem o kadar bakımlı olurum diye de bir şey yok.
Kısacası sakin ol!!!
beni anlayışla karşıladığın ve yargılamadığın için öncelikle teşekkür ederim..bende bu durum son 2 aydır var bugne kadar aşırı tutumluydum..hatta çok zaruri durum olmadığı sürece kuaföre bile gitmez saçımı bile kendim evde kesmeye kalkardım..ama dışarı çıkıp diğer hemcinslerimle kendimi karşılaştırdığımda hep eziklik duyuyordum ve birden hırsa kapıldım herşeyimin kalitesini yükseltmek istedim..yaş 30 olunca da kendimi geç kalmış hissettim hepsini kısa sürede kapatayım istedim..
ve yine herşeyim olsun derken de ucuza kaçarak daha fazla şeye sahip olma yoluna başvurdum...sanırım benim hatam burada...çok şeyim olsun diye ucuza kaçıp hüsrana uğramak..ama pahalı mal da herzaman insanı memnun etmiyor..bunun çelşkisini yaşıyorum galiba..
geçenlerde vucut losyonuna çok para vermeyim diye bebakın nemlendircisini alıp heryerime sürerim diye düşündüm fiyatı da 5tl idi sadece ama hiç memnun kalmadım çok yapış yapış geldi...heryerin kremi ayrı olayı biraz doğru galiba..
canım benim sorunum tam aksine ucuz şeyler alıp onlardan yüksek performans beklemek..ve hüsrana uğramak ve boşa giden paralar...ne nedir pek bilemediğim için işe ucuzculuktan başlamıştım ama böyle olmayacak sanırım..aynı anda birçok şeyimi yenilerim diye böyle yapmak istemiştim :)
İyi de demişsin ya ucuz alıyorum onlar da içime sinmiyor, beğenmiyorum vs diye...
Yıllardır çalışıyorum ve pahalı ürünlere hiç prim vermedim. En uyunu neyse onu almaya çalışırım hep. Yani ürün güzelse pahalı ya da değil, önemi olmaz.
Bence senin sorunun belli bir yaşa gelmiş olduğun halde kendi paranla istediğin gibi alışveriş yapamamak.
Bir iş arasan?
canım sen boşlukta kalmışsın.çalışamam diyorsan madem bir hobi edin kurslara git,oyalanırsın farklı bir çevren olur,kendinle uğraşmaktan vazgeçersin
önerin için teşekkür ederim canım..biraz da yaş ve talip konusuna kafayı taktım...30 yaşına geldim birtane bile talibim çıkmadı..ama benden yaşça küçüklerin bir sürü talibi var ve arasından seçiyorlar..
ben de kendime fazla bakmadığım özen gösteremediğim için olmuyora yorumladım..çünkü bakıyorum mesela sokakta kız 17 yaşında ama herşeyi yapılı bakımlı full şekilde..ve yanında sevgilisi var...yada biraz yaşı büyük olan nişanlanmış..sanırım 30 yaş bunalımı geçiriyorum...
canım ben zaten geçmişte bir işte çalışıyordum hatta 4 sene boyunca çalıştım..ama şimdi bazı sağlık nedenlerim ve başka sebeplerden dolayı (açıklamak istemiyorum) işe girebilme durumum yok..zaten benim maaşım da düşüktü...aslında babamın parası bizi çok da güzel geçindiriyor ama sanırım bugüne kadar babamın gözüne girebilmek için harçlığım hiçbir zaman tamamını harcamadım hatta artanları aysonu ona verdim gözüne girmek için..kendisi çok tutumlu ve sürekli kenara para koyma peşinde bir insandır kendisi de maaşın hepsini yemez..o birikimi arttırmanın peşindedir sürekli...bilmiyorum hiçbirşeyimden memnun olmadığımı görünce hırs yaptım bir anda..hem saçım mükemmel olsun hem tırnağım..hem heryerim kısa sürede ihtiyacım olan herşeyi temin edeyim hepsini düzelteyim istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?