mesela o zaman ben bu durumda şu an kendime baharlık yazlık bir parfüm almayı erteleyebilirim değil mi ? çünkü nihayetinde kokudur ve gözle görülmüyor ve şu an için beni idare edebilecek olan kıştan kalan fazla baygın olmayan bir parfümüm var...zaten tam da yaz geldi sayılmaz...
bir de benim elimde şu an 2 tane rimel var ben günlük hayatımda mahallede bakkala falan giderken kullanabilmek için de ayrıca renksiz rimel alacaktım..buna da gerek yok öyle değil mi ?
bu da göze pek görünmez çünkü..hem elimde de 2 adet rimel var onları kullanayım dimi ?
peki parfümü rimeli şimdilik böyle idare etsem..sence cildin bakımlı olması mı kendini daha çok gösterir yoksa makyaj mı ? bunda da çelişki yaşıyorum...cildin güzelliğini ilk bakışta herkes farketmeyebilir ancak makyaj bir anda insanı tümüyle değiştirebiliyor..ama şu da var..makyajı da gösteren güzel ve bakımlı bir cilt..bu konuda hangisine öncelik vereyim bilemedim...cilt bakımı mı yoksa makyaj mı ?
Cildin bakımlı olması için,makyaj temizleyici süt+tonik+iyi bir nemlendirici yeterlidir.Onlar vardır tahminimce zaten.Maske olarak haftada bir,evde yapacağın doğal maskeler kullanabilirsin.
Rimelin 1 tane bile olsa yeter.Bakkala giderken sürmek istiyorsan çok hafif,tek kat geçersin.Özendiğin zaman kat kat,dolu dolu sürersin.2. veya 3. rimel yerine ben olsam bakışımı aydınlatmak için gözaltı kapatıcı ve açık renk bir far alırdım.Ama senin ihtiyacın olmayabilir tabii,bilemeyeceğim.
Ten ve saç rengine göre konuşmak lazım aslında.Mesela solgun ve renksiz görünüyorsan rimelden çok,allığa ihtiyacın olur.Günlük kullanım için,nivea nın renkli dudak nemlendiricilerini (cherry veya fruity shine) öneririm.Doğal dudak rengi veriyor ve nemlendirip koruyor.Açıkçası ben solgun yüze sadece rimel sürüp çıkmaktansa,rimeli boşverip allık ve nivea koruyucu sürmeyi tercih ederim.Doğal,sağlıklı ve canlı bir görünüm verir.
hangi bakımdan rahatlık anlayamadım pardon
hangi bakımdan rahatlık anlayamadım pardon
canım azıcık kendinle barışık ol yahu .salla elalemi ne istiyosan onu giy.millet senin zewkne göre mi giyiniyodetaylı açıklamaların için teşekkür ederim canım...ben 30 yaşındayım ama yaşımı göstermiyorum 18-19 duruyorum lisede okuyorum sanılıyor..çok sadeyim bir de.. çok çocuksu duruyorum bu yüzden dışarıda ciddiye alınmıyorum..bakım ve makyajın olmayışı da tuz biber ekiyor...oturduğum yer dolayısıyla da spor ve rahat kıyafetlere mahkum kalıyorum..çünkü hem dediğim gibi burası kırın ortası hem sitemizde oturan kişiler genelde tutucu insanlar..yaşıtlarım da pek yok burada...
dolayısıyla durumdan ötürü kendimi uzun süreler saldım ama bi silkinip kendime gelmek istiyorum..
görünüşüme gelince açık buğday tenliyim esmer değilim ama sarımsı bir tenim var..saç rengim siyah..arasında altın rengi gölgeler var..kısa saçlıyım şu an...kaş da siyah..göz kahverengi :)
Nee bileyim açlık sınırında insanlar var arkadaşım, senin tek derdin netten alayım olsun boşver.
Bu arada, oturduğun yeri siteyi tarif etmişsin de, insan böyle çok da şirin bir şeyler canlandıramıyor aklında, benim de oturduğum yerde yaşıtım yok gerçi, çalışmayınca tabi ki arkadaş daha önemli olur.
Ama bence temel sorun ilişkinin olmaması. Ah yok mudur şöyle markete filan giderken çarpışacak birileri.
canım aslında ben de hayatımda öyle çok lüks markalar kullanmadım..aynı senin dediğin gibi loreal maybelline falan...bilmiyorum belki de bana yetersiz geliyordur..herkesin cilt yapısı fiziksel özellikleri farklı..demekki siz güzel ve bakımlı görünmek için çok fazlasına ihtiyaç duymuyorsunuz..sizi flormar veya maybelline..yada mutfakta hazırladığınız maskeler kurtarıyor olmalı....sanırım ben daha vahim durumdayım çünkü hep sizin dediğiniz şekilde yaptım ama tatmin olmadım...zaten konumda da bahsettiğim gibi bende bu kalite merakı son 2 ayda belirdi...
bence sizin sorununuz tarzınızın oturmamış olması.
çünkü insanın belirli bir tarzı oldugunda onu 5 liraysa da, 100 liraysa da severek giyer.
öncelikle belirli markaların spot mağazaları var.
onları araştırıp bulursanız, hem ucuza, hem kaliteli, hem de şık ürünler bulabilirsiniz.
5 tane bluz alacağınıza 1bluz, 1gömlek alıp onları değişik renklerdeki pantolonlarla kombinleyebilirsiniz.
mesela size en çok hangi renk yakışır bunu belirleyin. beliniz inceyse bele oturan, biraz kalınsa düz kesimli modelleri tercih edebilirsiniz.
vücut bakımı için de size her cilt tipine uygun olan, kendim memnun oldugum markaların ve ürünlerin adını verebilirim. böylece ucuz olanı, bilmediğiniz ürünü değil de, denenmiş memnun kalınmış ürünleri alabilirsiniz.
bakımlı görünmenin bir diğer yolu da saçı boyatmaktır. eğer gerçekten yakışan rengi bulursanız, yüzünüze bir allık bile sürüp çıksanız o saçlar size ayrı bir hava katacaktır.
kendinize çok yüklenmeyin
yorumların için teşekkür ederim canım :) aslında bir tarzım var gibi ama aynı zamanda da tarzsız görünüyorum..nasıl dersen yaşantım dolayısıyla genelde spor giyiniyorum ancak çok sade ve sıkıcı görünüyorum..spor giyinip de bakımlı, modern ve feminen görünenlere imreniyorum..tarzım oturmamış gibi görünüyorumama spor giyime de nasıl güzellik katılabilir ki ?
canım ben de spor giyiniyorum ama bir kot pantolonu spor ayakkabıyla giymek var, bir de hafif topuklu şık bir ayakkabıyla giymek var.
ince topuk kullanamıyorsan benim gibi ince dolgu topuklu ayakkabı giyebilirsin.
sen kendi vücut şekline göre o spor kıyafetlerini ufak detaylarla çekici göstermelisin.
saçlarını topluyorsan eğer, dümdüz fön çekip üstüne hafif bombe verip toplamak varken sen dümdüz at kuyruğu yapıyorsan bu göze bakımlı gelmez.
bence bakımlı olmanın birinci şartı tertemiz bir cilttir.
eğer cildin güzelse yaptığın makyaj da çok yakışır.
kendine uygun makyajı yapmayı biliyor musunuz mesela canım?
öncelikle kendini tanımalısın.
cildin yağlı mı, kuru mu, karma mı?
gözlerin çekik mi, yuvarlak mı, badem mi?
üst dudağın alttakine oranla çok mu ince? ya da orantılı mı?
bacakların gövdene göre kısa mı yoksa uzun mu?
aynanın karşısına geç ve kendini tanı bence. sonra güzel olan tüm yönlerini ortaya çıkarıp, kusurlu gördüğün yerlerini saklamayı başarırsan senden güzeli yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?