Sanırım Alışveriş Hastalığına tutuldum...

Tabii ki imkanlar önemli. Gezip göreceğiniz yerler çok uzağınızdaysa problemdir. Ben arkadaşlarımla buluşurum, gezeriz yeriz içeriz , yeni neler var neler çıkmış diye.

Bir de merak meselesi, internetten incelerim bakarım markalar -kalitesi vs. Üni. zamanındayken(şimdi çalışıyorum sürekli vakit olmuyor) yolumun üzerinde kocaman bir kozmetik firmalarının birarada bulunduğu bir mağazaya uğrardım, almayacak bile olsam sırf piyasada neler var neler gelmiş. Hangisini almak lazım hangisi daha ekonomik veya ihtiyacı iyi karşılar anlamak için hep incelerdim.

Annem bazen kozmetikten konu açılnca 'şu kızın bilmediği de yok' der gülerek :))))))

bence kötü bi dönem atlatıosun . seviglimdn ayrıldığm gibi gidip parfüm almıştım ve işin şakası rahatlamıştım belki senin ki böyle olmayabilir ama bi sıkıntıdan kaynaklanıyo olablir ama şöylede düşünürsen herhngi pahalı bi parfüm yada makyaj malzemesi senin sağlığından canından önmli değil.Hem herşeyin pahalısını kalitelisini kullanınca sen sen olmaktan çıkıcakmısın ? başka birine mi dönüşüeksin sen gene aynı sen olucaksın . Hissettiğin şey bnce anormal deil çnkü bn bi ayakkabı aldığımda saki hemen değişivericekmişim gibi hissedioorum ama hç te öyle değil.30 yaşındasın bakmlı olmalısın ama dışına yönelicene birazda içine yönel olgunluğa ulaş böyle şeyler düşünmezsin bile

Cildin bakımlı olması için,makyaj temizleyici süt+tonik+iyi bir nemlendirici yeterlidir.Onlar vardır tahminimce zaten.Maske olarak haftada bir,evde yapacağın doğal maskeler kullanabilirsin.
Rimelin 1 tane bile olsa yeter.Bakkala giderken sürmek istiyorsan çok hafif,tek kat geçersin.Özendiğin zaman kat kat,dolu dolu sürersin.2. veya 3. rimel yerine ben olsam bakışımı aydınlatmak için gözaltı kapatıcı ve açık renk bir far alırdım.Ama senin ihtiyacın olmayabilir tabii,bilemeyeceğim.

Ten ve saç rengine göre konuşmak lazım aslında.Mesela solgun ve renksiz görünüyorsan rimelden çok,allığa ihtiyacın olur.Günlük kullanım için,nivea nın renkli dudak nemlendiricilerini (cherry veya fruity shine) öneririm.Doğal dudak rengi veriyor ve nemlendirip koruyor.Açıkçası ben solgun yüze sadece rimel sürüp çıkmaktansa,rimeli boşverip allık ve nivea koruyucu sürmeyi tercih ederim.Doğal,sağlıklı ve canlı bir görünüm verir.

bugüne kadar yaşadığım imkansızlıkların ve yaptığın aşırı tasarrufun hırsını çıkarmaya çalışıyor olmalıyım...bunun geçici bir süreç olduğunu sanıyorum ama bu süreç içinde çok da fazla kontrolumu kaybedip yoldan çıkmak istemiyorum..birşeylerin sınırını çizebilmek ve kontrolden çıkmamak adına sizlere danışmak için bu konuyu açtım arkadaşlar..yoksa gözüm çok yükseklerde değil..herkes gibi insan gibi insan olduğumu anlayım temel bakım konusunda doyuma erişeyim bir sorunum kalmayacak..yoksa moda dergilerinin kapaklarındaki kadınlara dönüşmek istemiyorum...veya hollywood yıldızları gibi olayım demiyorum...sadece rezil olmayım bakımsız olmayım hayatın içinde ve hayata bağlı görüneyim yeterli benim için..

detaylı açıklamaların için teşekkür ederim canım...ben 30 yaşındayım ama yaşımı göstermiyorum 18-19 duruyorum lisede okuyorum sanılıyor..çok sadeyim bir de.. çok çocuksu duruyorum bu yüzden dışarıda ciddiye alınmıyorum..bakım ve makyajın olmayışı da tuz biber ekiyor...oturduğum yer dolayısıyla da spor ve rahat kıyafetlere mahkum kalıyorum..çünkü hem dediğim gibi burası kırın ortası hem sitemizde oturan kişiler genelde tutucu insanlar..yaşıtlarım da pek yok burada...
dolayısıyla durumdan ötürü kendimi uzun süreler saldım ama bi silkinip kendime gelmek istiyorum..

görünüşüme gelince açık buğday tenliyim esmer değilim ama sarımsı bir tenim var..saç rengim siyah..arasında altın rengi gölgeler var..kısa saçlıyım şu an...kaş da siyah..göz kahverengi :)

iyi de güneşç,m gittiğin bir tek bakkalsa. o giydiklerinle ve saçlarınla şöööleee salınacağın bir yerler yoksa çok da gerek yok o kadar masrafa bence.hani tadını çıkaramayacaksın madem bütçene de zarar verme.her ay 100 liralık kozmetik alıp evde oturacağına bireysel emeklilik yaptır daha iyi.mesela ben de eskiden çalışıyordum e hergün değişik kıyafet makyaj istiyordu tabi ama şimdi bebişim var mahalle içinde arkadaşlara aile fertlerine parklara gidiyorum haliyle daha sportif ve makyajsız oluyorum.ama bir avmye ya da bara mı gideceğim o zaman bakımın kokoşluğun dibine vuruyorum tabi e bu da bayan olarak benim hakkım.misafirliğe giderken de süslenirim ama parka bakkala süslenmem.yalnız ojelerim olur.eşofmanlarım falan da taşlı pullu filandır yine de

herşey bir anda olmaz ki, sen sanırım dolabını enileyip kendini baştan yaratmak istiyorsun.
siyah 1 tayt,
dar paça koyu renk bir kot.
üzerine hoş zarif tunikler, güzelde bir çanta, altına uygunda topuklu bir ayakkabı tamamdır.

birde oturduğun muhit tutucu bir yerse garip karşılamazlar mı, o zaman daha çok canın sıkılmazmı.

birde ne tür ortamlara takılıyorsun, bu isteklerin

arkadaşlar haklısınız tabi ki oturduğum çevre süse bakıma uygun değil ben de bu yüzden uzun süreler kendimi saldım ama baktım yıllar geçiyor ve yaş 30 a gelmiş...oturduğum evi değiştiremeyeceğime göre ben kendimi ne zaman şöyle bakımlı ve güzel görücem ve aynaya bakınca hah işte bu diyeceğim... çevrem öyle diye onlara mı uyayım tamamen...sıkıldım bundan....ileride yapmadığıma pişman olduğum şeyler eklenicek hayatıma yaşım ilerleyince....zaten evde kaldım talibim de çıkmıyor....sanırım yuva bile kuramayacağım...yani kendini sal sal nereye kadar....arasıra taşıtla da olsa daha normal insanların olduğu yerlere çıkmıyor değiliz ama nadiren..öyle ortamlara çıktığımda da kendimi çok ezik hissediyorum yeterli donanıma sahip olmadığım için...
sabah kalktığımda aynaya bakasım bile kalmadı o dereceye geldim..birazcık bakımlı olmayı kendim için istiyorum çevrem için değil...ve evet yine de abartmamam gerekiyor tabi gereksiz bakışlar altında kalmamak için..o yüzden giyimde çok iddialı olamam yine swaetshirtler eşofman altları spor ayakkabılar öyle gezerim ama bu tarzı benimseyip de şık ve feminen görünen kişiler de olmuyor mu tabi ki oluyor
ben hiç değilse lise talebesi imajımdan kurtulayım o bana yeter...yoksa seksi görünme derdinde değilim...yani mini etek veya fırfırlı bluzlerle gezmeyeceğim tabi ki...ama yaşımı gösteriyim yeterli...

Son düzenleme:
hangi bakımdan rahatlık anlayamadım pardon

Nee bileyim açlık sınırında insanlar var arkadaşım, senin tek derdin netten alayım olsun boşver.

Bu arada, oturduğun yeri siteyi tarif etmişsin de, insan böyle çok da şirin bir şeyler canlandıramıyor aklında, benim de oturduğum yerde yaşıtım yok gerçi, çalışmayınca tabi ki arkadaş daha önemli olur.

Ama bence temel sorun ilişkinin olmaması. Ah yok mudur şöyle markete filan giderken çarpışacak birileri.

hangi bakımdan rahatlık anlayamadım pardon

Nee bileyim açlık sınırında insanlar var arkadaşım, senin tek derdin netten alayım olsun boşver.

Bu arada, oturduğun yeri siteyi tarif etmişsin de, insan böyle çok da şirin bir şeyler canlandıramıyor aklında, benim de oturduğum yerde yaşıtım yok gerçi, çalışmayınca tabi ki arkadaş daha önemli olur.

Ama bence temel sorun ilişkinin olmaması. Ah yok mudur şöyle markete filan giderken çarpışacak birileri.

canım azıcık kendinle barışık ol yahu .salla elalemi ne istiyosan onu giy.millet senin zewkne göre mi giyiniyo

verdiğin güzel moral için teşekkür ederim canım
valla 10 senedir bu tarif ettiğim yerde oturuyoruz ama malesef çok fazla bir gelişme olmadı..sadece önümüzden anacadde geçiyor olmasının etkisiyle sınır duvarları renkli renkli boyandı ve caddeyi 2 ye ayıran refüjlere laleler ekildi o kadar...valla dün gece kırdaki köpeklerin havlamalarından uyuyamadım düşün...yıllardır şu çevreme birşeyler açılsın diye bekledim ufak tefek dükkanlar yeni açılmaya başladı ama onlar da benim ihtiyacımı görmüyor..emlakçı dekorasyoncu çiğ köfteci gibi şeyler...
2 hafta önce de pazar kurulmaya başladı o da 2-3 çadır şimdilik...aradan 10 sene geçer de hiç mi gelişmez yani biryer..çok az ilerleme var ama giden 10 senem oldu...şu kırlık yere keşke yürüyüş parkı falan yapsalar oraya gidip bi oturur temiz hava alırım belki birileriyle karşılaşırım ama yok işte uzun yıllar zaten oturduğum yerin rehavetlye kendimi saldım ama evimi değiştiremeyeceğime göre kendime saygıdan kendime bakmalıyım diye düşündüm 30 oldum bunun için 40 ı 50 yi beklemeye gerek yok dedim kendime...ne malum belki o yaşları görememek de var..kimin ömrü ne kadar bilinmez..

canım netten alışverişin de şöyle dezavantajı var görmediğim bilmediğin ürün çok..bir de mesela atıyorum sitede bir el kreminin bile sayamaığım kadar 50 çeşidi 100 çeşidi var aradan seçmesi zor oluyor..birini alayım sonra olmazsa öbürünü denerim oluyor insan..ve beğenmediği malı bitirmeden yenisini alıyor..siteler böyle tahrik ediyor adamı iyi hoş da...sonra oturup günlerce düşünüyorum mesela hangi el kremi en iyisi diye..hepsini denemeye kalksam ömrüm yetmez...çok kafa yormak zorunda kalıyorum bu beni üzüyor :) ve evet bir ilişkim olsa saçımı başımı şunumu bunumu o kadar takmazdım heralde..ama belki burada hiç ummasam bile ansızın karşıma çıkarsa ben bakımsız halimle hazırlıksız yakalanmak istemiyorum..buralar biraz da olsa hareketlenmeye başladı...baharın da etkisiyle değişik insanlar da gelmeye başladı...

Son düzenleme:
Bence bu karmasık düşüncelere sahip olmanız cok normal,,
Hakketten yas otuz ve giyim, bakım olarak tam olarak yapılacak, alınacak ürünleri, markaları bilmiyorsanız üzüldüm adınıza,,
Sakın yanlıs anlasılmasın kınamak adına söylemiyorum ki iki üç sene öncesinde bende aynen sizin gibi düşünüyordum,,
İnsanar nasıl bu kadar sık olabiliyor,,Bende cok alısveriş yapıyorum ama niye uyduramıyorum vs,,
Yasım 24 sanırım yasıma gire cok daha tecrübe ve bilgiye sahibim bu da arastırarak oldu,,
Şimdi neyi hangi marka alırsam yada nasıl alırsam uyar, ayırabiliyorum,,
Çevremdeki herkes te cok sık oldugumu söyler,,tabi bende aynada nasıl göründüğümü biliyorum sonucta,,
İnsanın ruhen buna ihtiyacı var birileri için değilde kendini iyi hissetmek için gereklidir,,
Bnce yine de telaşa kapılmadan hareket edin,,
Birseyi alacaksanız 3 kere düşünün,,
Arkadasların dediği gibi bu ürünü alırsam neye uyar öyle bir parcam var mı diye düşünün ona göre alın,,
Az ve öz almak önemlii,,
Bu arada bende resmen alısveriş manyagı diye tabir edilenlerdenim,,
Tabiki yazık ama elimde değil benimde zafım bu,,
Tüm bunlar ısıgında yasadıgınız yer ve bulundugunuz mekanlar da cok önemli,,
Sizin de dediğiniz gibi spor olsanız da cok güzel ve zarif görünebilirsiniz.

Son düzenleme:

bana yetersiz geliyordur diye bir şey yok canım ya deme öyle.. işin başı kendine inanmaktan geçiyor, bence biraz nakti psikolog için ayır canım, kötü bir şey için demiyorum ama kendine güvenmen konusunda eminim yardımcı olacaktır :)

alışverıste keramet vardır bende darlanınca atıverıyorum o magaza senın bu magaza benım dolaş dur kot 45 tl ayakkabı 30 tl badi 20 tl alısverısle rahatlamak paha bicilemez

bence sizin sorununuz tarzınızın oturmamış olması.
çünkü insanın belirli bir tarzı oldugunda onu 5 liraysa da, 100 liraysa da severek giyer.
öncelikle belirli markaların spot mağazaları var.
onları araştırıp bulursanız, hem ucuza, hem kaliteli, hem de şık ürünler bulabilirsiniz.
5 tane bluz alacağınıza 1bluz, 1gömlek alıp onları değişik renklerdeki pantolonlarla kombinleyebilirsiniz.
mesela size en çok hangi renk yakışır bunu belirleyin. beliniz inceyse bele oturan, biraz kalınsa düz kesimli modelleri tercih edebilirsiniz.

vücut bakımı için de size her cilt tipine uygun olan, kendim memnun oldugum markaların ve ürünlerin adını verebilirim. böylece ucuz olanı, bilmediğiniz ürünü değil de, denenmiş memnun kalınmış ürünleri alabilirsiniz.

bakımlı görünmenin bir diğer yolu da saçı boyatmaktır. eğer gerçekten yakışan rengi bulursanız, yüzünüze bir allık bile sürüp çıksanız o saçlar size ayrı bir hava katacaktır.

kendinize çok yüklenmeyin

yorumların için teşekkür ederim canım :) aslında bir tarzım var gibi ama aynı zamanda da tarzsız görünüyorum..nasıl dersen yaşantım dolayısıyla genelde spor giyiniyorum ancak çok sade ve sıkıcı görünüyorum..spor giyinip de bakımlı, modern ve feminen görünenlere imreniyorum..tarzım oturmamış gibi görünüyorum ama spor giyime de nasıl güzellik katılabilir ki ?

canım ben de spor giyiniyorum ama bir kot pantolonu spor ayakkabıyla giymek var, bir de hafif topuklu şık bir ayakkabıyla giymek var.
ince topuk kullanamıyorsan benim gibi ince dolgu topuklu ayakkabı giyebilirsin.
sen kendi vücut şekline göre o spor kıyafetlerini ufak detaylarla çekici göstermelisin.
saçlarını topluyorsan eğer, dümdüz fön çekip üstüne hafif bombe verip toplamak varken sen dümdüz at kuyruğu yapıyorsan bu göze bakımlı gelmez.

bence bakımlı olmanın birinci şartı tertemiz bir cilttir.
eğer cildin güzelse yaptığın makyaj da çok yakışır.
kendine uygun makyajı yapmayı biliyor musunuz mesela canım?

öncelikle kendini tanımalısın.
cildin yağlı mı, kuru mu, karma mı?
gözlerin çekik mi, yuvarlak mı, badem mi?
üst dudağın alttakine oranla çok mu ince? ya da orantılı mı?
bacakların gövdene göre kısa mı yoksa uzun mu?
aynanın karşısına geç ve kendini tanı bence. sonra güzel olan tüm yönlerini ortaya çıkarıp, kusurlu gördüğün yerlerini saklamayı başarırsan senden güzeli yok

Son düzenleme:

hmmm..spor giyimden anladığımız şey de çok farklıymış aslında :)
mesela benim dışarıda günlük giydiğim şeyler siyah bir eşofman altı ve üstüne de gri melanj kapşonlu sweatshirt...altına da spor ayakkabı...ve hava güneşliyse güneş gözlüğü takarım bazen keyfim yerindeyse lipgloss ve dudak kalemi sürerim..bir de her zaman yanıma aldığım içine anahtar telefon cüzdan koyduğum çapraz asılan küçük siyah bir çantam vardır..kilolu olduğum için kot pantolon giyemiyorum..üstüme de üst olarak sadece erkeklerin giydiği spor tişortlar oluyor..o yüzden babamdan eniştemden gelen bazı spor bisikletçi yaka. erkek tişortleriyle idare ediyorum çünkü kadın tişortlerinin en geniş bedenli olanı da bana uymuyor..sanırım bayan sınırlarından çıkmışım irilik konusunda topukluya da pek alışkın değilim..büyük beden kot almak için alışverişe çıktığımda da o bedendeki pantolonlar aşırı bol ve genişti..oysa benim kiloların çoğu göbeğe toplanmış durumda ve aksine bacaklarım inceciktir...acilen kilo vermem gerektiğini farkındayım ama en az 20 kilo fazlam var bunları 2 günde veya 1 haftada ha diyince veremem..kiloların hepsini verene kadar bu kıyafetler üzerime paralanana kadar aynı şeyleri giymek zorundayım malesef...çünkü eşofman altı dışında birşey giyemiyorum..
evet canım bilmediğim şeyler var makyaj konusunda ama spor giyimde ruj yerine lipgloss daha iyi oluyor ve de kırmızı değil de pembe tonları kurtarıyor insanı...aynı şekilde oje olarak da bu renkleri tercih ediyorum..diğer koyu renkler ağır kaçıyor klasik kaçıyor..canım ilgilendiğin için sana çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…