Kozmetiğe ödenen paraya acıyorum nedense.5 liraya da krem var,50 liraya da var.Farkları tartışılır,en iyisi bütçene uygun olan ve güvenilir bir markanınkini almak.
Giyim de aynı şekilde,bütçene uygun ve şık seçenekler bulabilirsin.İllaki pahalı marka almak gerekmez.Hangimiz bir kazağı,t-shirt ü alıp 5-10 sene giyiyoruz ki ? En fazla 2,bilemedin 3 sene giyilir.Ki en ucuzunu bile alsan,yıkamasına dikkat ettikten sonra o kadar süreyle giyebilirsin.
Para harcamak istemediğin zamanlar dükkanlara bakmamaya çalış.Veya birşey almak istediğinde,iyice gezip fiyat karşılaştır.Acelesi yoksa indirimi beklemeye çalış.Kozmetikler bile kampanyaya giriyor,takip edebilirsin.
Birşey beğenip almak istediğinde hemen alma :) Eve gelip düşün.Gerçekten ihtiyacım var mı ? Alırsam nerede kullanırım,neyle giyerim ? Bu şekilde zincirleme alışverişler yapılıyor.Mesela bir gömlek beğenirsin,eve gelip bakarsın,ona uygun pantolonun yok.Pantolonu alırsın,evde ona uygun ayakkabı bulamazsın.Böylece aldıkça alırsın.Sonra o takımı giyecek yer bulamazsın.Bazı yerler için fazla klasik,bazıları için fazla spor kaçar.
canım bakımlı olmak için illa para harcamak gerekmiyor.. yani misal mutfaktaki malzemelerde bakım yaparım, ciltmiş saçmış fln maskelerimi hep yiyeceklerimizden yaparım.. bi sürü para verip almak bende isterim ama olmuyor, ama bu da bakımsız olmamız gerektiği anlamına gelmiyor.. banyodan sonra saçımı tarayıp kuruturum ki düze daha yakın olsun, normal marketlerdeki kremleri alırım ama dip temel sürünürüm her banyo sonrası, makyaj malzemesi dersen flormar maybelline gibi çokta pahalı olmayanları tercih ederim... yani bilmiyorum ama para olunca bakımlı olunmuyor, mutlaka ki yardımcı ama bakım insanın içinden gelen bir şey biraz...
Görünüşünü değiştirmek istiyorsan göze görünen şeylere harcama yapabilirsin.
İyi bir saç kesimi,büyük ölçüde kurtarıcıdır.İyi kesilmiş bir saç,yapılmasa bile hoş görünür.Kesimi iyi bir kuaförde yaptırıp,fön için daha ucuzuna gidebilirsin.5 tl ye fön çekilen yerler var.
..........sonra devam edeyim:)
Konu sahibi yaşınız kaç acaba?
kendimi tutamadım yazmak istedim öncelikle bizim yaştaki insanların gerçekten şık olması gerekli bence ama bunun için kendini çok heba etmemelisin hele ki işe gitmeyen birisin yani her gün şık olma zorunluluğun yok.dolabında her zaman kurtarıcı klasiklerin olmalı siyah gömlek beyaz gömlek keten etek pantolon ve gömleklerle kombinleyeceğin hırkalar bunları da sezon sonu alırsın olur biter dönemi geldikçe de trend olan badiler üstler falan yavaş yavaş oluşturursun dolabını sonrası bol bol kombine çalışması bi de biz bayanlar biraz bunalıma girmişsek daha da ucunu tutamayı. Ama asıl mesele senin ruhunda ki yaşantındaki değişim isteği umarım bu dönemini istediğin gibi yaşarsın
Canım kozmetikte esas parçalar siyah bir kalem,rimel,kaş kalemi,dudak parlatıcısı bence.
Çünkü ben pudra ve fondöten pek kullanmam.
Siyah göz kalemi çok önemli akmayan iyi bir marka olmalı.Ben M.A.C marka kalemi öneririm,biraz pahalıdır ama en az 2 yıl kullanırsın.
Diğer tavsiye edeceğim şey golden rose simli beyaz pigment,roll on şeklinde o da hem hafif ışıltı verir hem de ucuzdur.
Pembe dudak renginde güzel bir parlatıcıyla gayet güzel bir makyaj olur.
Zaten yaşın genç çok fazla makyaja ihtiyacın yoktur diye düşünüyorum.
Günlerce düşünüp sorun haline getirmeye inan gerek yok
Dediğim gibi zamanla tarzın oluşacaktır.
niye netten alıyorsun ya.dışarda elleye elleye,deneye deneye alışveriş yapmak varken.ben de avmye gittim geçen baya güzel ürünler gelmiş ben de eve gidip düşünüp hala aklımdaysa o şey öyle alışveriş yapanlardanım.ha deyince alıp sonra kullanamamak üzüyor beni bir de ve geçindirince,çocuğuma şunu alırdım şeklinde vicdan yapıyorum
ya kızlar benim aklıma bir tshort ve bir dolgu topuk ayakkabı kaldı.bu 2 parça şey 100 tl tutuyor,markalı çünkü.şehrin içine gidip gezmeli miyim acaba çok daha uygun şeyler oluyor yoksa bu beğendikleri mi almalıyım kararsız kaldım
çok teşekkür ederim canım çok yardımcı oldunnot aldım hepsini tek tek kağıda
Bence rahatlığın tadını çıkarıyorsun sen. :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?