Sanırım Alışveriş Hastalığına tutuldum...

Kozmetiğe ödenen paraya acıyorum nedense.5 liraya da krem var,50 liraya da var.Farkları tartışılır,en iyisi bütçene uygun olan ve güvenilir bir markanınkini almak.
Giyim de aynı şekilde,bütçene uygun ve şık seçenekler bulabilirsin.İllaki pahalı marka almak gerekmez.Hangimiz bir kazağı,t-shirt ü alıp 5-10 sene giyiyoruz ki ? En fazla 2,bilemedin 3 sene giyilir.Ki en ucuzunu bile alsan,yıkamasına dikkat ettikten sonra o kadar süreyle giyebilirsin.
Para harcamak istemediğin zamanlar dükkanlara bakmamaya çalış.Veya birşey almak istediğinde,iyice gezip fiyat karşılaştır.Acelesi yoksa indirimi beklemeye çalış.Kozmetikler bile kampanyaya giriyor,takip edebilirsin.
Birşey beğenip almak istediğinde hemen alma :) Eve gelip düşün.Gerçekten ihtiyacım var mı ? Alırsam nerede kullanırım,neyle giyerim ? Bu şekilde zincirleme alışverişler yapılıyor.Mesela bir gömlek beğenirsin,eve gelip bakarsın,ona uygun pantolonun yok.Pantolonu alırsın,evde ona uygun ayakkabı bulamazsın.Böylece aldıkça alırsın.Sonra o takımı giyecek yer bulamazsın.Bazı yerler için fazla klasik,bazıları için fazla spor kaçar.

Canım çok pahalı ve kaliteli şeyler almak insanın çok şık olacağı anlamına gelmez..
İnsan tarzını oluşturduğunda gerçekten şık olur ki bu da zamanla olacak bir şey..
Yaşın 30 galiba,ben de 28 yaşındayım..
Bizler bu yaştan sonra emo tarzıyla şık olamayız:))
Her gardropta olması gereken parçalar vardır,siyah pantolon,yaz için beyaz sknny jeanlar gibi..
Ayrıca birkaç yıldır moda olan mintan tarzı bir iki renk gömlek hem kotlarla hem de bol keten pantolonlarla şık olur.
Altına da bi iki babet uydurdun mu tamamdır.
Kaliteli diye tarzı olmayan şeyleri alanlara çok kızıyorum ben..
İpekyol bu konuda beğendiğim bir markadır,hem kalitelidir hem de şıktır.

değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..herbirinizin yazdıklarından feyz almaya çalışıyorum..

benim kendimde sorun ettiğim şey..aslında maksimum tasarruf etme yoluna giderek her türlü üründen birer tane olsun da hiçbirşeyim hiçbiryerim bakımsız kalmasın düşüncesi...yani az ve yetersiz bakım bile hiç bakımsızlıktan işlem görmemişlikten iyidir diye düşünüyorum hata burada mı bilmiyorum..mesela ben şimdiki bütçemle hem saçıma hem tırnağıma hem vucuduma birşeyler yapmak istiyorum hem de aksesuar alayım diyorum..yani bütün ana başlıklardan birer tane şey edineyim istiyorum..hepsini de bir anda edinebilmek için illa ki da ucuza kaçmam gerekiyor...ancak yine hepsinin toplamı hatırlı bir miktarı buluyor..
birşeyler almadan önce en az 1 hafta hesap yapıyorum kafamda..ölçüp biçip tartmaktan kafayı yiyeceğim..yanlış birşeyler almamak ve para ziyan etmemek için çok çaba gösteriyorum ama inanın beni zorlayan şey bu şeyleri almaktan ziyade neyin doğru neyin yanlış olabileceğini analiz etmem çok uzun sürüyor...dediğim gibi bir sipariş 5 dakikada veriebilir birşeyken ben bunun için 1 hafta düşünüp özel olarak saatlerimi harcıyorum..aşırı düşünmek beni çok yoruyor...buna bir öneriniz var mı ?

canım bakımlı olmak için illa para harcamak gerekmiyor.. yani misal mutfaktaki malzemelerde bakım yaparım, ciltmiş saçmış fln maskelerimi hep yiyeceklerimizden yaparım.. bi sürü para verip almak bende isterim ama olmuyor, ama bu da bakımsız olmamız gerektiği anlamına gelmiyor.. banyodan sonra saçımı tarayıp kuruturum ki düze daha yakın olsun, normal marketlerdeki kremleri alırım ama dip temel sürünürüm her banyo sonrası, makyaj malzemesi dersen flormar maybelline gibi çokta pahalı olmayanları tercih ederim... yani bilmiyorum ama para olunca bakımlı olunmuyor, mutlaka ki yardımcı ama bakım insanın içinden gelen bir şey biraz...

evet gerçekten çok güzel bir durum tespiti..benim de sorunum zaten neyi alıp almamam gerektiğine çok fazla zaman harcıyor olmam..çünkü "gerçekten ihtiyacım var mı ? " sorusuna cevap bulmak için çok fazla düşünüyorum...sürekli aklımı alışverişe yoruyorum...

Gençken giymeyeceğizde ne zaman giyeceğiz

Al hevesini arkadaşım..Bol bol süslen..İçinde iğne ucu kadar hevesin kalmasın.

Tabi bu imkanlar çerçevesinde olmalı..

Süslen süslenebildiğin kadar

canım aslında ben de hayatımda öyle çok lüks markalar kullanmadım..aynı senin dediğin gibi loreal maybelline falan...bilmiyorum belki de bana yetersiz geliyordur..herkesin cilt yapısı fiziksel özellikleri farklı..demekki siz güzel ve bakımlı görünmek için çok fazlasına ihtiyaç duymuyorsunuz..sizi flormar veya maybelline..yada mutfakta hazırladığınız maskeler kurtarıyor olmalı....sanırım ben daha vahim durumdayım çünkü hep sizin dediğiniz şekilde yaptım ama tatmin olmadım...zaten konumda da bahsettiğim gibi bende bu kalite merakı son 2 ayda belirdi...

Son düzenleme:

evet bu çok güzel bir tesbit teşekkür ederim..bana iyi ipucu olacak..
yani görünen şeylere harcamaya ağırlık vermek...
mesela o zaman ben bu durumda şu an kendime baharlık yazlık bir parfüm almayı erteleyebilirim değil mi ? çünkü nihayetinde kokudur ve gözle görülmüyor ve şu an için beni idare edebilecek olan kıştan kalan fazla baygın olmayan bir parfümüm var...zaten tam da yaz geldi sayılmaz...
bir de benim elimde şu an 2 tane rimel var ben günlük hayatımda mahallede bakkala falan giderken kullanabilmek için de ayrıca renksiz rimel alacaktım..buna da gerek yok öyle değil mi ?
bu da göze pek görünmez çünkü..hem elimde de 2 adet rimel var onları kullanayım dimi ?

peki parfümü rimeli şimdilik böyle idare etsem..sence cildin bakımlı olması mı kendini daha çok gösterir yoksa makyaj mı ? bunda da çelişki yaşıyorum...cildin güzelliğini ilk bakışta herkes farketmeyebilir ancak makyaj bir anda insanı tümüyle değiştirebiliyor..ama şu da var..makyajı da gösteren güzel ve bakımlı bir cilt..bu konuda hangisine öncelik vereyim bilemedim...cilt bakımı mı yoksa makyaj mı ?

Son düzenleme:
kendimi tutamadım yazmak istedim öncelikle bizim yaştaki insanların gerçekten şık olması gerekli bence ama bunun için kendini çok heba etmemelisin hele ki işe gitmeyen birisin yani her gün şık olma zorunluluğun yok.dolabında her zaman kurtarıcı klasiklerin olmalı siyah gömlek beyaz gömlek keten etek pantolon ve gömleklerle kombinleyeceğin hırkalar bunları da sezon sonu alırsın olur biter dönemi geldikçe de trend olan badiler üstler falan yavaş yavaş oluşturursun dolabını sonrası bol bol kombine çalışması bi de biz bayanlar biraz bunalıma girmişsek daha da ucunu tutamayı. Ama asıl mesele senin ruhunda ki yaşantındaki değişim isteği umarım bu dönemini istediğin gibi yaşarsın

önerilerin için teşekkür ederim canım..evet bende hep beni her durumda her ortamda kurtarabilecek kestirme yoldan gidebileceğim parçalara yönelmeye çalışıyorum..hani mesela oturup da kırmızı renk ayakkabı almıyorum..biliyorum ki sonra o ayakkabıya göre ona giden başka parçalar da bulmak gerekicek....siyah veya kahverengi alıyorum ki herzaman heryerde giyebileyim diye..
ama giyim dışı kozmetik ve aksesuar gibi şeylerde böyle joker parçalar nelerdir bilmiyorum çünkü bu konuda çok fazla tecrübem de yok..bugüne kadar hiç kendime esaslı bir bakım yapmış değilim..
insanın görünüşüne bir anda katkıda bulunan ufak hilelere ihtiyacım varki böyle şeylere yıllarca uzak kaldığım bellli olmasın....

Son düzenleme:
hata yapmaktan korktuğum için bu kadar düşünüyorum..çünkü yaş 30 a geldi ve hata yapıp vakit kaybedicek zamanım yok...keşke geçmişte tecrübem olsaydı...

Canım kozmetikte esas parçalar siyah bir kalem,rimel,kaş kalemi,dudak parlatıcısı bence.
Çünkü ben pudra ve fondöten pek kullanmam.
Siyah göz kalemi çok önemli akmayan iyi bir marka olmalı.Ben M.A.C marka kalemi öneririm,biraz pahalıdır ama en az 2 yıl kullanırsın.
Diğer tavsiye edeceğim şey golden rose simli beyaz pigment,roll on şeklinde o da hem hafif ışıltı verir hem de ucuzdur.
Pembe dudak renginde güzel bir parlatıcıyla gayet güzel bir makyaj olur.
Zaten yaşın genç çok fazla makyaja ihtiyacın yoktur diye düşünüyorum.
Günlerce düşünüp sorun haline getirmeye inan gerek yok
Dediğim gibi zamanla tarzın oluşacaktır.

çok teşekkür ederim canım çok yardımcı oldun not aldım hepsini tek tek kağıda

niye netten alıyorsun ya.dışarda elleye elleye,deneye deneye alışveriş yapmak varken.ben de avmye gittim geçen baya güzel ürünler gelmiş ben de eve gidip düşünüp hala aklımdaysa o şey öyle alışveriş yapanlardanım.ha deyince alıp sonra kullanamamak üzüyor beni bir de ve geçindirince,çocuğuma şunu alırdım şeklinde vicdan yapıyorum
ya kızlar benim aklıma bir tshort ve bir dolgu topuk ayakkabı kaldı.bu 2 parça şey 100 tl tutuyor,markalı çünkü.şehrin içine gidip gezmeli miyim acaba çok daha uygun şeyler oluyor yoksa bu beğendikleri mi almalıyım kararsız kaldım

selam canım, 28 yaşındayım ve seni gayet iyi anlıyorum... ben de sana bir kaç öneride bulunmak istiyorum,
bakımlı bir cilt için temiz ve sağlıklı görünmek şart, bunun için de haftada bir gün evde kil maskesi yapabilirsin, kil maskeleri toz halde tek kullanımlık küçük paketlerde satılıyor ve gayet hesaplı.

dışarı çıkmadan önce mutlaka yüksek korumalı bir güneş koruyucu kullan, bu, ciltte güneş lekesi oluşumunu engeller ve zararlı ışınlara karşı seni korur.

cildinle ilgili daha büyük sorunların varsa cilt tipine uygun kapatıcı içeren kaliteli bir fondoten kullanabilirsin, yine malzemelerin arasında kaliteli olması gereken diğer parçalar ise kesinlikle göz kalemi ve rimel, gözüne süreceksin sonuçta.

abartılı renklerde onlarca ruj yerine dudaklarını öne çıkaran 2-3 renk dudak parlatıcısı seni çok daha doğal ve alımlı gösterecektir.

arkadaşlar da üzerinde durmuşlar, saç kesimi ve rengi gerçekten çok önemli fön çekmesen de duştan sonra kolayca şekil alabilecek bir kesim işini görür.

ayrıca sitede çok faydalı kişisel bakım topikleri var göz atabilirsin.
ve tabiki senin asıl kafana takılan konuya gelirsek, kesinlikle birşey almaya kalkmadan önce liste yap ve gerçekten ihtiyacın olup olmadığını düşün canım.

canım oturduğumuz yer biraz mahrumiyet bölgesi 4 tarafımız kırla çevrili ve ortasında bir site düşün..ve küçük de bir işmerkezi var içinde market var hepsi o kadar..o market de zaten düne kadar 5 yıl önce üretilmiş şampuanları bile hala rafta tutan biryerdi..güvenemediğim için ordan alamıyorum tabi...e onun dışında başka yere gitmeye kalksam bu da vasıta taşıt gerektiriyor dolasıyıla basit bir şampuan için duş jeli için dişmacunu için bile yol tepmek zor oluyor açkcası yani astarı yüzünden pahalıya geliyor..yürüme mesafesinde alışveriş imkanım yok.....ben de güvenilir biryer buldum kapıma kadar istediğim mal geliyor..çeşit de çok..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…