Sanırım ben anne olamıyorum 🥺

Bir işin ucundan tutmaya gelince isteksiz olan insanlar akıl vermeye gelince ne kadar hevesliler değil mi ?
Malesef.misal çocuk bakmanı isteyen yok , ok , oyalamaya da oyalmiyorsun ona da tmm. O zaman bir çorba kaynat ya da biseyimi yap. Onu da yapmıyorsun ok. O zaman sus. Bide şey diyorlardı , hergun yıkamak lazım , birde ıslak mendil zararlı ki ben sleepy kullanırdım , ıslak mendil yerine peceteleri alıp ıslatıp binkaba koyup onunla silmeliymisim. Bende şey demiştim. Tmm yapın bana verin kullanırım sikintı yok.

Bide ben şey farketmistim kızımda. Ben kızınca daha çok ağlıyor susmuyor. Ama ben sakin konuşunca susuyordu. Keçilerini sahip sakinlestigimi bilirim. Sonra kızımı kucağıma alıp döndürerek masal anlattığımi. Anlamıyor ama dinliyor. Bide sürekli ağlaması varsa , kolik olabilir , aç olabilir bilemiyorum siz daha iyi bilirsiniz. Eşinizi uyandırın bı hava alıp sokakta bir turlayip eve girin. Ben öyle yapardım. Gece 3 de turladigimizk bilirim

Türkiyede böyle aklıbaşında bir koca bulmuşsun nolur kıymetini bil. Adamcağızı pişman etme.

Ya o I ıııh sesi sizde de mi var benim oğlan 9 aylık devamlı bir mızmızlık var 2 aydır devamlı I ıh kucağa alırsam etrafı gezdirirsem susuyor. Bi yeri mi ağrıyor acaba diyorum öyle olsa kucakta da susmaz ama anneme kalsa diş çıkarıyor. 2 aydır bitmedi diş çıkarmamız. Altta 2 tane diş var üstler kabarmış ama bir şey yok görünürde. I ıh sesi beni benden alıyor artık akşama kadar

Geçmiş tramvadan kastım küçük yaşta ebeveyn kayıpları ..

Sen gerginsen inan bebek daha gergin oluyor ilginç. Sen hastaysan o daha hiperaktif oluyor o yuzden relax kimse mukemmel anne değildir. Telafi edersin daha sakin nasil kalabilirsin ona bak seni strese ne yönlendiriyor ailene git bi tatil yap uzakta iseler ky bi saat baksin yada birakin evi b...k götürsun siz bebege bakin bazi insanlar evlerini düzenli olacak diye bebegi ihmal ediyorlar cok fazla oyuncak almayin en büyük hata o kenar oynasin oyuncakla ben dinleneyim diye bisey yok 4 yasina kdr oynamiyorlar zaten sadece ilgi ilgi ilgi 2 araba 2 bebek 2 kitapla gün gecer dönüşümlü ev esyasi bile oyincaktir lakin yasi kucim 10 aylik bebekle yapilacak sey bil bol parka gidip kendinize bi termos alin cay yapin oda acik havada gezsin arada mola verin uyku saati sizde dinlenin temizlik camasir hafta sonu yapin yemek pratik şeyler yiyin duzen oturana kdr

Başınız sağolsun.
Yorumumun diğer kısımlarında yine aynı düşünüyorum.
Madem günlük hayatınızı bu kadar etkiliyor, bu kayıplar, ikinci çocuğunuz doğmadan yardım alın. Hem kendiniz, hem onlar için.

Bebegin bu yaşlarının bir daha gelmeyecek olacağını bil tadini cikar. Ben kizimla öyle yapıyorum

Lütfen acil profesyonel destek alın anlamaz deriz ama bebeğiniz hepsini anlar bu bizlerin yardım edebileceği birsey değil bu çok önemli bir konu.

Yaptığın şey bebeğine zarar verebilir kendine gel öncelikle . Ben anlamiyorum seni anlıyorum diyenler olmuşta o kadar anlayışlı olamayacağım. Bebek bu ağlayacak . Psikolojin bozuksa gidip destek alıp sakinlestirici kullanacaksın . Savunmasız çocuktan hırsını çıkarma . Mahvediyorsun psikolojisini çocuğun .

Madem öyle sorunlarını cozseydin kardeşim oturup sana mı aciyalim on aylık bebekle bir yerlerine güvenip ikinciyi yapıyorsan bakacaksın mecbur .Travmalarının bebekle ne alakası var ??

Profesyonel yardim almaniz lazim. Ilac bile alabilirsiniz. Esim doktor ve sarsilirken agir yaralan bebekleri de tedavi ettigi icin biliyorum, bunun sakasi veya kaybedecek zamani yok.
Şöyle alıntı yaptım..
Eşi doktormus bak forumdasin.
Hani biz doktora git,yardım al tarzında öğütler verdik ancak aktif olarak doktorluk mesleğini icra eden bir kişide riskli olabileceğini söylemiş.
Bunun üzerine mutlaka git.
Belki bu yorum gözünden kacmistir,en azından ilkini kacirdiysan bunu okursun.

Ben tecrübeli bi anne degilim oğlum 5 aylik.yorgunluk beraberinde tahammülsuzluk getirebiliyor ve bebek o gerginliği ve stresi hissediyor bunu çok iyi anladım. O yüzden evin içinde koşturma işini aza indirdim yapabildigim kadarini yaptim ve halende öyle yapıyorum eşim yardimci bi adam değil annemle yakin oturmuyoruz k.validemdende açıkçası yardim beklemiyorum. Yapabildiklerimi sınırlı tutarak yapıyorum enerjimi bebeğime veriyorum diğer türlü ben yoruluyorum ve ne zaman gerginleşsem o gün daha zor geçiyor bebek daha huzursuz oluyor. Hatta evde bi gerginlik olsa o da bebeğe yansıyor. Oncelikle enerjini daha verimli bebeğe yönelik kullanmaya çalış. Travmalardan bahsetmişsin bununla ilgili muhakkak destek al.Bence durumunun farkinda olman güzel bişey geriye çözmeye yönelik çalışmalara başlamak kalıyor.

az biraz durumunuzu anlıyorum. öfke sorunu bendede var. öncesinde neşeli herşeye gülen hiçbi derdi takmayan biriyken evlendikten sonraki çevresel faktorler ve ilerleyen pcos ile öfke sorunum çıktı her olaya takar evdeki eşyalarla küfür kıyamet kavga eder sebepsiz eşimin hareketlerine takıp kendi kendime kurulur hale geldim. bazı kücük olayları bile abartarak öfke atakları geçiriyorum ama asla engel olamıyorum hiçbi neden yokken eşimin çok sıradan bir cümlesi sinirlerimi tepeme topluyor. abarttıgımn farkında oluyorum ama asla engel olamıyorum ve hala daha düzeltemedim. benim sebebim yüzde 90pcosta ki hormon dengesizliğinden ve artı depresyondan. sizinde aynı şekilde doğum travması olmus loğusalığı atlatamamış ve doğan c ocugunuzu benimseyememişsiniz. genel olarak öfke sevdigin insana karşı yapamazsın ama o kadar ilerlemiş vede minicik bebeginizi benmseyememişsiniz ki sanki normal bir insan gibi her an öfke patlamasını yansıtıyosunuz. nasıl düzelir hiç gfikrim yok psikolog rahatlatabilir belki. ama üzerine gitmediginiz her gün dahada ilerleyerek cocugunuzdan uzaklaşacak eşinizle büyük problemlere sebep olcak öfkeniz. kesinlikle bir şekilde kontrol altına almayı değilde bu sorunu kökünden anlayarak düzeltmeniz lazım

Bundan 2 hafta önce ben de 1 hafta süren bir gerginlik yaşadım
Oğlum 9.5 aylık
Gündüz Uyku saatleri azalmaya başladı
Ama bedeni henüz buna adapte olamadı
Hem uykusuzluktan ağlıyor mızıldanıyor hem de uyumak istemiyordu
Yatağa giriyoruz. Uyumamak için ağlıyor.
Odaya gidiyoruz oyun oynamaya uyumak için ağlıyor.
Yatağa defalarca gir çık gir çık
Tam sinir harbi
Hiç sarsmadım bağırmadım
Ama gerginliğimi sinirlendiğimi hissetti
Allahım sabır ver dedim. Yatağa bıraktım 1 dk ağla ben de nefes alayım dedim
Eşime mesajla tüm sinirimi aktardım
Annem evdeyse onun kucağına verdim
Çünkü o an duvarları yumruklamak saçımı yolmak haykırarak ağlamak istedim
Ama bunların hiçbirini oğluma hissettirmek istemedim
Ama yine de hissetti tabi.

Şu an başka bir şey deniyorum. Havalar ısındı. Yakında park var. Parka bayılıyor. Uyumuyor mu? Atıyorum arabaya doğru parka....
Dün mesela 6 saat uyumadı. Parkta takıldık, balkonda dışarıyı arabaları vs izledik. 6.saatn sonunda uyuması 20 saniye sürdü.

Uyku saati şu olmalı, yemek saati asla şaşmamalı gibi ideal annelik safsatalarını bıraktım.
Beni artık bebeğim bu anlamda yönlendiriyor.

Bugün 6 da uyandı. 9 da 10 da 11 de denedim. Uyumadı.

Demin denedim anında gitti çünkü artık dayanamadı.

Bu kadar süre uyanık kalmaması lazım normalde ama ruh sağlığımız için artık böyle

Siz de bazı şeyleri bebeğe bırakın.

Kendine gel
Yapmasaydın o zaman
Çocuktur ağlar da, susarda.
Ne demek sarsmak, ağlamasında mantık aramak?
Sinirle kucağına basınca susmaz tabi hisseder.
Doğurmayın ya, doğurmayın laf olsun diye
ele güne kısır değilimi kanıtlamak için doğurmayın veya önlem almadan amaan deyip ileriyi, olucakları düşünmeden yapmayııııın çocuk
Sakin olamıcam
Otur köşeye ağla ama sarsma çocuğu
Asıl sorunun neyse ona odaklan onu çöz hayatın öfkesini minik bebekten çıkartma lütfen
Lütfen ama lütfen
Zaman geçer büyüdüğünde geri döndüremeyeceğin büyük pişmanlıkların olur.
Derin nefes al geçicek de kendine ve lütfen bir uzmandan yardım iste
Elimde olmuyo, engel olamıyorum de eminim iki seansta bile çok rahatlarsın zamanla da bakış açın değişir.
Mis gibi olursun kendin mutlu, bebişin mutlu.

Son düzenleme:
Gerginliğinizi vs. anlayabilirim ama çocuğu sarsmak ya da bağırmak falan bunları anlayamam. Bebek o ya daha minicik bi bebek sizin bağırmanızdan ne anlayabilir ki korkmaktan başka. Doğum sonrası depresyonun anksiyetenin kralını yaşadım çünkü bir sürü travmam oldu doğum ve akabinde eşime karşı, anneme karşı, çevremdeki herkese karşı gergindim, bağırıp çağırıyordum ama bebeğime asla bağırmadım. sinirlendiğimde dişlerimi sıktım derin nefesler aldım, bazen ağladım ama asla bağırmadım, sarsmadım. Ben tedavi oluyorum,terapi alıyorum, ilaç kullanıyorum, sinirli hallerim de geçti gayet iyiyim. Size de tavsiye ederim.

Profesyonel yardım alabilirsiniz. Eğer maddi durumunuz yoksa adem güneş in youtube videoları ve kitaplarını mutlaka takip edin

Her birimizin kendince travmaları var. Ancak bunlarla baş etmek durumundayız.
Öncelikle kendimiz için o gerginliği atmalıyız.
Sonrasında bebeğimiz, eşimiz, ailemiz için bu desteği almalıyız ki öfke sorunu çözülsün.
Çocuklar çok gereksiz şeylere ağlıyorlar ama en çok anne yada baba onun gerginliğini hissediyorlar.
Bağırmak asla çözüm değil, bebeğinize tramva bırakacak etkiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…