- 7 Mayıs 2017
- 2.052
- 2.589
- 133
Malesef.misal çocuk bakmanı isteyen yok , ok , oyalamaya da oyalmiyorsun ona da tmm. O zaman bir çorba kaynat ya da biseyimi yap. Onu da yapmıyorsun ok. O zaman sus. Bide şey diyorlardı , hergun yıkamak lazım , birde ıslak mendil zararlı ki ben sleepy kullanırdım , ıslak mendil yerine peceteleri alıp ıslatıp binkaba koyup onunla silmeliymisim. Bende şey demiştim. Tmm yapın bana verin kullanırım sikintı yok.Bir işin ucundan tutmaya gelince isteksiz olan insanlar akıl vermeye gelince ne kadar hevesliler değil mi ?
Hazır olmadan yapmamaliydiniz..
Ofkeniz blr süre sonra çocuğa sirayet edecek bu şekilde devam ederseniz.
Hatta esiniz bile rahatsız bu durumdan size söylemek istemese bile.
Yerinizde olsam yardım alırım.
İleride yuvanız dağılır.
Çocuğa verebileceğiniz duygusal hasarı zaten söylememe gerek yok..
Türkiyede böyle aklıbaşında bir koca bulmuşsun nolur kıymetini bil. Adamcağızı pişman etme.10 aylık bir bebeğim var , ağlıyor huysuzlanıyor, ama Okadar öfke dolu bir insanım ki ufacık şeylerde bile tahammül gösteremiyorum sabah çok ağladı sadece lavoboya gitmiştim, eşim gece çalışıyor ağlamasına uyandı tabi ben ağlama niye ağlıyosun canın mı yandı sanki ne var bukadar ağlıcak diye bağırken sanırım kucağıma alırken sarsıyormuşum çocuğu . Kalktı ve ben onun ağlamasına değil sarsaklanmasına kalktım dedi ben salak bi insan değilim onun ağlamasından anlıyorumvdedi . Belki bi ağrısı var belki parmağını biyere sıkıştırdı dedi güzel güzel sakinleştirmek varken bu ne diye iyice gerildik. Öfkemi sinirimi asla kontrol edemiyorum ama o daha bunları anlayamıyacak kadar ufakbabası aldı ben uyuturum diye ona gidince susuyo bende ağlıyo (hakli olarak tabi) . Isteyen linçleybilir zaten bile bile açıyorum konuyu . Sadece istediğim nasıl daha sakin olup yavrumu anlayabilirim. Sonuç itibariyle hiç bişey anlık olmuyor geçmişte yaşadıklarm beni bu hale getirdi aile kayıpları .. çeşitli tramvalar.)
Ya o I ıııh sesi sizde de mi var benim oğlan 9 aylık devamlı bir mızmızlık var 2 aydır devamlı I ıh kucağa alırsam etrafı gezdirirsem susuyor. Bi yeri mi ağrıyor acaba diyorum öyle olsa kucakta da susmaz ama anneme kalsa diş çıkarıyor. 2 aydır bitmedi diş çıkarmamız. Altta 2 tane diş var üstler kabarmış ama bir şey yok görünürde. I ıh sesi beni benden alıyor artık akşama kadarHazır olmadan çocuk yapmayacaktın güzel arkadaşım.
Bende bir anneyim 9 ay 20 günlük bir evladım var, inan ki benim cocugum kadar mız mız bir çocuk yoktur. Sabahtan akşama kadar calısıyorum, akşam geliyorum gece 12-1 e kadar çocugumla ilgileniyorum , üstelik sürekli ağlamaklı bir bebek ıh ıh sürekli böyle hcbseyden memnun olmz. ortalığı toparLa yat derken 2 oluyor; gece 4 te birdaha kalkıyor kızım 5:30 gibi uyuyor sonrasında bend 1 saat uyumayayı diye 6:30-7 ye kadar oturuyorum yemek yapıyorum, kahvaltısını hazırıyorum vs yani günde uyudugum max 2-3 saat hafta sonları da dahil ama 1 kere bile of demedim.
O çocuk sana rabbimin emaneti, en güzel hediyesi. Bu günler elbet geçecek hep böyle kalmayacaklar. Babasında duruyor çünkü snn ona bagırdığını hissediyor; ama babası bağırmıyor. Sen streslisin ama babası sakin. Senin stresin, sinirin direkt olarak cocuguna geçiyor. Kendi yaşadığın travmayı ona da yaşatmya üzgünüm ama HAKKIN YOK ! .
Sakin olmaya çalış ha olamıyorsan da git bir destek al lütfen. Bu anlık geçirilen sinir krizleri, gelen cinnetler böyle böyle ortaya çıkıyor zaten.
Ha elbet ki bir gün hepimizin sınırının aştığı nokta olacak hepiimiz bir gün evlatlarımıza bağıracağız ama 10 aylık bir bebek iken değil, onun sana ihtiyacı oduğu dönemde değil. Kendinize gelin bence
Geçmiş tramvadan kastım küçük yaşta ebeveyn kayıpları ..10 aylık bebeğiniz varken isteyerek yeniden hamile kalıp, sinirlerinize hakim olamayınca, geçmiş, travma diyerek suçu da üzerinizden atmaya çalışmanıza diyecek birşey bulamadım.
Madem öfke kontrolünde sıkıntınız vardı ilk önce onun üzerine yoğunlaşıp tedavi olsaydınız. İlk çocuktan sonra bazı şeyler ortaya çıktı diyelim, hemen ikinciyi yapmasaydınız.
Tek çocukla böyleyken iki küçük çocukla nasıl olacak? Vakit kaybetmeden bir uzman yardımı alın, diyecek başka birşey yok.
Başınız sağolsun.Geçmiş tramvadan kastım küçük yaşta ebeveyn kayıpları ..
Madem öyle sorunlarını cozseydin kardeşim oturup sana mı aciyalim on aylık bebekle bir yerlerine güvenip ikinciyi yapıyorsan bakacaksın mecbur .Travmalarının bebekle ne alakası var ??Geçmiş tramvadan kastım küçük yaşta ebeveyn kayıpları ..
Şöyle alıntı yaptım..Profesyonel yardim almaniz lazim. Ilac bile alabilirsiniz. Esim doktor ve sarsilirken agir yaralan bebekleri de tedavi ettigi icin biliyorum, bunun sakasi veya kaybedecek zamani yok.
Kendine gel10 aylık bir bebeğim var , ağlıyor huysuzlanıyor, ama Okadar öfke dolu bir insanım ki ufacık şeylerde bile tahammül gösteremiyorum sabah çok ağladı sadece lavoboya gitmiştim, eşim gece çalışıyor ağlamasına uyandı tabi ben ağlama niye ağlıyosun canın mı yandı sanki ne var bukadar ağlıcak diye bağırken sanırım kucağıma alırken sarsıyormuşum çocuğu . Kalktı ve ben onun ağlamasına değil sarsaklanmasına kalktım dedi ben salak bi insan değilim onun ağlamasından anlıyorumvdedi . Belki bi ağrısı var belki parmağını biyere sıkıştırdı dedi güzel güzel sakinleştirmek varken bu ne diye iyice gerildik. Öfkemi sinirimi asla kontrol edemiyorum ama o daha bunları anlayamıyacak kadar ufakbabası aldı ben uyuturum diye ona gidince susuyo bende ağlıyo (hakli olarak tabi) . Isteyen linçleybilir zaten bile bile açıyorum konuyu . Sadece istediğim nasıl daha sakin olup yavrumu anlayabilirim. Sonuç itibariyle hiç bişey anlık olmuyor geçmişte yaşadıklarm beni bu hale getirdi aile kayıpları .. çeşitli tramvalar.)
Gerginliğinizi vs. anlayabilirim ama çocuğu sarsmak ya da bağırmak falan bunları anlayamam. Bebek o ya daha minicik bi bebek sizin bağırmanızdan ne anlayabilir ki korkmaktan başka. Doğum sonrası depresyonun anksiyetenin kralını yaşadım çünkü bir sürü travmam oldu doğum ve akabinde eşime karşı, anneme karşı, çevremdeki herkese karşı gergindim, bağırıp çağırıyordum ama bebeğime asla bağırmadım. sinirlendiğimde dişlerimi sıktım derin nefesler aldım, bazen ağladım ama asla bağırmadım, sarsmadım. Ben tedavi oluyorum,terapi alıyorum, ilaç kullanıyorum, sinirli hallerim de geçti gayet iyiyim. Size de tavsiye ederim.10 aylık bir bebeğim var , ağlıyor huysuzlanıyor, ama Okadar öfke dolu bir insanım ki ufacık şeylerde bile tahammül gösteremiyorum sabah çok ağladı sadece lavoboya gitmiştim, eşim gece çalışıyor ağlamasına uyandı tabi ben ağlama niye ağlıyosun canın mı yandı sanki ne var bukadar ağlıcak diye bağırken sanırım kucağıma alırken sarsıyormuşum çocuğu . Kalktı ve ben onun ağlamasına değil sarsaklanmasına kalktım dedi ben salak bi insan değilim onun ağlamasından anlıyorumvdedi . Belki bi ağrısı var belki parmağını biyere sıkıştırdı dedi güzel güzel sakinleştirmek varken bu ne diye iyice gerildik. Öfkemi sinirimi asla kontrol edemiyorum ama o daha bunları anlayamıyacak kadar ufakbabası aldı ben uyuturum diye ona gidince susuyo bende ağlıyo (hakli olarak tabi) . Isteyen linçleybilir zaten bile bile açıyorum konuyu . Sadece istediğim nasıl daha sakin olup yavrumu anlayabilirim. Sonuç itibariyle hiç bişey anlık olmuyor geçmişte yaşadıklarm beni bu hale getirdi aile kayıpları .. çeşitli tramvalar.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?