Sanırım ben anne olamıyorum 🥺

Bu dunyada bır bebegın bır cocugun en guvendıgı en huzurlu oldugu yer annesının kucagıdır.Baska bebekler guvenle huzurla annesinde dururken sızın bebeğinize yazık degıl mı.Onlar bıze emanet.Evınıze gelen misafire nasıl davranıyorsunuz hıc düşündünüz mü?Cocukta eve gelen bır misafir onu ıstedıgımız gıbı muamele edemeyiz.Cocuklar bızım malımız degıl vaktı zamanı gelınce yuvadan ucup gıdecek kendı hayatlarını kuracaklar.Annesıyle arası ıyı olmayan hıckımseyle ıyı olamıyor unutma.

Son düzenleme:
Ayyynı benim eşimin lafları. Yalnız değilsiniz kendinizi teskin edin. Dünyanın her yanında kadınlar çocuklarını aynı şeyleri yaşayarak büyütüyor unutmayın

Ufacık bebeği sarsmak nedir? Bebeğinizi sarsarken ciddi beyin hasarlarına, hatta ölümüne bile sebep olabilirsiniz.

Keşke biri sizi bir güzel sarssa da kendinize gelseniz. İkinci çocuğu hangi motivasyonla yaptığınızı çok merak ediyorum. Umarım bir an önce psikolojik destek alırsınız.

Psikolojik yardım alsanız iyi olur. Lohusa depresyonu nu tam atlatamamış olabilirsiniz. Bebeklerde gerginliği hissediyorlar. Aile bireylerinden yardım isteyebileceğiniz biri var mı? Çocuk insanı çok bunaltabiliyor. Birine bırakıp dışarda güzel vakit geçirebilirsiniz. Bu iyi geliyor.

İlk bebeğim çok zordu,çünkü alerjisi varmış biz anlamamişiz.4yasa kadar gece uykusu bilmedim ve uykuzsuz işe gittim.Bir kere bile sarsmadim,bagirmadim.O bebeğe yazık değil mi,sadece siz zorlanmıyorsunuz.Ve bu bebekleri biz bile isteye yapıyoruz.Kimse bize demiyor bebek bakmak kolay diye.Kendinize guvenmiyorsaniz yapmasaydiniz.Yazik bebeğe gerçekten çok acıdım.Acilen yardım alın.!!!

Ayyynı benim eşimin lafları. Yalnız değilsiniz kendinizi teskin edin. Dünyanın her yanında kadınlar çocuklarını aynı şeyleri yaşayarak büyütüyor unutmayın
Yok valla ben böyle büyütmüyorum. Bebekken hiç kızmadım, sarsaklamadım. Konu sahibi şimdi böyle yapıyorsa büyüyünce ne olacak bir düşünün. Evet büyüdüğünde benimde öfkelendiğim çok oldu ama bebekken asla. Bu sebeple yardım şart.

Bravo as as bayrakları

Bravo as as bayrakları
henüz bir yaşında bile olmayan bir bebeğe şiddeti meşrulaştırıyorsunuz. Her anne böyle değiş. Olmamalı. İşlerin daha zorlaştığı yaşlarda belki dövmeye de başlayacak bebeği. Bu nedenle de her anne böyle diyerek yaptığını normalleştiriğ pışpışlamamalıyız.

Yerin dibine sokunca da kadının kafasında ampul yanmayacak. Ben motivasyonum düştüğünde hata yaptığımda üstüme gelinmesini değil sırtımın sıvazlanmasını tercih ediyorum. Sakinleşiyorum çünkü. Ama bu kk’da bir anlayış var, hatalısın deyip zaten canı sıkılan ve buraya konu açan kişiyi falakaya yatırmak. Çok iyi iş yaptığını düşünse konu açıp dert yanmaz zaten.

Ha bir de şu var. En yakın arkadaşım çocuğunu haftanın yarısında annesinin yarısında kvsinin evinde yatılı bırakarak büyüttü. Eşinin dayısına bile haftasonu bıraktıkları oldu. Bu anneyle evlere temizliğe giden annenin sabır katsayısı aynı olmuyor. Belki bunları yaşıyor konu sahibi. Sağlı sollu tokatldınız tebrikler. Bunu yapacak beceri kimsede yok zaten

Bak sen koskoca kadinken konu sahibinin burda azıcık uyarılmasını doğru bulmuyorsun, onunla direkt empati kurup aman sert yorumlardan duyguları incinmesin diye sırtının sivazlanmasini tavsiye ediyorsun. Sebepsiz hirpalanan, üstelik fiziksel olarak incitilen el kadar dilsiz melekle kursana empatiyi. Onun mu korunmaya ihtiyacı var bunun mu? Te allam...

Sen hiç sinirlenmedin mi çocuğuna… herkes aynı şeyleri yaşıyor. Bebekler her yerde aynı, kontrolü kaybeden anne diye bir gerçek de var. Herkes psikolojik yardım al, bebeğini bırakabileceğin birileri varsa destek al demiş doğru yaklaşım bu. Gerisi ego tatmini

Hanımefendi ciddi bir şey bu, lütfen uzman yardımı alın. Kendi kendine geçmesi pek mümkün değil. Bebeğinizi asla sarsmamalısınız. Daha kafatası kemikleri oturmuş değil, Allah korusun sarsmanız o kadar büyük bir hasar bırakabilir ki. Sarsılmış Bebek Sendromu hakkında ufak bir araştırma yapmanızı ve uzman yardımı almanızı tavsiye ediyorum

Canım bunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Hayır. Her anne sinirlenmiyor çocuğuna...Benden 25 - 30 yaş küçük, savunmasız, deneyimsiz, bilgisiz, üstelik hayatta kalmak için bana her anlamda muhtaç minicik bir varlık, beni nasıl sinirlendirebilir ki ? Yemin mi edeyim ? Nasıl inandirayim seni? Azıcık aklı olan kadın çocuğu sozkonusuyken kontrolü kaybetmez, hatta etrafta kontrolü kaybeden varsa çocuğunu korur uzaklaştırır.

Sana 13 yıllik anne olarak şöyle söyleyeyim ; Birgün kızıma sesimi yükseltecek , onu kasıtlı olarak üzecek kadar aklımı kaybedersem - ki mümkün, insanlık hali, hastalık geliyorum demez, benim de başıma gelebilir - umarım terapiye tedaviye filan kalmadan Allah canımı alır....

Lütfen sen de üzme kuzularını. Onların dünyadaki tek sığınağı sensin.

Son düzenleme:
Bravo as as bayrakları
Demekki sende döverek büyütüyorsun asıl sana bravo.

Herkes böyle büyütüyor diyerek ona yardımcı olamazsın. Gerçeği bilmeli ki düzeltmeli kendini ortada minnak bir bebek var ki çocuk bile olsa sarsmak ne demektir!! en fazla sesini yükseltirsin.

Ego tatmini mi bu çocuğa beyin sarsintisindan dolayı birşey olsa ne olacak ? Bahsettiğimiz bir bebek farkında mısınız . Siz anneye üzüldüğünüz kadar bebeği de düşünseniz . Savunmasız olan o ya . Kontrolü kaybeden anne diye bir gerçeği kabul edemiyorum ben aklım almiyor. Burda suç o babada keşke annenin kollarından tutup bir sarssa belki kendine gelirdi kadın . Bu yumusatilacak vahh canimm her anne cocuguna bunu yapıyor diyecek birşey değil kusura bakmayın . Ben vicdanen kabul edemiyorum

Başkasının çocuğuna aynı davranırmıydınız? Yada evinize gelen misafirlere anlayıp dinlemeden bağırıp tartaklıyormusunuz? Yada sizden kat kat büyük, boylu poslu gücü baya yerinde sizin hiçbir müdahale yapamayacağınız birine, gücünüzün yetmeyecek birine sesinizi çıkartıp tartaklayıp bağırırmısınız? Ben cevabını vereyim Hayır! O zaman evladınız sizin en önemli misafiriniz, en önemlisi Allahın size emaneti bir başkasının emanete nasıl bakılıp, özen gösterilirse aynı emaneti kızınıza gösterin. Şunu unutmayın sizin kayıplarınız, psikolojiniz kızınızı ilğilendirmez kızınız suçlu değil ki kalkıp bedelini ödesin. Sesleri çıkamıyor, haklarını koruyamıyor diye kendi çocuklarınızı hor görmeyi bırakın. Benim ya benim ötesi yok, onun annesi sizseniz en iyi anne, en iyi iletişim sizinle olmalı çok değerli bir emanete sahipsiniz kıymetini bilin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…