Sanırım Boşanıyoruz

Onun alkolüne ne yazık ki asla sıra gelmeyecek. Siz susacaksınız, ilk konuşmanızda, tepki vermenizde sen alttan alamadın işte olacak... Zekice bir plan eşinizin yaptığı. siz de önce terapiye gidelim giderken ben alttan alırım diyiverin.

Evet bence de öyle yapacaktı. Terapiye gitmeyi teklif ettim. Sen de git, ben de gideyim hatta, nasıl davranmalıyım , bende de yanlışlar vardır onları öğreneyim, beni bu süreçte yönlendirsin, ikimiz de gidelim dedim. Ben tek başıma çabalarken sen aynı şekilde devam edersen nereye kadar gider dedim. Sen istiyorsan git, benim terapiye fln ihtiyacım yok ben alkolik değilim dedi.

Zıkkım içmeye devam etsin o zaman acizzz ya nefret ediyorum alkolden..

On sene sonra iki çocukla boşandığınızı düşünün .Hiç düzelmiyor akrabamdan biliyorum .
Sessiz sakin olması da alkolün etkisi kanmayın alkolikler hep aynı kişilik .
Boşan .
Şimdi olmazsa sonra zaten olacak .

Alttan falan almayın. Kendi suçunu bastırmak için sizi saçma sapan şeylerle suçlamış. Suç onda. Bırakın kendi pişman olsun hiç-bir hamle de bulunmayın. Kendiniz için yapın bunu. Madem gitmişsiniz kararınızın arkasında durun. Ve lütfen alkolü tamamen bırakmasını isteyin. Siz tolerans gösterdikçe tepenize çıkmış. Lütfen kendiniz için yapın ve ileştisim kurmayın. Ne hali varsa görsün. Pişmanlık bile yaşamamış. Biraz olsun mahcup olmamış. Onun hayatında ki yerinizi gördünüz. Şimdi siz tekrar dönüp başlasanız ileride çocuk olacak o zaman daha kötü olacak herşey. Boşverim hayatınıza bakın. Ya tamamen bıraksın öyle devam edin yada boşanın.

Dedğim gibi ne yazık ki niyeti yok ve onun alkolüne sıra gelmeyecek.
Burada asıl soru; eşinize bu şekilde tahammül etmeye devam edebilecek misiniz ? Yoksa radikal bir karar alıp kendi yolunuza devam mi edeceksiniz? Allah yardımcınız olsun

Dengesiz kendi asıl .Ayyyy icrit oluorum boyle adamlara.Boşandıgım kişi her tartısmadı aılesını cagırıodu açık oturum yapıoduk.Yatak odamız harıc her seyı anlatıodu.Pislik.Erkeksın be sen.Annenızede temızlık yaptırmayın gıdın gerekırse dısardan temızlıkcı tutturun ama yaptırmayın.1 kez ev supurmustu baba bı kez ev supurdum demısti.Ne olmuş supurduysen gebermedın ya.Bence kişiliğini tamamlayamamış.Ne iş yapıo eşiniz.

Bende aynı hatayı yapmıştım.Gel konuşalım 2 yetişkin insanız demiştim.Bundan boyle avukatıma konuş demişti.Mahcup bile olmamış.Keşke evı sen terk etmeseydın .Kendı def olup gıtseydı.

Bir taş ocağında şantiye şefi. Anneme özellikle yaptırmadım ki, kendi severek isteyerek yapıyordu bana yardım amaçlı. Ayrıca sadece oturmaya da geldiğinde, bütün yapma ısrarlarıma rağmen , ütü varsa yapıyordu, yardımcı olsun diye yani. Ama bunlarla ilgili tek laf etmeyen, aksine gülüp şakalaştığım kişinin arkamdan böyle konuşmasına çok şaşırdım. Ama tamamen ona sen içtin böyle oldun denmesin diye beni de suçlamak için yaptığını düşünütyorum. Biraz kendini aklamak adına

Siz alkol deyince , o da "ama senin de şu şu sorunların var" deyip aklınca maçı 1-1 yapmış.
Annenizi temizlik ve ütüye çağırmayın.
Gelince de yapmasın. Eline koz vermeyin.
Alkol konusunda da tedaviye destek olun.
6 ay çok yeni , zaman tanıyın.

Tedavi olacağım dese sonuna kadar destek olurum ama tedavi olmak istemiyor sorun orada

kendi kusurunu örtmek için eften püften şeyler uydurmuş. alkolüyle mutluluklar dileyin arkanıza bile bakmayın.

daha çok yeni evlisin ileride çocuğunuz olsa ve babasının içki içip annesini üzdüğünü görse o çocugun psikolojisi bozulur boş ver zaman bırak sen 1 adım atmışsın suan senin boşanacağını düşünüp ailesine seni suçlu gibi gösteriyor boşanırsanız o suçluydu desinler diye
kendi haline bırak arama sorma
biraz zamana bırak ilerde biterse ben 1 adım atmıştım olmadı dersin

Eşin aslında iyi biriymiş sadece alkol sorununu halletmeniz lazım bu konuyu onun ailesiylede konuşun bence oğlunuz böyle böyle yapıyor alkol alınca diye belki utanır yaptıklarından.Yani onu alkolden uzak tutmak için elinizden geleni yapın ...Ailesine söylediklerini de kafaniza takmayın çok önemli şeyler değil bence ilerde çok takılacak şeyler değilmiş dersiniz.

Ailesi zaten benden iyi biliyor oğullarının alkol sorununu. Babası , evet içki içince içinden başka biri çıkıyor diyor. Alkol ortadan kalkmadan bir sey olmaz diyor. Ama tedavi olmadan devam etmek de çok zor, mutlaka bir gün biter bu evlilik. Burada ailesinin de konuşup tedaviye ikna etmeleri lazım

Bneim hakkımdaki o şikayetlerini duyunca dayanamayıp ona yazdım. Benim hakkımda böyle böyle demişsin, bunları duyduktan sonra senin alkollü haline fazla bile katlandığımı düşündüm. Benim kararım boşanma bir an önce bitirelim yazdım cumartesi akşamı. Hiç cevap yok

Bneim hakkımdaki o şikayetlerini duyunca dayanamayıp ona yazdım. Benim hakkımda böyle böyle demişsin, bunları duyduktan sonra senin alkollü haline fazla bile katlandığımı düşündüm. Benim kararım boşanma bir an önce bitirelim yazdım cumartesi akşamı. Hiç cevap yok

Canım hepsini okumadım. Okuyacağım şimdi. Yalnız benim eşimde evi ilk terk ettiğimde önce sen herşeye itiraz etme ben o zaman içmem diyordu. Uzatmak istemiyorum. Boşanalım diye kesin konuştum ki bu kararı vermiştim. Ancak 6-7 ay sonra tamam gel haftada bir içeceğim kavga etmeyeceğim demeye başladı çok zor süreçti. Şuan ikimiz de zorlamıyoruz. Derslerimizi aldık sanırım. Bakalım nasıl devam edecek. 6 aydır tekrar birlikteyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…