Sanırım Boşanıyoruz

İkinci kısmı da okudum. Babasına kendini haklı göstermek için konuşmuş. Bunları bende yaşadım. Önemi yok. Evi kim temizlemiş ona ne? Makineye bulaşık koymuş madalya vermedik o mu sorun? Neyse Sabah kahvaltı hazırla bence çalışmıyorsan. Paylaşım birlikte uyanmak güzel olur. Ara sıra tatil yaparsın hazırlamazsın.
O özür dileyip seni evden gelip alana kadar dönme diyorum. Bu dediklerimi yaparsa bir şans ver bence.

Evet aynen öyle. Zaten normalde benim yanımda da ailesinin yanında da arkadaşlarının yanında da hiç konuşmaz sohbet etmez, çok çekingendir ama alkol alınca ben reisim havasında geziyor. Haftanın 3 4 günü böyle. Ben artık gündüz farklı akşam farklı biriyle muhatap olmaktan yoruldum açıkçası. Bazı ortak arkadaşlarımdan duyuyorum, üniversite zamanlarında o yaşlarda, bir cafede garsona bile seslenmeye çekinen bir insanmış. Alkol onun özgüvenini getiriyor.

Evet en azından, ben de düşündüm boşanmak istemiyorum, ikimiz de terapiye gidelim yardım alalım, ben çaba gösterirken yanımda ol demezse zaten boşanmaktan başka çare yok

Eşiniz çok sarhoş olacak küfredecek saygısızlık yapacak el kaldırmaya varacak kadar içseydi ayrılın derdim ama bir tartışma çıkıyor ve içmesini sebep göstererek büyütüyorsanız o da haklı olabilir. İçmesini bahane ediyor olabilirsiniz bunu demek istemiş ki dışarıda da değil evinde içiyor sizinle yani. Aşırılığı da yok zannımca

Ancak eşiniz şöyle de haklı sizin evinizde annenizin gelip temizlik ütü yapması yanlış kendi evinizin sorumluluğunu almanız lazım ki çalışmıyorsunuz üstelik evdesiniz neyini yapamıyorsunuz hiçbirimiz ütü sevmiyoruz ama anne gel ütümü yap demiyoruz ayrıca sabahtan bardakların akşama kadar lavaboda durması falan da sorun bir tembellik sorumsuzluk sorununuz var benim annem şehir dışında bana gelir ben dip bucak temizlerim evimi güzel görsün diye. Hiçbir erkek kaynanasının kendi evlerini temizlemesini istemez. Eşinizi kalkıp uğurlayabilirsiniz ki hiç olmazsa kahvaltı hazırlayın evdesiniz biraz rahatsınız sanırım

Evde içmiyor, abisi ile dışarda arabada eve gelmeden içip geliyor. İşten çıkıp eve gelene kadar o 1 2 saate ne kadar bira sığdırabilirse öyle içip geliyor. Evde içtiği sayıldıır. Ev hanımı değilim ben avukatım, ama kendi ofisim olduğu için ona göre daha rahat daha esnek çalışma saatlerim. Evimi hep annem temizlemedi, bana yardım olsun diye ben çağırmasam da kahveye bile gelse ısrarla yaptığı oldu. ayrıca eşim kendini bildi bileli sabah işe giderken kahvaltı etmiyor, öyle bir alışkanlığı yok, ki ben kalkar kalkmaz bir şey yiyemem diyor. Haftasonları bile uyandıktan 2 saat sonra fln kahvaltı ediyorduk, daha istemiyorum diyordu. Uyanıp geçirme meselesine gelince, ilk evlendiğimizde uyanma demişti. Ve yazdığım gibi, kıyafetlerini alıp oturma odasında giyiniyordu, neden öyle yapıyorsun yapma gerek yok uyansam ne olur uyurum sonra yine dediğimde de yok uyanırsın ne gerek var diyordu

E tabi yorulursunuz
Çift kişilikli insan oluyor.
Normal zamanındaki cekinikligi gitmeden alkolü birakacagini düşünmüyorum. Çünkü dış dünyada kafası ayikken bastirilmis hissediyor ve bunu bir şekilde atması lazim ona göre de çıkış bu

Bunlarla adam dıye alıp evlenıyoruz.cocuk gibi. Ben esım evlılıgımıze dair en ufak bı sey soylese cıldırıyorum.kıme ne.ogrrtmenıne sikayet eder gibi ne bu. Karınla kocanla cozersın sorununu.varsa gucunuz bosanın
Hem suclu hem guclu. Alkolluyken yaptigi ha
Taları bile allayip oullayip nasıl gostermıs. Oldu canım. Cahıl olsanız daha da suclu cıksrio ezikleyecek sizi.

Ben evlılıgımın ılk aylarında kahvalti hazırlardım.esım yıyemıyorum hazırlama derdi. Hazırlamamaya basladım.her tartısnada kahvaltı bilr hazırlamıyosun dedi .bi de soyle bı durum var bız bakıcı mıyız.neden kalkip hazırlayacagız.kadın da valısıyor adam da valısıyor.o zaman erkek de kadına hazırlasın arada kahvaltı. Neden yanı evin tüm yükünğ işini kadın yaoıyır.ütü yao ev trmızle yemek yap bulasık yıka camasır yıka as utu yap para kazan kendıne bak?

Kahvaltı alışkanlığı olsa gerçekten kalkıp hazırlayayım tamam. Evlenirken annesi bile , o hiç kahvaltı etmez kalkmana gerek yok fln diyordu. Temizliğimi zaten kendim yaptım ama annem yeni evlenmiş kızına yardım etmek için, içinden geldiği için yapıyordu bazen, ben gel yap demedim hiçbir zaman ki diyedebilirim. Evi kim temizlemiş ona ne ki? Bir gün lavaboda kahve fincanı görmüş o durulayıp makineye koymuş, yani bunları evlilikteki sorunları olarak anlatması bana çok komik geldi. Tamamen alkolden dolayı oldu denmesin diye bana da suç atmaya çalıştı o kadar

İyi de çalışıyormuşsun çokta tın. Kahvaltısı mühim değil. Birlikte zaman geçirmek önemli ama eşim içip geç geldiğinde bende kahvaltı hazırlamazdım. Çok zor şeyler. Boşver o çabalasın. Kahvaltı hazırlasanız 2 zeytin koyuyor diyecekti. Niyeti sizi haksız göstermek.

alkolik olması babasına sizi şikayet etmesi tamam çok büyük sıkıntı ama bunun yanında adamın evliliği kurtarmak gibi bir isteği de yok gibi. insan evden gitmiş daha yeni evlendiği eşini 2 hafta aramaz mı. sizi sevmiyor bence.

Evet bu dediklerini yapıyor olsam başka şey söyleyecekti dediğiniz gibi, onun amacı alkole yüklenilmesin sadece

Kimse kimseyi sarhoş diye idare etmek zorunda değil bu şartlar altında dönme konusunu iyi düşünün

Evet bu dediklerini yapıyor olsam başka şey söyleyecekti dediğiniz gibi, onun amacı alkole yüklenilmesin sadece
Birisi burada alkolik eşi ile ilgili post açmıştı, isterseniz o konuyu da bir okuyun.
Dediğiniz gibi eşiniz konunun değişmesi için size yüklenmiş, yani bu saydıkları olmazsa yine başka bir şey bulurdu.

Kusurlu taraf kendi kusurunu örtmek için ne yapacak?
Bariz kusur da bulamıyor ki, sorun olmayan şeyleri sorun gibi gösterecek.
Başka nasıl aklayabilir kendini?

Ne alkolmüş be evliliğinden geçecek kadar.
Güle güle gitsin madem içki şişesine sarılıp uyusun.

Tedavi olacağım dese sonuna kadar destek olurum ama tedavi olmak istemiyor sorun orada
çünkü alkolik olduğunun farkında değil. Alkol sevmem (gençliğimde çok içtim) ama içene de mani olmam normalde, amaaaa; eğerki içen kişinin karakterini kötü yönde değiştiriyorsa bu meret ve o kişi benim eşimse içirmem! Bu kadar net. Alkol içince karakteri değişen insan ya alkoliktir ya da karaktersizdir nokta. Tedavi olmuyorsa boşan. Başını daha fazla belaya sokmadan boşan kardeşim.

Ay kıyamam, 3 fincanı makinaya koymak zorunda mı kalmış? İncileri dökülmemiştir inşallah

Adam hem suçlu hem üste çıkmaya çalışıyor. Üstelik size hizmetçi muamelesi yaparak yapıyor bunu. Herkese de onaylatmaya çalışıyor öyle olduğunuzu.
Ama sizde de hata var. Neden annenize ütületiyorsunuz elin adamının gömleğini, neden temizlik yaptırıyorsunuz?
O evde yaşayan, sorumluluk alması gereken kişi eşiniz. Siz böyle yüz verirseniz tabii 3 fincanı laf eder.

Alkolün kişiliği nasıl değiştirdiğini de anlamıyorum.
Ben de alkol alırım, iyi de içerim.
Kişiliğim falan değişmiyor.
O yüzden içip içip kendini kaybedenleri, ortalığı yakıp yıkanları hiç anlamıyorum. İçki işin bahanesi gibi geliyor bana.

Bakın adam 3 fincanı bile sorun etmiş. Alkollüyken mi yaptı bu dedikoduyu? Hayır.
Ama siz sadece içince dediğim dedik olduğunu düşünüyorsunuz. Bence adamın normali, gerçek düşünceleri böyle.
Normal zamanda bunu dile getirmeye cesareti yok sadece.
Siz gülerek "annem de ütü yaptı" dediğinizde yüzünüze gülerken aklının bir köşesindeki eğitilmemiş parça "bunun da bir işe yaradığı yok" diye fısıldıyordur eminim ama dile getiremiyor.
İçtikçe içindekini dışa vuruyor adam.
Tam evlenilmeyecek tip bence.

Tekrar dener misiniz bilmiyorum ama şans verecekseniz de o şansı dilenmeden vermeyin. Şartları siz koyacaksanız şans verin.
Hayatı paylaştığı kadının arkasından atıp tutan adama merhamet etmeye gerek yok.

Benim hakkimda bu soylediklerini alkolluyken soylemis babasi oyle dedi. Benimle konusurken de alkolluydu dedi. Ama demek ki normal zamanda bunu sorun etmis ki alkolluyken soylemis. Ben bublarin hepsini suc sadece kendinde olmasin diye soyledigini dusunuyorum. Kendini aklamak adina. Bana gelip ben alkolu birakmak azaltmak icin yardim alicam , gel birlikte doktor bulalim bosanmak istemiyorum demeden barismayi dusunmuyorum zaten artik. Ama suana kadar demedi. Ve hic ses cikmazsa ne zaman dava acmaliyim artik onu bilmiuorum

Bu adam hiç ayık gezmiyor mu ki babasıyla evliliğini konuşurken bile alkollü? Alkolik olduğunu düşünmüyorum demişsiniz ama kendi gördüğü zararın ya da evliliğinizin gördüğü zararın farkında bile değil.

Bence o işin ciddiyetinin de farkında değil. "6 ayda bu yüzden boşanılır mı yeaa" diye düşünüyor olabilir.
Bence davayı açın, adım atası varsa o zaman atar. Atmazsa, böyle evlilik zaten yürümez, boşanın daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…