Evet aynen öyle. Zaten normalde benim yanımda da ailesinin yanında da arkadaşlarının yanında da hiç konuşmaz sohbet etmez, çok çekingendir ama alkol alınca ben reisim havasında geziyor. Haftanın 3 4 günü böyle. Ben artık gündüz farklı akşam farklı biriyle muhatap olmaktan yoruldum açıkçası. Bazı ortak arkadaşlarımdan duyuyorum, üniversite zamanlarında o yaşlarda, bir cafede garsona bile seslenmeye çekinen bir insanmış. Alkol onun özgüvenini getiriyor.3 adet fincana kadar hatirliyorsa alkollü olduğu halde demek ki sarhoş değil. Akli melekeleri de hala acıkmış. Alkole sığınan biri. İçindekileri kusuyor sadece alkolsuzken böyle özgüvenli değil demek ki. Alkolde onun bastırılmış duygularini çıkartıyor
Evet en azından, ben de düşündüm boşanmak istemiyorum, ikimiz de terapiye gidelim yardım alalım, ben çaba gösterirken yanımda ol demezse zaten boşanmaktan başka çare yokİkinci kısmı da okudum. Babasına kendini haklı göstermek için konuşmuş. Bunları bende yaşadım. Önemi yok. Evi kim temizlemiş ona ne? Makineye bulaşık koymuş madalya vermedik o mu sorun? Neyse Sabah kahvaltı hazırla bence çalışmıyorsan. Paylaşım birlikte uyanmak güzel olur. Ara sıra tatil yaparsın hazırlamazsın.
O özür dileyip seni evden gelip alana kadar dönme diyorum. Bu dediklerimi yaparsa bir şans ver bence.
Evde içmiyor, abisi ile dışarda arabada eve gelmeden içip geliyor. İşten çıkıp eve gelene kadar o 1 2 saate ne kadar bira sığdırabilirse öyle içip geliyor. Evde içtiği sayıldıır. Ev hanımı değilim ben avukatım, ama kendi ofisim olduğu için ona göre daha rahat daha esnek çalışma saatlerim. Evimi hep annem temizlemedi, bana yardım olsun diye ben çağırmasam da kahveye bile gelse ısrarla yaptığı oldu. ayrıca eşim kendini bildi bileli sabah işe giderken kahvaltı etmiyor, öyle bir alışkanlığı yok, ki ben kalkar kalkmaz bir şey yiyemem diyor. Haftasonları bile uyandıktan 2 saat sonra fln kahvaltı ediyorduk, daha istemiyorum diyordu. Uyanıp geçirme meselesine gelince, ilk evlendiğimizde uyanma demişti. Ve yazdığım gibi, kıyafetlerini alıp oturma odasında giyiniyordu, neden öyle yapıyorsun yapma gerek yok uyansam ne olur uyurum sonra yine dediğimde de yok uyanırsın ne gerek var diyorduEşiniz çok sarhoş olacak küfredecek saygısızlık yapacak el kaldırmaya varacak kadar içseydi ayrılın derdim ama bir tartışma çıkıyor ve içmesini sebep göstererek büyütüyorsanız o da haklı olabilir. İçmesini bahane ediyor olabilirsiniz bunu demek istemiş ki dışarıda da değil evinde içiyor sizinle yani. Aşırılığı da yok zannımca
Ancak eşiniz şöyle de haklı sizin evinizde annenizin gelip temizlik ütü yapması yanlış kendi evinizin sorumluluğunu almanız lazım ki çalışmıyorsunuz üstelik evdesiniz neyini yapamıyorsunuz hiçbirimiz ütü sevmiyoruz ama anne gel ütümü yap demiyoruz ayrıca sabahtan bardakların akşama kadar lavaboda durması falan da sorun bir tembellik sorumsuzluk sorununuz var benim annem şehir dışında bana gelir ben dip bucak temizlerim evimi güzel görsün diye. Hiçbir erkek kaynanasının kendi evlerini temizlemesini istemez. Eşinizi kalkıp uğurlayabilirsiniz ki hiç olmazsa kahvaltı hazırlayın evdesiniz biraz rahatsınız sanırım
E tabi yorulursunuzEvet aynen öyle. Zaten normalde benim yanımda da ailesinin yanında da arkadaşlarının yanında da hiç konuşmaz sohbet etmez, çok çekingendir ama alkol alınca ben reisim havasında geziyor. Haftanın 3 4 günü böyle. Ben artık gündüz farklı akşam farklı biriyle muhatap olmaktan yoruldum açıkçası. Bazı ortak arkadaşlarımdan duyuyorum, üniversite zamanlarında o yaşlarda, bir cafede garsona bile seslenmeye çekinen bir insanmış. Alkol onun özgüvenini getiriyor.
Ben evlılıgımın ılk aylarında kahvalti hazırlardım.esım yıyemıyorum hazırlama derdi. Hazırlamamaya basladım.her tartısnada kahvaltı bilr hazırlamıyosun dedi .bi de soyle bı durum var bız bakıcı mıyız.neden kalkip hazırlayacagız.kadın da valısıyor adam da valısıyor.o zaman erkek de kadına hazırlasın arada kahvaltı. Neden yanı evin tüm yükünğ işini kadın yaoıyır.ütü yao ev trmızle yemek yap bulasık yıka camasır yıka as utu yap para kazan kendıne bak?Evde içmiyor, abisi ile dışarda arabada eve gelmeden içip geliyor. İşten çıkıp eve gelene kadar o 1 2 saate ne kadar bira sığdırabilirse öyle içip geliyor. Evde içtiği sayıldıır. Ev hanımı değilim ben avukatım, ama kendi ofisim olduğu için ona göre daha rahat daha esnek çalışma saatlerim. Evimi hep annem temizlemedi, bana yardım olsun diye ben çağırmasam da kahveye bile gelse ısrarla yaptığı oldu. ayrıca eşim kendini bildi bileli sabah işe giderken kahvaltı etmiyor, öyle bir alışkanlığı yok, ki ben kalkar kalkmaz bir şey yiyemem diyor. Haftasonları bile uyandıktan 2 saat sonra fln kahvaltı ediyorduk, daha istemiyorum diyordu. Uyanıp geçirme meselesine gelince, ilk evlendiğimizde uyanma demişti. Ve yazdığım gibi, kıyafetlerini alıp oturma odasında giyiniyordu, neden öyle yapıyorsun yapma gerek yok uyansam ne olur uyurum sonra yine dediğimde de yok uyanırsın ne gerek var diyordu
Kahvaltı alışkanlığı olsa gerçekten kalkıp hazırlayayım tamam. Evlenirken annesi bile , o hiç kahvaltı etmez kalkmana gerek yok fln diyordu. Temizliğimi zaten kendim yaptım ama annem yeni evlenmiş kızına yardım etmek için, içinden geldiği için yapıyordu bazen, ben gel yap demedim hiçbir zaman ki diyedebilirim. Evi kim temizlemiş ona ne ki? Bir gün lavaboda kahve fincanı görmüş o durulayıp makineye koymuş, yani bunları evlilikteki sorunları olarak anlatması bana çok komik geldi. Tamamen alkolden dolayı oldu denmesin diye bana da suç atmaya çalıştı o kadarBen evlılıgımın ılk aylarında kahvalti hazırlardım.esım yıyemıyorum hazırlama derdi. Hazırlamamaya basladım.her tartısnada kahvaltı bilr hazırlamıyosun dedi .bi de soyle bı durum var bız bakıcı mıyız.neden kalkip hazırlayacagız.kadın da valısıyor adam da valısıyor.o zaman erkek de kadına hazırlasın arada kahvaltı. Neden yanı evin tüm yükünğ işini kadın yaoıyır.ütü yao ev trmızle yemek yap bulasık yıka camasır yıka as utu yap para kazan kendıne bak?
İyi de çalışıyormuşsun çokta tın. Kahvaltısı mühim değil. Birlikte zaman geçirmek önemli ama eşim içip geç geldiğinde bende kahvaltı hazırlamazdım. Çok zor şeyler. Boşver o çabalasın. Kahvaltı hazırlasanız 2 zeytin koyuyor diyecekti. Niyeti sizi haksız göstermek.Kahvaltı alışkanlığı olsa gerçekten kalkıp hazırlayayım tamam. Evlenirken annesi bile , o hiç kahvaltı etmez kalkmana gerek yok fln diyordu. Temizliğimi zaten kendim yaptım ama annem yeni evlenmiş kızına yardım etmek için, içinden geldiği için yapıyordu bazen, ben gel yap demedim hiçbir zaman ki diyedebilirim. Evi kim temizlemiş ona ne ki? Bir gün lavaboda kahve fincanı görmüş o durulayıp makineye koymuş, yani bunları evlilikteki sorunları olarak anlatması bana çok komik geldi. Tamamen alkolden dolayı oldu denmesin diye bana da suç atmaya çalıştı o kadar
Evet bu dediklerini yapıyor olsam başka şey söyleyecekti dediğiniz gibi, onun amacı alkole yüklenilmesin sadeceİyi de çalışıyormuşsun çokta tın. Kahvaltısı mühim değil. Birlikte zaman geçirmek önemli ama eşim içip geç geldiğinde bende kahvaltı hazırlamazdım. Çok zor şeyler. Boşver o çabalasın. Kahvaltı hazırlasanız 2 zeytin koyuyor diyecekti. Niyeti sizi haksız göstermek.
Kimse kimseyi sarhoş diye idare etmek zorunda değil bu şartlar altında dönme konusunu iyi düşününMerhaba, 6 aylık evliyim. Evlenmeden önce de eşimin alkol sorunu olduğunu biliyordum. Alkolik olduğunu düşünmüyorum ama içki içmeyi seviyor ve içince karakteri değişiyor maalesef. Evlenince hep azaltacağını söylüyordu ben de sevdiğim için, ayrılamadığım için inanmayı tercih edip evlendim.
Normalde, çok sakin , sessiz, ne istersem alır, yapar, beni düşünür, bana en ufak bir kötü sözü yok, çok anlayışlı, kötü bir şeyini söyleyemem, o zamanlar da hiç kavga etmedik zaten. Fakat alkol alınca yada belli bir miktarı geçince diyeyim, karakteri değişiyor, her zaman yaptığın şakayı ters anlayabiliyor, bir şey sorsan ters anlıyor, azarlar tarzda konuşuyor, ben bu evin reisiyim ben ne dersem o olur moduna geçiyor, çok çabuk sinirlenebiliyor. Ben de bunları hiç kaldıramıyorum, cevap vermemezlik yapamıyorum, tahammül edemiyorum ve tartışmalar yaşanıyor aramızda.
En son 2 hafta önce yine alkollü bir zamanında aramızda şiddetli bir tartışma yaşandı ve bana git fln dedi, ben de ertesi gün annemlere gittim. 2 haftadır annemlerde kalıyorum. Kendisinden bu süre boyunca hiç konuşma talebi gelmedi, ben konuşmayı teklif ettim ve bir kaç gün önce buluşup konuştuk. Ben ona ikimizin de psikologa gitmesini , yardım almasını teklif ettim. Özet olarak bana dediği, ben onun alkollü olduğu anlarda hiç susmayı , alttan almayı bilmiyormuşum, alkole kurulu bir halde onu bekliyormuşum, önce ben susup, sabredip alttan alacakmışım o böyle devam edecekmiş, buna rağmen hala kavgalar devam ediyorsa, o zaman sıra onun alkolüne gelecekmiş, şuan o tedavi olmayı yada terapiye gitmeyi fln asla düşünmüyormuş, sorun benmişim şuan ona göre. Bunu iyi düşün karar ver dedi.
Ben sadece, ilerde boşanma da olsa benim aklımda bir acaba kalmasın diye bunu da denemedim dememek için kabul edecektim bir de öyle deneyelim ben elimden geldiğince sakin olmaya çalışayım dedim. Kabul ediyorum bir de öyle deneyerek devam edelim diyecektim ona fakat 2 gün önce babalarımız konuşmuş ve onun benim hakkımda babasına ettiği şikayetleri duyunca herşeyden vazgeçip boşanmaya karar verdim.
Benim için, ben işe giderken uyanmıyor geç kalkıyor demiş, ki kendisi bana uyanmamamı söylüyordu hatta ben uyanmayayım diye sabah kıyafetlerini alıp başka odada giyiniyordu, öyle yapmasına gerek olmadığını söyleyince yok sen uyanma diye yapıyorum fln diyordu. Benim hep annem gelip evi temizliyormuş, bir diğer şikayet de bu. 6 ayda annem en fazla 5 kere gelip evi temizlemiştir diğer zamanlarda tabi ki hep ben yapıyordum. Ütü yapmayı sevmiyorum , ütü yapıyordu annem geldiğinde, hatta akşam eşim gelince hadi iyisin annem geldi ütüleri yaptı diyordum karşılıklı gülüp, bununla ilgili şakalaşıyorduk. Mutfakta lavabonun içinde 3 tane kahve fincanı varmış bir gün ,o eve gelince onları görüp durulayıp makineye koymuş :) yani koymuşsa bile ne var bunda? Ki kendisi bana, sana bakınca tam bir ev hanımı görüyorum diyen biriydi. Yüzüme çok başka arkamdan çok başka konuşulmasına çok kızdım ve çok şaşırdım.
Geçen gün konuştuk demiştim ya , o gün, ben bir an duygusallaşıp, onun omzuna başımı koyarak ben aslında bu evliliğe bir şans daha vermeyi istiyorum demiştim. Bunu bile ailesine, bir kavga ediyor bir sarılıyor diye anlatmış. Beni dengesiz göstermek istedi herhalde orada. Bu bir iş toplantısı değildi, evli çiftiz, öpmek bile isteyebilirdim, duygularım var insanım yani. Böyle şikayetlerde bulunmuş benim için. Ben bunları , ailesi ona sen içki içtin böyle oldu diye yüklenmesin diye, alkolüne laf söylenmesin diye bana da suç atmak için söylediğini düşündüm. Ama içimden bir şey koptu, soğudum. İnancım kalmadı bu evliliğe.
Çok uzun oldu kızlar ama içimi dökmek istedim size
Birisi burada alkolik eşi ile ilgili post açmıştı, isterseniz o konuyu da bir okuyun.Evet bu dediklerini yapıyor olsam başka şey söyleyecekti dediğiniz gibi, onun amacı alkole yüklenilmesin sadece
çünkü alkolik olduğunun farkında değil. Alkol sevmem (gençliğimde çok içtim) ama içene de mani olmam normalde, amaaaa; eğerki içen kişinin karakterini kötü yönde değiştiriyorsa bu meret ve o kişi benim eşimse içirmem! Bu kadar net. Alkol içince karakteri değişen insan ya alkoliktir ya da karaktersizdir nokta. Tedavi olmuyorsa boşan. Başını daha fazla belaya sokmadan boşan kardeşim.Tedavi olacağım dese sonuna kadar destek olurum ama tedavi olmak istemiyor sorun orada
Benim hakkimda bu soylediklerini alkolluyken soylemis babasi oyle dedi. Benimle konusurken de alkolluydu dedi. Ama demek ki normal zamanda bunu sorun etmis ki alkolluyken soylemis. Ben bublarin hepsini suc sadece kendinde olmasin diye soyledigini dusunuyorum. Kendini aklamak adina. Bana gelip ben alkolu birakmak azaltmak icin yardim alicam , gel birlikte doktor bulalim bosanmak istemiyorum demeden barismayi dusunmuyorum zaten artik. Ama suana kadar demedi. Ve hic ses cikmazsa ne zaman dava acmaliyim artik onu bilmiuorumAy kıyamam, 3 fincanı makinaya koymak zorunda mı kalmış? İncileri dökülmemiştir inşallah
Adam hem suçlu hem üste çıkmaya çalışıyor. Üstelik size hizmetçi muamelesi yaparak yapıyor bunu. Herkese de onaylatmaya çalışıyor öyle olduğunuzu.
Ama sizde de hata var. Neden annenize ütületiyorsunuz elin adamının gömleğini, neden temizlik yaptırıyorsunuz?
O evde yaşayan, sorumluluk alması gereken kişi eşiniz. Siz böyle yüz verirseniz tabii 3 fincanı laf eder.
Alkolün kişiliği nasıl değiştirdiğini de anlamıyorum.
Ben de alkol alırım, iyi de içerim.
Kişiliğim falan değişmiyor.
O yüzden içip içip kendini kaybedenleri, ortalığı yakıp yıkanları hiç anlamıyorum. İçki işin bahanesi gibi geliyor bana.
Bakın adam 3 fincanı bile sorun etmiş. Alkollüyken mi yaptı bu dedikoduyu? Hayır.
Ama siz sadece içince dediğim dedik olduğunu düşünüyorsunuz. Bence adamın normali, gerçek düşünceleri böyle.
Normal zamanda bunu dile getirmeye cesareti yok sadece.
Siz gülerek "annem de ütü yaptı" dediğinizde yüzünüze gülerken aklının bir köşesindeki eğitilmemiş parça "bunun da bir işe yaradığı yok" diye fısıldıyordur eminim ama dile getiremiyor.
İçtikçe içindekini dışa vuruyor adam.
Tam evlenilmeyecek tip bence.
Tekrar dener misiniz bilmiyorum ama şans verecekseniz de o şansı dilenmeden vermeyin. Şartları siz koyacaksanız şans verin.
Hayatı paylaştığı kadının arkasından atıp tutan adama merhamet etmeye gerek yok.
Benim hakkimda bu soylediklerini alkolluyken soylemis babasi oyle dedi. Benimle konusurken de alkolluydu dedi. Ama demek ki normal zamanda bunu sorun etmis ki alkolluyken soylemis. Ben bublarin hepsini suc sadece kendinde olmasin diye soyledigini dusunuyorum. Kendini aklamak adina. Bana gelip ben alkolu birakmak azaltmak icin yardim alicam , gel birlikte doktor bulalim bosanmak istemiyorum demeden barismayi dusunmuyorum zaten artik. Ama suana kadar demedi. Ve hic ses cikmazsa ne zaman dava acmaliyim artik onu bilmiuorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?