• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanırım evde kaldım :(

Biraz ağır bir eleştiri olmuş ama olsun. Küçük bir yerde yaşıyorum. Yaşıtlarım çoktan çocuklara karıştı ve etrafımdan artk evde kaldın laflarını duyuyorum.sizin yaşadığınız şehir nasıl bilemem. Burası türkiye.

Ben de Türkiye'de yaşıyorum ama okumuş bir insan olarak senin bu teyzeleri umursamanı anlayamıyorum. Kadınlar seni sorguluyor farkında mısın? Yani hem güzel, hem işi var ama neden bekar demeleri sence garip değil mi? Ne demeye gelir bunun sonu? Sende bu art niyetli teyzelere kafa yoruyorsun. Yaşıtlarının çocuğu var da ne olmuş, 26 yaşında çocuk sahibi olanlara devlet madalya vermiyor. Bence o yerden uzaklaşmaya bak. Evlensen de evlenmesen de bu teyzelerle ömür geçmez.

Ben de Türkiye'de yaşıyorum ama okumuş bir insan olarak senin bu teyzeleri umursamanı anlayamıyorum. Kadınlar seni sorguluyor farkında mısın? Yani hem güzel, hem işi var ama neden bekar demeleri sence garip değil mi? Ne demeye gelir bunun sonu? Sende bu art niyetli teyzelere kafa yoruyorsun. Yaşıtlarının çocuğu var da ne olmuş, 26 yaşında çocuk sahibi olanlara devlet madalya vermiyor. Bence o yerden uzaklaşmaya bak. Evlensen de evlenmesen de bu teyzelerle ömür geçmez.
Hayırlısı be güzelim. Nasip.

Bende 26 yaşındayım ve hiçte kendimi evde kalmış görmüyorum. Tam tersi benim çevremde hep 28 29 yaşında evlendi kızlar ve ben hazır bile hissetmiyorum. Hiç canını sıkma sen evlenmek bir erdem değil.

Ya acikcasi burda mevzu kim nerde ne demise baglamak degil herkesin yasadigi sartlar yada istekler aynı olmuyo
Allah dileyen herkese hayırlısıyla nasip etsin insallah

29 yaşındayım intihar edeyim bare .

Bende 26 yaşındayım ve hiçte kendimi evde kalmış görmüyorum. Tam tersi benim çevremde hep 28 29 yaşında evlendi kızlar ve ben hazır bile hissetmiyorum. Hiç canını sıkma sen evlenmek bir erdem değil.
Ya acikcasi burda mevzu kim nerde ne demise baglamak degil herkesin yasadigi sartlar yada istekler aynı olmuyo
Allah dileyen herkese hayırlısıyla nasip etsin insallah
Allah razı olsun kızlar. Moral verdiğiniz için. Çok sağ olun. Çok çok amin inş. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ben tek olmaktan bıktım. Bir dağ başında doğunun en ücra köşesinde öğretmen olup da bekar olmak cidden zor. Bir yaz daha geçti ve eş durumu bile yapamıyorum. Yine eli mahkum o dağ başındayım. Hem de bu terörde. Kınayan beni hor gören olabilir. Ama şartlar işte. Yaşayan bilir. Allah yardımcımız olsun. Bol dua edelim ve destek olalım birbirmize inş.

bir an evvel tayin iste bence
ya Allah için o teyzelerin lafına kalsa dünya yandı bitti
çok biliyormuş gibi her şeye sözleri var boşversene

biliyorum tamam ilk fırsatta istesin
biraz daha sabretsin bence
ben kolay demedim ki :KK51:
Anliyorumda soyle dusunelim zaten evliligi istiyo bide dag basinda bi koyde yalniz yasamanın verdigi psikoloji var birde ozelliklede bu donemde sahiden zor
Evliligi istemek farklı bir durum bence kiminin cok rahat yasadigi bir hayatı vardir evliligi esaret olarak gorur kimi evliligi bazi seylerden kaçiş olarak gorur
Kimi icinde fitrat meselesidir kendini bildi bileli evlenmeyi istiyordur yuva sahibi cocuk sahibi olmayi istiyordur

Burdaki bazı yorumlar tabi destek olmak amacli olabilir
Ama kiminin yazdigi bekarlik sultanliktir ne bileyim teyzelerin sozleri vs demeleri tuhaf geliyo
Ben kendi acimdanda dusunuyorum benimde arkadaslarim coluga cocuga karisti akranim kuzenlerimin neredeyse hepsi evli
Bide bazı ortamlarda söz evlilikten acildimi insan ister istemez kendini buruk hissedebiliyo
Yani arkadasin tek beklentisinin evleneyim kocam beni dagbasindan yada teyzelerin dillerinden kurtarsin degil bence

Öyle gerçekten. Tayin isteyemiyorum malesef. Akrabalar herkes üzerime geliyor. Ben de kendi yuvam olsun istiyorum. Bizim çevrede 22-23 ten sonra evde kalmış muamelesi görürsün. Şartlarım zor. İnsanın eşi olması, kendi canından bebişleri olması, kendi zevkiyle donanmış eşyaları olması, sıcacık yuvası olması ne kadar kötü bi olay olabilir ki. İnsanlar elindekinin değerini bilmiyor malesef. Gelinlik her genç kızın hayali. Benim de hayalim haliyle. Koca delisi olmayı anlamayın evlenmeyi isteyenlere. Bence bakış açınızı değiştirin. Yuva diyorum, çocuklar diyorum. Güzel şeyler düşünün kızlar. Kötü niyet gerçekten iyi değil. 29 yaşındayım intihar edeyim o zaman şekilde yorum yapan bayanla benim şartlarım aynı değil belli ki. Benim çevrem yaşantım gelenek ve örfler birçoğundan farklı. Empati yapın. Lütfen yaşa takılmayın.25 yaş size göre küçük bir yaş olabilir ama siz bana sorun o bir dakikam nasıl geçiyor. 26 ,27,30, 35 aman Al lahım. Kafayı yerim herhalde.Büyük şehirde olsam vakit nasıl geçti bilmem.ömrümü dolu dolu yaşarım belki. Mekan ve çevre o kadar önemli ki. İnsanlar sürekli konuşuyor soruyor. İnsan içine çıkamıyosun. Öyle ki içine dokunuyo. Dua ediyorum inş benim gibi bekar olup evlenmeyi çok isteyenler bir an önce gönlündekine sahip olsunlar. Demem o ki destek ve dua için açtım bu konuyu. Birbirimize tutunmak moral olur belki

Anliyorumda soyle dusunelim zaten evliligi istiyo bide dag basinda bi koyde yalniz yasamanın verdigi psikoloji var birde ozelliklede bu donemde sahiden zor
Evliligi istemek farklı bir durum bence kiminin cok rahat yasadigi bir hayatı vardir evliligi esaret olarak gorur kimi evliligi bazi seylerden kaçiş olarak gorur
Kimi icinde fitrat meselesidir kendini bildi bileli evlenmeyi istiyordur yuva sahibi cocuk sahibi olmayi istiyordur

Burdaki bazı yorumlar tabi destek olmak amacli olabilir
Ama kiminin yazdigi bekarlik sultanliktir ne bileyim teyzelerin sozleri vs demeleri tuhaf geliyo
Ben kendi acimdanda dusunuyorum benimde arkadaslarim coluga cocuga karisti akranim kuzenlerimin neredeyse hepsi evli
Bide bazı ortamlarda söz evlilikten acildimi insan ister istemez kendini buruk hissedebiliyo
Yani arkadasin tek beklentisinin evleneyim kocam beni dagbasindan yada teyzelerin dillerinden kurtarsin degil bence
siz beni tamamen yanlış anlamışsınız.ben evlenme evlilik esaret hiç demedim ki
tabiki evlensin huzurlu mutlu bir yuvası olsun
ama psikolojik açıdan bir bakın
mantıklı insan karşıdakinin yarasını deşer mi
kız zaten evlenmek istiyor
gelip daha diyorlarki seni alan yok mu?
e ben de kızarım tabi o teyzelere ama çok kızmaya da lüzum yok onlar da o kadar düşünebiliyor demek ki
hayır küçümsediğimden değil ama yani onların çok da mantıklı insanlar olamayabileceği en azından etkilenmesini gerektirecek bir durum olmayabileceğini söylemek istedim sadece
bence böyle doğrusu ..

Yaş önemli değil, durumu benle aynı olan yok mu hiç, sohbet edebileceğimiz..bi ben mi varım yani :KK61:

Seninle ayni duygulari yasiyorum. Üni mezunuyum. Etrafimda aday bile yok. Artik teyzeler sanki baska birisine diyor gibi "niye bu zamana kadar bekledi ki, senelerdir üni okuyor, hicmi bulamadi. Etrafinda bir sürü insan vardi..." diyorlar.

Benim ünidede gönlüme göre kimse yokdu ki. Ben ne yapayim. off aynen bende kendimi evde kalmis hissediyorum.
Yas 25. Herkes normal falan diyor ama iste kime göre normal.
Bir insan evlenmek istiyorsa yas önemli degilki, 25 sanki gec gibi geliyor. Evlenmek istemiyorsa 35 de erken oluyor.

Etrafimda kimseyede diyemiyorum bunlari cünkü garip karsilanirim. Sanki halimden cok memnunum gibi davraniyorum. Ama iste gel birde icime sor onu :(

En kötüsüde ilk beyaz sac telim bile var :(

Seninle ayni duygulari yasiyorum. Üni mezunuyum. Etrafimda aday bile yok. Artik teyzeler sanki baska birisine diyor gibi "niye bu zamana kadar bekledi ki, senelerdir üni okuyor, hicmi bulamadi. Etrafinda bir sürü insan vardi..." diyorlar.

Benim ünidede gönlüme göre kimse yokdu ki. Ben ne yapayim. off aynen bende kendimi evde kalmis hissediyorum.
Yas 25. Herkes normal falan diyor ama iste kime göre normal.
Bir insan evlenmek istiyorsa yas önemli degilki, 25 sanki gec gibi geliyor. Evlenmek istemiyorsa 35 de erken oluyor.

Etrafimda kimseyede diyemiyorum bunlari cünkü garip karsilanirim. Sanki halimden cok memnunum gibi davraniyorum. Ama iste gel birde icime sor onu :KK43:

En kötüsüde ilk beyaz sac telim bile var :KK43:
Ayy nasıl da duygularımız benziyor. Çok zor bir durum. Allah yardımcımız olsun. Dua edelim birbirimize destek olalım. Şu an çalışıyo musun canım?

Ayy nasıl da duygularımız benziyor. Çok zor bir durum. Allah yardımcımız olsun. Dua edelim birbirimize destek olalım. Şu an çalışıyo musun canım?

Evet canim, duygularimiz cok benziyor. Su anda tam calisiyorum sayilmaz. Okudugum bölümün yüksegini okuyorum, ayni zamanda profesörün yaninda asistan olarak calisiyorum.

Aslinda ben cocuklugumdan beri Kariyer yapmayacagim diyordum, ama baktim hayat zor. Insan kendi ayaklari üzerinde durdasi lazim, kücük birseyler yapayim dedim. Sonra kendimi burda buldum.

Etrafimda herkes yüksek bölüm okudugumu duyunca kendileri daha tanima asamasina gelmeden vazgeciyor.

Bende bol bol hayirlisi diyorum artik. Yapabilecigim hicbirsey yok. Sabirla insallah allahim gönlümüzden gecenin en hayirlisini gönderir hepimize :)

Evet canim, duygularimiz cok benziyor. Su anda tam calisiyorum sayilmaz. Okudugum bölümün yüksegini okuyorum, ayni zamanda profesörün yaninda asistan olarak calisiyorum.

Aslinda ben cocuklugumdan beri Kariyer yapmayacagim diyordum, ama baktim hayat zor. Insan kendi ayaklari üzerinde durdasi lazim, kücük birseyler yapayim dedim. Sonra kendimi burda buldum.

Etrafimda herkes yüksek bölüm okudugumu duyunca kendileri daha tanima asamasina gelmeden vazgeciyor.

Bende bol bol hayirlisi diyorum artik. Yapabilecigim hicbirsey yok. Sabirla insallah allahim gönlümüzden gecenin en hayirlisini gönderir hepimize :)
Amin inş. Keşke ben de yüksek lisans yapsam. Hemen çalışmalara başlıcam. Belki farklılık olur bana. Haklısın bazen ben de ev kızı olsam şimdiye evlenir kurtulurdum. Çalış çalış kendine eziyet. Diyorum. Bazen de iyi ki öğretmenim diyorum. Nasip canım. Erkekler kendinden yüksek meslekleri tercih etmiyorlar. O yüzden genelde profösörlüğe uğraşanlar evde kalıyo ya da çok geç evleniyo. Bu bayanlar hep mi ezik olacak yahu..

Herkese ordan burdan nasil gorucu geliyor .banahic gelmiyor bunun kriteri ne .çok guzeldın dıyo teyzeler ams gelen yok meslegım de var.niye kismetim kapali komsu kizi 23yasin da annesi hergun isteyrnleri anlatiyo daha bugun biri dahs aradi gorucu gelmek icin benim yas 29 olmus hala beklıyorum acık bayan oldugum ıcın mı dıye dusunmeye basladım arkadasım kapalı ısteyrn ısteyene.

Back
X