Sanırım evden kaçacağım

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Selam!

Şu an tam anlamıyla mal gibiyim. Önceki konularımda da anlattığım gibi ailemle aram berbat. Her ikisiyle de ayrı ayrı. Bu yıl sınavdan sonra erkek arkadaşımla aileleri tanıştırmak istiyorduk. Ekim'de sınav. Şimdi o işten çıkacak haliyle şimdi tanıştırır süreyi uzatmak istemiyorum. O güzelce sınavına hazirlansin iş bulsun ben de o sırada işimle uğraşayim. Kendi duzenimiz tam olarak otursun istiyorum.

Annem daha önceden günlüğümü okumuştu 4 gün sevgilimle birliktee kaldığını vs yazmıştım. Annem başta çok anlayışlı davrandı sonradan her fırsatta bununla tehdit etmeye başladı. Bu arada tabi ne surtuklugum ne kaltakligim kaldi. Ben kötü bir şey yapmadım arkasında duramayacagim bir şey yapmadım. Erkek arkadaşımla 3-4 saatlik uzaklıktayiz. Sürekli ama sürekli o geliyor. Neredeyse 1 aydır görüşmedik ve 1 ay daha gorusemeyecektik bu hafta az da olsa zaman bulup ortada bı yerde buluşacaktık. Akşam isi var diye gelmsini istemedim. Anneme de dedim annem başka bir şehirde buluşacağız vs diye izin aldım. İzin verdi. İnternette kartımı kabul etmedi gişede sıra vardı derken bilet alamadım. Akşam dönüşte de ne vapurdan ne de otobüsten yer bulamadım. 15 temmuz diye yollar aşırı kalabalıktı. Kalan biletler çok geç saatlereydi. Sevgilim bizde kal sabah gidersin dedi ki sahiden de gece 1den önce evde olamiyordum. Anneme olduğu gibi anlattım. O planlı yaptığımızı düşündü sonra sevgilimin annesi aradı annemi gerçekten kadın güzel güzel anlattı. Annem bunu bana kadın beni asagiladi diye anlatıyor. Öyle anlamis. Üstüne basa basa kaç kere dedim anne bak geleyim diye ki yola cikmistik bunu dediğimde inatla gelme gelme o saatte nasıl otogardan eve geleceksin diyip durdu. Arkadaşımda kaldığımı söyledi babama. Belli bir saatten sonra eve girersem evde kavga eksik olmaz.
Annem her şeyimi didikler abartmiyorum her şeyimi karıştırıyor. (Bu günlük konusundan önce de böyleydi.) Sürekli beni tehdit ediyor babama söylerim sevgilin olduğunu der durur. Ben 23 yaşındayım tamam büyük bir yaş değil ama artık dayanamıyorum babam içeride öl geber ölünü bile almam senin, bu evden çıkınca bı daha girme istemiyorum seni diyip duruyor.

Bugün erkek arkadaşımı aramış. Erkek arkadaşım diyor ki çok güzel konuştuk çok anlayışlı konuştu annen diyip diyor. Eve bir geldim annem babamı sakinlestirmis babami bir şey demedi başta biraz bağırdı sadece. Babam evden çıkınca annem yanıma gelip seni bayramdan sonra gelip istesinler diyip duruyor. Bakin ben evliliğe karşı değilim ama annemin emrivakisiyle bir şey yapmak istemiyorum. Bana bir koynuna girmedigin kaldı diyip duruyor. Erkek arkadaşımın demedigi bir şey bana demis gibi anlattı arayıp sordum (demedigi biliyordum) öyle bir şey demedim dedi erkek arkadaşım.

Şimdi annem babamın yanına geçti ağlamaya başladı sabahtan beri düşünüyorum, 4 ağrı kesici içtim, artık hasta olucam bu kız yüzünden.......)

Babam bir yandan gebersin, ölüsünü bile almaya gitmem diye bağırıyor. Tam bir kabusun içinde hissediyorum kendimi.

İşte etrafta laf söz olur, kız çocuğu hemen Halel gelir diye düşünüyorlardır, yoksa hiç izin verilmezdi. Hatta ülke şartlarında anlayışlı aile bile sayılır.
Ben 3 sene sevgilimle yaşadım, kimse bir şey demedi bizden, ama sizinki olsaydılar diretmezdim.
Tamam istediğiniz gibi olsun, adı konulsun derdim.
Ama nişan söz olduktan sonra bu kadar rahat görüşemezsiniz

Bu tavırları birlikte kaldigimizi bilmeden önce de boyleydi

Ayni tipten benim evde de var. Fiziksel şiddet vs olmadığı sürece biraz daha sabret. Yoksa kacsan ne yapabilirsin ki. İşin gücün var mi? Kendi ayaklarının üstünde durmadan kimseye güvenip bir yola cikma

23 yaşındaki kocaman insanın herhalde bir sevgilisi olabilir, isterse onunla da kalabilir. ailelerin bu yaşa gelmiş çocukları üzerinde böyle baskılar kurmalarını anlayamıyorum.
benim ailem de asla izin vermezlerdi hep yalan dolanla işimi yürütmek zorunda kaldım.
halbuki rahatça görüşmeme izin verseler gidip gece de kalmama gerek kalmazdı.
evliliği aceleye getirmek istememeni anlıyorum ama bu şartlarda o evde kalman da zor.
eğer sevgilinden eminsen yavaş yavaş adım atmayı düşünebilirsiniz.

aileniz bunu kaldırmıyorsa yapmamalıydınız diye düşünüyorum. hele böyle tutucu bir ailede sevgilinizin annesinin arayıp annenizle konuşması tam bir fiyasko olmuş. bence herkes ailesinin dinamiğine göre hareket etmeli.

p.s.:evden kaçmak çözüm değil.

Eğer ayrı yaşama şansınız varsa,çıkın bence.Ama küserek yapmayın bunu,o zaman iyice sizi düşman bilirler.Biraz hoşlarına gidin şimdi sonra bir şeyleri bahane edip çıkın.

Belki kızacaklar olur bana ama toplumumuzda böyle konularda kız çocuklarına karşı hep bir ayrım var.O yüzden ben yeri geldiğinde aileye yalan söylemek gerektiğini düşünüyorum.Yoksa bu konudaki gibi aile tarafından hakarete maruz kalma,''evleneceksin'' baskıları bitmiyor.

Ayni tipten benim evde de var. Fiziksel şiddet vs olmadığı sürece biraz daha sabret. Yoksa kacsan ne yapabilirsin ki. İşin gücün var mi? Kendi ayaklarının üstünde durmadan kimseye güvenip bir yola cikma

Fiziksel şiddet malesef var. Bugün gün boyu ya babam isyerime gelirse tedirginligiyle geçti. İs ev arası çok yakın farklı farklı yollardan gittim gelmiştir belki diye. Bir şey yapacak diye eve annem girene kadar bekledim aynı evde 4 gün kalmami savunmuyorum yalan söylemem yanlıştı ama bu kadarını hak etmedim

ailenle ne sıkıtın var bilmiyorum ama madem erkek arkadaşına güveniyorsun evlenin? hem ailenin gönlü olur hem de kaçmamış ve beyaz gelinliğinle duvağınla o evden çıkmış olursun. baban belki sinirle söylüyordur az ılımlı yaklaş sende körükleme (asla aileni savunmuyorum dövmek, beddua etmek de nedir). saygınla gelinliğinle çık o evden istemezsen sonra görüşmezsin senin kararın

23 yaşına gelmişsiniz babanız sevgilinizi bilse ne olur ki? Sevgilinizin annesi evdeyken ne yapacaksınız ayrıca beraber kalsanız? 1 de eve gelmenize ses etmeyecekti ya da kalmanıza karışmayacaktı. İkilemde kalmışsınız ondan dolayı. Uzak mesafe ilişkisi zor oluyor gerçekten. Ben de çok sıkıntı çekmiştim zamanında. Şu anda kaçmak yerine bir an önce evlenip gitmeye bakın ya da kendi evinize çıkın.

aile dinamiğim dövüyor da ona göre mi hareket edeyim? Bakın 18 yaşında olsam kendi ayaklarım üstünde duramıyor olsam haklısınız ama iyi ya da kötü hayatımdaki her sorunla tek başıma uğraşırken hiç yanımda olmayan ailem işin içine bekaret namus girince kafayı yiyor

O zaman söz yapsaniz en azından? Ahlak ahlak diyip durmazlar belki o zaman. Paranı kazandığında zaten onları çekmek zorunda değilsin ama şimdilik orda durman gerek

Ama sevgilin var biliyorlardı?
Burada ilk postumun, ilk cümleleri yazılı gibi oku :)

Şöyle lisede ev okul dershane dışında hiçbir şey yapmiyorken de aynıydı hatta ortaokulda inşaat işçilerinin bulunduğu yerden gectim diye evde bağırırken de aynıydı

dövdükleri ayrıntısını kaçırmışım, konuya genel olarak baktım. maddi olarak özgürlüğünüz varsa ayrı eve çıkmayı deneyin gerekirse gemileri yakın. ama böyle bir şeyin içinde olup da oldu bittiye getirip evlenmeyi düşünmeyin, daha iyi olacağının garantisi yok.

kusura bakmayın ben cidden okuyunca 18-19 yaşında bir kız zannettim ailenin bu derece baskısından dolayı, maddi özgürlüğün olduğu ayrıntısını kaçırmışım.

Evlenmeyi sahiden çok istiyorum ama şimdi param yok, borcum var, sınav var erkek arkadaşım da işten çıkacak bu şekilde sağlıklı olmaz gibi geliyor

Şöyle lisede ev okul dershane dışında hiçbir şey yapmiyorken de aynıydı hatta ortaokulda inşaat işçilerinin bulunduğu yerden gectim diye evde bağırırken de aynıydı
Ya ev ayıracaksın, ki şu halde uzak ihtimal
Ya da düğünü öne alacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…