İşte etrafta laf söz olur, kız çocuğu hemen Halel gelir diye düşünüyorlardır, yoksa hiç izin verilmezdi. Hatta ülke şartlarında anlayışlı aile bile sayılır.
Ben 3 sene sevgilimle yaşadım, kimse bir şey demedi bizden, ama sizinki olsaydılar diretmezdim.
Tamam istediğiniz gibi olsun, adı konulsun derdim.
Ama nişan söz olduktan sonra bu kadar rahat görüşemezsiniz
Benim annem aynı evde kaldığımı bilse yıkar ortalığı saçımdan sürükler
Evi terk etmek neymiş
O eve herzaman muhtaç kalabilirisn
Ama sevgilin var biliyorlardı?Bu tavırları birlikte kaldigimizi bilmeden önce de boyleydi
Ayni tipten benim evde de var. Fiziksel şiddet vs olmadığı sürece biraz daha sabret. Yoksa kacsan ne yapabilirsin ki. İşin gücün var mi? Kendi ayaklarının üstünde durmadan kimseye güvenip bir yola cikma
aileniz bunu kaldırmıyorsa yapmamalıydınız diye düşünüyorum. hele böyle tutucu bir ailede sevgilinizin annesinin arayıp annenizle konuşması tam bir fiyasko olmuş. bence herkes ailesinin dinamiğine göre hareket etmeli.
p.s.:evden kaçmak çözüm değil.
O zaman söz yapsaniz en azından? Ahlak ahlak diyip durmazlar belki o zaman. Paranı kazandığında zaten onları çekmek zorunda değilsin ama şimdilik orda durman gerekFiziksel şiddet malesef var. Bugün gün boyu ya babam isyerime gelirse tedirginligiyle geçti. İs ev arası çok yakın farklı farklı yollardan gittim gelmiştir belki diye. Bir şey yapacak diye eve annem girene kadar bekledim aynı evde 4 gün kalmami savunmuyorum yalan söylemem yanlıştı ama bu kadarını hak etmedim
Ama sevgilin var biliyorlardı?
Burada ilk postumun, ilk cümleleri yazılı gibi oku :)
aile dinamiğim dövüyor da ona göre mi hareket edeyim? Bakın 18 yaşında olsam kendi ayaklarım üstünde duramıyor olsam haklısınız ama iyi ya da kötü hayatımdaki her sorunla tek başıma uğraşırken hiç yanımda olmayan ailem işin içine bekaret namus girince kafayı yiyor
ailenle ne sıkıtın var bilmiyorum ama madem erkek arkadaşına güveniyorsun evlenin? hem ailenin gönlü olur hem de kaçmamış ve beyaz gelinliğinle duvağınla o evden çıkmış olursun. baban belki sinirle söylüyordur az ılımlı yaklaş sende körükleme (asla aileni savunmuyorum dövmek, beddua etmek de nedir). saygınla gelinliğinle çık o evden istemezsen sonra görüşmezsin senin kararın
O zaman söz yapsaniz en azından? Ahlak ahlak diyip durmazlar belki o zaman. Paranı kazandığında zaten onları çekmek zorunda değilsin ama şimdilik orda durman gerek
Ya ev ayıracaksın, ki şu halde uzak ihtimalŞöyle lisede ev okul dershane dışında hiçbir şey yapmiyorken de aynıydı hatta ortaokulda inşaat işçilerinin bulunduğu yerden gectim diye evde bağırırken de aynıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?