Sanırım evden kaçacağım

işyerinizi değiştirebilirsiniz mesela... ''karşıma iyi bir fırst çıktı'' deyip uzak bir yerde işe başlasanız, ayrı eve çıkmanıza belki göz yumabilirler? maaşım şöyle olacak vs. vs. diye de abartırsınız biraz, belki kuzenle muzenle çıksanız daha da iyi olur. bence hiç kimse ailesiyle küsmemeli, sırt çevirmemeli. ama madem bu kadar doldunuz, erkek arkadaşınızla ayrılmış gibi yapıp, birkaç ay geçtikten sonra da işyerinizi değiştirseniz? bi bu geliyor aklıma

Bende 23 yaşındayım çok uzun sureli iliskim var 8 yil kadar oldu. Ama gece bir yere gideceğim zaman ( konser, akşam arkadaşlarin evine ziyarete, düğüne vs) önceden gidebilmek için soruyorum. Saat biraz gec olunca direkt arıyor nerde kaldin vs diyor. Ben onları bildiğim için geç kalmamaya dikkat ediyorum. Eminim gece erkek arkadaşımda kalsam ayni sıkıntı bizde de çıkardı. Burnumdan getirirlerdi. Üzme kendini yalnız değilsin. Bir an önce yüzük takın evlenin ne sartta olursa olsun

Anlamadığım şu... evden kaçtığında nereye gideceksin? Yine erkek arkadaşının yanına mı? Eğer öyleyse gerçekten eminsen evlen kimseye laf ettirmeden. Kendi evin olduğunda da olay çok farklı olmayacak zaten sende kalacak o

Benimkiler daha küçük ama ne olursa olsun oglum ya da kızımın gece bulunduğum çatı altında uyumasını isterim. Ayrı ev açar, ayrı hayat kurar eyvallah ama beraber yaşıyorken gidip sevgilisinden kalmasını istemem.

Bir çok anne baba korkuyor hayattan, insanlardan. Haklılar.

Üslup farkı olur sadece o kadar.

+++++++++

Sahiden haklısınız ama keyfimden kalmadım ki şimdi bende annemi tedirgin edip başka yerde kalmak istemezdim. Bilet bulamadım her yer aşırı kalabalıktı çok geç saate bilet buldum annem o saatte gelmemden de çok tedirgin oluyordu

Tabi ki gidip onunla kalmayacağım evden kaçıp

İsteyerek yapmış olsam kısmen hak verirdim ama bu tamamen elimde olmadan olan bı şey

iş arayışı yaparken dediğiniz gibi denedim denedim ama olmadı malesef.

Tatlım birkaç ay sabret sonra evlen git.

15 temmuzda seneyede trafik olacak. Her sene olacak. Bunu bilmek çok zor değil. Tedbir almanız gerekiyordu. Hele sevgilinizin annesinin araması hiç olmamış. Çok rahat bir ailede değilseniz, çoğu kız ailesi bunu bi hakaret olarak görür.

Haklılar. Gayet anlayışlı davranmışlar şimdiye kadar. Sizde onlara biraz yardımcı olun.

Ben annesinin aramasını istemedim. 15 temmuzda trafik olur ama bilet bulamayacağımı düşünemedim. Anlayışlı filan davranmadilar. Kalma konusunda haksızım ama öncesinde değilim. Sürekli olarak tehdit, hakaret, kavga içerisindeyiz evde. Annem önce kal dedi sonra akşam babamın yanında ağlayarak babası değil misin niye sözünü geciremiyorsun güç aldığı şeyler var bunun belli diyerek konuşuyor. Nesi anlayış bunun? Oyuncak çocuk muyum ben de her hareketimi kontrol altına almaya çalışıyor

Anlayış kısmını 4 gün gizlice kalmış olmanıza söylüyorum. Hakaret etmesi, eşyalarınızı karıştırması tabiki normal değil. Şehir dışına buluşmaya gitmeniz anneniz tarafından sorun olmamış, daha öncede söyleseniz güvenleri kırılmazdı belki.

Sorun; size hiç güvenmiyor olmaları ve bunun acısını hakaret, baskı ve vicdan azabıyla çıkarmaya çalışmaları. Bence biraz daha sularına gidin. Zaten buluşmanız falan sorun değil sanırım. Sadece sözlerinize sadık kalmaya çalışın.

4 gün konusunda da anlayışlı olmadı annem. Hataliyim anlayış beklemiyorum kesinlikle ama tehdit etmesini her fırsatta bunu dile getirmesini artık anlamıyorum. Okul dışında (onda da benim istediğim yer değil babamın dediği yer olacak şekilde) hiç arkamda olmadı ikisi de babam sürekli bu evden çıkıp gidince bir daha donme, ölsen cenazeni bile almam senin diyip duruyor. Annem bana farklı babama farkı anlatıyor. Babamı bana karşı doldurup üstüme salıyor. sürekli ama sürekli her konuda bana yalan söylüyor.

Annem benim erkek arkasımla kaldığımı bilmeden once de bu şekildeydi. Ya geçen kenara kirliye atacağım iç çamaşırıma kadar bakmış, geçen üstümü giyindigimi söyledigin halde odaya daldı bir şey diyince de sakladigin ne varsa diye çıkışıyor. Ben mi çok abartiyorum normal mi yoksa bunlar

Bana gayet aklı başında geldiniz. Butun yorumları okuyamadm ama simdilim soz ya da nişan gibi bir sey yapmayı neden dusunmuyorsunuz sartlar el verince de evlenirsiniz

Bana gayet aklı başında geldiniz. Butun yorumları okuyamadm ama simdilim soz ya da nişan gibi bir sey yapmayı neden dusunmuyorsunuz sartlar el verince de evlenirsiniz

Benim sınavım var Ekim'de, erkek arkadaşım da yakın zamanda işten ayrılacak. Şimdi onun da sınavı vs var. İş bulamadı henüz para için değil ama kendi ayakları üstünde durması adına iş çok önemli diğer türlü hep aile gölgesinde yaşamış oluruz.

İkinci sebep henüz hiç para biriktirmedim çok az bı kredi borcum var. Ailemden yardım almak da istemiyorum. 1 buçuk yıla çok rahat para biriktirir çoğu şeyi alabilirim.

Soz ve evlilik arasını uzatmak istemiyorum bir de çünkü ailem bı sorun yaratır diye korkuyorum :)

Normal değil, çok çirkin. Özelinize hiç saygısı yok annenizin, hiç. Resmen sağınıza solunuza bakıyor bir şey var mı diye.

Ne yapacaksınız hiçbir fikrim yok. Şu durumda aniden evlenmek çözüm değil. Ayrı eve çıkma imkanınız olsa keşke. Sizinle aynı yaştayız, empati kuruyorum asla dayanamazdım bu baskıya. Yıllarınıza yazık. Rest çekeceksiniz mecburen. Ama sonuçları ne olur, siz daha iyi analiz edebilirsiniz. En az hasarla kurtulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…